Kerran poistuin kotoa

NOORA

Moi!

Tervetuloa mukaan matkaani.

Olen Noora, auttamattomasti matkailuun hurahtanut tyyppi Tampereelta.

En ole aina tuntenut kutsua maailmalle tai halajanut seikkailuille. Heräsin matkustamisen ihmeelliseen maailmaan vasta joskus vuonna 2009, kun päätin lähteä Kölniin katsomaan seuraavana vuonna pelattavia jääkiekon MM-kisoja. Hiiteen lentopelot ja se, etten kotoa ollut paljoa sitä ennen ulkomaille poistunut. Sen jälkeen olenkin ottanut kotona vietettyjä vuosia urakalla takaisin. Loppuvuonna 2019 plakkarissa on 50 käytyä maata ja parisataa kaupunkia tai kylää.

Rakastan erityisesti upeaa luontoa ja historiaa. Vuorimaisemissa sieluni ja mieleni lepäävät aina, mutta kaikki muutkin luonnon mestariteokset vetävät mua puoleensa. Vanhat linnat ovat ikisuosikkejani, historiaa henkivät kaupungit ja entisaikojen arkkitehtuuri saavat mut onnelliseksi. Viihdyn toki myös modernimmissakin paikoissa ja persoonallisissa suurkaupungeissa. Tykkään ottaa kaupunkikohteita haltuun kävellen ja löytää paikkojen persoonaa ja myös vaihtoehtoisia käyntikohteita. Niitä, joita ei hehkuteta joka matkaoppaan sivuilla. Reissaan myös hyvien bändien keikkojen perässä niin kotimaassa kuin kauempanakin, myös jääkiekkoa on hienoa seurailla Suomen rajojen ulkopuolella.

Blogini nimi on hieman sarkastinen. Nykyään matkustelen useamman kerran vuodessa ja saankin kuulla siitä lähipiirissäni positiivista kuittailua. Yleensä vastakommenttini ”Taasko sä olet lähdössä jonnekin?” -uteluun onkin ”Kerran oon kotoani poistunut”.

Tässäpä tärkeimmät, toivottavasti viihdyt mukana reissuillani!

lammaspaimenviikko