Kerran poistuin kotoa
Maisemakuva Rooman valtakunnan aikaisiin raunioihin, jonka päällä teksti Marraskuun ankeutta paossa Roomassa.
Eurooppa Kaupunkilomat

Rooma on aina ihana – marraskuussakin!

Moikka todella pitkästä aikaa! Toivottavasti joku siellä ruudun toisella puolella muistaa vielä sekä mut että blogini. Blogi on siis ollut tauolla pitkään, mutta blogin kirjoittamista ei ole ollut missään vaiheessa tarkoitus lopettaa. Viime vuoden syksystä tämän vuoden toukokuun loppuun olin todella kiireinen: ensin syksyllä raavin epätoivoissani kasaan viittä AMK-kurssia samalla kun kävin täysipäiväisesti töissä. Alkuvuodesta jäin opintovapaalle, mutta heti hurjan syksyn päälle aloitin sekä opintoihin liittyneen harjoittelun että myös opparin teon. Niiden lisäksi vielä muutin huhtikuussa. Toukokuun lopussa ei sitten kiinnostanut enää vähääkään istua läppärin edessä yhtään ylimääräistä.

Tauko on kuitenkin tehnyt hyvää, joten tässä sitä taas ollaan. Tosin blogin osoite on muuttunut. Olen siirtänyt blogin Rantapallosta omalle kotisivulleen, joten jos seuraatte blogia innokkaammin, päivittäkäähän uusi osoite talteen!

rooma-pyramid-of-cestius
forum-romanum
rooma-maisemat

Olen jo muutaman vuoden ajan tajunnut, että marraskuu on täydellinen aika paeta Suomen ankeutta edes hetkeksi. Ennen olen ollut vimmattu talven inhoaja, mutta esimerkiksi viime talven rapsakoista pakkaskeleistä nautin valtavasti! Auttoi, kun puki päälleen kaikki vaatteet, mitkä ylle mahtuivat. Mutta tämä marraskuu. Se on niin inha. Harmaata, synkkää, sateista. Sellainen ankeuttajat tulivat käymään koko rahan edestä -kuukausi. Silloin jos joskus tarvitsee edes hetken tauon tästä kärsimyksestä.

New Yorkista on tullut mun marraskuun suosikkikohde. Rakastan tuota kaupunkia muutenkin, mutta mielestäni se on parhaimmillaan juuri marraskuun alussa. Ruska-aika on alkanut, mutta ilma on parhaassa tapauksessa vielä leppeä. Tällaista samaa alkusyksyn kuulautta tarjosi myös Rooma. Roomassa asuva Heli, joka kirjoittaa Näkymiä vihreältä kukkulalta -blogia kutsui kylään ja meitä lähti innosta puhkuen matkaan lisäkseni Hanneli, Katja, Outi sekä Rosa. Ehdimme viettää kaupungissa pidennetyn viikonlopun torstaista sunnuntaihin ja näimme itselleni paljon uusia paikkoja, vaikka olen ehtinyt käydä Roomassa kahdesti aiemmin.

colosseum
rooman-kadut
rooma-trastevere

Rooma on yksi mun suosikkikaupungeistani. Mähän rakastan historiaa ja gelatoa ja kumpaakin Roomassa riittää. Ensimmäisestä annoin itselleni luvan nauttia rajattomasti, jälkimmäistä määräsin itselleni kolme palloa päivässä. Kyllä kelpasi, kumpikin. Jos olisin ollut liikkeellä yksin, olisin varmasti pysähtynyt tuntikausiksi tuijottamaan haikeasti jokaikistä rauniota tai muuta antiikin monumenttia. Ja kuvaamaan kissoja. Kun ryhmän intresseihin kuului muitakin asioita, tuli Roomaa nähtyä kattavasti ja mielenkiintoisesti, vaikka päiviin mahtui niin ruoka-, juoma- kuin gelatotaukojakin.

Kävimme pyörimässä esimerkiksi Instagramista tutussa Trasteveressa, jonne en ollut itse aiemmilla matkoillani ehtinyt kaikilta niiltä raunioiden tuijotteluilta. Lisäksi Heli vei meitä kivoille näköalapaikoille, joiden suuri ystävä olen. Lintuperspektiivistä matkakohdetta hahmottaa ihan uudella tavalla. Mun offlinekarttasovellus täyttyi merkinnöistä seuraavaa Rooman reissua varten: näihin merkattuihin kohteisiin palaisin ajan kanssa haaveilemaan vielä lisää.

maisemat-rooma
rooma-kissa
rooma-gelato

Kun nämä melkein pari vuotta ovat olleet mitä ovat, teki kunnon ulkomaanmatka hyvää. Ja reissussa olemista osasi myös arvostaa aivan uudella tavalla. Lomat Euroopassa ovat olleet pari vuotta sitten niin itsestäänselviä, että silloin ei edes miettinyt, voisiko mennä. Silloin vain meni. Nyt neljää päivää Suomen rajojen ulkopuolella arvosti ihan eri tavalla.

Mulla on varastossa ihan todella paljon juttuja. Rooman viimeisimpiä kuulumisia tulen varmasti avaamaan täällä lisää. Lisäksi olen kiertänyt viime aikoina paljon Suomessa (kuten varmasti aika moni muukin). Kävin Lapissa sekä kesällä että syksyllä. Tätä ennen olin käynyt niissä korkeuksissa vain kertaalleen, ala-asteen leirikoulussa. Mitään säännöllistä postailutahtia en lähde vielä lupaamaan. Tässä pitää saada opinnot kunnialla päätökseen. Mutta useiden kuukausien pituisia taukoja ei enää toivottavasti ole tulossa.

Kiva kun löysit vielä blogini pariin! Toivottavasti uusi ulkoasu miellyttää. Täällä on kesken vielä paljon juttuja, esimerkiksi kuvia puuttuu ja linkkejä johtaa vanhaan blogiin. Mutta kyllä tämä tästä, vähitellen.

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

3 Comments

Leave a Reply