Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Reissuvuosi 2020 lähtee liikkeelle vanhan kertauksella

Kouluhommat ovat vieneet mua viime viikkoina niin pahasti mennessään, että aikaa ei ole tuntunut riittävän blogille lainkaan. Eikä aikaa olisi myöskään työnteolle – onneksi opintovapaa on keksitty! En edelleenkään ymmärrä, miten pyöritin tätä yhtälöä koko viime syksyn.

Vielä en ole opintovapaan vapaa-osaa mitenkään erityisemmin hyödyntänyt, sillä päivät ovat kuluneet varsin tehokkaasti kotipuolessa. Toki pientä kotimaanseikkailua on alkuvuoteen mahtunut. Tammikuussa kävin Helsingissä, lähinnä Matkamessuilla. Tovi sitten kävin kotikulmilla hankkimassa hyvää mieltä Muumimuseosta ja Vaasassakin ehdin muutaman päivän verran pyörähtää.

Kuitenkin kevään suuremmat seikkailut ovat antaneet odottaa itseään, mutta ensimmäinen niistä odottaa jo melkein kulman takana. Joten mikäs sen parempaa kuin katsella, mitä kaikkea tähän reissukevääseen mahtuukaan. Tiedossa on lähinnä ennestään tuttuja kohteita, mutta ne ovat sellaisia, joihin palaan mielelläni.

Lontoo ja Oxford

Oxford | kuva: pixabay.com

Kävin Lontoossa viimeksi viime vuonna pääsiäisreissulla, enkä silloin arvannut, että kaupunki kutsuisi näin pian uudelleen. Halusin kuitenkin päästä pitkästä aikaa käymään Warner Brosin studioilla Harry Potter -fiilistelemässä, joten Lontoo kutsuu taas maaliskuussa. Liput studioille on ostettu jo hyvissä ajoin, sillä onhan se tämän reissun kantava voima. Oxfordissa on tarkoitus myös käydä päiväreissulla, niin Harry Potterin kuin J.R.R. Tolkienin jalanjäljillä. Oxford onkin mulle ennestään tuntematon kohde, joten kiva päästä vihdoin näkemään myös se.

Pikapiipahdus Helsinkiin

Jos tammi- ja helmikuun kalenteri on ollut vähän reissuköyhä, mahtuu maaliskuuhun sitäkin enemmän. Kahden pidemmän reissun väliin ilmestyi pieni pikapiipahdus Helsingissä, jonka puitteissa toivottavasti ehtisin käydä Kansallismuseossa. En muista, olenko käynyt siellä koskaan. Jos olen, niin ilmeisesti niin pienenä, ettei käynnistä ole muistikuvia. Musta on tullut vanhemmiten kunnon museonörtti, mutta jostain syystä en ikinä käy Helsingissä museoissa, joten ehkä nyt olisi aika korjata tämä vahinko.

Tukholma ja Portugali

Kevään pisin reissurupeama odottaa mua maaliskuun loppupuolella, kun lähden lähes pariksi viikoksi Portugaliin Tukholman kautta. Tukholmassa olen käynyt viimeksi yli vuosi sitten ja kun olin tammikuussa Matkamessuilla keskustelemassa Tukholmasta, matkakuume kaupungin suhteen nousi tappiinsa! Vielä en ole mitään suunnitellut Tukholmaa varten, enkä tiedä edes, kuinka pitkään siellä tällä kertaa viivyn, mutta paluuta odotan innolla.

Tukholmasta matka jatkuu siis Portugaliin, jossa vietin viikon verran maailmanympärimatkani lopussa. Nyt palaan tuohon ihastuttavaan maahan toivottavasti ilman flunssaa ja myös hieman pidemmäksi aikaa. Tarkoitus on käydä tutuissa ja hyväksi havaituissa Lissabonissa sekä Portossa, mutta myös piipahtaa yön yli Sintrassa, josta olen kuullut pelkkää hyvää.

Vanha kunnon Tallinna

Ei reissuvuotta ilman Tallinnaa, näemmä! Huhtikuulle on tiedossa pieni reissu Helsingin kautta Tallinnaan. Enhän käynyt Tallinnassa viime vuonna kuin neljästi, mutta nähtävää kaupungissa edelleen riittää. Tallinnassa on tarkoitus yöpyä yhden yön verran, mikä on kiva, niin aikaa kaupungille jää vähän enemmän.

Tämänhetkisissä suunnitelmissa on ainoastaan käynti vanhankaupungin Vegan Inspiratsioon -kahvilassa, josta ainakin viime käynnillä sai ihania gluteenittomia kakkuja. Ehkä tämän reissun ympärille ehtii vielä kehitellä muutakin kuin kakkujen syöntiä, vaikka ei sekään huono reissun teema ole!

Muuta mahdollista

Varmat kevätsuunnitelmat loppuvat tähän, mutta onneksi elämäni mahdollistaa tällä hetkellä spontaanit reissut, joten tuskin tässä on vielä kaikki. Olemme kaverini Paulan kanssa alkaneet kierrellä Tampereen museoita, joten niissä varmasti tulee piipahdettua kevään mittaan. Vaasa luultavasti kutsuu mua taas myöhemmin keväällä.

Lisäksi kiinnostaisi käydä esimerkiksi Göteborgissa tai Vilnassa hitaasti matkaten, eli laivalla ja bussilla toteutettuna. Myös Uumajassa voisin käydä, sinne ei olisi Vaasasta pitkä matka. Kotimaankohteista pakko päästä -listalla ovat Savonlinna sekä Porvoo. Ja toukokuulle pitää ehdottomasti keksiä joku kiva synttärireissu!

Välillä mietin, pitäisikö opintovapaan suoma vapaus ja valinnanmahdollisuudet hyödyntää pitkän reissun puitteissa, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että olen mieluummin kotona ja retkeilen Tampereella, Suomessa ja lähimaissa spontaanisti. Harvoin mulla on tällaista mahdollisuutta päättää asioita lyhyellä varoitusajalla niin, että vapaata on tiedossa, joten ajattelin, että nyt on hyvä aika nauttia tällaisesta ja katsoa, mitä kaikkea se tuokaan tullessaan.

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Katja / Historia de Viajes
  15.2.2020 at 20:31

  Kuulostaa kivalta alkuvuodelta! Sopivasti liikettä ja seikkailua ja sopivasti juuri aikaa spontaaneille suunnitelmille.
  2 viikkoa Portugalissa keväällä on varmasti ihanaa aikaa. Ainakin jos yhtään kuin Espanjassa niin varmasti alkaa jo aurinko paistaa lämpimästi, mutta luonto vielä ihanan vehreää.

  Mää aloitin tämän reissuvuoden muuten Porvoolla ja totesin että pitäisi kyllä matkustaa enemmänkin Suomessa… Savonlinna olisi aivan ihana kesäkohde! Mutta saapa nähdä mitä sitä itse kesän muutamalla lomapäivälle keksiikään.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   16.2.2020 at 23:11

   Tämä alkuvuosi on kyllä ollut kiva, ja myös mukavan erilainen. Toivon, että Portugalissa on tuolloin ihanaa, keväistä ja lämmintä. Tällä hetkellä siellä näyttää olevan jo noin 20 astetta lämmintä. Odotan kyllä innolla mahdollisia aurinkoisia päiviä ja juuri tuota vehreyttä. Tämä talvi on tällä suunnalla olllut pääosin tosi ankea, harmaa ja sateinen. Lenkkeilyn kannalta ok talvi, muuten ei.

   Luinkin juuri sun Porvoo-jutun ja onnistuit sillä nostattamaan lisää mun matkakuumetta! Savonlinna olisi kiva just kesälle tai loppukeväälle, kun luonto olisi vihreämpi. Olavinlinnaa odotan eniten, mutta Savonlinna saattaa yllättää muutenkin. Tsemppiä kesäloman pähkäilylle. Sitä hankalampaa se on, mitä vähemmän lomapäiviä on käytettäväksi.

Leave a Reply