Kerran poistuin kotoa
Aasia Matkavinkit Raha-asiat

Malediivien matkabudjetti – näin edullinen oli 9 päivän reissu

Malediivit ei ole niin kallis matkakohde kuin yleisesti luullaan, vaikka toki siellä saa rahaa tuhlattua paljonkin, jos niin haluaa. Me lähdimme kuitenkin Malediiveille suhteellisen pienellä budjetilla ja saimme onnistuneen reissun. Budjettimatkailu onnnistuu Malediiveilla, kun hieman miettii, minne siellä menee, miten siellä liikkuu ja missä syö.

Kirjasin mielenkiinnosta ylös kaiken Malediivien reissuun käyttämäni rahan, niin lentojen, majoitusten, liikkumisen, ruokailun kuin retkienkin muodossa. Kumotakseni myyttiä siitä, että Malediivit on automaattisesti vain varakkaan väen matkakohde, jaan budjetin myös teille. Mistään ei reissun aikana tarvinnut tinkiä, mutta saimme silti varsin kohtuullisella budjetilla aikaan oikein mainion reissun.

Malediiveilla käytetään rinnakkain sekä paikallista valuuttaa että dollareita

Tämän verran maksoi 9 päivää Malediiveilla

Olen heti alkuun eritellyt kaikki reissuun kuuluneet kulut. Ne muodostuvat seuraavasti ja ovat aina per henkilö.

 • Lennot Qatar Airwaysilla 455,49e
 • Majoitukset, 8 yötä 189,60e
 • Kolme venekyytiä saarelta toiselle 68,10e
 • Lautta lentokentältä Maléen 1e
 • Kolme taksimatkaa 5,5e
 • Ravintolaruokailut 70e
 • Ruokakauppaostokset 16e
 • Kaksi retkeä 32,5e

KAIKKI YHTEENSÄ 838,19e

Lennot ostimme Qatar Airwaysilta reilu kaksi kuukautta ennen matkaan lähtöä. Muillekin päiville oli tarjolla suunnilleen samanlaisia hintoja ja myös Lentodiileissä on ollut oston jälkeen samanhintaisia tarjouksia Malediiveille. Eli emme siis saaneet mitään superalennusta, vaan hinnan, jolla muutenkin on mahdollista löytää lentoja Malediiveille.

Yövyimme jokaisen yön hotellissa, kahden hengen huoneissa. Ensimmäisen yön majapaikkaa lukuun ottamatta majoituksiin kuului myös aamiainen. Mitään halvimpia mahdollisia murjuja emme valinneet, vaan perussiistejä hotelleja, joissa oli tilavat huoneet ja ilmastointi. Yhdessä majapaikassa huoneessamme oli myös oma parveke.

Gulhin majapaikassamme oli parveke merinäköalalla

Lensimme luonnollisesti Malediiveilla pääkaupunkiin Maléen ja vietimme siellä yhden yön saapuessamme ja yhden yön ennen paluulentoa. Muuten vietimme aikamme kahdella eri saarella Malén lähistöllä, Guraidhoolla ja Gulhilla. Jokainen siirtyminen saarelta toiselle pikaveneellä maksoi $25/henkilö, näitä teimme yhteensä kolme.

Myös edullisempia, muutaman dollarin paikallislauttoja olisi ollut tarjolla, mutta ne olivat hitaampia ja kulkivat huonosti meidän omiin aikatauluihimme verrattuna. Jos kuitenkin haluaa suosia paikallislauttoja, voi matkabudjetissaan tehdä vielä huomattavaa säästöä.

Teimme myös kolme taksimatkaa, yhden Malén hotellilta Malén lauttasatamaan ($2) sekä Malén lentokentältä viereiselle Hulhumalen saarelle ja takaisin lentokentälle ($5/suunta).

Tältä näytti tyypillinen paikallinen ruoka

Ravintoloissa ruokailimme kerran tai kaksi päivässä. Maléssa söimme kalliimassa ravintolassa, jossa ruoka maksoi reilun 15e, mutta Guraidhoossa ja Gulhissa täyttävän ruoka-annoksen sai monessa ravintolassa jopa 3-4 dollarin hintaan. Tarjolla oli paljon erilaisia riisi- ja nuudeliruokia erilaisten lisukkeiden (kala, kana, kasvikset) kanssa sekä curryannoksia.

Saarilla oli pieniä ruokakauppoja, joista ostaa naposteltavaa, kuten hedelmiä, sipsejä ja suklaata. Mitään suuria valikoimia näistä ei löytynyt, mutta ravintolaruokailun ollessa niin edullista, ei kaupoista tarvinnut ostaa paljon vatsantäytettä. Hanavesi ei ole juotavaa, mutta vettä ei tarvinnut oikeastaan lainkaan ostaa kaupoista vaan sitä oli majapaikoissa tarjolla.

Tein kaksi snorklauspainotteista retkeä, joista toinen maksoi $10 ja toinen $25. Nämä retket olivat ehdottomasti edullisimmasta päästä, mitä löysimme. Retkiä kannattaa vertailla eri järjestäjien kesken, heillä saattaa olla hieman erisisältöisiä retkiä tarjolla.

Lopuksi erittelen vielä, paljonko milläkin saarella meni rahaa, mikä antaa toivottavasti entistä paremman käsityksen saarten hintatasosta.

Erilaiset lautat ja veneet olivat näppärä tapa kulkea paikasta toiseen

Rahanmenot Maléssa ja Hulhumalessa

Yövyimme ensimmäisen yön pääkaupunki Maléssa ja viimeisen yön Malén kupeessa olevalla Hulhumalen saarella, joka on lentokentän toisella puolella kuin Malé. Hinnat on taas ilmoitettu per henkilö.

 • Yksi yö Maléssa 31,07e
 • Yksi yö Hulhumalessa 19,13e
 • Lautta lentokentältä Maléen 1e
 • Kolme taksimatkaa 5,5e
 • Ravintolat 27,2e
 • Ruokakauppa 2,7e

YHTEENSÄ 86,6e

Rahanmenot Guraidhoolla

Yövyimme kolme yötä Guraidhoolla. Kaikki hinnat ovat per henkilö.

 • Kolmen yön majoitus 66,46e
 • Ravintolat 21e
 • Ruokakauppa 6,2e
 • Retki 9,1e

YHTEENSÄ 102,76e

Rahanmenot Gulhissa

Yövyimme kolme yötä Gulhissa. Kaikki hinnat ovat per henkilö.

 • Kolmen yön majoitus 72,94e
 • Ravintolat 26e
 • Ruokakauppa 3,5e
 • Retki 23,5e

YHTEENSÄ 125,94e

Mielestäni matkabudjettimme oli varsin maltillinen, etenkin kun sillä vietti Malediiveilla yhdeksän yötä ja ehdimme vierailla kahdella eri paikallissaarella. Vaikka lennot Malediiveille eivät ole kaikkein edullisimmasta päästä, on taas majoittuminen ja ruoka paikallissaarilla varsin edullista. Jos valitsee saaria, joille pääsee Malésta pikaveneillä tai paikallisilla lautoilla, ei edes saarten välisiin siirtymiin mene paljon rahaa.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että me tosiaan vietimme Malediiveilla aikaamme paikallissaarilla, eli nimenmukaisesti saarilla, joilla asuu paikallisia. Malediiveilla voi yöpyä myös resorteissa, eli saarilla, jotka ovat pelkästään turisteja varten, mutta näissä hintalappu on paljon suurempi. Jos Malediiveista haluaa selvitä maltillisella rahanmenolla, kannattaa siis suunnata paikallissaarille resorttien sijaan.

Jotta voin todistaa, ettei meidän tekemämme edullinen matka Malediiveille ollut mikään onnenkantamoinen tai pihistelyreissu, tässä on luettavaksi toinen Malediivien matkabudjetti, jossa liikutaan varsin samanlaisissa loppusummissa. Mutkia matkassa -blogissa suunnattiin Maafushin paikallissaarelle, joten Malén lähistön paikallisaarilla vierailemalla saa ainakin aikaan kohtuullisen budjetin matkan Malediiveille!

Onko sulla hyviä budjettivinkkejä Malediiveille? Tai missä muualla Malediiveilla voi vierailla edullisesti?

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

14 Comments

 • Reply
  piyya / Levoton Sielu Maailmalla
  24.11.2019 at 18:21

  Kiitos kun avasit matkabudjettinne ! Malediivit taitaa edelleen olla siinä maineessa, että siellä kuluu rahaa. Olen kyllä ymmärtänyt, että paikallissarilla voi elää ihan kivaan hintaan ja matkabudjetin räjähtämättä.
  Malediivit ovat todella listojen kärjessä ja nimenomaan paikallissaarille lähtö 😊

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   25.11.2019 at 10:01

   Eipä mitään! Mun mielestä matkabudjetteja on aina kiva avata, jos sillä tavalla pystyy murtamaan myyttiä jonkun kohteen oletetusta hintatasosta. Itsekin kyllä pitkään luulin, että Malediiveille lähteäkseen kannattaa olla kymppitonneja säästössä, mutta onneksi siellä on tällaisen budjettimatkaajankin varaa lomailla laadukkaasti. Paikallissaariin kannattaa ehdottomasti tutustua. Niissäkin on tarjolla rantoja, mitä moni varmasti Malediiveilta haluaa, mutta pääsee myös samalla kokemaan palan paikallista arkea 🙂

 • Reply
  Sofia / Project Forever
  25.11.2019 at 00:09

  Ei ollenkaan pahan hintainen Malediivien matkaksi! Malediivit on ehdottomasti omallakin matkustushaavelistallani, mutta olen jemmannut sitä hieman ajatuksena tuleva häämatkakohde. Nähtäväksi jää koska ne häät vain ovat.. 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   25.11.2019 at 10:04

   Ei munkaan mielestä ollut! Tällaisella hintalapulla voisin lähteä joskus toisekin 🙂 Haha, ymmärrän miksi Malediivit olisivat monen mieleen häämatkakohteena. Jos ei muuta niin varaat matkan ensi vuodelle ja ilmoitat “Kulta, meillä on nyt häämatka varattuna ensi vuoden lopulle, joten sitä ennen varmaan kannattaisi mennä naimisiin!” 😉

 • Reply
  hannamarihenrika
  25.11.2019 at 11:25

  Kiva kun lähdit kumoamaan myyttiä kalliista matkakohteesta! Itse hahmotan matkan hinnan parhaiten kun vähennän vielä kokonaiskuluista lennot, jolloin tuo 383 euroa mikä jää majoituksille, ruuille ja muulle matkustamiselle hinnaksi, ei ole todellakaan paha yhdeksältä päivältä! Tuntuu jopa edulliselta. 😀 Monet, jotka luulevat Malediivejä erityisen kalliiksi kohteeksi, tuskin ovat viitsineet tutkia mahdollisuutta yöpyä paikallissaarilla, mutta toki kaikki eivät halua edes niille mennä. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.12.2019 at 21:11

   Totta, että kun hinnasta vähentää vielä lennot, niin jäljelle jäävä osa kertoo vielä tarkemmin siitä, paljonko itse kohteessa eläminen kustantaa. Ja Malediivien kohdalla se oli melkein pikkurahaa 😉 Malediivien paikallissaaret eivät varmasti ole kaikkia varten, mutta jos kohteelta kaipaa lähinnä lämpöä ja aurinkoa, eikä hillitöntä luksusta, ovat paikallissaaret oiva vaihtoehto nauttia Malediiveista 🙂

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  25.11.2019 at 16:18

  Ei lainkaan paha tuo kokonaishinta! Mulla on ollut Malediiveista vähän sellainen rantalöhökohteen mielikuva, mutta sun aiemmasta postauksesta päätellen paikka voisi sittenkin sopia myös mulle, kun huomioi vielä tämän hinta-asiankin. Olisi kyllä kiva käydä joskus!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.12.2019 at 21:15

   Kokonaishinta oli kyllä positiivinen yllätys, vaikka toki tiesin jo etukäteen, että Malediiveilla on mahdollisuus lomailla edullisesti! Uskoisin, että Malediivit voisi sopia myös sulle, sillä me ei reissun aikana paljonkaan rannalla löhöilleet. Uimassa kyllä käytiin 1-2 kertaa päivässä, mutta ainoastaan yhden kerran makoilin rannalla ihan kunnolla, sekin pilvisenä päivänä 😀 Tosin suuri osa siitäkin meni viereisessä puussa hengailleen lepakon ihmettelyyn! Ja kerran istuttiin rannalla pitkä tovi, mutta silloin taas katseltiin, kun rantahiekassa asuneet ravut piti bileitä. Kannattaa laittaa korvan taakse, kyllä joskus sullakin on varmasti tämäntyyppisen loman tarve 🙂

 • Reply
  Christa
  25.11.2019 at 17:20

  Meillä meni viisihenkisellä perheellä kahden viikon reissulla alle 6000€ ja olemme olleet paikallissaarilla kahdesti (Ukulhas+ Rashdoo ja toinen Gulhi, Maafushi+Fulidhoo). Meillä meni majoituksiin huomattavasti enemmän rahaa kuin sinulla,muutta tosiaan halvemmallakin olisi päässyt. Ensimmäisellä reissulla mentiin kaikki siirtymät pikaveneillä, toisella enimmäkseen paikallislautoilla ja viidelle hengelle siitä tulonsiirto säästö. Olenkin avannut omassa blogissa meidän budjettia.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.12.2019 at 21:21

   Teilläkin on varsin maltillisen kuuloinen matkabudjetti. Tuollaisella porukalla varmasti majoittumiseen meneekin enemmän rahaa, kahden hengen huoneita taas on todella helppo löytää hyvillä hinnoilla. Pikaveneiden vaihto paikallislauttoihin tuo varmasti lisää säästöä noin isolla porukalla reissatessa. Suhteessahan nuo lautat ovat varsin kalliita, mutta toisaalta ne auttavat myös tehostamaan omaa ajankäyttöä matkalla.

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  26.11.2019 at 22:50

  Halvalla olet kyllä minun mielestäni päässyt. Jo siis ihan lennoista lähtien. Malediivit oli meillä suunnitteilla tälle vuodelle, mutta vaihtui kuitenkin Indonesiaan.

  Minkälaisia nuo retket olivat?

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.12.2019 at 21:33

   Samaa mieltä, reissu oli varsin edullinen! Mä tein kaksi eri retkeä, joista toisessa käytiin lähinnä snorklaamassa niin, että oli mahdollista nähdä rauskuja. Siinä pysähdeltiin useammassa eri sijainnissa ja rauskuja näkikin paljon. Toinen retki taas oli yhdistetty sand bank (eli hiekkasaareke keskellä vettä) ja snorklaus, jossa nähtiin lähinnä kaloja. Kaveri kävi myös yhdellä retkellä, jossa näki muistaakseni ainakin merkikilpikonnia, kaloja ja jonkun hainkin. Muutaman tunnin retkiä jokainen, snorkaukseen oli hyvin aikaa ja tosiaan paikka saattoi vaihtua useamman kerran sen mukaan, jos halusi nähdä eri eläimiä. Noilla molemmilla retkillä, missä mä olin, oltiin kaverin kanssa kaksistaan ja yhdellä kaveri kävi yksin. Mitään valittamista ei ollut, retket toteutuivat ajallaan ja maksut hoidettiin vasta jälkeenpäin, niin ei ollut mitään huijauksen makua ilmassa.

   • Reply
    Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
    4.12.2019 at 20:30

    Oliko rauskuja eri lajeja vai keskittyikö retki paholaisrauskuihin? Oliko meressä värikkäitä koralleja?

    Itselläni snorklaus on usein se, mikä kohteessa kiinnostaa!

    • Reply
     Noora | Kerran poistuin kotoa
     5.12.2019 at 21:04

     Tuossa toisessa kommentissa sulle jo vähän vastailinkin tähän asiaan. Eli yhdellä snorklausretkellä, joka keskittyi nimenomaan rauskuihin, oli juuri noita paholaisrauskuja. Muita rauskuja nähtiin enemmän esimerkiksi satama-altaissa uimassa. Kerran myös nähtiin yksi todella pienikokoinen rausku meidän hotellin vieressä rantavedessä uimassa. Ensin luultiin sitä lepakoksi, sillä se oli niin pieni – juuri saarella olevien lepakoiden kokoinen 😀

     Mä tosiaan snorklasin vähemmän kuin kaverini, niin en ole ihan paras sanomaan näihin kaikkiin. Pitänee vielä kysyä kaverilta sitten jos ja kun teen tarkempaa postausta meidän retkistä. Mutta mun mielestä tuolla ei niinkään ollut paljon värikästä korallia, enemmän oli värikkäitä kaloja ainakin niissä paikoissa, missä mä kävin snorklaamassa.

Leave a Reply