Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Syksyn reissusuunnitelmia ja maa numero 50!

Juuri äsken taputtelin kesälomani pakettiin, mutta pakko se on myöntää, että nyt on syksy. Syksyn myötä katse on loogista kääntää kohti syksyn lomia ja seikkailuja, sillä niitä on ehtinyt kalenteriin hiipiä muutamia. Jokunen vuosi sitten kirjoittelin postauksen siitä, miten loppuvuotta kohti matkailutahtini yleensä hiipuu, mutta tänä vuonna loppuvuoteenkin mahtuu pieniä ja yksi suurempikin seikkailu.

Aiemmin kirjoittelin myös siitä, että alkuvuodesta tehty matka Israeliin toi mukanaan 49. Suomen lisäksi käydyn maan ja että seuraava uusi maa tulisi siis olemaan 50. Tuolloin en vielä tiennyt, missä tuon kieltämättä ihan kutkuttavan kymmenluvun saavuttaisin, mutta nyt tiedän. Vaikka varsinaisesti en matkusta pelkästään saadakseni plakkariin uusia maita, tässä tapauksessa en enää voinut vastustaa kiusausta, vaan tarttua tilaisuuteen.

Lisäksi tässä 50. maan kynnyksellä on pakko äimistellä matkailutahtiani. Kymmenen vuotta sitten olin matkustanut kolmessa maassa Suomen lisäksi: Ruotsissa, Virossa sekä Kyproksella. Alle kymmenessä vuodessa maita on kertynyt siis roimasti lisää, vaikka en jokaisella ulkomaanreissullani ole suunnannutkaan mulle ennestään uusiin maihin. Näiden vuosien aikana olen ehtinyt käydä useamman kerran esimerkiksi Ruotsissa, Virossa, Saksassa, USA:ssa, Iso-Britanniassa, Norjassa, Itävallassa, Ranskassa… No, näitä riittäisi.

Tässä kuitenkin katsaus siihen, mitä on luvassa syksyn mittaan:

TALLINNA – TAAS KERRAN

Seuraava matkani vie mut päiväreissulle niinkin yllättävään kohteeseen kuin Tallinnaan. Jos aistit edellisessä lauseessa sarkasmia, hyvä, sillä se oli tarkoituskin. Käyntini Tallinnassa tulee olemaan neljäs tälle vuodelle. Kyllä. Etelä-Helsingissä on tullut käytyä kääntymässä kerran jos toisenkin.

Mitään suurta ja ihmeellistä Tallinnassa tuskin on tiedossa. Lähinnä odotan mukavaa päivää hyvässä seurassa ja kenties jotain uutta, ja luultavasti jotain vanhaa. Patarein vankila kutsunee taas, sillä kaverini Merita haluaisi päästä myös käymään siellä ja itse menen mielellään uudestaan. Tallinnassa on kuitenkin aina kiva käydä, joten tätä odotan jälleen kerran innolla.

PIETARIIN JUNALLA

Tämä reissu tulee olemaan vähän erilainen, se on osittain työmatka ja kohteena siis Pietari. Lähdemme pienellä työporukalla tutustumaan muutamaan Pietarin kirjastoon ja siinä sivussa ihan turistimielessä myös kaupunkiin. Olen käynyt Pietarissa kerran aiemmin, silloin olimme siskoni kanssa siellä viisumivapaalla risteilyllä ja menimme siis Pietariin laivalla. Nyt on mielenkiintoista kokea Pietari junalla kaupunkiin saapuen.

Pelkkää kirjastopyöritystä reissu ei tule olemaan, vaan meille jää myös vapaa-aikaa kaupungissa. Nyt suunnitelmissa on ainakin Pietarhovi, jonne emme viimeksi ehtineet, sekä Pietari-Paavalin linnoitus. Toivottavasti ihana syyssää hellii Pietaria!

MAA NUMERO 50: MALEDIIVIT

Kuva: pixabay.com

Marraskuussa mua taas odottaa matkailuhistoriani yksi virstanpylväs, Malediivit, jotka saavat kunnian olla 50. vierailemani maa. Moni tuskin olisi veikannut tätä kohteekseni, jos olisin asiaa arvuuttanut, sillä Malediivit ei mielestäni ole mulle kovin tyypillinen kohde. En ole mikään ranta- tai löhölomaihminen.

Jostain vitsistä tämäntyyppisen loman idea taisikin aikanaan kaverini Assin kanssa kehkeytyä. Mutta nyt voin sanoa, että odotan reissua innolla. Aiemmin blogin puolellakin mainitsin, että pääsin opiskelemaan ja opintojen- ja työntäyteinen syksy saa varmasti ansaitsemansa breikin Malediivien muodossa. Reilu viikko saarilla menee tarvittaessa vaikka päällä seisten, mutta varmasti reissusta tulee oikeasti tosi mukava. Vaikka siis kumpikaan emme ole tuntikausia rannalla viihtyviä ihmisiä ja Assi palaa auringossa noin kolmessa sekunnissa.

Tai sitten tulen tänne marraskuun lopulla kertomaan, että olenpas ollut varsinainen idiootti tämän kohdevalinnan kanssa! Mutta toivottavasti en. Avoimin mielin ja niin edelleen.

Jos teillä on vinkkejä siitä, mitä muuta Malediiveilla voi tehdä kuin maata auringossa (ja snorklata tai sukeltaa, en oikein niistäkään tykkää :D), otan ne ilolla vastaan! Tai tulkaa edes suoraan sanomaan, että muuta ei ole, niin osaan hyvissä ajoin ladata tabletin täyteen e-kirjoja.

VÄHÄN KOTIMAATAKIN

Kotimaan suhteen mitään suurempia reissuja ei näillä näkymin ole luvassa, mutta pieniä piipahduksia kuitenkin. Turkuun saatan suunnata uudelleen käymään Turun linnassa, vaikka vasta kävin siellä elokuun alussa. Vaasaan tulee taas mentyä viikonlopuksi ja Helsingissäkin tulee pikaisesti pyörähdettyä. Jos syksy on kiva, olisi mukava tehdä jotain pieniä retkiä lähiluontoon, vaikka Kintulammille. Mutta nämä varmasti riippuvat myös siitä, miten opiskelujen ja töiden yhdistämiseltä tulee jäämään aikaa ja energiaa.

Minkälainen reissusyksy sulla on edessä?

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Jossus Travelpics
  5.9.2019 at 15:54

  Malediivit kuulosta aivan ihanalta, vaikka en minäkään ole mikään rantaihminen.
  Minä lähden Mauritiukselle lokakuussa ja Vietnamiin marraskuussa. Joten mukava reissusyksy edessä, odotan innolla.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.9.2019 at 21:15

   Meillä oli myös Mauritius ja Vietnam mahdollisten kohteiden listalla, mutta nyt Malediivit vei voiton. Sulla on siis edessä mun mielestä varsin mielenkiintoisia reissuja. Varsinkin tuo Mauritius alkoi kiinnostaa, sinne pitää vielä joskus päästä! Sen verran myöhään vaan taidettiin olla näiden lentojen etsimisen kanssa, että sinne ei saanut enää kovin edullisesti järkeviä lentoja, vaan ainakin toiseen suuntaan olisi aina ollut todella pitkä vaihto Dubaissa, mikä olisi verottanut jo matkallaoloaikaa, sillä mulla oli kuitenkin vain rajallinen määrä lomapäiviä käytössä tätä varten.

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  5.9.2019 at 17:06

  Onnea jo nyt 50. maasta! 😀 Oot kyllä komeasti kartoittanut maita viimeisessä kymmenessä vuodessa, sä ehkä ehtisitkin johonkin sata maata 50 vuodessa. Mulla on edelleen 11 maata matkaa tuonn 50 ennen kuin olen 50, mutta mulla ei ole kyllä epäilystäkään, ettenkö saisi sitä toteutettua. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.9.2019 at 21:18

   Kiitos! 🙂 Ehkä tällä tahdilla tosiaan saisin tuon määrän maita kasaan. Mutta toisaalta niin moniin ihaniin kohteisiin myös kiinnostaa palata, joten en ehkä edes lähde yrittämään, vaikka aina vähän pitääkin hullua yllyttää 😉 Sulla on niin hyvin aikaa ennen 50. ikävuotta, että varmasti saat oman tavoitteesi täyteen. Odotan innolla, mikä tulee aikanaan olemaan sun 50. maa!

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  5.9.2019 at 18:11

  Täytyy myöntää että Malediivit ei olis kyllä ollut ainakaan mun ensimmäisen 20 arvauksen joukossa 😀

 • Reply
  Katja / Historia de Viajes
  5.9.2019 at 20:32

  Ohhoh Malediivit oli ihan täydellinen yllätys! Mutta siis ihan varmasti kiireen keskellä aivan unelmakohde. Ja onnea jo nyt viidestäkympistä. Sen kunniaksi nyt ainakin joku törkyhyvä cocktail tai smoothie sitten ja kuva eetteriin myös meidän muiden nähtäville! 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.9.2019 at 21:21

   Niin se oli vähän mullekin 😀 Mutta tosiaan uskon, että tulee olemaan loistava kohdevalinta, vaikka ei olekaan mulle se tyypillisin. Kiitos! Kyllä tuota saavutusta pitää jollain tavalla juhlistaa. Katsotaan sitten miten 🙂

 • Reply
  Sanna
  5.9.2019 at 23:52

  Miun virstan pylväs, 30. maa koittaa parin viikon päästä, Ranska ja tarkemmin klassinen Pariisi. En ole sinne jostain syystä hirveemmin halunnut koskaan, mut kiva nyt kokea tuokin kaupunki! Tänä vuonna olin jo käynyt Lontoossa ja Turkissa, jotka ennestään tuttuja niin oli pakko saada uusi kohde ja maa listalle ettei käy ahdistaa 😄

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.9.2019 at 14:18

   Pariisi osoittautui mielestäni yllättävän kivaksi kaupungiksi toisella yrittämälläni, mutta tähän varmasti auttoi se, etten edes yrittänyt koluta kaupungin perinteisiä turistinähtävyyksiä, vaan keskityin ihan reilusti mua kiinnostaviin juttuihin. Onnea rajapyykin saavuttamisesta jo nyt 🙂

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  10.9.2019 at 22:25

  Malediivit kuulostaa hienolta! Meidän oli tarkoitus tänä vuonna mennä Malediiveille, mutta matka peruuntui tai oikeastaan vaihtui Indonesian matkaan.

  Täytyy nyt kuittenkin mainita Malediivien yhteydessä se snorklaus. Itsekään en varsinaisesti tykkää kovin paljoa olla vedessä, mutta upeimmat snorklauspaikat ovat kerta kaikkiaan upeita eikä niitä kannata jättää väliin! Vaikka riutat eivät Malediiveilla ole ehkä aivan huippukunnossa, on Malediivien vesissä runsaasti esimerkiksi kilpikonnia!

  Mille atollille olette menossa?

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   19.9.2019 at 21:30

   Mua ihan nolottaa, että ehdin nykyään vastailla kommentteihin näin pitkällä viiveellä! Malediivit alkaa tässä kiireen keskellä kuulostaa päivä päivältä paremmalta ja ihan innoissani jo odottelen sinne pääsemistä.

   Kyllä mä varmasti ainakin menen kokeilemaan snorklausta tuolla. Mun ensikokemus vaan oli hieman huono, silloin oli maskin kanssa ongelmia, eikä se ole innostanut kokeilemaan uudelleen, mutta ehkä nyt vihdoin! Me ollaan menossa ihan vain parille saarelle Kaafulla. Ei haluttu ottaa maan sisäisiä lentoja, joten se vaikutti kohdevalintoihin. Mutta tuski tuolla kovin huonoa saarivalintaa voi tehdä 🙂

Leave a Reply