Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Yleinen

Pikaiset terveiset kiireen keskeltä, Tallinnasta sekä Pietarista!

Kun on tottunut päivittämään blogiaan pari kertaa viikossa, pienikin tauko hommaan tuntuu itsestä tylsältä. Kukaan ruudun toisella puolella ei välttämättä tuossa ajassa ehdi huomata menossa mitään erikoista, enkä toki itse aio ottaa harrastuksestani paineita, mutta silti tuntuu, että pitäisi tehdä perään korjausliike.

Tämän syksyn alku on ollut mulle sanalla sanoen hektinen. Kahdella sanalla hullun hektinen. Huomasin jo joskus kesällä aikatauluttaneeni syyskuulle vaikka ja mitä – kaksi ulkomaanmatkaa, kotimaanmatkan sekä viikonlopputöitä. Ja tämä kaikki jo ennen kuin päätin keksiä hakea opiskelemaan. Kun vuorokaudessa tuntuu jo muutenkin olevan liian vähän tunteja ja aikaa pitäisi löytää vielä kouluhommien pakertamiseen, niin hullun hektisen kaikki ainesosat ovat valmiina hämmennettäväksi.

No, en silti valita. Kiirettä ei kestä ikuisesti, reissut ovat olleet mitä mainioimpia, sunnuntaivuorot taas kartuttavat säästötiliä ja opiskelut maistuvat enemmän kuin hyvin. Kyllä tämä tästä. Eikös. Opiskelujen suhteen suuri plussa on siinä, että voin tehdä kaikki kouluhommat kotoa käsin. Tai mistä tahansa, missä satunkaan sillä hetkellä olemaan. Aikaa ei tarvitse pistää luennoilla istumiseen tai Turussa ramppaamiseen. Luksusta kaaoksessa.

Kaiken tämän työ- ja opiskeluarjen pyörittämisen lomassa olen silti ehtinyt syyskuussa kahdesti ulkomaille. Vaikka vasta kuunvaihteessa kotiuduin Sveitsistä. Syksyn aloitti pyrähdys Helsingissä ja sieltä siirtyminen päiväreissulle Tallinnaan. Tuo visiitti oli mulle tosiaan jo neljäs tälle vuodelle, mutta Tallinna näemmä toimii mulle aina. Vaikka vielä muutama vuosi sitten en ollut mikään erityinen Tallinna-fani. Näin se mieli muuttuu.

Tallinnan-reissuun mahtui sopivassa suhteessa vanhaa ja uutta. Uutta oli Pyhän Katariinan kirkon rauniot vanhankaupungin siimeksessä. Itse asiassa tämä oli hieman vahinkolöytö, sillä luulimme olevamme menossa toiseen paikkaan siinä lähellä, mutta nämä rauniot ja ruskan ensipilkahdukset olivat sen verran mainio yhdistelmä, että “väärä” kohde ei haitannut yhtään. Päinvastoin.

Lisäksi kävimme Patareissa, koska kaverini Merita halusi päästä siellä käymään. Itse olen ehtinyt sinne jo kertaalleen jälleenavaamisen jälkeen, mutta eipä kertaus haitannut – varsinkin kun siellä pääsi nyt yhteen selliosastoon, jossa en mielestäni kesäkuussa päässyt käymään. Tällä kertaa yritin nauttia Patareista enemmän omin silmin kuin kameran kautta. Viimeksi olin ollut niin iloinen jälleenavaamisesta, että halusin taltioida paikkaa nimenomaan valokuviin.

Tallinnasta kotiuduttuani ehdin olla muutaman päivän kotona, ennen kun suuntasin toiseen lähikohteeseen, Pietariin. Tämä oli toinen kertani Pietarissa, ensimmäinen kerta oli muutama vuosi sitten siskoni kanssa tehty viisumivapaa risteily ja sen puitteissa kaupungissa vietetyt kaksi yötä ja kolme päivää. Tällä kertaa menimme Pietariin työporukalla, ryhmäviisumilla sekä junalla. Allegron kyydissä Pietariin oli kaikin puolin mukavaa mennä, voisin mennä uudelleenkin!

Pietarissa kävimme tutustumassa kolmeen erilaiseen ja mielenkiintoiseen kirjastoon. Sen lisäksi ehdimme viettää myös hieman aikaa kaupunkiin tutustuen. Kävimme jokiristeilyllä ja Pietarhovissa porukalla, omaan ohjelmaani mahtui myös käynti Fabergé-museossa. Museo oli varsin hulppea sekä esineistöltään että myös puitteiltaan ja mielenkiintoinen käyntikohde esimerkiksi niille, joita Eremitaasi enemmän innosti kuin uuvutti. Fabergé-museo oli onneksi paljon kompaktimpi, siellä oli ainoastaan kymmenisen huonetta, joiden antia ihmetellä.

Voi olla, että tulevat viikot ovat blogin puolella hieman hiljaisempia, sillä kouluhommia riittää ja haluan niihin panostaa. Mutta tiputtelen tänne pikku hiljaa juttuja sekä juuri käydyistä kohteista että aiemmista reissuista. Kesän matkoista riittää vielä paljon kerrottavaa. Pysykää kuulolla!

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply