Kerran poistuin kotoa
Suomi

Kesälomaan mahtui viikon Suomi-reissu, ja se oli hyvä!

Vietin juuri kesälomani toisen osan ensimmäisen lomaviikkoni ja tein itselleni jotain hyvin epätyypillistä: reissasin Suomessa. Kirjoittelin juuri pohdintoja siitä, miksi olen viimeiset vuodet tehnyt näin todella harvoin, mutta onneksi mieltään saa muuttaa tällaistenkin asioiden suhteen.

Viikkoon, tai reiluun sellaiseen, jos lasketaan mukaan heti loman alkuun tehty kotimaan päiväreissu, mahtui paljon. Heti loman ensimetreillä tein siis päiväreissun Turkuun, jossa ehdin lähinnä pörrätä tuntikausia Turun linnassa ja olla onnellinen. Päivän ajan ehdin hengähtää kotona ja sitten kotimaa kutsui taas. Vuorossa oli ensin kaksi päivää Helsingissä, sitten kaksi yötä ja yksi päivä Lappeenrannassa. Mukaan mahtui myös Lappeenrannasta tehty, yhden yön kestänyt risteily Viipuriin. Lappeenrannasta jatkoimme vielä yhdeksi yöksi Imatran satumaiseen Valtionhotelliin.

Vaikka en kotimaan suhteen ole ihan reissu-ummikko, myönnän että tähän lomapätkään mahtui silti kohteita, joihin en olisi vielä vuosi-pari sitten uskonut matkustavani. En oikein nähnyt Lappeenrannan tai Imatran potentiaalia edes kesäkohteena, vaikka lähes kaikista Suomen kaupungeista voi edes sanoa, että ne ovat kivoja kesäkaupunkeja.

Lisäksi tämä reissu oli siitäkin poikkeuksellinen, että yövyimme lähinnä hotelleissa, yhtä yötä lappeenrantalaisessa motellissa lukuunottamatta. Mähän olen varsinainen edullisten, mutta silti laadukkaiden hostellien ystävä, joten tämä on jo siksi pakko mainita. Nappailin kuitenkin sen verran hyviä diilejä hotelleihin, kiitos erityisesti Scandicin kesädiilien, joten ero hostellin ja hotellin välillä ei ollut huomattava. Hotellien suuntaan vaakakuppia kallisti näissä tapauksissa niiden kelpo aamiainen.

Tällaista viikkoon mahtui:

HELSINKI

Helsingissä olen käynyt monesti, ja alkanut jopa pitää siitä viime vuosina. Kahteen päivään kaupungissa ehti mahtua paljon kivoja juttuja. Käytiin tuhlaamassa rahoja Kampin Muji-kioskiin, ihastumassa Vallisaaren ja Kuninkaansaaren upeaan luontoon ja kiehtovaan menneisyyteen, ihmettelemässä Rikhardinkadun erikoista kirjastoa ja kävelyllä pitkin Eiraa ja lähitienoita. En oikein osannut odottaa, että Helsingistä löytyisi noin tunnelmallisia asuinalueita.

Tykkään voimakkaista väreistä sisustuksessa, ja myös pöllöistä, joten Satumetsä-kerros oli ihan mun unelma!

Helsingin kohdalla on pakko nostaa vielä erikseen esiin toinen majapaikkamme. Sain alkuvuodesta Rantapallon blogitapahtumasta majoituslahjakortin vapaavalintaiseen Sokos Hotelliin yhdeksi yöksi ja se tuli käytettyä Sokos Hotel Presidenttiin. Me saatiin iloksemme huone varmasti hotellin kaikkein upeimmasta kerroksesta, Satumetsästä. Huoneen lumoava pöllöseinä sekä kettupöytä herätti meissä suurta ihastusta. Voi kun jotain tuollaista saisi omaan kotiin!

LAPPEENRANTA

Todiste siitä, että olin Lappeenrannassa! Raija kuvasi.

Mun on pakko myöntää, että mulla ei ollut oikeastaan minkäänlaista käsitystä siitä, minkälainen kaupunkikaksikko meitä Itä-Suomessa odottaisi. En ole matkustellut siellä paljonkaan, ja sekä Lappeenranta ja Imatra olivat sekä mulle että kaverilleni Raijalle uusia tuttavuuksia.

Lappeenranta ihastutti meidät oikeastaan heti kun saavuimme kaupungin juna-asemalle. Harvoin asemanseutu on minkään kaupungin parasta antia, mutta jotenkin heti matkalla sieltä kohti keskustaa tuli kaupungista hyvä fiilis. Ohitimme pienen puistontapaisen sekä kauniin hautausmaan. Keskustassa odotti kauniita rakennuksia ja jotenkin todella välitön tunnelma.

Käytiin syömässä Avot sie -nimisessä ravintolassa, jota meille oli suositeltu ja tämä oli ihan napakymppi. Ihanan persoonallinen ruokapaikka ja loistavaa ruokaa. Sieltä suuntasimme ensin satamaan, sitten hiekkalinnan kautta linnoitukselle. Sataman ja linnoituksen alue oli myös todella ihastuttava ja linnoitus oli täynnä todella söpöjä pikku kauppoja.

En tiedä, olisiko musta asumaan Lappeenrannassa, mutta tällaiselle vierailijalle kaupunki oli todella positiivinen yllätys. Ainakin tuo keskustan, linnoituksen ja sataman alue vei mennessään. Olen todella iloinen, että Lappeenranta mahtui meidän matkasuunnitelmiin, vaikka se pääsi sinne Viipurin-risteilyn ansiosta. Voisin lähteä Lappeenrantaan uudelleen.

IMATRA

Jos Lappeenranta pääsi osaksi kesäsuunnitelmiani, koska se toimi porttina Viipuriin, pääsi Imatra taas Valtionhotellin takia. Tajusin tätä reissua suunnitellessani, että Lappeenranta ja Imatra sijaitsevat niin lähellä toisiaan, että tilaisuutta päästä vihdoin yöpymään tuolla linnamaisissa puitteissa ei voinut jättää käyttämättä.

Valtionhotelli olikin niin uskomattoman upea, kuin osasin odottaa. Tai oikeastaan vielä upeampi. On jotenkin mieletöntä, että tuollainen hulppea rakennus sijaitsee niin keskeisellä sijainnilla, olin nimittän aluperin luullut, että se olisi rakennettu jonnekin maalaismaisemiin.

Valtionhotellin ympäristö, koski sekä Kruununpuisto olivatkin kaikki näkemisen arvoisia paikkoja ja tuossa ympäristössä viihdyin todella hyvin. Mutta siinä, missä Lappeenranta huokui elinvoimaa ja hyvää menoa, Imatrasta en oikein voi sanoa samaa, ainakaan lyhyen käynnin perusteella. Kaupungin keskusta oli jotenkin pieni ja surullinen eikä edes aurinkoisena viikonloppuna tuntunut täyttyvän ihmisistä. Rakennusten ilme henki menneitä vuosikymmeniä ja tyhjiä liiketiloja tuntui löytyvän.

Voisin lähteä yöpymään toistenkin Valtionhotellissa, sillä se lämmitti suuresti tällaisen linnafanin sydäntä, mutta muuten Imatrasta jäi hieman vaisu kuva, vaikka se tarjosikin ihan sievää kaupunkiluontoa. Jotain sieltä kuitenkin puuttui.

Viipuria en mainitse sen enempää tässä postauksessa, vaikka melkein voisin, sillä onhan se aikanaan ollut osa Suomea. Tulen kuitenkin kertomaan teille vielä lisää Viipurista, samoin kuin näistä tämän reissun kohteista. Lisäksi pidin matkabudjettia tämän reissun osalta. Olen aina ajatellut, että Suomessa matkustaminen on automaattisesti kallista. Vielä en ole budjetin lukuja ynnännyt, mutta palaan asiaan vielä erillisen postauksen muodossa. Ainakaan tällä hetkellä Suomessa reissaaminen ei tuntunut niin kalliilta kuin olin pelännyt.

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply