Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Kesän reissusuunnitelmat: Suomea, lähimaita sekä Alpit!

Vaikka ulkona on vain muutama hassu aste lämmintä ja tuuli ja sade piiskaavat vuorotellen mun asunnon ikkunaa, on silti aika miettiä tulevan kesän matkoja. Tänä vuonna pilkoin kesälomani kahteen osaan: kaksi viikkoa toukokuussa ja kolme viikkoa elokuussa.

En ole koskaan tainnutkaan pitää noin monta viikkoa kesälomaa. Viime kesänä pidin yhteensä kolme, sekin kahdessa erässä, mikä oli aika nihkeästi. Tosin palasin maailmanympärimatkan vapailtani töihin vasta kesäkuun puolivälin tienoilla, joten koko kesää en töissä viettänyt.

Toukokuun lomasuunnitelmiani olen jo koonnut tähän postaukseen. Vaikka toukokuu on meillä kesälomakuukausi, on se silti mielestäni kevättä ja oli luontevaa niputtaa loman ensipuoliskon reissut erikseen muiden keväisten reissujen kanssa. Toukokuun reissuista on takana Pariisi, joka oli mainiompi kuin uskalsin toivoa, nyt parhaillaan seikkailen Färsaarilla!

Mitä kesä 2019 sitten pitää sisällään? Se selviää tässä:

Tallinna – taas kerran

Mulla on päällä joku Tallinna-putki. Olen käynyt siellä tänä vuonna jo kahdesti. Ensin Lontoosta pääsiäisen vietosta palatessani, sitten toukokuussa siskon kanssa viikonloppureissulla. Viikonloppureissulle lähdimme Matkamessuilta saamani Eckerö linen lahjakortin turvin, ja tuolla reissulla siskoni sai taas vuorostaan yhden hengen lahjakortin samalle lafkalle, joten lähden kesäkuussa ominpäin pienelle päiväreissulle. Taas kerran.

Tätä en ole sen erityisemmin suunnitellut, kunhan jo ajankohdan olen korvamerkinnyt. Jos sää suosii, saatan käydä tutustumassa vaikka Piritan luostarin raunioihin, sadesäällä taas suuntana voisi olla joku mielenkiintoinen museo. Lisäksi tällaisen armottoman karkkituristin pitää täyttää taas karkkivarastojaan.

Viikko entisessä ja nykyisessä Suomessa

Nyt ruksia seinään siellä ruudun toisella puolella, mä nimittäin aion käyttää viikon verran kesälomastani Suomessa matkustamiseen! Tämä reissusuunnitelma sai alkunsa siitä, että mua alkoi kiinnostaa viisumivapaa risteily Viipuriin. Kaverini Raija innostui asiasta myös, joten aloimme selvitellä risteilykiemuroita.

Lappeenrannasta pääsee Viipuriin päiväksi tai pariksi, me menemme yhdeksi yöksi. Koska risteily lähtee aikaisin aamulla Lappeenrannasta ja palaa sinne myöhään illalla, pitää kaupungissa myös yöpyä parin yön verran. Näin aiomme tehdä, ja koska Lappeenranta on meille molemmille suuri tuntematon, aiomme myös omistaa aikaa kaupunkiin tutustumiselle.

Imatran Valtionhotelli, kuva Pixabay.com

Tähän ympärille sitten lisäsimme pari yötä Helsingissä ennen Lappeenrantaan suuntaamista ja Lappeenrannan jälkeen vielä yhden yön Imatralla, sen upeassa Valtionhotellissa. Lappeenranta ja Imatra ovat sen verran lähekkäin, että pitihän tämä tilaisuus Imatralla käymisestä vihdoin hyödyntää.

Kirjoittelin aiemmin postauksen siitä, että lupaan reissata jatkossa enemmän myös Suomessa ja listasin siihen kymmenen kotimaan kohdetta, joista ainakin yhdessä lupasin käydä tänä vuonna. Imatran Valtionhotelli oli yksi tuon listauksen kohteista, joten saan ainakin yhden kohdan ruksia käydyksi. Ehkä parikin, sillä samalle tavoitelistalle mahtui myös joku Helsingin saari, joka olisi helppo kohde samalla reissulla.

Kaikista parasta tässä on se, että olen tästä reissusta innoissani! Hyvä Suomi ja hyvä minä.

Paluu Sveitsin Alpeille

Olen kaivannut takaisin Sveitsiin ja varsinkin sen järisyttävän upeille Alpeille siitä asti kun siellä ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran kävin kesällä 2014. Vaikka silloin reissasimme myös Saksan ja Itävallan vuorilla, oli Sveitsi se, joka teki muhun suurimman vaikutuksen.

Nyt on vihdoin koittanut aika palata Sveitsiin. Zermatt oli ainoa etukäteen varma kohteeni, sillä haluan päästä näkemään Matterhornin! Sen jälkeen olen arponut kohteita vähän lotolla ja Googlen kuvahaun avulla. Ei Sveitsissä oikein voi mennä pieleen kohdevalinnat, kunhan vaan pysyy vuorilla. Tai näin ainakin toivon.

Reissuni alkaa Genevestä, sieltä suuntaan Zermattiin, josta jatkan Kanderstegiin, joka oli vielä viikko sitten mulle täysin tuntematon paikka. Sieltä singahdan Spieziin, koska siellä on kuvien perusteella linna. Matka jatkuu Grindelwaldiin, jonka lähikylässä Gimmelwaldissa kävin viisi kesää sitten ja olin myyty.

Pakko kyllä myöntää, että tämän reissun loppu on vielä vähän hämärän peitossa. Jonnekin pitäisi vielä Grindelwaldista jatkaa ja jostain pitäisi suunnata kotiinkin sitten aikanaan. No, näitä ehtii vielä miettiä. Alunperin mun piti mahduttaa tähän myös Dolomiitit, mutta ikävä Sveitsiin osoittautui niin kovaksi, että kahmin sieltä niin paljon kivoja kohteita, ettei aika enää riitä naapurimaahan. Toisella kertaa sitten.

Toki voi olla, että kesään mahtuu vielä jotain pientä. Ehkä joku festarikäynti jonnekin, tai viikonloppureissu johonkin noista Suomi-kohteistani. Mutta kaikkea ei onneksi tarvitse tietää hyvissä ajoin, vaan jotain voi jättää myös hyvän sään varalle spontaaniin toteutukseen. Ulkomaille en kuitenkaan usko kesän mua tätä enempää vievän, ellen sitten taas pyörähdä Ruotsissa. Sille on aina tilaa.

Jos sulla on hyviä vinkkejä eritoten Viipuriin, Lappeenrantaan ja Imatralle, otan ne ilolla vastaan! Millaisia kesäsuunnitelmia sulla on? 

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply