Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Kaupunkilomat

Pääsiäinen Lontoossa oli loistava idea!

Onnistuin melkein kehittämään pääsiäisreissun kohteesta pienen ongelman. Halusin päästä jonnekin suhteellisen edullisesti ja järkevillä lennoilla. Lyhyen reissun vuoksi, enkä toki muistakaan syistä, halunnut tehdä monipolvisia lentoja pitkillä vaihdoilla ties missä Euroopan kolkassa, mutta en myöskään halunnut pulittaa lennoista montaasataa euroa, koska sesongin ulkopuolella samat liput saa huomattavasti edullisemmin.

Pitkän pyörittelyn jälkeen löysin kriteerini täyttäneet lennot – Lontooseen. Pieni sisäinen “höh” taisi päästä ensin huulilta. Onhan Lontoo kiva, olen sen tainnut joskus listata yhdeksi lempikaupungeistani. Jotenkin vain itselleni uuden maan nappaaminen olisi sillä hetkellä houkuttanut ajatuksen tasolla, onhan seuraava uusi ulkomaani 50.

Mitä enemmän Lontoota makustelin, sitä enemmän se alkoi ajatuksen tasolla innostaa. Kaupungissa on uskomattoman paljon nähtävää, siellä on todella helppoa reissata ja viime kerrasta sinne oli jo aikaa. Myös jatkuva Brexit-vääntö pisti miettimään, että ehkä tämä on viimeisiä kertoja, kun Lontooseen pääsee näinkin helposti. Lopulta Lontoo alkoikin tuntua jo varsin miellyttävältä vaihtoehdolta.

Ilman kristallipalloa on hankalaa tietää, millainen sää kohteessa tulee reissun aikana olemaan. Itse olin varautunut harmaisiin päiviin ja takkikeleihin. Leukani loksahtikin aika reippaalla rusahduksella noin viikko ennen matkaan lähtöä, kun ajattelin huvikseni katsella pääsiäisen sääennustetta kaupunkiin. Luvassa oli pelkkää aurinkoa ja yli 20 asteen lämpötiloja. Eikä ennuste tästä edes vaihtunut reissun lähestyessä. Keltaiset auringonkuvat ja kesäiset lämmöt pysyivät yhä kuvituksena.

Jos joku pilvenhattara Lontoon taivaalle pääsiäisen aikana eksyi, mä en sitä huomannut. Sain nauttia kolmen päivän tehoannoksen kesäisestä lämmöstä ja aurinkoenergiasta. Jopa niin tehokkaasti, että paloin vähän auringossa.

Onneksi suunnitelmissani oli jo muutenkin kierrellä Lontoon puistoja, niin täydelliset kelit sopivat hyvin kuvioihin. Vähän toki maltoin viettää aikaa myös sisätiloissa. Tein uusintavisiitin British Museumiin, jonka uskomattomien kokoelmien parissa voisi viettää varmasti kuukauden-parikin. Lisäksi kävin ihmettelemässä myös Tower of Londonia, joka lämmitti linnafanin mieltä suuresti.

Harry Potteristakin piti taas vähän käydä hullaantumassa, tällä kertaa tosin pelkästään King’s Crossin Platform 9 3/4 -kaupassa. Onneksi käsimatkatavarat asettivat tiukat rajat sille, mitä pystyin sieltä ostamaan – tai lähinnä mitä en pystynyt. Nyt ostokset onneksi jäivät maltilliseen Korpinkynnen värien tunnustamiseen, enkä raahannut kotiini esimerkiksi luutakokoelmaa ja erilaisia pöllöjä.

En ole aiemmin Lontoossa oikein käynyt tutustumassa kaupungin puistoihin, mutta nyt oli ihanaa käydä nauttimassa niiden annista. Kolusin läpi hostellini vieressä sijainnutta Hyde Parkia, jonka joutsenet ja muut siivekkäät olivat hurmaavia. Kauneudellaan mut taas lumosi Regent’s Park, joka oli täynnä kukkia, puita ja hyvää tuulta. Kiinnostavia puistoja ja muitakin luontojuttuja olisi tuntunut olevan vaikka millä mitalla, mutta kiireetön hengailu piti mut niin kiireisenä (!) etten tuon enempää puistoja ehtinyt tutkia tällä kertaa.

Tässä siis vähän ensitunnelmia Lontoosta, enemmän ja pidemmälti yritän postailla mahdollisimman nopeasti.

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Katja / Lumiomena
  26.4.2019 at 07:59

  Lontoo on aina hyvä idea! Se on lempikaupunkini, jossa kävin viimeksi hiihtolomalla. Hieman haikein mielin mietin minäkin, että tuleeko brexit muuttamaan matkustamista Lontooseen. Aika näyttää.

  Sitä oikeastaan tulin kommentoimaan, että ilahduin paljon muutaman vuoden takaisesta Bologna-postauksestasi. Innostuin kommentoimaan sinnekin. 🙂

  Hyvää kevättä, ja uusia matkoja!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   26.4.2019 at 21:51

   Mä olen myös aina pitänyt Lontoosta, tätä ennen olen tehnyt sinne kolme kivaa reissua. Edellisestä oli kuitenkin jo vierähtänyt sen verran kauan, että olin ehtinyt jo unohtaa, kuinka kiva Lontoo onkaan! Brexitiä seuraan kyllä myös mielenkiinnolla, toivottavasti se (jos ja kun se nyt edes toteutuu kaiken vatvomisen jälkeen) ei hankaloita matkustamista tuonne suunnalle ainakaan paljon.

   Kiva kun Bologna-postaukseni ilahdutti sua. Itse taas olet onnistunut ilahduttamaan mua kommenteillasi! Hyvää kevättä ja reissuja myös sulle 🙂

 • Reply
  Iida In Translation
  26.4.2019 at 12:40

  Komppaan: Lontoo ei ole koskaan hassumpi idea! Kaikki ne museot ja tunnelma, ah <3 Tuollainen muutaman päivän piipahdus maistuisi itsellekin, syksyllä vaikka jos Brexit ei ehdi kallistaa lippujen hintoja tolkuttomasti siihen mennessä.

  Itselle olisi tarttunut mukaan luihuisten paita! 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   26.4.2019 at 21:59

   Näin on. Lontoossa saa aina ajan kulumaan! Lontoon museot on kyllä ihan huippuluokkaa. Toivottavasti Brexit ei kamalasti vaikuta tuonne suunnalle reissammiseen. Seurailen kyllä mielenkiinnolla sen käänteitä.

   Haha, hyvä että meitä riittää eri tupiin 😀 Mä olen kyllä ehdottomasti Korpinkynsi, mutta sininen ei oikein kuulu suosikkiväreihini. Hypistelinkin kaikkia ihananvärisiä Puuskupuh- ja Luihuinen-tuotteita, mutta silti kotiutin sinistä. Ehkä vielä silti joskus vähän syrjähyppään johonkin muuhunkin tupaan, jos löydän jotain tarpeeksi ihanaa niiden väreissä.

 • Reply
  Lontooseen menossa eka kerran -mitä nähdä ja tehdä? – Matkalla lähelle tai kauas
  10.7.2019 at 21:10

  […] Pääsiäinen Lontoossa oli loistava idea […]

Leave a Reply