Kerran poistuin kotoa
Kaupunkilomat Maailman ympäri Oseania

Uuden-Seelannin LotR-kohteet: Weta Cave

Uuden-Seelannin Taru sormusten herrasta -aiheiset postauset ovat vihdoin päässeet Wellingtoniin ja Weta Caveen asti. Uusi-Seelanti on ripoteltu täyteen eri LotR-kuvauspaikkoja, joita voi ottaa haltuun maata kierrellessään, mutta sinne mahtuu myös pari vähän erilaista, mutta silti elokuviin oleellisesti liittyvää kohdetta. Näissä ei niinkään tarvitse maastojen muodosta ja elokuvien muistipalasista yrittää hahmottaa, mitä missäkin on kuvattu, vaan elokuvasarjaan liittyvät asiat ovat edelleen konkreettisesti nähtävillä.

Ensimmäinen on tietenkin ikoninen Hobittila lähellä Aucklandia. Toinen taas on Wellingtonista löytyvä Weta Cave. Hobittilan ohella Weta Cave on ehdoton käyntikohde niille, jotka ovat kiinnostuneita esimerkiksi Taru sormusten herrasta -elokuvista.

Sisäänkäynti Weta Caveen

Mikä ihmeen Weta Cave?

Weta Cave liittyy oleellisesti Weta Workshopiin, joka on uusiseelantilainen erikoistehosteita tekevä yhtiö, joka tuli tunnetuksi tehtyään erikoistehosteita Taru sormusten herrasta -elokuviin. Elokuvia varten Weta Workshop loihti muun muassa pukuja, aseita ja eri olentoja, joita trilogiassa vilahtelee.

Weta Workshop järjestää kierroksia, joissa pääsee tarkemmin tutustumaan elokuvien tekoon. Weta Cave on paikka, josta kierrokset alkavat. Sen lisäksi Weta Cave tarjoaa elokuvista ja niiden rekvisiitasta kiinnostuneille paljon nähtävää, vaikka ei itse kierroksille osallistuisikaan. Paikassa on myös lahjatavarakauppa ja pieni elokuvateatteri, jossa pääsee tutustumaan Wetan historiaan lyhyen dokumentin muodossa. Lisäksi Weta Caveen pääsee käymään ilmaiseksi, mikä oli mahtavaa!

Jos siis elokuvien tehosteet, yksityiskohdat, örkit sun muut otukset kiinnostavat, Weta Cave on ehdottomasti käymisen arvoinen.

Weta Caven tunnistaa peikkolaumasta

Weta Cave sijaitsee Wellingonin keskustan ulkopuolella, rauhallisella esikaupunkialueella. Itse rakennus ei sen suuremmin pistäisi maisemasta silmään, ellei sen ympärillä päivystäisi jättikokoisten peikkojen armeija ja jos sisäpihalla ei olisi hobittikolon sisäänkäyntiä jäljittelevä rakennelma.

Peikkoihin kannattaa pitää kunnon turvaväli!

Weta Cavessa käynnille kannattaa varata yllättävän paljon aikaa, ainakin jos tykkää vähän hullutella ja poseerata peikkojen kanssa erilaisissa kuvissa. Itse osuimme paikalle aamupäivällä, jolloin paikassa oli varsin rauhallista ja saimme viettää hyvän aikaa peikkoja kuvaillen.

Porukan pienimmistä kannattaa silti pitää huolta peikkojen läheisyydessä, sillä kun silmä hetkeksi vältti, yritti yksi ahmattipeikoista syödä maskottimme, kuten kuvista näkyy!

Pingviininliha näytti maistuvan peikolle. Onneksi saimme pingviiniparan pelastettua, ennen kuin siitä tuli herkkupala!

Pieni rakennus, mutta paljon nähtävää

Vaikka Weta Cave on suhteellisen pieni paikka, siellä riittää asiaan vihkiytyneille todella paljon nähtävää. Esillä on paljon pieniä ja vähän suurempiakin yksityiskohtia elokuvista ja niiden maailmaan uppoutuu hyväksi toviksi. Sen lisäksi, että Weta Cave tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn, saa paikassa myös kuvata (poislukien dokumentti ja Workshop-kierrokset). Täälläkin voi ikuistaa itsensä ties minkä elokuvista tutun komistuksen kanssa tai ottaa muuten vain talteen muistoja näkemästään.

Yksi parhaiten mieleen jääneitä juttuja paikasta on hyvin aidonoloinen Klonkku-patsas, jonka melkein kuuli mutisevan “My precious”. Muitakin elokuvista tuttuja otuksia ja esineitä oli mielenkiintoista katsella. Esineet oli tehty niin taidokkaasti ja yksityiskohtaisesti, ettei niitä voinut kuin ihailla. Karttojen ystävänä ihailin myös upeaa Keski-Maan karttaa, se olisi näyttänyt hyvältä myös mun kotona!

Tuo kartta on niin upea!

Paikan lahjatavarakauppa on myös valitettavan mainio. Valitettavan siltä kannalta, että se valitettavan todennäköisesti tulee viemään ison kasan rahojasi. Mielestäni täällä oli myynnissä paljon parempia, kiinnostavampia ja laadukkaamman oloisia tuotteita kuin Hobittilassa. Sieltä en ostanutkaan mitään, täältä mukaan taas lähti pieni muisto käynnistä. Jos siis aikeissasi on tehdä jotain elokuviin liittyviä ostoksia, tee se mieluummin täällä kuin Hobittilassa.

Wetan historiaan liittyvä dokumentti kannatta myös ehdottomasti käydä katsomassa, kun paikalle asti lähtee. Esityksiä on puolen tunnin välein, ja dokumentti kestää siis vajaan puoli tuntia. Dokumentissa pureudutaan mielenkiintoisesti paikan historiaan ja siihen, mitä Wetassa tehdään. Dokumenttia pääsee seuraamaan, kun hakee Weta Caven aulasta poletin sisäänpääsyä varten.

Weta Cavesta voi lähteä myös tutustumaan maksullisille kierroksille Weta Studioille. Itse en päässyt tällä kertaa tätä puolta paikasta kokemaan, sillä aloimme katsella lippuja varsin myöhään. Matkaseurastani Ella sai ostettua itselleen viime hetken lipun ja oli varsin mielissään näkemästään. Onneksi itse kuitenkin pääsin katsomaan dokumentin ja muutenkin tutustumaan Weta Caven antiin, niin kierroksen missaaminen ei jäänyt harmittamaan.

Vinkkiboksi Weta Cavesta kiinnostuneille:

Weta Cave oli todella mukava ja kiinnostava käyntikohde ja tarjosi paljon nähtävää. Ei tarvitse edes olla kovan luokan Taru sormusten herrasta -fani, että paikasta saa jotain irti. Weta Caven antia tutkiessa vierähti yllättävän pitkä tovi, lisäksi dokumentti toi kivaa lisävalaistusta paikan toimintaan. Jos päädyn vielä uudelleen noille kulmille, voisin käydä tilaisuuden tullen myös maksullisella kierroksella.

Lue myös nämä:

Kaikki maailmanympärimatkaani koskevat postaukset pääset lukemaan tästä


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply