Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Suunnitelmat

Kevään reissusuunnitelmat – kaupunkilomia ja yksi vaellus

Mulle kevät tuntuu joka vuosi olevan varsin aktiivista matkustelun aikaa. On ihanaa lähteä ulos, jopa ihan lähistölle, katsomaan kun luonto herää. Ja hieman kauemmas ihailemaan luonnon uskomatonta väriloistoa. Tämäkään kevät ei tee poikkeusta sen suhteen, ettei reissukalenteriin olisi tullut mahdutettua mitään. Itse asiassa heräsin vähän aikaa sitten tajuamaan, että tähän kevääseen olen salakavalasti mahduttanut reissun poikineen.

Huhtikuun alusta kesäkuun alkuun, eli seuraavan kahden kuukauden aikana, onnistun poistumaan kotoa maailmalle ainakin kuudesti. Huh. Kaukomatkoja en ole keväälle kahminut, reissut vievät mua eri Euroopan kolkkiin. Niin vanhoihin tuttuihin kaupunkikohteisiin kuin myös yhteen ennenstään tuntemattomaan luontokohteeseen. Tältä näyttää tämän vuoden reissukevääni:

Viikonloppu Tukholmassa

Vilkkaan kevään aloitan pienellä pyrähdyksellä Tukholman. Reissu länsinaapurin pääkaupunkiin tulee olemaan jo toinen tälle vuodelle, mutta se ei menoa haittaa. On ihanaa, että kaverini Assi asuu yhdessä lempikaupungeistani, joten tässä taas hyvä syy lähteä käymään siellä.

Mitään suuria suunnitelmia reissun suhteen ei ole. Toki jotain pientä retkeä jonnekin olisi kiva mahduttaa ohjelmaan, mutta jo keväinen Tukholma on varmasti omiaan ilahduttamaan suuresti.

Minireissu Kuopioon

Kaverini Ella on urheasti käynyt nukkumassa uudella sohvallani, joka ei mielestäni ole nukkumistarkoituksiin mitoitettu. Joten vastapalveluksena lähden kohta Kuopioon testaamaan Ellan uuden sohvan nukkumispotentiaalia!

Suunnitelmiin kuuluu sään salliessa luontoretkeilyä, mikä olisikin mukavaa, sillä olen ehtinyt nähdä Kuopiosta aivan liian vähän. Keväisessä luonnossa on niin ihanaa seikkailla, joten hyviä ilmoja Kuopioon, kiitos!

Pitkä viikonloppu Lontoossa

Lontoo on myös ennestään tuttu kohde, mutta edellisestä matkastani sinne on vierähtänyt jo useita vuosia. Kiva päästä kaupunkiin vihdoin takaisin! Odotan myös mielenkiinnolla sitä, osunko kaupunkiin samaan aikaan, kun Lontoon kirsikkapuut kukkivat. Toki myös parhaillaan tapahtuva Brexit-vääntö kiinnostaa, vaikka en tiedä, tuleeko se vaikuttamaan tulevaan reissuun millään tavalla.

Lontoossa olisi toiveissa pureutua hieman lisää kaupungin historiaan, hengailla puistoissa ja nauttia maisemista. Mitään suuria suunnitelmia en ole kaupungin varalle tehnyt, mutta varmasti kolme päivää tulee vierähtämään ilman tekemisen puutetta.

Viikonloppu Tallinnassa

En ole pitkään aikaan reissaillut siskoni kanssa Pohjanmaata kauempana, joten odotan innolla yhteistä viikonloppua Tallinnassa! Olemme käyneet kerran aiemminkin yhdessä Tallinnassa, mutta retkestä taitaa olla aikaa ainakin 10 vuotta. Silloin en varsinaisesti ihastunut Tallinnaan, emme tainneet osata etsiä kaupungin parhaita paikkoja.

Nyt omia käyntejäni Tallinnassa on takana sen verran monta, että tiedän jo hyvin, missä siellä viihdyn. Mitään suuria suunnitelmia ei tälle viikonlopulle ole, molemmilla taitaa olla lähinnä mielessä rentoutuminen. Onneksi Tallinnan vanhakaupunki jaksaa viihdyttää edelleen, jos sen kauemmaksi ei tällä kertaa jaksa seikkailla.

Viisi päivää Pariisissa

Olen käynyt Pariisissa kerran aiemmin, yhdeksän vuotta sitten. Kyseessä oli kylmä ja sateinen päiväreissu kaupunkiin, eikä Pariisi iskenyt tuolloin yhtään. Nyt olen siis loogisesti menossa sinne uudestaan – viideksi päiväksi. Olen toki tuon kalsean ensikosketuksen jälkeen ajatellut, että Pariisille pitää antaa uusi mahdollisuus, mutta ilmeisesti trauman työstämiseen meni melkein vuosikymmen. No ei.

Pariisi-kipinäni herätti eloon Harry Potterin maailmaan liittyvä Grindelwaldin rikokset -elokuva, joka pitkälti sijoittuu 1920-luvun Pariisiin. Jos löytäisin Pariisista edes palan sitä historiallista taikaa, mikä mua elokuvissa ihastutti, olisin onnellinen. Ja jos nyt kaupungissa ei sataisi ja olisi kylmä, kiitos.

Färsaarille vaeltamaan!

Vaikka odotan innolla jokaista kevään mukanaan tuomaa reissua, on tämä kyllä ehdoton kirsikka kakun päällä. Luontomatkakohteet vetävät mua jatkuvasti enemmän puoleensa ja Färsaaret ovatkin olleet pitkään haavelistallani, joten olen enemmän kuin täpinöissäni siitä, että pääsen vihdoin käymään siellä.

Odotan jo innolla saarten huikeaa luontoa, patikoinnin tuomaa iloa ja mahdollisuutta päästä näkemään lunneja. Mikään suuri lintubongari en ole, mutta sinijalkasuulien, joita onneksi pääsin Galapagossaarilla näkemään, lisäksi lunnit ovat olleet pakko nähdä -listalla jo vaikka kuinka kauan. Oikeastaan siitä asti, kun joskus ala-asteikäisenä luin Enid Blytonin Seikkailujen meri -kirjan.

Tällaisen kevään jälkeen päätinkin anoa kesälomaa vasta elokuulle, jotta ehdin hengähtää hetken kotona. Mutta toisaalta, en haluaisi jättää yhtään reissua väliin, sillä odotan näitä kaikkia innolla.

Miltä sun reissukevät näyttää?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  BLOGIT.FI  

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Katja / HistoriadeViajes
  1.4.2019 at 21:00

  Kaikki kuulostaa aivan ihanalta! Ja Färsaaret on taatusti luontomatkailijan paratiisi. Mun vuosi on kaikin puolin rauhallisempi, mutta sentään toukokuussa käyn vähän katselemassa elämää Romaniassa ja Bulgariassa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.4.2019 at 16:02

   Kiitos! Färsaaria odotan kyllä varsin malttamattomana, olen kuullut paikasta niin paljon hehkutusta. Kaikilla ei onneksi tarvitse tällaisia hulluja keväitä olla, vähempikin varmasti riittää 😀 Romania ja Bulgaria kuulostaa kuitenkin tosi kivoilta kohteilta! Romaniasta olen itsekin haaveillut jo monta vuotta, mutten ikinä saa sitä mahdutettua reissukalenteriin…

 • Reply
  Piyya
  2.4.2019 at 21:19

  Voi kuinka ihania uunnitelmia sinulla onkaan ja monta !
  Nauti niistä kaikista jo edelläkävijä, paikan päällä ja sitten annat vielä meidänkin nauttia kokemuksestasi.
  Omat suunnitelmat on vielä ihan olemattomat, mutta näin se minulla yleensäkin on. Hyvin nopeasti sitten päätän kun loman aika on .

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.4.2019 at 16:05

   Kiitos! Jossain vaiheessa tosiaan havahduin tuohon, että suunnitelmia on kertynyt keväälle vallan monta. Blogiin näistä kyllä varmasti riittää kirjoitettavaa, jos reissujen lomassa ehdin blogia päivitellä 🙂 Joskus on kiva jos ei ole ennalta suunnitelmia, koska silloin voi periaatteessa tehdä mitä tahansa. Ja se jos mikä on mahtavaa.

Leave a Reply