Kerran poistuin kotoa
Bussilla ja junalla Eurooppa Kaupunkilomat Matkavinkit

Flygbussarna – kätevästi ja edullisesti Arlandasta Tukholmaan

Mä olen viime vuosina matkustanut monesti Arlandan ja Tukholman keskustan väliä. Vaikka lentokentältä kaupunkiin ja toisin päin pääsee usealla eri kulkuvälineellä, on omaan makuuni parhaiten toimiva vaihtoehto ollut linja-auto. Flygbussarnan kyydissä on tullut taitettua matka Arlandasta Tukholmaan useita kertoja, eikä kertaakaan matkanteossa ole ollut mitään valittamista, joten ajattelin vihdoin jakaa Flygbussarnan ilosanomaa muillekin.

Osta Flygbussarnan liput etukäteen netistä ja säästä

Liput bussimatkalle on helppo ostaa etukäteen netistä, osoitteesta flygbussarna.se tai heidän sovelluksensa kautta. Netin tai sovelluksen kautta ostettuna yksi lippu maksaa 99 kruunua, eli noin 10 euroa. Lippuja voi ostaa myös esimerkiksi lipunmyyntiautomaateista tai kuskeilta, bussista ostettuna maksuvälineenä toimivat ainoastaan kortit. Jos lipun ostaa näillä tavoin, hinta on 2 euroa kalliimpi.

Netistä liput kannattaa ostaa pienen säästön lisäksi myös sen takia, että sitä kautta lippujen ostosta saa lentopisteitä joko Norweginille tai EuroBonukselle. Itse olen hyödyntänyt aina tätä mahdollisuutta, sillä vaikka pistemäärä ei olekaan suuri, ei lentopisteistä ole ikinä haittaa!

Lipunmyyntiautomaatit on helppo paikallistaa

Kaikki liput ovat voimassa ostohetkestä lähtien kolme kuukautta eteenpäin. Lippuja voi ostaa useita kerralla, esimerkiksi itselleen meno-paluun tai vaikka koko kaveriporukalle liput samalla kertaa. Samalla ostokerralla ostetut liput toimitetaan yhtenä lippukokonaisuutena, joten yhden koodin takaa voi löytyä useampikin matka. Itse ostan yleensä meno-paluun samalla kertaa ja saan yhden lipun, joka kertoo, että lipulla voi tehdä kaksi matkaa välillä Cityterminalen-Arlanda.

Matkusta minä päivänä tai mihin kellonaikaan tahansa

Lippuja voi käyttää sekä Arlandasta Tukholmaan että Tukholmasta Arlandaan mennessä, ilman että tarvitsee välittää siitä, kumpaanko suuntaan menee. Lippuja ei myöskään etukäteen tarvitse varata tietylle päivämäärälle tai kellonajalle. Riittää, että hyppää itselleen sopivan bussin kyytiin. Matka-aika on kokonaisuudessaan noin 45 minuuttia.

Olen pitänyt paljon tästä lippujen joustavuudesta. Monesti lennot ovat hieman myöhässä, eikä aina ehdi aikomaansa bussiin. Flygbussarnan kanssa ei kuitenkaan tarvitse jättää pelivaraa sen suhteen, että ehtisi valitsemaansa bussiin, mikä tekee matkustamisesta todella vaivatonta.

Lippuja ei myöskään tarvitse tulostaa. Ostettuaan liput ne toimitetaan sähköpostilla, ja saadut liput voi tallettaa esim. puhelimen Wallet-sovellukseen tai ottaa lipusta kuvankaappauksen. Kyytiin noustessa luetaan lipun QR-koodi, joten riittää, että se on jossain muodossa mukana.

-> Lue Flygbussarnan sivuilta lisää lipuista

Tältä näyttävät ostetut liput (ja turha yrittää käyttää lipun koodia, kaikki lipun matkat on jo käytetty!)

Bussin kyytiin heti terminaalien ulkopuolelta

Arlandasta on helppo nousta Flygbussien kyytiin, bussit lähtevät heti terminaalien ulkopuolelta. Terminaaleissa on hyvät opasteet uloskäynneille, joiden läheisyydestä bussipysäkit löytyvät. Lisäksi pysäkit on merkitty selkeästi ja niiltä löytyvät aikataulunäytöt sekä lippuautomaatit.

Vilkkaimpiin aikoihin busseja lähtee jopa 10 minuutin välein, joten jos käy niin, että edellinen bussi menee nenän edestä, ei seuraavaa välttämättä tarvitse odottaa kovin kauaa. Puolenyön molemmin puolin bussien kulussa näyttää olevan muutaman tunnin tauko, mutta muuten busseja kulkee jatkuvasti noin 15 minuutin välein.

-> Bussien aikatauluhakuun pääset tästä 

Matkan varrella bussi pysähtyy useilla eri pysäkeillä. Busseissa on yleensä näyttö, josta voi seurata, mikä pysäkki on seuraavaksi tulossa. Yleensä kuski myös kuuluttaa seuraavan pysäkin. Tukholman päässä bussin päätepysäkki on Cityterminalen, joka tunnetaan myös pysäkkinimellä Stockholm City. Cityterminalen sijaitsee hyvällä paikalla Tukholman keskustassa ja sieltä on mainiot jatkoyhteydet paikallisliikenteen kyydissä muualle kaupunkiin.

Bannerikuva sekä tämä osoitteesta flygbussarna.se

Flygbussarnan kyydissä Tukholmasta Arlandaan

Jos bussien kyydissä oli helppoa matkustaa Arlandasta Tukholman suuntaan, sujuu homma vaivatta myös toisin päin. Tukholman keskustasta bussit lähtevät Cityterminalenista, keskustan linja-autoasemalta. Sieltä kaikki bussit lähtevät laiturilta 2, jolta lähtee ainoastaan Flygbussarnan lentokenttäbussit. Täälläkin suunnassa laituri on hyvin merkitty ja myös siitä löytyvät aikataulut sekä lippuautomaatti. Tähän suuntaan mennessä bussi pysähtyy myös kaikilla välipysäkeillä, eli kyytiin voi nousta myös muualta kuin Cityterminalenista.

Flygbussarnan kyydissä pääsee myös muille lentokentille ja niiltä pois. Arlandan lisäksi yhtiö operoi Brommaan, Landvetteriin, Malmöön, Skavstaan, Visbyyn ja Vesteråsiin. Itse olen kerran tullut Flygbussarnan kyydissä Skavstasta Tukholmaan ja silloinkin bussin käyttäminen oli todella sujuvaa, pysäkki löytyi helposti heti terminaalin ulkopuolelta ja lipun oli saanut ostettua etukäteen netistä.

Cityterminalenin lähtölaituri

Mielestäni Flygbussarnan kanssa matkustaminen on kokonaisvaltaisesti todella mutkatonta ja kätevää. Lippujen osto ja niiden toimitus sähköpostilla on aina toiminut moitteetta, samoin lippujen käyttäminen ja myös itse bussimatkat. Koskaan bussit eivät ole olleet kuin ehkä viisi minuuttia myöhässä ja pysäkkien merkintä ja bussien ulkonäkö ovat niin selkeitä, ettei busseista voi erehtyä. Suosittelen siis kokeilemaan, jos Flygbussarna ei ole vielä tuttu!

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply