Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet

Aina on hyvä hetki haaveilla! 10 reissu-unelmaa -haaste

Matkablogeissa on viime päivinä pyörinyt Kohteena maailma -blogista alkunsa saanut haaste, jossa on tarkoitus miettiä erilaisia matkailullisia unelmia. Olinkin varsin mielissäni, kun Mutkia matkassa -blogin Emma heitti mulle tämän haasteen ja pääseen taas kerran haaveilemaan matkoista ja ihanista matkakohteista!

Mä tykkään haaveilla. Haaveilla, mutta sitten myös toteuttaa haaveitani. Haaveet ja unelmat ovat mulle muutakin kuin ihania pilvilinnoja, joihin paeta arkea. Ne ovat mulle tapa inspiroitua, innostua ja saada tavoittelemaan konkreettisesti näiden asioiden toteuttamista. Toki matkustan myös spontaanimmin, paikkoihin, joista en ole edes sen suuremmin ehtinyt haaveilla, mutta monesti parhaat reissut ovat niitä, joissa pääsen toteuttamaan unelmiani.

Viimeksi kirjoitin ylös haaveitani maailmanympärimatkani jälkeen – tuolloin olikin aika miettiä, mistä unelmoida seuraavaksi. Maailmanympärimatkaani oli mahtunut niin monta toteutunutta unelmaa, että hetken jo pelkäsin, löydänkö seuraavia konkreettisia asioita, joista unelmoida. Pelkoni oli onneksi turha. Nyt yritän kuitenkin miettiä vähän eri haaveita tähän postaukseen, etten pala toistamaan vanhaa.

1 PAIKKA: WARNER BROS STUDIO TOUR

Ensimmäisenä haavelistallani on paikka, jossa olen jo kertaalleen käynyt, mutta jonne voisin myös lähteä koska tahansa uudestaan! Nimittäin Lontoosta löytyvä, Harry Potterin taikamaailmalle omistettu Warner Brosin Studiot. Käynnistäni tuonne on muistaakseni ainakin kuusi vuotta aikaa, joten olisi jo korkea aika päästä verestämään muistoja ja katsoa samalla, onko siellä paljon uutta nähtävää.

Olen kyllä suuntaamassa Lontooseen pääsiäisenä, mutta silti päätin jättää käynnin tällä kertaa väliin. Mieluummin menen sinne myöhemmin kavereitteni kanssa, jotka eivät nyt pääse mukaani. Toivottavasti tämä kuitenkin mahtuisi käyntilistalleni jo tänä vuonna!

2 TAPAHTUMA: METALDAYS-FESTARIT

Nuorempana jaksoin kierrellä monet festarit kesässä. Mitä enemmän musiikkikekkereitä, sitä parempi kesä. Nykyään humalaiset ja holtittomat ihmismassat ovat alkaneet jo ajatuksen tasalla ahdistaa ja festarikäynnit sitä myöten vähentyneet yhteen tai pariin kertaan kesässä. Mitä vähemmän päiviä tapahtumassa tarvitsee olla, sitä parempi.

On kuitenkin yhdet festarit, jonne menemisestä voisin jopa olla innoissani. Nimittäin Slovenian Tolminissa järjestettävät MetalDays-festarit. Sinänsä itse festarin bändikattaus ei tarjoa mitään niin upeaa tai harvinaista, että pelkästään sen takia paikalle viitsisin vaivautua, mutta MetalDays järjestetään niin hulppeissa maisemissa, että pitäähän jo niiden takia lähteä edes kerran Sloveniaan asti tukkaa heiluttamaan.

https://www.instagram.com/p/BJnrsKKBKbV/

3 KOTIMAAN KOHDE: AHVENANMAA

Kyllähän Ahvenanmaa lasketaan Suomi-kohteeksi. Oikeasti tässä voisi ja pitäisi olla Porvoo, mutta en kehtaa enää vuodesta toiseen toitottaa sitä, että siellä pitäisi käydä, nyt varmaan kolmatta vuotta putkeen. Joten tässä on nyt Ahvenanmaa.

Mun Suomen kiertäminen jää edelleen hyvin pahasti ulkomaiden jalkoihin, mutta Ahvenanmaassa sentään olisi eksoottista, ulkomaista fiilistä. Se sijaitsee lähempänä Ruotsia kuin Suomea ja kielikin on kuin naapurimaassa seikkailisi. Erityisesti haluaisin nähdä Kastelholman linnan, mutta muutenkin Ahvenanmaan anti ja kauniit merimaisemat kiinnostavat.

kuva: pixabay.com

4 KAUPUNKI: VALPARAISO

Tällä hetkellä luontokohteet vetävät mua puoleensa enemmän kuin kaupungit, vaikka toki niissäkin on oikein kiva reissata. Mutta en osaa sanoa kovin montaa kaupunkia, joihin haluaisin todella palavasti. Maailmanympärimatkallani ehdin kiertää Chileä kuukauden verran ja vietin vielä aika paljon aikaa Santiagossa, mutta en jostain syystä koskaan ehtinyt kaikkien kehumaan Valparaisoon, joka on varsin kuuluisa värikkäästä ulkoasustaan. Valparaiso kuitenkin kuulostaa sen verran kiehtovalta, että se pitää vielä joskus kokea.

kuva: pixabay.com

5 MAA: GEORGIA

Georgiasta on kuin varkain tullut kohde, johon mua kutkuttaisi lähteä. Olen kuullut maasta pelkkää hyvää, erityisesti sen upeasta luonnosta. Matkamessuillakin pyörin paljon Georgian ständeillä ihmettelemässä ja mukaan lähti muutama esite maahan liittyen. Georgia tuntuu hyvällä tavalla mystiseltä ja kiehtovalta juuri nyt.

kuva: pixabay.com

6 SAARI: ISLE OF SKYE

Voi apua, tämä oli ihan hirveän hankala. Rakastan saaria ja maailmassa on niin monta upeaa saarta, minne haluaisin mennä nyt ja heti. Tämän kanssa melkein jouduin heittämään kolikkoa, tai oikeastaan arpaa, sillä oli niin hankala yrittää valita, mille monista kiehtovista saarista pääsystä haaveilisin eniten.

Skotlannissa sijaitseva Isle of Skye vei silti tällä kertaa voiton. Se esiintyi jossain kirjassa, mitä hetki sitten luin, ja sen jälkeen Googlen kuvahaku on jälleen kerran laulanut ahkerasti. Maisemissa näyttää olevan jotain samaa kuin Färsaarissa, tuota haikean kaunista luonnonrauhaa, jonne pääsystä haaveilen.

kuva: pixabay.com

7 EXTREME: VAELLUS NEPALISSA

Voin myöntää, että vähän aikaa sitten katsoin, milloin olisi paras aika lähteä Nepaliin vaeltamaan Annapurna Circuit. Kuulemma loka-marraskuussa ja sitten taas maalis-huhtikuussa. Ja sitten mietin, että jos nyt aloittaisin treenaamisen, voisin olla kisakunnossa jo loppuvuodesta. Tämä on täydellinen esimerkki siitä, että saan jonkun konkreettisen haaveen, jonka eteen alan mahdollisesti puskea hartiavoimin töitä.

Olen vaeltanut upeissa paikoissa, kuten Sveitsissä, Uudessa-Seelannissa, Chilessä ja Huippuvuorilla. Ja jos jollekulle on vielä epäselvää, niin rakastan vuoria. Joten tässä olisi täydellinen seuraavan vaellusreissun kohde. En vielä ole laittanut tätä ajatuksista toteutukseen, mutta kenties. Katsellaan.

kuva: pixabay.com

8 MAJOITUSMUOTO: MAJAKKA

Mä niin haluan yöpyä majakassa! Suomessa tai jossain kauempana, ihan sama. Kunhan vain pääsisin majakkaan. Tämä ei edes olisi kovin hankala toteuttaa, mutta jostain syystä en ole vieläkään saanut aikaiseksi. Olen hyvin katkera siitä, että mua ei valittu Isokarin saarelle majakanvartijaksi lammaspaimeneksi. Meillä olisi ollut jo kaverin kanssa täydellinen diili. Se olisi rapsutellut lampaita ja mä olisin muumipappaillut onnesta soikeana omalla majakkasaarellani. Ehkä ensi vuonna. Vink vink vaan Isokarin suuntaan, valitkaa mut sinne kesällä 2020!

9 LUONTOKOHDE: ETELÄMANNER

No sori, mutta ei haavepostausta ilman mainintaa Etelämantereesta! Tämän unelman kanssa painiskelen hieman, sillä olen kyllä löytänyt kivan risteilyn, joka veisi Etelämantereelle, Falklandinsaarille ja muualle, mutta hintalappu on sen 10 000e. Kyllähän sen summan säästöön saa, olen ennenkin saanut, mutta kun samalla haluan myös kaikkialle, minne ei maksa niin paljon. No, kyllä mä Etelämantereelle vielä menen, niin ei tarvitse jokaisessa haavepostauksessa enää vinkua siitä, että tänne mä haluan.

kuva: pixabay.com

10 RUOKAMATKAKOHDE: ITALIA

Mä en ruokamatkaile, paitsi New Yorkiin mennessäni tiedän, mistä saa maailman parhaat bataattiranskalaiset. Mutta Italiaan voisin mennä syömään 500 kiloa gelatoa. Ja ehkä vähän pizzaa ja pastaa kyytipojaksi.

Tässäpä tämänkertaiset haaveet. Eivät nämä listat kyllä matkustamalla lyhene – lähinnä päinvastoin. Haastan mukaan haaveilemaan seuraavat matkabloggaajat, jotka toivottavasti eivät ole vielä kovin montaa kertaa tätä haastetta saaneet:

Löytyykö meiltä samoja reissu-unelmia?


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  28.2.2019 at 20:45

  Kiitos haasteesta! Ehdinkin jo saada sen Reissu-Janilta ja tuuppasin juuri eetteriin, joten täältä löytyy: https://www.unelmatrippi.fi/kymmenen-reissu-unelmaa/. Sun menneissä reissuissa onkin yksi juttu, jonka listasin tuonne – liittyy linnoihin. 😉 Meillä on myös tässä haasteessa näemmä listattuna sama kohde, Ahvenanmaa. Mua vähän nolottaa, että en ole vieläkään saanut aikaiseksi matkustaa sinne, vaikka olen miettinyt sitä jo useamman vuoden.

  Majakoista: Olen joskus yöpynyt Bengtskärin majakassa, ja mitä nyt näin suunnilleen viidentoista vuoden jälkeen muistan, niin se oli upea paikka! Yöllä oli tosi tunnelmallista istuskella kallioilla ja kuunnella merta.

  Ja sitten lopuksi noista festareista. Mun mielestä olisi siistiä lähteä Wacken Open Airiin, mutta luulen kanssa, että tässä alkaa olla jo vähän yli-ikäinen sellaisille reissuille. Siis siinä mielessä, että ei vain jaksa innostaa enää rymyäminen tarpeeksi. 🙂 Lisäksi Wacken näyttää olevan aina loppuunmyyty jo vuotta etukäteen, joten mun tapani toimia melko spontaanisti tällaisten suunnitelmien suhteen ei oikein käy yksiin tuon festarin kanssa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.3.2019 at 13:18

   Ole hyvä! Kiva, että säkin tartuit tähän, näitä haavepostauksia on ollut todella mukava lukea 🙂 Kävinkin lukemassa sun postauksen, mutta kommentissa unohdin kiitellä sua linkkauksista, joten kiitän edes tässä ja nyt: kiitos! Ei näemmä ole vanhaksi tulemista 😀

   Muakin vähän nolottaa, että Ahvenanmaalla ei ole tullut käytyä, mutta toivottavasti asian ehdin piakkoin korjata.

   Oi, tuo sun majakkakokemus kuulostaa upealta! Nyt ei taitaisi vielä olla myöhäistä varailla jotain kesälle. Pitänee alkaa tutkailla hintoja ja toki sitä, miten majakoille edes pääsee. En vaan vieläkään tiedä, miten maailmanympärimatkaa varten otettu opintovapaani lyhentää tämän vuoden lomiani, joten ihan liikaa en uskalla sen takia suunnitella. Toki palkattomia voi aina tarvittaessa vähän ottaa.

   Haha, ehkä Wackenista joskus järjestetään pelkkä senioriversio! Mäkään en ole koskaan ollut Wackenissa. Mietin jossain vaiheessa vakavammin sinne lähtemistä, mutta siellä jos missä niitä ihmisiä riittää ja jos haluan vaan heilua pellolla humalassa, niin se järjestyy varmasti jossain muualla helpommalla ja halvemmalla 😉 Mutta onhan Wacken ikoninen tapahtuma ja ehkä sinne voisin joskus päiväksi lähteä ihmettelemään, jos mahdollisuus järjestyisi helposti. Mulla on vähän sama ongelma noiden festareiden suhteen, että en mäkään yleensä tiedä tarpeeksi ajoissa, haluanko mennä ja pystynkö menemään, ja sitten liput on jo menneet.

 • Reply
  Emma
  28.2.2019 at 21:35

  Vähän sä olit nopea, tää juttuhan tuli kuin tykin suusta! Isle of Skyestä on pakko varoittaa sen verran, että se oli mulle pieni pettymys. Tosin ihan pieni vaan ja se johtui pitkälti 1) säästä ja 2) siitä että olin jo sitä ennen kiertänyt Skotlantia viikon ja nähnyt niin paljon upeutta, että Isle of Skye ei enää näyttäytynytkään minään rauhallisena luontoparatiisina vaan vaellusturisteja täynnä olevalta turistirysältä. Mun Isle of Skye -kokemuksia löytyy täältä: https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2018/09/04/skotlanti-2/

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.3.2019 at 13:23

   Ilmeisesti mulla oli niin tehokkaasti alitajunnassa kasa haaveita odottelemassa vapautumista, että tää postaus syntyi vähän kuin itsestään! Kiitos linkeistä ja kokemuksten jakamisesta tuon Isle of Skyen suhteen. Mä kyllä olisin varmasti itsekin sinne menossa vaellusturistina, joten tuskin voisin muita samoissa aikeissa olevia tuomita 😉

 • Reply
  Katja/HistoriadeViajes
  2.3.2019 at 07:57

  Yaaaaay! Tähän tartutaan aivan heti kun keretään ja palataan taas normi arkeen. Valparaisosta mulla niin samat fiilikset, että katutaide ja värikyyys ja siihen vielä kaikki kukkulat vois iskeä ihan täysillä! Itsekään en ole Ahvenanmaalle ehtinyt, mutta siinä tosiaan voisi olla eksotiikkaa Suomen lomalle. Jotenkin täältä se on vain liian kaukana. Että lomilla sitä mielummin lentää sitten sen 10h jonnekin muualle…

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.3.2019 at 21:01

   Jee, kiva että tartut haasteeseen! Valparaiso olisi kyllä varmasti juuri kaikkea tuota mitä kuvasit. Toivottavasti päästään vielä molemmat käymään siellä. Ymmärrän hyvin tuon, että mieluummin noin pitkän matka-ajan käyttää ulkomaille menemiseen kuin toiselle puolelle Suomea lähtemiseen. Ahvenanmaa ei sentään Tampereelta olisi vielä kovin vaivalloinen kohde, mutta taas esimerkiksi Itä- ja Pohjois-Suomi tuntuvat täältä suunnalta jo aika hankalilta.

 • Reply
  toisiinmaisemiin
  3.3.2019 at 15:13

  Kiitos haasteesta! Mä rakastan matkahaaveilua ja listauksia, joten eiköhän tästä aika pian saada jonkinlainen haavepostaus ilmoille. Yhteisiä haaveitakin löytyy: majakat ja Atlantin karut saaret nyt ainakin.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.3.2019 at 21:03

   Ole hyvä. Kiva, että tartut haasteeseen! Majakat ja Atlantin karut saaret – varsinkin yhdistettynä – olisi kyllä varsin unelmien kombinaatio. Ehkä meidän pitää suunnitella joku bloggaajien majakkaretki joskus 🙂

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  17.3.2019 at 19:11

  Hienoja kohteita olet valinnut!

  Etelämanner on kieltämättä upea kohde. Matkoilla näkee yleensä muutaman eri pingviinilajin yhdyskuntia, muutamia eri hyljelajeja sekä joitain valaita. Lisäksi maisemat ovat tietysti ainutlaatuisia.

  Me vietimme Valparaisossa uuden vuoden. Siellä järjestetään Etelä-Amerikan suurin ilotulitus. Muutoinkin kaupunki oli mielestämme oikein kiva, joskin aika sotkuinen. Ei se kuitenkaan niin upea ole, että pelkästään sinne kannattaisi lähteä, koska matka on niin pitkä. Mutta ehkä yhdistettynä vaikka tuohon Etelämantereeseen se voisi olla kiva! 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   22.3.2019 at 16:36

   Kiitos! Etelämanner olisi kyllä varmasti unelmien täyttymys ja niin ainutlaatuinen kohda. Pitää alkaa säästää rahaa erityisesti sinne lähtemistä silmällä pitäen.

   Valparaisoon en kyllä pelkästään ole Suomesta asti lähdössä, mutta jos ja kun vielä Chileen palaan, mahduttaisin sen seuraavaan reissun ohjelmaan. Chile on ehkäpä suosikkimaani, joten toivon reissaavani sinne vielä monta kertaa 🙂

Leave a Reply