Kerran poistuin kotoa
Matkavinkit

Matkailuaiheisia tavarahankintoja – hyvät löydöt jakoon

Tykkään tehokkaasta matkaamisesta ja myös pakkaamisesta. Monesti tämä tarkoittaa mulle vain käsimatkatavaroiden kanssa matkaan lähtöä, mikä taas edellyttää sitä, että mukaan lähtee vain välttämätön. Vuosien saatossa olen oppinut, mitä mun kannattaa ottaa mukaan, kun mukana kulkee vain vähän tavaraa. Olen myös yrittänyt tehdä mahdollisimman hyviä löytöjä, jotta mukanani kulkevat tavarat olisivat mahdollisimman käytännöllisiä ja laadukkaita.

Kun vuosi sitten valmistelin lähtöä maailmanympärimatkalleni, esittelin yhdessä postauksessa reissua varten tekemiäni tavarahankintoja. Tuota postausta on luettu paljon ja se keräsi myös paljon kommentteja. Vaikka nyt en olekaan lähdössä minnekään, mitä varten olisin tehnyt täsmähankintoja, olen silti tehnyt mielestäni sen verran mainioita löytöjä viime aikoina, että ajattelin jakaa nämä kanssanne. Ehkä näistä löytyy inspiraatiota muillekin!

Tuotteita mainostan ihan hyvien vinkkien  jakamisen ilosta, tämä ei ole maksettu mainos.

PIENEEN TILAAN MENEVÄT NESTEPULLOT

Hankin jo maailmanympärimatkalle kuusi pieneen tilaan menevää pulloa nesteille ja ne pullot osoittautuivat todella käteviksi. Harmikseni kaksi niistä kuitenki hajosi kovassa käytössä ja kun näin Matkavarusteen sivuilla myynnissä vastaavaa neljän pullon settiä, piti niitä tietenkin toivoa joululahjaksi!

Sinisempi pullo on täynnä, vihertävämpi tyhjä. Kumpikaan ei vie hirveästi tilaa.

Mun mielestä juuri tällaiset pullot ovat parhaita, sillä ne vievät sitä vähemmän tilaa, mitä vähemmän sisältöä niissä on. Nämä pullot mahduttavat sisäänsä 100ml nestettä, eli juuri käsimatkatavaroissa sallitun pakkausmäärän verran. Vaikka muovi on ohutta, se vaikuttaa kesätävältä, lisäksi saumat tuntuvat pitäviltä. Pulloissa tulee mukana kaksi eri korkkia, kierrekorkki ja läppäkorkki. Pullojen muoto on varsin hyvä ja kotitestissä eivät näyttäneet täytenäkään vievän paljon tilaa. Näistä toivon todella pitkäikäisiä reissukavereita.

MUITA PURKKEJA NESTEIDEN KULJETUKSEEN

Olen vähän fani kaikkien tuotteiden suhteen, mitä voi käyttää näppärästi nesteiden kuljettamiseen. Nykyään kaupoissa myydään varsin paljon sekä matkakokoisia tuotteita että uudelleentäytettäviä, matkakokoisia purkkeja nesteiden kuljettamiseen. Itse suosin uudelleentäyttämistä, sillä näin saan varmasti mukaan luottotuotteeni. Olen kuitenkin huomannut, että kaikkien kauppojen matkakokoiset purkit ja pullot eivät ole omaan makuuni – purkkien kansissa on huonot kierteet ja ne saattavat vuotaa. Pulloissa on epäkäytännölliset korkit tai niiden sisältöä on hankala saada ulos.

Muji on onneksi tarjonnut tähän asiaan pelastuksen. Sieltä olen löytänyt hyväkorkkisia pieniä purkkeja parissa eri koossa. Niiden lisäksi niillä on kätevän kokoisia suihkepulloja sekä pieniä, pehmeämuovisia pulloja, joista nestettä on helppo annostella ulos. Mujin tuotteista olin kuullut paljon hyvää, mutta vasta kun itse pääsin niitä kokeilemaan kaupassa, uskalsin niitä ostaa. Nyt olen varsinainen fani, sillä Mujin tuotteet ovat niin käytännöllisiä ja toimivia.

LÄPINÄKYVÄT TOILETTILAUKUT NESTEIDEN KULJETUKSEEN

Käsimatkatavaroilla matkatessa ja nesteitä mukana kuljettaessa mukana olevat nesteet pitää turvatarkastuksen ajaksi laittaa läpinäkyvään, uudelleensuljettavaan ja maksimissaan 1 litran vetoiseen pakkaukseen. Olen itse käyttänyt aiemmin minigrip-pusseja tähän tarkoitukseen, toki yhtä pussia niin monta kertaa kun se on käyttöä kestänyt. Keväällä kuitenkin löysin Mujista samaan tarkoitukseen valmistetun toilettilaukun, joka on ollut ostohetkestä lähtien jatkuvassa käytössä.

Yhden, kestävämmän pakkauksen käyttö tuntuu paljon järkevämmältä kuin muovipussien käyttö. Toilettilaukku on lisäksi mielestäni paremman muotoinen, joten nesteet sujahtavat sen sisään kätevämmän ja sen takia se menee toilettilaukusta myös reissussa. Nyt syksyllä ostin Mujista toisen, hieman pienemmän läpinäkyvän pussukan. Ensisijaisesti se tuli korvaamaan aiemmin kadottamaani meikkipussia, mutta lyhyemmille reissuille se kelpaa myös nesteiden kuljetukseen.

PAKKAUSKUUTIOITA VAATTEILLE

Tästä postauksesta tulee melkein pelkkää Mujin hehkutusta, mutta minkäs teen, sillä ne nyt vaan osaavat tehdä tuotteita, joille multa löytyy käyttöä. Olen varsinainen matkatavaroiden pussittaja: vaatteet yhteen nyssykkään, kosmetiikka toiseen, elektroniikka kolmanteen jne. Inhoan sitä, kun tavarat ovat repussa ties missä sotkukasassa. Pussittaessa tietää heti, mitä löytyy mistäkin, eikä penkoessa puolet sisällöstä tipu maahan.

Maailmanympärimatkalla suosin Clas Ohlsonin vakuumipusseja vaatteiden pakkaamiseen, sillä mukaan lähti niin paljon vaatteita. Pussit ovat kuitenkin mielestäni hieman turhia reissuilla, joilla ei tarvitse ottaa mukaan kuin vähän vaatetta. Mujilta löysin pakkauskuutioita parissa eri koossa (S ja M), ja olenkin käyttänyt näitä vaatteiden pakkaamiseen. Pussit pakkautuvat kätevästi ja niiden materiaali on mainio: ohut ja hengittävä kangas, joka repussa muotoutuu vaikka minkälaiseen koloon. Pusseja on eri kokoja ja muutamaa eri väriä, joten pakattuna pussit on helppo erottaa toisistaan.

UNIQLON KEVYTUNTUVATAKKI

Hankin ensisijaisesti vaellusreissuja varten Uniqlolta takin, joka olisi lämmin ja mukava vaellusreissujen tauoilla sekä iltaisin. Lisäksi takki pakkautuu mukana tulevaan taskuun, eli menee todella pieneen tilaan. Takissa on paljon hyviä puolia ja vaellusreissujen lisäksi näen sillä jo paljon muutakin käyttöä: kun talvella lähtee kohteeseen, jossa ei tarvitse takkia, tämän takin mukaanotto ei paljon laukkutilaa vie. Lisäksi se on tullut käyttöön kotipuolessa talvilenkkeilytakkina.

Takki ja pussukka, johon takki pakkautuu

Pussukkaan laitettuna takki vie todella vähän tilaa. Kuvassa mukana myös aiemmin esitelty 100 ml nestepakkaus mittakaavaa antamassa.

Takki on pieneen kokoon menemisen ja lämpöisyytensä lisäksi myös vettähylkivä, siinä on näppärät vetoketjutaskut ja se on päällä mukava. Tästä takista olin kuullut paljon hyvää, mutta en ollut sitä silti raaskinut ostaa pääsemättä hypistelemään ja kokeilemaan sitä ensin itse. Kuitenkin nyt marraskuussa New Yorkissa muistin vihdoinkin käydä tätä takkia katsomassa ja ymmärrän kyllä, miksi sitä hehkutetaan.

LUSHIN PALAKOSMETIIKKAA

Moni suosii matkoillaan shampoopaloja, eli kuin palasaippuaa, mutta shampoona. Itsekin olen näitä testaillut, mutta en ole löytänyt vielä hiuksiini sopivaa tuotetta. Lushilta kuitenkin löysin palana jotain muuta, nimittäin kasvojenpesuainetta! Tästä olen varsin mielissäni, sillä nyt mukana kulkee yksi nestepakkaus vähemmän. Tosin harvoin nesteitä on ollut mukana niin paljon, että ne eivät olisi meinanneet mahtua mukaan käsimatkatavaroihin.

Lushin palatuotteita pitää testailla enemmänkin, sillä tämä oli positiivinen yllätys huonosti sujuneiden shampoopalakokeilujen jälkeen. Isosta palasta on helppo leikata mukaan pienempi, matkakokoinen palanen, joten koko lohkoa ei tarvitse mukanaan kanniskella.

Tässä viime aikoina tekemiäni hyviä löytöjä. Vaikka matkailu on ennen kaikkia uusista kokemuksista tai vanhoista suosikkipaikoista nauttimista, on se myös piirun verran välineurheilua!

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  Handy
  5.1.2019 at 17:52

  Hyviä vinkkejä, eritoten toiselle kanssapussittajalle nuo mujin pakkauskuutiot kuullostavat siltä että menee testiin… Minimalistisella arsenaalilla mtkustaminen on viime aikoina kiehtonut minua entistä enemmän vaikka sille ei ole ollut välttämätöntä tarvetta. Kun kantaa vähemmän mukanaan, on helpompi olla vaan, keskittyä itsensä sijaan kokemaan ja näkemään. Hassua! Hymyilyttää vieläkin kun otin kolmen viikon transsiperian reissulle minimaalisen meikkipussin mukaan enkä avannut sitä kertaakaan 😊

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.1.2019 at 11:29

   Kiva kuulla, että tästä postauksesta oli iloa! Noita pakkauskuutioita kannattaa kyllä testata. Mulla on ollut kaikennäköisiä pusseja ennen näitä, mutta nämä ovat olleet sekä materiaaliltaan että pakkautuvuudeltaan kaikkein parhaat. Mä matkustan vaellusreissuja lukuunottamatta nykyään hyvin minimalistisesti, vaikka aina ei edes tarvitsisi. Olo on kyllä huolettomampi, kun mukana liikkuu vain pieni määrä omaisuutta 🙂 Haha, aina ei voi osata pakata ihan oikein, mutta onneksi kokemus opettaa 😀

 • Reply
  Noora / Seikkailumielellä
  5.1.2019 at 18:44

  Pakkauskuutiot ja vakuumipussit ovat omassakin matkailussani pop! Muutenkin kevyt ja pieneen tilaan pakkaaminen on tullut jäädäkseen ja on vaikea keksiä reissua, jonne tarvitsisin enää mukaan ruumakokoista matkalaukkua. Yhdellä viikon mittaisella työreissulla jopa hieman huvitti, kun itselläni oli mukana pieni kässärilaukku ja miespuolinen työkaveri raahasi sellaisen lisäksi mukanaan vielä ruumalaukkua. Naisillako liikaa tavaraa 😀 Nesteitä olen kuljettanut minigrip-pussissa, mutta tuollainen läpinäkyvä meikkipussi onkin hyvä vinkki jatkoa ajatellen!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.1.2019 at 11:33

   Mä en ole pitkään aikaan omistanut minkäänlaista matkalaukkua. Isoin kantovälineeni on rinkka, joka on ollut käytössä pitkällä maailmanympärimatkalla sekä vaellusreissuilla. Muuten riittää pieni reppu. On kyllä jännä huomata, miten eri tavoin ihmiset pakkaavat samalle reissulle. Ja välillä tosiaan miehet pakkaavat mukaan enemmän kuin naiset. Suosittelen hankkimaan tuollaisen läpinäkyvän meikkipussin. Niitä saa Mujin lisäksi muualta. Ainakin Partioaitassa ja Matkavarusteessa olen vastaavia nähnyt ja vielä nestaidenkuljetuskoossa 🙂

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  5.1.2019 at 21:13

  Jes Noora, just tollasia kasaan meneviä 100ml pulloja oon ettinyt! Tai ehkä enemmänkin ajatellut etsiväni kun ehdin, mutta joka tapauksessa, nyt löysin!

  Arvaa kellä on toi aivan sama Uniqlon takki 😀

  Kiinteä kasvoputsari ei sentään ole täysin sama, mulla on sellainen tummanruskea Lushilta missä on jotain hitusia seassa, toimii mainiosti mun naamalle. On just testit menossa että kauan kestää tietynkokonen kimpale päivittäisessä kulutuksessa. Tarkkaa puuhaa on pakkaamisen optimointi! 😉

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.1.2019 at 11:38

   Mä niin ajattelin sua kun kirjoittelin noista pulloista! Ajattelinkin vinkata tämän postauksen sulle, jos et tätä muuten huomaisi. Nyt vaan tilausta menemään 🙂

   Haha, ihana että ollaan takkisamiksia! Mutta hyvä takki, eipä siinä 😀

   Mä olen joskus kattellut varmaan sitä samaa Lushin ruskeaa tuotetta, mutta päädyin sitten tuohon toiseen. Voi olla, että se ruskeakin menee jossain vaiheessa testiin. Ymmärrän täysin tuon tarkan määrän arvioinnin tarpeen. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, jos hyvä tuote loppuu kesken, ja niin vähän ennen reissun loppumista, että on pelkkää rahantuhlausta ostaa joku korvaava tuote.

   • Reply
    Anni | Rajatapaukset
    6.1.2019 at 15:21

    Voitas ehdottomasti sopia joku sopiva päivä kun ei ole liikaa pakkasta ja lähteä meidän mätsäävissä toppatakeissa vähän kaupungille! 😂

    Tämä pakkaamisen optimointi on mulle niin sydämen asia että piti vielä tulla kommentoimaan että huomasin hiljattain myös Ikean valikoimassa olevan mm. pakkauskuutiota ja joku ihan kätevän oloinen toilettilaukku. Pitäs päästä vaan paikan päälle hipelöimään miltä ne oikeesti vaikuttaa, mutta hinnat on ainakin kohdallaan.

    • Reply
     Noora | Kerran poistuin kotoa
     6.1.2019 at 17:50

     Haha, oon ihan mukana tässä suunnitelmassa! 😀 Varmaan Aamulehti tekisi meistä kohujutun.

     Mä olen joskus käynyt hypistelemässä Ikean matkatuotevalikoimaa, mutta kun se siirtyi jonnekin siitä huonekalunäyttelyn ja alakertaan vievien rappusten vierestä, en ole enää muistanut Ikeassa käydessäni käydä sen antia tsekkaamassa. Ehkä me mennäänkin valloittamaan Ikea melkein mätsäävissä tuulipuvuissamme 😀

 • Reply
  Sini
  6.1.2019 at 15:02

  Mulla samoja Mujin pakkauskuutioita ja pikku pulloja. Hyvin toimivia.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.1.2019 at 17:47

   Mujilla on kyllä mahtavia tuotteita matkailijoille.

  • Reply
   Maya
   15.8.2019 at 15:07

   Japanilainen Miniso on myös tosi hyvä. Niillä on paljon erikokoisia ja erilaisia pulloja. Nyt vähän aikaa ollut käytössä ja vaikuttaa laadukkailta. Hyvät kierteet ja ei valu mistään. Miniso myy myös paljon muuta matkailuun sopivaa tarviketta.

   • Reply
    Noora | Kerran poistuin kotoa
    17.8.2019 at 20:03

    Miniso on mulle ennestään tuntematon merkki, mutta pitää katsella, jos niiden tuotteita tulee joskus vastaan. Kiitos vinkistä!

 • Reply
  Sunna
  6.1.2019 at 16:50

  Kiitos tästä kasvojenpesuainevinkistä! Kaikki muu olikin jo tuttua. Taitaa tietää reissuilevansa paljon, jos pakkauskuutiot, rahavyöt ja palashampoot kuuluvat perusvarustukseen. Eikös Muji ole juuri tullut/tulossa Suomeenkin?

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.1.2019 at 17:58

   Jes, hyvä että vinkki osui ja upposi. Se on jo aika saavutus, että pystyy antamaan paljon reissaavalle kollegalle hyvän vinkin 🙂 Onneksi blogatessa aina saa vinkkejä puolin ja toisin, niin pystyy kehittämään itsestään aina vielä vähän tehokkaampaa pakkaajaa. Mujilla oli ainakin joulun tienoilla Kampissa pop up -kauppa. Bongasin sen ihan vahingossa, kun oltiin kaverin kanssa siellä etsimässä yhtä ravintolaa. Piti käydä ensin Mujissa innostumassa ja sitten vasta täyttämässä vatsa. En sitten tiedä, onko se tulossa Suomeen jossain vaiheessa pysyvämmin. Toivottavasti. Mutta onneksi lähin Muji näyttää olevan Tukholmassa, jos näin ei käy 😉

 • Reply
  Katja / Lähtöselvitetty
  7.1.2019 at 14:52

  Samojen asioiden kanssa täällä painiskelen: pitäisi saada tavaroita vielä vähän kompaktimpaan muotoon ihan oman liikkumismukavuuden vuoksi. Pakkauskuutioita olen miettinyt vakavissani, mutten ole saanut vielä aikaiseksi hankkia. Mulla kun on aina vähintään kahden ihmisen tavarat repussa, niin helpottaisi ihmeesti hahmottamista. Minäkin harkitsin tuota Uniqlon takkia, kun siitä tuli niin monta suositusta, mutta sain nyt Patagonian kevytuntuvatakin, joka täyttää sen tarpeen. Ja Lushille minäkin suuntaan, vaikka sen vahva tuoksu kauhistuttaa jo kauas. Ehkä kuitenkin kestän sen hyvän asian puolesta 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.1.2019 at 19:48

   Mä olen kokeillut monenlaisia pussukoita, niin kankaisia kuin muovisiakin, vaatteiden pakkaamiseen, mutta nuo pakkauskuutiot ovat ensimmäiset, joista olen oikeasti pitänyt. Ja toki myös niistä tyjiöpakkauspusseista, mutta ne ovat niin isoja, ettei niitä kannata aina ottaa mukaan. Varmasti sullekin olisi noista kuutioista hyötyä! Patagonian untsikka on varmasti loistava takki. Uniqlon ostin lähinnä hinta-laatusuhteen ja helpon saatavuuden takia, mutta varmasti muiden merkkien takit olisivat myös kelvanneet. Lushin tuoksu on kyllä aika tymäkkä. Onneksi niiden tuotteet tosiaan ovat sen verran mainiot, että niiden takia tuoksusta selviää 🙂

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  7.1.2019 at 18:22

  Mulla Lushin shampoo toimii loistavasti (sellainen sininen merilevä-jotain-shampoo – josta muuten nyt kauhukseni Lushin sivuilta huomasin, että sitä ei näy myyntiartikkeleissa! Toivottavasti eivät ole lopettaneet sen myyntiä. :O ). Hoitoaineesta en ole ollut läheskään yhtä vakuuttunut, siitä tuntuu jäävän ihan ihme töhnä hiuksiin. Vaikka onhan niitäkin erilaisia myynnissä. Tuollaista kasvojenpesujuttua en valitettavasti uskalla kokeilla, koska mun naamavärkkini ei kestä oikein mitään, joten se olisi todennäköisesti katastrofi.

  Pakkauskuutioille en ole nähnyt ikinä mitään tarvetta, vaikka tavallaan kai sama asia on se, että mulla on sukat ja alusvaatteet aina omassa pienessä pussissaan, jotta ne eivät pyöri repun pohjalla. Mutta muita vatteita en näe ollenkaan tarpeelliseksi pakata mihinkään erilliseen nyssäkkään normireissuilla. Maailmanympärimatkalla mullakin oli niitä Clas Ohlsonin vakuumipusseja. Silloin ne olivat tilansäästön lisäksi hyvät myös kosteuden ja ötököiden jne. varalta, kun tie vei vähän kaikenlaisiin paikkoihin.

  Ostin muuten noin 4,5 vuotta sitten maailmanympärireissun ensimmäisinä päivinä Tokiosta minigrip-pussien tapaisia pusseja käsimatkatavaroiden nesteitä varten, ja sama pussipari (mulla on varmuudeksi 2 päällekkäin) on edelleen käytössä! Japanissa osataan tehdä kestävää tavaraa! Kaiken maailman nyssyköitä on hajonnut sinä aikana ties kuinka monta, mutta nuo japanilaiset muovipussit sen kun porskuttavat. 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.1.2019 at 20:00

   Mä huomasin Lushin sivuja selatessani, että tuo pesuainepala, minkä ostin, ei ole niiden kokoelmassa Suomen sivuilla. Mutta ainakin Ruotsin Lushista sitä näytti löytyvän. Eli pitänee ostaa sitä ulkomailta lisää, jos Suomesta ei saa. Pitäisi ehkä kokeilla pyytää jotain testeriä noista Lushin palatuotteista. Ne on sen verran hintavia, etten enää uskalla ostaa yhtään “sikaa säkissä”. Toki sitten jos tuote toimii, voin siitä mieluusti maksaa. Onneksi paloina saa edes osan kosmetiikasta, vaikka kaikki ei itselle sopisi. Mä olin aluksi vähän epäileväinen noiden kasvonpesuaineiden suhteen, sillä mun huonon ihon kanssa siinä pitää olla aika paljon pesutehoa, mutta olen ollut tosi tyytyväinen.

   Mä olen taas niin armoton pussittaja, että olen tosi innoissani noista pakkauskuutioista. Makuasioitahan pakkausjutut silti ovat. Mutta tykkään siitä, että kun yleensä matkustan aika pienen repun kanssa, ja jos sieltä jotain kaivan, niin koko sisältö ei heti leviä ympäriinsä, jos ottaa tavaroita vaikka pohjalta. Noi Clasun vakuumipussit oli kyllä ihan ehdoton hankinta maailmanympärimatkalle, niistä oli niin paljon iloa. Pari kaveriakin hankki niitä.

   Oho, sähän oot tehnyt varsin hyvän pussilöydön! Eihän sillä niin väliä ole, millaiseen pussiin nesteet pakkaa, kunhan se toimii itselle hyvin. Nuo käyttämäni Minigripit alkoi ehkä 10-20 käyttökerran jälkeen olla sen verran ryönäisiä, että vaikka ne ei ihan kertakäyttöisiä olleet, niin tällä matkustustahdilla niitä piti aika usein uusia. Siksi tykkään nyt tuosta toilettilaukusta, sillä se vaikuttaa niin kestävältä 🙂

Leave a Reply