Kerran poistuin kotoa
Vuosikatsaus

Vuosi 2018 oli täyden kympin reissuvuosi!

En oikein tiedä, mitä voisin sanoa tästä matkavuodestani, paisti loputtoman määrän ylisanoja. Jo se, että tein 4,5 kuukautta kestäneen maailmanympärimatkan, olisi tehnyt tästä reissuvuodesta parhaan ikinä. Mutta kuin vaivihkaan myös vuoden jälkipuoliskolle kertyi toinen toistaan kivempia reissuja. Vietin tänä vuonna myös ennätysmäärän päiviä maailmalla, yhteensä 161. Maita mahtui matkaan 11 ja maanosia neljä. Tässä tunnelmia reissukohteistani sekä myös muutama tarina, joita en ole blogin puolella vielä kertonut.

MAAILMAN YMPÄRI

Maailmanympärimatka vei mua seitsemään maahan – Australiaan, Uuteen-Seelantiin, Chileen, Argentiinaan, Ecuadoriin, USA:an sekä Portugaliin. Matka kesti 136 päivää. Kirkkaasti pisin aika, minkä olen koskaan ollut reissussa, mutta silti loppujen lopuksi aika tuntui todella lyhyeltä.

> Kaikki maailmanympärimatkani postaukset pääsee lukemaan tästä

Australia

Australiasta tuli pitkän pohdinnan jälkeen maailmanympärimatkani ensimmäinen etappi, ja se osoittautui varsin hyväksi valinnaksi.

Sydney oli ihanan värikäs kaupunki ja meri oli lähellä

Melbournen puistotunnelmia

Australia lunasti odotukset helppona ensimmäisenä kohteena, joka tarjosi roppakaupalla aurinkoa ja lämpöä – juuri niitä asioita mitä tammikuisesta Suomesta paikalle saapunut tarvitsi. Maailmanympärimatkan suunnittelu oli ajoittain ollut vähän kuluttavaa, varsinkin kun kaikki piti hoitaa töiden ohessa, joten oli ihana suunnata ensimmäisenä kohteeseen, jossa sai rentoutoa ja nauttia matkallaolon helppoudesta. Melbourne ja Sydney lähitienoineen tarjosivat kahdeksi viikoksi paljon nähtävää, lisäksi pääsin juhlimaan Australia Dayta, mikä oli hauskaa.

Horisontissa siintää Sydney. Kuva otettu Manlysta käsin.

Tarina matkan varrelta

Instagramin kautta tuli bongattua, että samaan aikaan Sydneyssä oli toinenkin suomalainen matkabloggaaja, Elämä balanssissa? -blogin Maldur. Sovimme tapaamisen ja lähdimme seikkailemaan Manlyyn. Koska ei kahta ilman kolmatta, Manlyssa vanhempi suomalaisrouva tietenkin tunnisti meidän puheemme ja päädyimme juttelemaan hänen kanssaan pitkäksi toviksi. Hän oli asunut pitkään Australiassa ja työskennellyt matkailualalla. Oli hauska törmätä häneen ja muutenkin viettää päivää suomalaisessa seurassa.

> Lue lisää Australian tunnelmia tästä

Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti oli maailmanympärimatkani toinen maa. Siellä tuli vietettyä reilu kuukausi.

Jossainpäin Uuden-Seelannin Eteläsaarta. Nämä olivat varsin tyypillisiä road trip -maisemia!

Kuva on vähän huono, mutta toisaalta kun vedestä hyppää yllättäen esiin delfiinejä, ei kuvan voi vaatia olevan priimaa.

Uusi-Seelanti oli ihan mahtava! Se oli kaiken odotuksen arvoinen, todella kaunis ja uskomattoman monipuolinen maa. Parasta maassa oli ehdottomasti sen luonto. Uljaita vuoria, värikkäitä järviä, upeita patikkareittejä, geotermistä toimintaa ja niin paljon kaikkea muutakin. Ja olihan siellä myös eläimiä! Sympaattisin oli Stewart Islandilla portaita ylös kiivennyt pingviini, jonka lisäksi tuli nähtyä ainakin hylkeitä, delfiinejä ja erilaisia lintuja. Uudesta-Seelannista tuli yksi suosikkimaistani, tänne voisin lähteä vaikka heti uudelleen!

Hallitsemme sulavat poseeraukset!

Tarina matkan varrelta

Kiersimme Uutta-Seelantia pakettiautomallisella campervanilla, jossa oli keittiö auton takaosassa. Yhtenä iltana olimme taas pysäköineet jollekin leirintäalueelle ja laittaneet ruokaa, auton takaosan ollen tietenkin auki. Yhtäkkiä keittiön suunnalta kuuluu kovaa kolinaa ja kun käymme ihmettelemässä sen syytä, huomaamme, että leirintäalueella päivystää paikallinen kanalintu, joka oli varsin kiinnostunut keittiöstämme. Aina kun silmä vältti, se yritti vaivihkaa tehdä uutta tuttavuutta keittiön kanssa. Lopulta kyllästyin sen jatkuvaan kyttäämiseen ja haastoin kanasen huikeaan tiputanssikisaan. Kana juoksi kuin salama läheiseen pusikkoon ja pysyi hetken aikaa poissa.

>Lue lisää seikkailuistani Uudessa-Seelannissa

Chile

Maailmanympärimatkani vei mua seuraavaksi Chileen, jossa vierähti taas kuukauden verran.

Pääsiäissaarella käynti oli yksi maailmanympärimatkan ehdottomia kohokohtia!

Uskomaton Torres del Paine ja meidän leirintäalue. Ehkä kaunein paikka, missä olen yöpynyt.

Chile on ihan huikea maa! Ehkä jopa suosikkimaani. Se on uskomattoman monipuolinen matkailumaa, enkä kuukaudessa ehtinyt nähdä kuin pintaraapaisun. Koin Chilestä hyvin erilaisia kohteita: ainutlaatuisen Pääsiäissaaren, Atacaman aavikkomaisemat, Santiagon kaupunkitunnelmia sekä Patagonian karuuden ja uskomattoman kauniit vuoret. Tein Patagoniassa myös elämäni ensimmäisen useamman päivän vaelluksen, kun vietin neljä päivää Torres del Painen W trekillä. Chile teki muhun uskomattoman suuren vaikutuksen ja odotan jo innolla, että pääsen sinne joskus uudestaan.

Flamingoja Atacaman suola-aavikolla

Tarina matkan varrelta

Pääsiäissaarella vuokrasin kahdeksi päiväksi polkupyörän, jotta pääsisin tutustumaan saareen paremmin. Ei kun maastopyörä alle ja menoksi – tai ainakin melkein. Heti ensimmäiseksi meinasin nimittäin kolaroida pyörää kohti syöksyneen kanan kanssa. Pyörässä ei ollut kuin käsijarrut, mitä en tietenkään äkkipysäystilanteessa muistanut, vaan pyörä luisui (onneksi hitaassa) vauhdissa mun päälle, ja sain sen tangosta jalkaani kaksi marsun kokoista, kellertävänviolettia mustelmaa. Kun olin päässyt päivän mittaan sinuiksi pyörän kanssa, huristelin sillä sateen jälkeen niin antaumuksella, että mun jalat oli aivan täynnä kuralänttejä. Hostellinaapuria nauratti, kun saavuin illalla majapaikkaan onnesta soikeana ja jalat kuin epäkorrektin ilotulituksen jäljiltä.

> Lue lisää juttuja Chilestä tästä

Argentiina

Argentiinassa tuli vietettyä vain muutama hassu päivä, kun seikkailin pitkin Patagoniaa.

Karille ajanut ja muistomerkiksi jäänyt laiva Ushuaian edustalla

Pala Perito Moreno -jäätikköä. Sen pinta-ala on Buenos Airesia suurempi.

Vähän tuntuu hassulta sanoa Argentiinasta mitään, sillä näin sieltä oikeastaan vain maailman eteläisimmän kaupungin Ushuaian, sen tuntumassa sijaitsevan Beaglen kanaalin sekä Perito Moreno -jäätikön. Mutta silti kaikki se vähä, mitä ehdin Argentiinasta nähdä, teki muhun suuren vaikutuksen. Ennen tätä reissua mulla ei oikein ollut minkäänlaista mielikuvaa Argentiinasta, mutta sain palavan halun tutustua siihen paremmin.

Muun muassa noita lintuja kiinalaiset luulivat pingviineiksi

Tarina matkan varrelta

Beaglen kanaalin risteilyllä pysähtelimme muutamassa eri paikassa. Majakalla, parilla luodolla sekä pingviinisaarella. Pingviinisaari oli reissun viimeinen etappi ja monelle matkan selkeä kohokohta. Laiva oli täynnä pingviinihulluja kiinalaisia, jotka luulivat jo yhden luodon kohdalle pysähdyttyämme, että sillä päivystävät mustavalkoiset linnut ovat pingviinejä. He saivat jonkunlaisen massahysteriakohtauksen, liiskasivat kaikki muut kannella olijat laivan laitoja vasten, huutelivat pingviineistä ja räpsivät hulluna kuvia. Toivottavasti sitten esittelevät kotona innoissaan kuvia näistä lentävistä “pingviineistä”, joita Argentiinassa kohtasivat…

> Lisämaistiaisia Argentiinasta voit lukea tästä

Ecuador

Maailmanympärimatkan Etelä-Amerikan osuus vei seuraavaksi Ecuadoriin, reissun viidenteen maahan.

Sinijalkasuula!

Upea kraatterijärvi Quiton lähellä

Olin valinnut Ecuadorin yhdeksi matkakohteekseni puhtaasti Galapagossaarten takia. Saarilla olon lisäksi ehdin viettää pari viikkoa tutustuen muuhun Ecuadoriin, ja onneksi ehdin. Ecuador osoittautui todella positiiviseksi yllätykseksi ja niin pieneen maahan mahtuu todella paljon kaunista luontoa ja mielenkiintoista nähtävää. Galapagossaaret ylitti odotukseni, sillä ehdin viikossa nähdä uskomattoman paljon eläimiä sekä suosikkilintujani sinijalkasuulia, joiden bongaaminen olikin yksi tavoitteistani!

Cotopaxin rinteillä. Huippu häämöttää pilvien peitossa.

Tarina matkan varrelta

Reissun suurimman tarinan ehdin jo kokea Ecuadoriin saapuessani, kun saavuin aamuyöstä hotellilleni lentokentän kupeeseen, kukaan ei avaa ovea ja vihainen koira meinaa hyökätä kimppuuni. Voit lukea koko tarinan tästä. Toinen mieleen jäänyt tapahtuma oli kun olimme pienellä ryhmällä päiväretkellä matkalla Quiton lähellä sijainneelle kraatterijärvelle. Pysähdyimme paikallisen perheen asunnolle, he asuivat pienessä, korkeakattoisessa mökissä, jossa oli vain yksi huone ja mökin lattialla vipelsi varmaan sata marsua, joita he kasvattivat. Meteli oli aikamoinen.

> Lue lisää Ecuadorista

Yhdysvallat

Etelä-Amerikasta matka jatkui tuttuun ja turvalliseen USA:an, tosin siellä tuli tutustuttua myös uusiin kaupunkeihin.

Onneksemme osuimme Golden Gaten tienoille aurinkoisena päivänä

Los Angelesin Venice Beach oli ihanan värikäs

Vaikka Etelä-Amerikka olikin ihana, oli kahden kuukauden siellä reissaamisen jälkeen mukava vaihtaa maata kohteeseen, jossa asiat hoituvat sujuvammin ja jossa puhutaan enemmän englantia. Tutustuin ensi kertaa maan länsirannikkoon, kahdessa viikossa tuli kierrettyä Los Angeles, Portland sekä San Francisco. New Yorkissa taas tuli vietettyä synttäreitä, mikä oli nappivalinta. Vaikka yleensä tykkään enemmän luonnosta kuin kaupungeista, USA:n kaupungit ovat järjestäen osoittautuneet yllättävän viihdyttäviksi.

Aina ihana Central Park

Tarina matkan varrelta

Yksi harvoista asioista, joka mua maailmanympärimatkalla harmitti, oli se, että jäisin paitsi monista lempibändieni keikoista. Yllätys olikin suuri, kun Santiagon lentokentällä istuessani huomasin, että yksi suosikeistani, Satyricon, tekisi toukokuussa kiertueen USA:ssa ja olisimme bändin kanssa samaan aikaan Los Angelesissa! Totta kai keikkaliput oli pakko hankkia ja pääsimmekin todistamaan kiertueen avauskeikkaa muutama kuukautta myöhemmin. Kyseessä oli vielä bändin viimeinen kiertue USA:ssa, joten tiedossa oli parin tunnin elämys. Kyllä kelpasi.

> Lisää USA:n reissutunnelmia voit lukea tästä

Portugali

Maailmanympärimatkan viimeinen viikko vierähti mulle ennestään tuntemattomassa Portugalissa.

Porto on uskomattoman kaunis

Vaikka visiittini Portugaliin oli lyhyt, oli se vallan mainio. Portugali oli ihastuttava maa, Lissabon oli tunnelmallinen kaupunki ja Porto taas niin ihana, että haaveilin sinne muuttamisesta. Ja ehkä haaveilen edelleen. Ihmiset olivat ystävällisiä ja kaikkialla oli kaunista ja värikästä. Portugaliin palaan ehdottomasti uudestaan, vielä monta kertaa!

Myös Lissabon ihastutti

Tarina matkan varrelta

Etelä-Amerikassa olin ehtinyt tottua siihen, että suomalaisia ei ole missään. Tiettävästi tapasin yhden ainoan suomalaisen koko kahden siellä viettämäni kuukauden aikana. USA:ssa suomalaisia tuli bongattua pari, mutta Lissabonissa sain heti hostelliin huonekaverikseni suomalaisen tytön. Seuraavana päivänä selvisi se, että hänkin asuu Tampereella. Maailma on joskus aika pieni.

> Lue lisää Portugalin tunnelmia

MUUT MATKAT

Olin ounastellut, että loppuvuosi menisi varsin seesteisesti. Ehkä tekisin pari pientä reissua jonnekin lähistölle, Pohjoismaihin tai Baltiaan. Kerryttäisin reissukassaa ja lähtisin taas uudella tarmolla ensi vuonna valloittamaan maailmaa. Vähän toisin kävi. Elo-marraskuussa tein vielä neljä reissua maailmalle, yhden jopa Euroopan ulkopuolelle. Hups. Matkalla tuli oltua vuoden jälkipuoliskolla vielä 25 päivää.

Huippuvuoret ja Oslo

En olisi uskonut, että samana vuonna kun toteutan todellisen unelmareissuni, siihen mahtuisi vielä yksi unelma lisää. Mutta toisin kävi ja löysin itseni Huippuvuorilta neljän päivän vaellusreissulta elokuun puolivälissä. Itse asiassa olin varannut tämän reissun ollessani maailmanympärimatkalla…

Huippuvuorten taikaa

Huippuvuoret oli uskomaton paikka. En ole koskaan käynyt missään vastaavassa. Vaikka olen maantieteellisesti ollut paljon kauempanakin kotoa, Huippuvuorille saapuminen tuntui siltä, että nyt ollaan ihan jossain muualla kuin kotisohvalla. Saarten yllä leijuu mielestäni jännä, mystinen fiilis. Ei ihme, että se on aikojen saatossa vetänyt puoleen monia seikkailijoita. Nelipäiväinen vaellus oli ihan mahtava ja viimeistään tässä vaiheessa vaellusinnostus iski täysillä. Tänne on pakko päästä uudestaan, niin vaeltamaan kuin muutenkin! Osloon tein parin päivän retken Huippuvuorilta palattuani, mutta kaupunki ei edelleenkään innostanut.

Kaupunkitunnelmaa Longyearbyenistä

Tarina matkan varrelta

Huipuvuorilla jääkarhuja on enemmän kuin ihmisiä. Siksi karhujen suhteen tuli pitää alituinen valppaus. Myös meidän, vaikka vaelsimme sisämaassa, kilometrien päässä rannikosta, missä jääkarhuun törmääminen oli epätodennäköisempää. Huippuvuorilla etäisyydet saattavat välillä hämätä, eikä ole aina helppoa hahmottaa, kuinka lähellä tai kaukana joku kohde on. Yksi ilta leirissä ollessamme näimme jossain kaukaisuudessa jotain valkoista. Veikkaus oli lintu, mutta jääkarhun mahdollisuutta emme voineet sulkea pois. Olisihan tuo voinut olla vaikka sen pää, joka oli näkyvissä. Siinä kun yritimme zoomailla kaukaisuuteen, lensi tuo jääkarhun pää ohitsemme ja tulimme tulokseen, että lintu se onneksi sillä kertaa oli.

> Lue tästä lisää Huippuvuorista ja Oslosta

Saksa ja Tukholma

Syyskuussa maailma kutsui taas, suunnaksi valikoitui ensin Saksa, josta koukkasin Tukholmaan kaverin luo pariksi päiväksi.

Reinin varrella oli paljon upeita linnoja. Tässä yksi niistä.

Saksa valikoitui matkakohteekseni hieman sattuman kautta. Tätä reissua tahditti haluni yöpyä pari yötä jossain ihanassa linnahotellissa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Olin jo melkein menossa Englantiin tai Tsekkiin, kun löysin täydellisen hotellin Reinin jokilaaksosta. Tämä olikin ihan nappivalinta, sillä sekä linna että Reinin jokilaakso olivat todella upeita vierailukohteita. Ehdin samalla ihailla Frankfurtin ja Mainzin vanhojakaupunkeja ja kauniita ristikkotaloja. Tukholmassa tuli nautittua syksyisestä Djurgårdenista sekä vierailtua mulle uudessa kohteessa, Snösätran graffitigalleriassa.

Syksyn tunnelmaa Djurgårdenista

Tarina matkan varrelta

Olin suuntaamassa Tukholmasta aamulennolla Helsinkiin, mistä matka jatkuisi blogitapahtumaan Keravalle. Aamulla hostellissa huomaan, ettei meikkipussiani löydy mistään. Ei auta kun lähteä naama naturellina lentokentälle, mutta koska olen tottunut meikkaamaan, tuntui ajatus itsestäni ilman meikkiä oudolta. Lentokentällä aikaa on sen verran, että ehdin hieman testailla duty freen meikkitestereitä ja laittaa itseäni normaalin näköiseksi. En edes saanut ripsiväristä silmätulehdusta. Meikkipussin kohtalo jäi arvoitukseksi. Sen sisällön menettäminen ei harmita, mutta itse pussin olin ostanut Pääsiäissaarelta. No, ei auta kuin lähteä käymään siellä uudelleen 😉

> Saksasta ja linnatunnelmista lisää tästä, Tukholman uusimmat kuulumiset tästä

New York – taas kerran

Kyllä, New York kutsui mua toistamiseen tänä vuonna. Ja minähän vastasin kutsuun.

Olen jo ehtinyt kehua syksyisen New Yorkin maasta taivaisiin, mutta kun se vaan on niin mahtava! Vaikka tämä oli jo viides reissuni kaupunkiin, oli tämänkertainen silti mielestäni paras. New York oli parhaimmillaan, aurinko paistoi, oli lämmintä ja mulla oli viikko aikaa tehdä siellä juuri niitä asioita mitä halusin. Seikkailin puistoissa, näköalapaikoilla ja nautin kaupungin väreistä. Tempauduin Harry Potterin maailmaan sekä näytelmän että näyttelyn muodossa. Ja söin. Harvoihin kohteisiin menen ruuan perässä, mutta New York on yksi niistä. Voisin ottaa syysreissun New Yorkiin melkein perinteeksi.

Tarina matkan varrelta

Amerikkalainen kaverini Adam tuli päiväksi New Yorkiin mua moikkaamaan. Aurinkoinen päivä vierähti ohi nopeasti, mutta päätimme vielä käydä gelatolla, ennen kuin Adamin pitäisi lähteä takaisin kotiin. Adam googlettaa lähistöllä olevia gelatopaikkoja ja lähdemmekin suuntaamaan yhtä hyvänkuuloista kohti. Matkaa on muutaman korttelin verran, ja kun alamme olla lähellä määränpäätä, matkantekomme keskeyttää poliisi, joka vetää eristysnauhaa ympäriinsä häätäen meitä samalla kiertotietä kohti. Jatkamme matkaa, mutta huomaamme, että pian koko kortteli ja samalla määränpäämme on jäänyt rikospaikkanauhojen taakse. Ei selviä, minkä takia paikka eristettiin, mutta gelatoa löysimme onneksi muualta.

> New Yorkin syksytunnelmia voi lukea tästä

Tallinna

Vuoteen mahtuikin vielä yksi reissu, kun pääsin Eckerö Linen kutsumana tutustumaan Tallinnan Joulutoriin.

Olin jo luullut New Yorkin olevan komea kruunu tälle uskomattomalle reissuvuodelleni, mutta näin ei käynytkään. Olin nimittäin New Yorkissa, kun sain kutsun lähteä vielä Tallinnaan. Vaikka en olekaan mikään jouluhullu, osoittautui Tallinnan Joulutori todella ihastuttavaksi paikaksi, sen sijainti vanhankaupungin sydämessä oli täydellinen. Olen pikkuhiljaa alkanut lämmetä Tallinnalle, joten oli kiva päästä käymään kaupungissa pitkästä aikaa.

> Tallinnan Joulutorin tunnelmiin pääsee tästä

Ehdin toki vähän tutustua myös kotimaahan. Festaroin kaksi päivää Tuskassa, seikkailin Pohjanmaalla, tutustuin Sastamalan Ritajärven luonnonsuojelualueeseen sekä kävin Keravalla. Tämä postaus on kuitenkin jo nyt pitkä kuin nälkävuosi, niin en enää kerro näistä sen seikkaperäisemmin. Sori Suomi.

Tällainen oli uskomaton reissuvuoteni 2018. En tiedä, löytyykö tämän vuoden voittanutta, mutta toisaalta ei jokaisen vuoden tarvitsekaan nokittaa edellistä.

Ensi vuodelle on jo kamalasti suunnitelmia, mutta vain vähän mitään konkreettista. Sen verran tiedän, että Israel kutsuu helmikuussa. Kaikki muu on vielä enemmän tai vähemmän kysymysmerkillä.

Onko sulla ollut kiva reissuvuosi?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  jossu
  12.12.2018 at 16:00

  Mikä matkavuosi! Minulle sai riittää Arabiemiraatit huhtikuussa, ja nyt olen Buenos Airesissa. Patagonia oli varmasti mahtava, sääli että ei ole aikaa matkustaa sinne, ainakaan tällä reisulla.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   13.12.2018 at 21:49

   Buenos Airesissa olisi kiva käydä! Nautihan siellä olosta 🙂 Patagonia oli ihan huikea, voisin lähteä sinne koska tahansa uudestaan. Toivottavasti pääset joskus käymään siellä, muhun se teki lähtemättömän vaikutuksen.

 • Reply
  sari/ matkalla lähelle tai kauas
  13.12.2018 at 18:38

  On sinulla ollut kerraassaan upea reissuvuosi. Antaisin itse melkein mitä vain, jotta voisin lähteä tuollaiselle pidemmälle maailmanympärimatkalle. Juurikin erityisesti etelä -Amerikka ja eteläinen kärki kiinnostaisi ja entä sitten jääkarhut Huippuvuorilla? Tuo Tallinnan kuva on melkoisen upea!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   13.12.2018 at 21:53

   Vuosi on kyllä ollut aika uskomaton. Toivottavasti saat joskus tilaisuuden maailmanympärimatkaan tai muuhun pidempään irtiottoon. Maailmanympärimatkalla olo oli ehdottomasti elämäni parasta aikaa 🙂 Maailman kaukaisimmat kolkat kiehtovat mua valtavasti, ja olikin hauska päästä samana vuonna käymään lähes niin etelässä ja pohjoisessa kuin mahdollista, ilman itse napa-alueille menoa. Kiitos, Tallinna-kuvasta pidän itsekin.

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  13.12.2018 at 20:37

  Upea vuosi totta tosiaan! Sitä se maailmanympärimatka teettää, ja tietysti nuo sen lisäksi tehdyt huippureissut!

  Tuo Chile kyllä vähän kutkuttaisi. Emme omalla maailmanympärimatkalla käyneet siellä, vaikka jossain vaiheessa siitäkin haaveilimme. Olisi kiinnostavaa joskus käydä!

  Oma reissuvuosi on ollut ihan kiva sekin, mutta ei nyt sentään mitään vastaavaa kuin sinulla. 🙂 Parasta oli varmaan vuoden alussa tehty paluu Aasiaan, sillä tykkään aivan valtavasti matkustella siellä. Toki muitakin kivoja matkoja on ollut, viimeisimpänä suosikkini Berliini. Ja on tässä vielä edessä Espanjaa, mitä odotan tosi paljon. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   13.12.2018 at 21:59

   Kyllä, vuosi on ollut huima. Jo pelkästään maailmanympärimatka olisi tehnyt tästä vuodesta varmasti parhaan koskaan, kaikki muu oli vain vielä lisää plussaa.

   Chile oli todella upea matkakohde. En voi kuin suositella. Siellä oli todella helppo reissata yksin ja nähtävää olisi ollut vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Toivottavasti pääset joskus käymään siellä!

   Ei jokaisen reissuvuoden onneksi tarvitse olla se maailman huikein. Eihän muuten enää mikään riittäisi, jos aina pitäisi edellisestä parantaa. Mulle Aasia on jäänyt Euroopan ja Amerikkojen varjoon, mikä on vähän tylsää, sillä sielläkin olisi todella paljon kiinnostavia kohteita. Berliini on aina hyvä idea, pidän siitä itsekin paljon. Oi, Espanja on varmasti oiva veto näin talvella. Nautihan tulevasta reissusta! 🙂

 • Reply
  Jonna
  16.12.2018 at 12:09

  Ihana lukea muiden matkoista kun saa tarinoista ideoita mihin mennä tai mitä tehdä seuraavaksi.
  Itellä tähän vuoteen on mahtunu Kuuba (Havanna ja Varadero), Venäjä (Pietari) ja Usa (New York) ja ensi keväälle on varattuna Hollanti ja Etelä-Korean matkat 🙂 Kaikilla on omat mieltymyksensä mitä tehdä ns. elämällä ja matkustaminen on kans itellä se juttu mitä tykkää tehdä.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   16.12.2018 at 21:45

   Kiitos! Sullakin on ollut kivan kuuloinen reissuvuosi. Kuubassa olisi mielenkiintoista käydä, toivottavasti se mahtuu lähivuosien matkakohteisiin. Etelä-Korea on varmasti kiinnostava kohde! Kivaa reissukevättä 🙂

 • Reply
  Katja
  1.1.2019 at 11:21

  Tämä sun vuosi on ollut niin hengästyttävän upea! 😍 Erityisellä mielenkiinnolla oonkin seurannut tuota sun lattarien valloitusta. Voi Chile ♥ kyllä matkailu vaan antaa niin paljon! Mielenkiinnolla siis odottelen täällä minne sun tie vie ensi vuonna!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.1.2019 at 15:31

   Viime vuosi (mun pitää oppia puhumaan siitä menneessä aikamuodossa :D) oli kyllä jotain ihan uskomatonta. Siitä en vaihtaisi päivääkään pois. Etelä-Amerikka oli niin upea maanosa ja Chile vei sydämeni. Matkailu kyllä antaa niin paljon, sain maailmanympärimatkalla niin paljon ikimuistoisia kokemuksia, ettei paremmasta väliä. Mielenkiinnolla itsekin odottelen, mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Ainakin paluun Aasiaan, jossa olen käynyt viimeksi 2015. Saa nähdä, montako Aasian reissua vuoteen mahtuu. Mieli tekisi Israelin lisäksi ainakin Georgiaan ja Japaniin. Toki Lattareihinkin olisi hienoa palata, mutta sinne suuntaan pitäisi mennä sen verran pitkäksi aikaa kerralla, etten tiedä antavatko aikataulut tänä vuonna myöten.

Leave a Reply