Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Reissuvuosi 2019 – Israel, Lontoo ja kasa haaveita

Kirjoittelin hetki sitten pienoisromaanin pituisen katselmuksen siitä, mitä kaikkea tämä uskomaton reissuvuosi 2018 pitikään sisällään. Kun yksi vuosi on saatu taputeltua, on luonnollisesti aika kääntää katse kohti tulevaa.

Tietyllä tapaa matkustustakkini tuntui hieman tyhjältä maailmanympärimatkan jälkeen – olinhan samalla kertaa toteuttanut niin paljon matkatoiveitani. Hetkeen en tiennyt, mistä haaveilla seuraavaksi. Onneksi matkailu on kuitenkin aika ehtymätön inspiraation lähde ja lisää haaveita, pakko päästä -kohteita ja muita on jo löytynyt paljon lisää.

Vaikka ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä suurelta osin kehitysasteella, voin jo vähän paljastaa, mitä tuleva vuosi tulee pitämään ja toivottavasti pitää sisällään.

ISRAEL

kuva: pixabay.com

Kaverini Assi juhlii synttäreitään aina niin, että juhlapäivä jää joulunvieton jalkoihin. Nyt kuitenkin päätimme, että lähdetään juhlimaan joko vähän ajoissa tai myöhässä – mutta edes joskus. Kohdetoiveena oli lähinnä se, että siellä olisi talviaikaan vähän vähemmän kylmä ja pimeä kuin Suomessa, joten vaihtoehtoja riitti. Jonkun huonon idean kautta päädyimme Israeliin, joka alkoikin sitten kuulostaa varsin hyvältä ajatukselta. Varsinkin kun Norwegian tarjosi sinne käypän hintaiset lennot.

Kumpikaan meistä ei ole aiemmin käynyt Israelissa, joten tutkittavaa riittää. Aikaa on viikon verran ja suunnitelmissa on viettää aikaa sekä Tel Avivissa että Jerusalemissa ja tehdä ainakin Jerusalemista vielä päiväretkiä lähistölle. Historian ystävänä olen enemmän kuin innoissani tästä kohteesta, maalla kun on uskomattoman pitkä ja värikäs historia!

LONTOO

Olen käynyt Lontoossa viimeksi, kun Ryanair vielä lensi sinne Tampereelta. Eli ainakin neljä vuotta sitten. Joten on korkea aika palata. Lontooseen suuntaan pääsiäisenä, ja oli vähän sattuman kauppaa, että kohteeksi valikoitui lopulta juuri Lontoo. Suurin syy oli ajankohtaan nähden edulliset ja järkevät lennot, toki mitä enemmän ajatusta pyörittelin päässäni, sitä paremmalta idea alkoi tuntua. Lontoossa olen käynyt kolmesti aiemmin, mutta kaupunki tarjoaa varmasti edelleen paljon nähtävää.

Paluumatkalla tulen pyörähtämään myös puolen päivän verran Tallinnassa, edullisen paluulennon sai nimittäin sinne… Tää on niin mua. Mutta hei, saanpa mahdollisuuden vierailla taas Tallinnassa, reilussa viidessä tunnissa ehtii ainakin täydentää karkkivarastojaan!

PARIISI

Ensimmäisellä kerralla Pariisi jätti itsestään näin aurinkoisen kuvan. Josko toisella kertaa olisi parempi onni sään kanssa!

Pariisin piti ensin olla pääsiäisreissun kohde, mutta koska ajankohtaan ei löytynyt kohtuuhintaan mitään järkeviä lentoja, päätettiin kaverin kanssa lykätä suunnitelmaa myöhemmälle. Lentoja ei vielä ole ostettu, mutta uskallan silti laittaa tämän niin sanottujen varmojen suunnitelmien joukkoon. Sen verran tästä on kuitenkin ollut puhetta.

Obsessoiduin Pariisista kun kävin katsomassa Harry Potter -maailmaan sijoittuvan Grindelwaldin rikokset -leffan, joka sijoittuu noin sadan vuoden takaiseen Pariisiin. Toki suuri osa kaupungista oli tehty tietokoneella, mutta jos löytäisin Pariisista edes piirun verran siitä taiasta, mikä elokuvassa mua viehätti, olisin onnellinen. Pariisiahan olen parjannut aiemman, huonon kokemukseni vuoksi, mutta eiköhän ole aika antaa kaupungille toinen mahdollisuus! Haaveissa olisi ehtiä tehdä samalla vaivalla päiväreissu Lilleen, joka näyttää varsin ihastuttavalta kaupungilta.

VAELLUSREISSU, ETELÄ-RANSKA, MAA NUMERO 50

Varmojen (ja varmahkojen) suunnitelmien lisäksi on myös iso kasa haaveita ja ehkä-juttuja. Muutaman päivän vaellusreissu on haaveissa, kohde tosin on vielä hämärän peitossa, sillä kohdevalintaan vaikuttaa se, koska reissuun pääsisi lähtemään. Sveitsin Alpit, Dolomiitit, Färsaaret ja Norja ovat varmasti potentiaalisia kohteita vaellukselle, tosin paluu Huippuvuorille houkuttaisi myös.

Georgia / pixabay.com

Yhden kaverin kanssa taas on ollut haaveissa pitkin poikin Etelä-Ranska seikkaileminen. Carcassonnessa olisi ihana käydä, samoin Ranskan Rivieran ihanissa ja värikkäissä pikkukylissä. Olen selkeästi jonkun Ranska-innostuksen vallassa. Olen aiemmin käynyt maassa kahdesti, nyt haaveilen kahdesta reissusta maahan saman vuoden aikana.

Myös Balkanin alue ja Georgia ovat esiintyneet puheissa. Niistä erityisesti Georgia kiinnostaisi, siitä maasta olen kuullut pelkästään hyvää. Lisäksi mulla olisi mahdollisuus saada ensi vuonna haaviini 50. käyty maa, Israelin ollessa 49. Varsinainen maabongari en ole, mutta kun tilaisuus tällaiseen kivaan tasalukuun olisi ihan sormien ulottuvilla, houkutus tarttua tilaisuudeen on suuri. Vaikka Eurooppa onkin yksi suosikkimaanosistani, jotenkin mietin, pitäisikö tuon 50. maan olla jotain vähän kaukaisempaa tai erikoisempaa.

Färsaaret / pixabay.com

Suunnitelmista kuitenkin huomaa sen, että kun tänä vuonna tuli käytyä oikeastaan niin kaukana kuin kotoa pääsi, vetää taas Eurooppa mua enemmän puoleensa. Näin se tuntuu aina menevän. Vaihtelu virkistää. Toki myös matkasäästöille ja ympäristölle tekee hyvää, jos pysyn lähempänä kotoa kuin viime vuonna.

Onko sulla jo matkasuunnitelmia ensi vuodelle?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Handy
  19.12.2018 at 20:54

  Mielenkiinnolla luin näitä ja menneitä 🙂 Ja Georgialle vahva suositus! Olin kesällä Tbilisissä ja Kaukasuksella – ihana maa, ihanaa ruokaa, sopivasti eksoottinen ja rosoinen, edullinen hintataso!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   20.12.2018 at 16:30

   Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Georgia on kyllä vahvasti mukana ensi vuoden suunnitelmissa, toivottavasti pääsee toteutukseen asti. Georgiasta olen kuullut pelkkää positiivista, joten olisi kiva päästä itsekin tutustumaan maahan.

 • Reply
  jossu
  19.12.2018 at 23:17

  Toukokuussa matkustan Malesiaan, ja sitten on muutama matkahaavetta kuten Itävalta ja Seychellit.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   20.12.2018 at 16:32

   Itse olen ollut Malesiassa muutama vuosi sitten juuri toukokuussa, ja se oli oikein hyvä ajankohta siellä reissaamiseen. Itävallasta haaveilen myös. Sveitsin Alpeista pidän vielä enemmän, mutta Itävallan vuorimaisemat kelpaisivat myös. Seychellit kuulostaa ihanalta. Toivottavasti sun suunnitelmat toteutuu!

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  20.12.2018 at 17:17

  Olen jostain onnistunut kehittämään hirveät antipatiat Pariisia kohtaan vaikken ole edes ikinä käynyt siellä! Ehkä mä vielä joskus ryhdistäydyn rikkomaan ennakkoluulojani.

  Musta tuntuu että joka paikassa on toitotettu tänä vuonna niin paljon Dolomiitteja että pohdin pää sihisten miten saisinin ens vuodelle mahdutettua edes jonkun pikaisen pyrähdyksen sinne.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   21.12.2018 at 18:40

   Mulla on vähän sama juttu. Sekä oman lyhyen, mutta vähän ankean kokemukseni takia, että myös muuten. Mutta päätin nyt, että annan kaupungille toisen mahdollisuuden ja jos se edelleen tuntuu huonolta, niin eipähän tarvitse sinne enää ikinä mennä. Jotenkin en yhden, sateisen päivän takia haluaisi Pariisia lopullisesti tuomita, vaikka joskus siltä tuntuikin.

   Dolomiiteille on kyllä pakko päästä heti kun mahdollista. Näyttää niin upealta paikalta!

 • Reply
  Katja / HistoriadeViajes
  21.12.2018 at 06:46

  Ihana lukea haaveita ja jo suunniteltuja reissuja. Euroopan kaupungit on aina hyvä idea ja nyt oikeasti kannattaa mennä tuonne israeliin kerta meillä on edullinen lento sinne! 😀 joku vaellusreissu olis kyllä niin kiva, eli ei muuta kuin odotellessa mitäs vuosi sitten taas tuokaan. Mulla itsellä on tasan 0 suunnitelmaa tällä hetkellä.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   21.12.2018 at 18:41

   Kiitos! Euroopassa kyllä riittää ihania kaupunkeja, niissä on aina ilo reissata. Israelia odotan innolla, ja olenkin käynyt lukemassa sun postauksia sieltä. Hyvään aikaan olet itse siellä käynyt 🙂 Hei, ei nolla suunnitelmaa ole huono. Sehän tarkoittaa vain sitä, että kaikki on mahdollista 😀

 • Reply
  Liisa
  21.12.2018 at 08:10

  Georgialle ehdoton suositus. Tbilisiin voisin matkata uudestaan ihan milloin vain. Ensi vuodelle on suunniteltuna vasta keväistä Lontoota ja Amsterdamia. Lisää uskaltaa suunnitella vasta jouluisan Moldovan reissun jälkeen.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   21.12.2018 at 18:44

   Kiva kuulla positiivisia kokemuksia Georgiasta! Se alkaa kiehtoa jatkuvasti lisää. Ensi vuonna on kyllä pakko päästä itse toteamaan, miksi kaikki ylistävät maata. Moldova kuulostaa eksoottiselta joulukohteelta! Lontoossa ja Amsterdamissa olen itse reissannut keväällä ja molempiin se on mainio ajankohta 🙂

 • Reply
  Piyya
  22.12.2018 at 22:44

  Ihania haaveita ja suunnitelmia.
  Tuossa onkin miettimistä, että minkä maan valitsee numeroksi 50
  Eipä ole tullut laitettua itse ,aita numerojärjestyksessä, mutta ehkä tuon numero 50 muistaa jos ja kun se tulee ajankohtaiseksi.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   23.12.2018 at 18:08

   Kiitos!
   Pohdintaa tuon 50. maan suhteen kyllä riittää – erityisesti sen, pitäisikö siitä tehdä jotain vähän erikoisempaa. No, eiköhän suunnitelmat tässä pikkuhiljaa selkene.
   Mulle ei sinällään ole väliä, kuinka monessa maassa olen käynyt, vaan tärkeämmältä tuntuu se, että jokainen reissu vie mua jonnekin, minne oikeasti haluan. Mutta toisaalta tykkään datasta, joten sen takia tiedän tarkkaan myös sen, monessako maassa olen käynyt. Ja koska maailmassa riittää vielä paljon mua kiinnostavia maita, joissa en ole vielä käynyt, tulee tuo 50 maan rajapyykki varmasti täyteen!

Leave a Reply