Kerran poistuin kotoa
Kaupunkilomat Pohjois-Amerikka Raha-asiat

Dollarit tiskiin – näin paljon maksoi viikko New Yorkissa

New York ei ole maailman edullisin kaupunki tai varsinainen budjettimatkakohde, mutta mielestäni se ei myöskään ole niin kallis kuin monet luulevat sen olevan. Toki kaupungissa saa tuhlattua rahaa vaikka kuinka, jos haluaa syödä hienoissa ravintoloissa, majoittua hulppeissa hotelleissa ja huristella ympäriinsä taksilla. Mutta ainakin itse viihdyn New Yorkissa mainiosti, vaikka en olekaan valmis panostamaan edellä mainittuihin rahareikiin.

Teinkin loka-marraskuun taitteessa viikon reissun New Yorkiin ja päätin pitää reissusta matkabudjettia. Jo siksi, että rahanmeno aina kiinnostaa, mutta myös siksi, että halusin nähdä, onko New York automaattisesti rahasyöppö. En mitenkään pihistellyt rahankäyttöäni kaupungissa siksi, että saisin sen näyttämään erityisen edullisesti, vaan liikuin, söin ja yövyin kuten muutenkin olisin New Yorkissa tehnyt.

Lisäksi olin reissussa yksin, mikä sinänsä nosti tiettyjen majoitusten hintoja, sillä yhden hengen huoneet ovat monesti suhteessa kalliimpia kuin kahden hengen. Toisaalta taas ravintolavalinnoissa pystyin vaikuttamaan paljon siihen, että voin maksaa juuri omalle lompakolleni mieluisia summia.

Olen laskenut reissukuluiksi lennot, majoitukset, liikkumisen sekä ravintola- että ruokakauppakulut eli sellaiset, jotka mielestäni ovat niin sanotusti välttämättömiä matkakuluja. Pois jätin shoppailut, nähtävyydet ja muut vastaavat sillä ilman niitäkin reissu olisi toteutunut.

LENNOT

Koko idea syksyisestä New Yorkista sai alkunsa nimenomaan lennoista, sillä bongasin varsin edulliset lennot New Yorkiin. Vain 414 euroa. Kyseessä olivat Finnairin suorat lennot, joihin kuuluivat lennolla tarjotut ateriat, mutta pelkät käsimatkatavarat. Koska matkustan ainoastaan käsimatkatavaroin suuren osan reissuistani, en nähnyt mitään tarvetta nostaa lentojen hintoja erikseen ostettavilla ruumalaukuilla, vaan käsimatkatavaroilla meno palveli tarkoituksiani mainiosti.

Lennot yhteensä 414 euroa

MAJOITUKSET

Näostä maisemista maksoin mielelläni hieman ylimääräistä – mutta vain yhdeksi yöksi!

Majoituin New Yorkissa kolmessa eri majapaikassa. Viikon reissulle tämä saattaa olla monen mielestä turhan paljon, mutta se sopi mulle hyvin. Koska matkatavaroitakin oli vähän, ei majapaikasta toiseen siirtyminen ollut mikään ongelma.

Ensimmäiset kaksi yötä vietin edelliseltä New Yorkin reissultani tutussa hostellissa Brooklynissä. Tämän valitsin, koska sieltä sai oman huoneen suhteellisen edullisesti. Oman huoneen halusin, sillä arvelin, että pari ensimmäistä päivää unirytmini saattaisi olla hieman sekaisin, minkä takia en heti halunnut aloittaa hostellin yhteismajoituksista, joita muuten suosin. Kaksi yötä täällä kustansi 98,68e, per yö 49,34e.

Seuraavaksi kolmeksi yöksi siirryin Long Islandille Queensiin toiseen hostelliin. Täällä yövyin kuuden hengen yhteismajoituksessa. Hostelli oli tosi kiva löytö, New Yorkin mittapuulla todella laadukas ja myös edullinen. Sieltä hurautti Manhattanille nopeasti useammalla metrolinjalla, joten sijainti Manhattanin ulkopuolella ei ollut ongelma. Kolme yötä täällä kustansi 116,15e, per yö 38,72e.

Viimeiseksi reissuyöksi halusin Manhattanille, sillä rakastan kaupungin pilvenpiirtäjämaisemia. Koska olin saanut muut majoitukset verraten edullisesti, päätin satsata viimeisen yön majoitukseen enemmän ja yöpyä hotellissa Times Squaren kupeessa. Valinta kannatti, sillä huoneesta oli todella upeat näkymät Midtowniin sekä Hudson-joelle! Yksi yö täällä kustansi 145,62e.

Majoitukset yhteensä 360,45e, per yö 60,08e 

LIIKKUMINEN

Metromatkoja tuli tehtyä viikon aikana useita kymmeniä, mutta silti myös käveltyä paljon

Kaupungissa liikkumiseen käytin ainoastaan metroa ja omia jalkojani. Metrolla pääsee kulkemaan todella kattavasti Manhattanilla sekä pääsin sillä näppärästi myös majapaikkoihini muissa kaupunginosissa, joten muita kulkuvälineitä ei tarvinnut edes harkita. Lisäksi lentokenttäkuljetuksissa hyödynsin myös metroa. Tällä tavoin JFK:lle liikkuessa pitää maksaa myös AirTrain-maksu, joka on 5 dollaria/suunta.

> Lue tästä vinkkini New Yorkin metroon ja sillä kulkemiseen JFK.n lentokentälle

Vaikka mulla oli metrokortti, joka oikeutti viikon aikana rajattomaan määrään matkoja, tuli päivittäin silti käveltyä 15-25 kilometriä. Joten metrokortti on todella kätevä ja itsensä varsin nopeasti takaisin maksava hankinta. New Yorkin metrokortit ovat voimassa vuoden-pari ostohetkestä, viimeinen voimassaolopäivä lukee kortin takana. Mulla oli mukana toukokuussa ostetut metro- sekä AirTrain-kortit, joten mun ei tarvinnut maksaa erikseen niiden hankkimisesta. Hankintahinta on $1 per kortti. Ei paljon, mutta säästöä silti.

Kahteen AirTrain-matkaan meni 8,81e, viikon metrolippuun 28,20e. Päivähinta metrolipulla on vain hieman yli neljä euroa. Kun yksittäinen metromatka kustantaa $2,75, eli noin 2,43e, on kortti todella hyödyllinen ja edullinen hankinta.

Liikkuminen yhteensä 37,01e

RAVINTOLAKULUT

Bareburgerista saa maailman parhaat bataattiranskikset! Niitä pitää päästä syömään joka kerta.

New Yorkissa riittää ravintoloita joka makuun ja hintaluokkaan. Edullisimmin ulkona syö, jos ostaa ruokansa esimerkiksi Food Truckeista, joita löytyy ympäri kaupunkia. Toinen hyvä tapa säästää ruokakuluissa on suosia ravintoloita, joissa ei ole pöytiintarjoilua, vaan joissa ruuan saa kassalta ja joka myös maksetaan sinne. Näissä paikoissa ei tarvitse lisätä laskun loppusummaan tippiä.

Itse kävin välillä syömässä ravintoloissa, joissa on pöytiintarjoilu, mutta monesti söin ravintoloissa, joissa sitä ei ollut, tai sitten katuruokaa. En tee tätä pelkästään säästösyistä, vaan myös siksi, että ruuan saaminen on nopeampaa, samoin kuin myös koko ravintolakokemus, sillä laskun saamista ei lopuksi tarvitse odotella. Useimmiten söin ravintolassa tai vastaavassa kerran päivässä, toisen isomman ruuan otin mukaan ruokakaupasta.

Ravintolakulut yhteensä 83,68e, per päivä 11,95e

RUOKAKAUPPAKULUT

Ruokakauppojen antimia tuli ostettua paljon, sillä yleensä noudin niistä iltaruuan sekä myös aamiaiset ja välipaloja. Suuri osa majoituksistani ei sisältänyt aamupalaa, joten sekin piti sisällyttää päivittäisiin ruokakuluihin.

Suosikkiruokakauppani New Yorkissa on Whole Foods -niminen ruokakauppaketju, josta löytyy paljon esimerkiksi luomuruokaa. Whole Foodsin hinnat eivät ole sieltä edullisimmasta päästä, mutta pidän niiden valikoimasta suuresti, joten mielelläni ostan ruokani sieltä. Whole Foodsien yksi suurista eduista on mielestäni niiden valmisruokavalikoima, josta otin yleensä mukaani iltaruuaksi. Valikoimaan kuuluu paljon erilaisia lämpimiä ruokia, niin liharuokia, lisukkeita kuin kasvisvaihtoehtojakin. Lisäksi on keittoja, salaatteja ja joissain myös jälkiruokiakin. Ruoka-annoksen saa koota itse ja niistä maksetaan painon mukaan.

Ruokakauppakulut yhteensä 61,78e, per päivä 8,83e

REISSUN KULUT YHTEENSÄ

Reissun niin sanotut välttämättömät kustannukset, eli lennot, majoitukset, liikkuminen ja ruokakulut niin ravintoloiden kuin ruokakauppojen osalta olivat yhteensä alle tuhat euroa. Kun summasta vähentää vielä lentojen hinnat, ovat New Yorkissa olosta syntyneet pakolliset kulut alle 550e. Päivää kohti alle 80e. Mielestäni tämä on New Yorkin kaltaisessa kaupungissa varsin hyvä suoritus, varsinkin kun tein reissuni samoilla majoitus- ja kulutuskriteereillä kuin yleensäkin, enkä siis valinnut esimerkiksi halvimpia mahdollisia majapaikkoja ja syönyt pelkästään katukeittiöistä tai dollarin pizza sliceja.

Kaikki reissukulut yhteensä 956,92e. 

Mielestäni reissusta syntyneet kustannukset ovat varsin kohtuulliset. Majoituksissa olisin voinut säästä vielä reilun satasen verran, jos en olisi valinnut viimeisen yön majapaikakseni hotellia, vaan olisin nukkunut dormissa neljä yötä kolmen sijaan. Mutta mielestäni majoitusbudjettini oli silti varsin kohtuullinen. Myös valitsemani hostellit olivat kelvollisia, eivät halvimpia mahdollisia murjuja. Molemmissa voisin yöpyä uudelleen.

Ruokakauppa- ja ravintolakulut yhdessä olivat noin 20e päivää kohti, mikä ei mielestäni ole myöskään paha. Summa sisälsi useimpina päivinä kuitenkin koko päivän ruokailut, eli aamiaisen, lounaan, välipalat, toisen lämpimän ruuan sekä iltapalan.

New York on siis mielestäni mielikuvia edullisempi kohde, ainakin jos vähän miettii sitä, mihin rahaansa kuluttaa. Omalla normaalilla kulutuskäyttäytymisellä ja valinnoilla sain aikaan varsin edullisen reissun, joka oli myös toistaiseksi paras matkani New Yorkiin!

Onko sulla hyviä säästövinkkejä New Yorkiin?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Eija Kaipainen
  15.11.2018 at 19:30

  Wow! Edullisesti kyllä matkustit. Mulla meni jo kahden hengen hotellihuoneeseen Midtownissa ilman näköalaa (2hlöä yöpyi) ja lentoihin viikon ajalta yhteensä lähes 1200e ja metro ja ruuat päälle. New York oli niin hieno, että on tehtävä toinen matka pian ja tutkailtava ne vähemmän turistiset alueet. Dormissa en pystyisi yöpymään mutta omassa hostellihuoneessa kyllä. Oma, myös budjettia hieman valottava NYC-juttusarjani täällä: https://www.stoori.fi/lentava-joogamatto/englanninmaikkojen-ensipuraisu-isoon-omenaan-part-one-ihmiset-ja-ilmapiiri/

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   17.11.2018 at 12:59

   Majoitus on kyllä varsin ratkaiseva tekijä siinä, miten kalliiksi reissu muodostuu. Ymmärrän, ettei dormimajoitus ole kaikkia varten. Itse onneksi viihdyn niissä, joten yritän tätä vaihtoehtoa hyödyntää aina kun mahdollista. New Yorkissa Midtown on varmasti ideaali sijainti majapaikalle, kun on ensimmäisiä kertoja kaupungissa. Mutta kannattaa tutustua majoitustarjontaan myös vaikka Brooklynin ja Queensin puolelta jatkossa, sillä matka Manhattanille saattaa olla yllättävän lyhyt ja hinnassa voi säästää paljonkin. Pitää käydä tutustumassa myös sun reissun kustannuksiin!

 • Reply
  Handy
  3.2.2019 at 15:44

  Hei, kesän nyc-stoppia suunnitellessa olen selannut hotelli/hostellitarjontaa ja manannut sesonkihintoja… Kehtaatko kertoa missä majoituit Brooklynin ja Queensin puolella? Halpojen lentojen hyöty häviää äkkiä jos majoitusbudjetti levähtää käsiin 😅 olin viimeksi pod39 hotellissa Manhattanilla, ihana mutta hintavan puoleinen nykyään. Mieli kyllä halajaisi takaisin cityyn kuuden vuoden tauon jälkeen!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.2.2019 at 20:07

   Toki voin kertoa. Brooklynissa yövyin tässä hostellissa: https://www.finnish.hostelworld.com/hosteldetails.php/Greenpoint-YMCA/New-York/4561 ja Queensissa tässä: https://www.finnish.hostelworld.com/hosteldetails.php/Q4-Hotel/New-York/58186
   Mielestäni kumpikin paikka oli ok, mutta Queensin oma parempien kulkuyhteyksien varrella. Sen hostellin vierestä kulki muistaakseni neljä eri metrolinjaa, kun tuo Brooklynin oma oli yhden varassa. Entä jos yöpyisit osan reissua Manhattanilla ja osan muussa kaupunginosassa? Toki se tietää ylimääräistä tavaroiden kanssa kuljeskelua, mutta olisi tapa säästää rahaa 🙂 Ymmärrän kyllä, että New Yorkissa on tuo ongelma, että edullisista lennoista ei ole paljon iloa, jos majoitus maksaa mansikoita 😀

   • Reply
    Handy
    4.2.2019 at 20:27

    Kiitos, tsekkaan nuo! Himoan usean kohteen kiertomatka jossa nyc voisi toimia tukikohtana mennen tullen, joten budjettivinkit tulee tarpeeseen 😊 muutenkin tuo kahden majoituksen yhdistelmä kuulostaa hyvältä eri kaupunginosien / alueiden koluamiseen! Queensissa en olekaan käynyt. Lisäksi viimeksi näkemättä jäänyt Roosevelt Island ja edellisreissulla kesken ollut etu-alue kutsuvat… 😊

    • Reply
     Handy
     4.2.2019 at 20:29

     Wtc -alue 😂

    • Reply
     Noora | Kerran poistuin kotoa
     5.2.2019 at 11:39

     Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta tuollainen kiertomatka! USA:ssa saa helposti rahaa kulumaan, mutta pienellä ennakoinnilla on myös helppo säästää juuri vaikka majoituksessa. Mäkään en ollut käynyt Queensissa ennen tuota majoittumistani siellä, mutta ainakin tuo hostellin sijainti (ja se hostelli muutenkin) oli positiivinen yllätys. Ajallisesti saman verran menee varmasti sieltä siirtymisessä Manhattanin Midtowniin kuin ihan Manhattanin ylä- tai alakärjestä. Roosevelt Islandista tykkäsin paljon, se oli kovin sympaattinen. Haha, hyvä kirjoitusvirhe toi etu-alue 😀

 • Reply
  Minna
  27.8.2019 at 21:32

  Hei! Mikä oli tuo hotelli Manhattanilla, jossa yövyit?! 🙂

Leave a Reply