Kerran poistuin kotoa
Eurooppa

Terkut Saksasta – maailman kauneimpien linnojen maasta

Terkkuja Saksasta mun kesäloman kakkososuudelta.

Blogissa on ollut hiljaista. Siihen on syynä erilaiset nettivastoinkäymiset. Luonnoksista löytyy puolivalmiita juttuja, joiden loppuun kirjoittamista suunnittelin tapahtuvaksi tässä reissun lomassa. Mutta viime majapaikassani netti oli alhaalla puolet ajasta. Tätä postausta yritin vähän kirjoittaa siellä, mutta koko teksti hävisi kuin tuhka tuuleen, eikä mitään tallentunut luonnoksiin, joten luovutin… Nyt palasin Frankfurtiin, ja hostellin langaton verkko teki äsken katoamistempun. En edes jaksa olla yllättynyt.

Katsotaan, missä vaiheessa saan tämän postauksen ulos…

Mutta palataan itse reissuun, joka alkaa olla puolivälissään. Onneksi tajusin reissusuunnitelmia tehdessäni lopulta miettiä mitä haluan, enkä pelkästään sitä mitä voin. Lontoo, Kosovo, reili pitkin Eurooppaa, Romania ja en edes muista mitkä kaikki suunnitelmat vaihtuivat linnareissuun Saksaan ja sen jälkeen pariksi päiväksi vielä kaverinin Assin luo Tukholmaan.

En todellakaan kaivannut tähän hetkeen mitään uutta. On ollut ihana palata tuttuun ja turvalliseen Saksaan. Vaikka seutu onkin uutta, tiedän miten maa toimii: mitä ruokakauppoja täällä on, miten junaliikenne toimii, muistaa että lähes kaikki on kiinni sunnuntaisin ja että käteistäkin on hyvä olla mukana. Saksakin taittui simppeleissä perusasioinneissa. Kaikki on niin mukavan helppoa.

Mutta enhän valinnut Saksaa pelkän helppouden takia. Olen ammentanut tälle vuodelle niin paljon upeita luontokohteita, että nyt sydämeni halusi juuri sitä, mitä Euroopassa eniten rakastan – linnoja. Ja uskallan väittää, että ne parhaat linnat löytyvät juuri Saksasta.

Halusin omistautua linnasuunnitelmalleni täysiä. En halunnut pelkästään ihailla linnoja, halusin myös yöpyä sellaisessa! Linnaruletti pyöri monessa eri maassa, kunnes lopulta Saksasta löytyi se täydellinen linna. Kun katsoin ulos linnahotellini huoneen ikkunasta, näin vasemmalla yhden linnan, oikealla toisen. Koko Reinin, linnan kupeessa virtaavan joen varsi tuntuu noilla seuduilla olevan täynnä toinen toistaan upeampia linnoja.

Yövyin pari yötä St Goarin upeissa maisemissa. Sen linnojen ihmettelyn lisäksi tein pienen retken naapurikylä Oberweseliin, tietenkin taas yhden linnan perässä. Junan ikkunasta tuli bongattua vielä muutama lisää. Frankfurtiin palatessani koukkasin vielä Mainzin kautta. Muutamassa tunnissa ehdin nauttia sen vanhankaupungin kauneudesta, upeista ristikkotaloista ja Rooman valtakunnan aikaisesta amfiteatterin raunioista.

Kaiken on kruunannut varsin täydellinen sää. Lämpöä on riittänyt 25 asteen molemmin puolin. Olin katsellut sääennusteita ennen lähtöä ja vaatepuolella lämpötilan huomioiminen meni aika nappiin, mutta arvatkaa pakkasinko mukaan aurinkolasit tai -rasvaa? No en tietenkään…

Saksassa on lämmöstä huolimatta jo ruska-aika, joka on värittänyt Reinin jylhiä maisemia upeasti. Päivät ovat vielä olleet mahtavan aurinkoisia, mikä on korostanut väri-ilottelua. En oikeastaan olisi voinut suunnitella paljon enemmän itseni näköistä reissua: linnoja, ruska, upeaa luontoa, kauniita pikkukyliä, aurinkoa ja lämpöä. Vain vuoret puuttuu!

Tällaista siis tälle suunnalle. Yritän päästä taas tiuhempaan postaustahtiin taas piakkoin kiinni.

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply