Kerran poistuin kotoa
Yleinen

Otus ja nakula – suomen sanojen bongaamista ulkomailla, osa 4

Rakas harrastukseni, suomen kielen sanojen bongaaminen ulkomailla mitä ihmeellisimmissä asiayhteyksissä on taas ollut vauhdissa. Edes maailmanympärimatkalla en malttanut olla kiinnittämättä huomiota uuden ympäristön kyltteihin, tuotteisiin ja muuhun kirjailliseen viestintään. Paljon veikeää löytyikin, kun maailman kiersi. Tässä armaan äidinkieleni satunnaisotantaa hämmentävissä tilanteissa, osa neljä!

Mielenkiintoisia maitotuotteita

Nakula kuulosta hyvin puhtaalta, suorastaan kaikista haitallisista lisäaineista riisutulta jugurttielämykseltä. Jos tätä nauttii tarpeeksi, huomaakohan yhtäkkiä olevansa naturisti?

Suomi mainittu! Argentiinassa tuli hieraistua silmiä pitkän bussimatkan jälkeen, kun ruokakaupassa olisi tullut eteen mahdollisuus ostaa ja syödä oma kotimaansa. En uskaltanut.

Railakkaita ravintoloita

Tämä bongaus Portugalissa meinasi pistää murot väärään kurkkuun. Kenties Gandalf ei enää erikoistukaan Hobittien kaitsemiseen ja maailman pelastamiseen vaan on huomannut, että taianomaiset aamiaiset ovat ehdottomasti hänen juttu!

Tämän paikan olisi saanut haastaa oikeuteen harhaanjohtavasta mainonnasta, paikka ei ollut kala-ateriaa nähnytkään….

En tiedä, mitä täällä mahtaa olla tarjolla, mutta en varmuuden vuoksi suosittelisi kasvissyöjille!

Mitä tahansa täällä tarjotaankin, sen jälkimaku saattaa mennä ihon alle ja pysyä siellä.

Huolestuttavia henkilöitä

Merkkihenkilöiden mukaan annetut paikannimet kyllä ymmärrän, mutta että varaskin on saanut oman maailmankolkkansa. Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää…

Susi ja kanat on melkein yhtä toimiva yhdistelmä kuin Yhdysvaltain presidentti ja Twitter… Viittaakohan jopa puolet pois -teksti kanojen harvennukseen?

Hartaita harrastuksia

Korinpunonta on niin last season, Pääsiäissaarella harrastetaan paljon siistimpää juttua, korinpainantaa! Tai sitten tämä on paikallinen laihdutusseura, jonka jäsenien tavoitteena on painaa korin verran?

Kielitoimistossa ollaan innoissaan, sillä siellä on vihdoin keksitty internetille paremmin suomalaiseen suuhun sopiva vastine – somela! Kuulostaa paikalta, joka on täynnä kivoja ihmisiä mukavine juttuineen.

Muuta mukavaa

Rima ei ollut tällä kertaa nimessä ainakaan alitusta varten. Tämä hieman puisevan oloinen appelsiinimehu maistui varsin raikkaalta ja hedelmäiseltä, onneksi.

Mikä on ärsyttävämpää kuin tarra, joka jättää irti repäistyä jälkeensä ison, tahmaisen läntin? No tietenkin puolimetrinen tarra, jonka saa ehkä kammettua pois huonosti valitusta paikasta rautakangella.

Tällaista kuvastoa ja sanastoa on tullut viime kuukausien aikana ihmeteltyä pitkin maailmaa. Onko sun silmiin osunut hauskoja nimi- tai sanabongauksia?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply