Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Loppukesän suunnitelmat: Huippuvuoret, linnoja ja Skandinaviaa!

Voi morjens, tästä on tulossa niin älytön reissuvuosi, etten tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Ehkä molempia. Maailmanympärimatkani piti olla vuoden suuri juttu ja sen jälkeen ajattelin lähinnä reissaavani vähän jossain kotimaassa tai lähistöllä. Ja no, periaatteessa tätä onkin tiedossa loppukesäksi, mutta ei ihan niin pelkistettyinä, lyhyinä kaupunkilomina, mitä uumoilin.

Lomailen loppukesällä kahteen otteeseen. Ensin elokuun puolivälin tienoilla 1,5 viikkoa. Syyskuun puolivälissä odottaa toinen 1,5-viikkoinen. Tällaisia suunnitelmia nuo lomapätkät pitävät sisällään:

Elokuu – Huippuvuoret ja Oslo

Kyllä, arktisten alueiden veto jatkuu. Mulle ei selvästikään riittänyt tälle vuodelle Patagonia ja siellä oleva maailman eteläisin kaupunki Ushuaia. Nyt näemmä pitää päästä kauas pohjoiseen.

Huippuvuorille en mene pelkästään hengaamaan ja ihmettelemään mahdollisia jääkarhuja, vaan siellä mua odottaa neljän päivän vaellus! Tästä oon aika täpinöissäni. Oon tässä pikku hiljaa haalinut alennusmyynneistä kunnon makuupussia, makuualustaa ja muuta tarpeellista ja ilahtunut siitä, miten paljon eräjormahenkistä tavaraa multa löytyy jo ennestään.

Kuva pixabay.com

Kuva pixabay.com

Vaelluksen pitäisi olla suht iisi, aikaa riittää myös maisemien ihailulle eikä rinkkaa tarvitse raahata jatkuvasti mukana, mikä kuulostaa täydelliseltä. En vaan tajua, miksi olen taas menossa telttailemaan kylmiin olosuhteisiin moneksi yöksi. Viimeksi kun tein saman homman Patagoniassa, olin kolmen yön jälkeen aivan valmis vannomaan, ettei enää ikinä. Edes festaritelttailua. Mutta taas sitä mennään…

Huippuvuoret on näitä surullisenkuuluisia tarinoita omasta spontaanista hulluudestani – varasin tämän reissun ollessani vielä maailmanympärimatkalla. Työkaverini Tiina, joka oli ollut Huippuvuorilla vaeltamassa jo viime vuonna, huhuili Facebookissa, josko joku lähtisi mukaan tänä vuonna, ja minähän suostuin. Toki piti ensin laskea, että reissubudjettia on kulunut arvioitua vähemmän että tähän oli myös varaa, mutta sen varmistettuani homma oli varsin nopsaan päätetty.

Huippuvuorten jälkeen tiedossa on pari päivää Oslossa. Siellä olen käynyt kerran aiemmin, joten suuria suorituspaineita kaupungin näkemiselle ei ole. Jos energiaa löytyy, saatan tehdä päiväreissun jonnekin lähiseudulle, mutta voi olla, että pelkkä Oslossa pyöriminen tuntuu vaellusurakan jälkeen hyvältä.

Syyskuu – Saksan linnoja ja Tukholmaa

Syyskuulle haaveilin aluksi vaikka mistä. Romaniasta, Kosovosta, junaseikkailuista pitkin Eurooppaa. Mulla oli noin miljoona eri ihanaa reittivaihtoehtoa mielessä. Sitten tajusin, etten nyt jaksa pidempää reissua, jossa kohteet vaihtuvat jatkuvasti tai uusia paikkoja, joihin pitäisi jaksaa tutustua etukäteen. Ei, nyt halusin jotain helpompaa.

Olin jo vähän ikävöinyt Keski-Eurooppaa, vuoria ja linnoja. Ja siitä ajatus sitten lähti – taas yöpymään linnaan! Linnahotellin kriteereinä oli kohtuullinen hinta, helppo saavutettavuus julkisilla sekä sijainti jossain, mihin Suomesta lentäisi edullisesti.

Kuva pixabay.com

Kuva pixabay.com

Pyörittelin aika pitkään Englannin, Saksan ja Tsekin tarjontaa ja olin yhdessä vaiheessa jo aivan varma, että mua odottaisi pari päivää Prahassa ja pari yötä linnassa jossain suht lähellä Prahaa. Kunnes vielä kerran tutkin ja löysin ihan täydellisen paikan – Hotel Schloss Rheinfelsin. Oikeasti nimeen kuuluu vielä myös sana Romantik, mutta koska menen sinne yksin, pitäkööt romantiikkansa.

Hotelli on jo itsessään varsin näyttävän näköinen ja juuri ihanan linnamainen, mutta seutu näyttää tarjoavan myös muita linnoja sekä upeaa luontoa, missä liikkua. Vaikka viihdyin todella hyvin esimerkiksi Etelä-Amerikassa, mulla on aina ikävä Eurooppaa ja sen historiallisia kohteita. Nyt pääsen taas nauttimaan niiden annista.

Luultavasti lennän Frankfurtiin, josta jatkan matkaa junalla määränpäähän, Sankt Goariin. Linnassa vietän pari yötä, yksi saisi vain vihaiseksi. Frankfurtissa en ole aiemmin käynyt, siellä olisi tarkoitus olla päivän tai pari, mutta eiköhän pari päivää saa aina kulumaan. Jos en muuta keksi ja en taas jaksa mitään suunnitella, menen johonkin Rossmanniin ihmettelemään sen teevalikoimaa koko ajaksi.

Saksasta olisi tarkoitus suunnata Tukholmaan, jonne kaverini Assi on muuttanut. Aina on hyvä syy käydä Tukholmassa, joten kun Frankfurtista näyttäisi lentävän sinne varsin näppärästi, miksi en yhdistäisi sitä samaan reissuun. Tukholmaan ei tarvitse edes tehdä suunnitelmia. Se on jo niin tuttu että ei haittaa, vaikka en tekisi siellä mitään rakentavaa.

Tällaisia kesäsuunnitelmia olen siis saanut aikaan vähän kuin vahingossa. Jos sulla on kivoja vinkkejä Osloon ja sen lähiseuduille, Frankfurtiin tai Sankt Goarin seuduille, otan niitä kiitollisena vastaan. Yleensä rakastan reissujen suunnittelua, mutta maailmanympärimatkaan valmistautuminen ammensi sen sammion hetkeksi tyhjäksi!

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  11.7.2018 at 11:23

  Ei paskempia suunnitelmia! Huippuvuoret on ollut itsellänikin aina välillä mielessä, mielenkiinnolla odotan millaista siellä on. Toivottavasti et tule jääkarhun syömäksi! 😛

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   11.7.2018 at 18:57

   Mä odotan innolla, että pääsen ensin itse kokemaan ja sitten kertomaan kaikille Huippuvuorista! Jääkarhujen varalta ollaan kyllä Tiinan kanssa mietitty, että ennen lähtöä voidaan tehdä valmiiksi joku “Haussa kaksi tietopalvelusihteeriä” -pohja, jonka voi sitten vaan läväyttää julki, jos jääkarhu tulee vähän maistelemaan 😀

 • Reply
  Tiina
  22.7.2018 at 23:34

  Oslossa vigelandspark jos patsaat kiinnostaa:)

Leave a Reply