Kerran poistuin kotoa
Vuosikatsaus

Jo kolme vuotta kotoa poistumista!

Tunnun pitävän blogini synttäreistä enemmän kuin omistani. Tämä pikkuinen on nyt tomera kolmevuotias, kun taas sen omistaja vanhenee jo paljon hurjemmilla luvuilla. Joka vuosi tämä blogin merkkipäivä hieman hämmentää, vaikka missään vaiheessa en bloggaamista ole suunnitellut lopettavani. Mutta ilmeisesti blogin aihepiiri on ollut mulle nappi valinta – mistä tahansa aiheesta olisin tuskin kolme vuotta jaksanut vääntää jutun juurta.

Vaikka blogi on ollut viime kuukausien ajan hieman hiljainen, on materiaalia tuleviin postauksiin taas tuntunut kertyneen enemmän kuin koskaan ennen. Toivottavasti olette jaksaneet ajoittaisesta hiljaisuudesta huolimatta kiinnostua siitä, mitä ruudun tällä puolella tapahtuu!

Koska blogi on kolmevuotias, ajattelin että voisi olla hauskaa katsella mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaa erilaisten kolmikenttien kautta!

Blogihistorian kolme luetuinta postausta

Koska tämä on blogi, ja pääasiassa tässä ovat blogiin kirjoitetut postaukset, lienee luonnollista aloittaa niistä. Blogin kautta aikojen luetuimpien postausten joukkoon pääsevät seuraavat kolme juttua:

 1. USA:an matkustaminen – mitä siinä pitää huomioida? (2016)
 2. Tampereen hylätty tulitikkutehdas (2015)
 3. Bussilla Dubaista Abu Dhabiin – vaikeuksia ja vinkkejä (2015)

Vaikka kirjoitankin enemmän ulkomaista, on hauska huomata, että oman kotikaupungin mielenkiintoinen kohde, tulitikkutehdas, on päässyt kärkikolmikkoon. USA-postaus on taas ehdottomasti luetuin ja sen kommenttiboksi elää edelleen ihanan aktiivisesti. Dubain ja Abu Dhabin bussireissulla me taas tehtiin varmaan ne kaikki virheet, joita lukijat toivottavasti eivät meidän kantapäiden kautta jaettujen oppien ansiosta toista!

Viimeisen blogivuoden kolme luetuinta postausta

Kaksivuotissynttäreiden jälkeen blogiin on tullut kirjoiteltua monesta eri kohteesta, mutta eniten käsittelyn alla on ollut reilu pari viikkoa sitten päättynyt maailmanympärimatkani. On kiva huomata, että siihen liittyneet postaukset ovat kiinnostaneet monia, ja kaksi niistä on päässyt mukaan kärkikolmikkoon.

 1. Miten hankkia maailmanympärilennot?
 2. Tavarahankintoja maailmanympärimatkalle
 3. Mitä tehdä Tartossa? Neljä ihanaa vinkkiä kaupunkiin

Ostin San Franciscosta hienon mukin ja tein siitä säästöpossun!

Blogihistorian kolme vähiten suosittua postausta

Suosikkien jälkeen on hyvä kaivella myös luurankoja kaapista ja kertoa, mitä juttuja ketään ei kiinnosta lukea. Tai ainakaan melkein ketään. Sinänsä oli ilahduttava huomata, että nämä postaukset ovat blogin ensimmäiseltä puolivuotiselta, siltä ajalta, kun en osannut (tai uskaltanut) vielä sen suuremmin markkinoida blogiani ja blogi varmasti vielä etsi suuntaansa.

 1. LP:n Best in Travel -kirjat – vuoden parhaat kohdevinkit? (2015)
 2. Ensimmäinen – se vaikein – postaus (2015)
 3. Mitä vinkkejä bloggaamiseen sain Matkamessuilta? (2016)

Kolme kivaa juttua, jotka blogi on tuonut mukanaan

Jotta jotain juttua jaksaa tehdä kolmen vuoden ajan, sen täytyy olla jollain tavalla palkitsevaa. Ei tätä muuten jaksaisi. Bloggaaminen on onneksi tuonut muassaan paljon kivoja juttuja, joista tässä muutama.

 1. Kiitokset, joita lukijoilta saa
 2. Bloggaajakollegoiden tapaaminen
 3. Muista blogeista saadut vinkit

On oikeasti ihan älyttömän palkitsevaa, kun saa ihanaa palautetta tekemästään jutusta. Joku kokee mun vinkit kultaakin kalliimmiksi, kehuu kuvia tai kiittää avusta, jos olen osannut vastata johonkin askarruttavaan kysymykseen. Olen myös tavannut aivan mahtavia kanssabloggaajia erilaisissa tapahtumissa ja miiteissä. On ollut ihanaa huomata, että maailmasta löytyy niin paljon samanhenkisiä tyyppejä, joiden kanssa jutella matkustelemisesta vaikka monta tuntia, eikä ketään kyllästytä. Muiden blogeista saa myös mahtavia vinkkejä, joko kohteeseen, jonne on menossa tai paikasta, jonne ei ole edes tiennyt haluavansa, ennen kuin on lukenut mainion postauksen aiheesta.

Galapagossaarilla oli aika hulppeat maisemat!

Suosikkireissuni kolmen vuoden aikana

Tämä on melkein mahdoton tehtävä, mutta itsepä nämä kohdat tänne keksin… Blogivuosiini on mahtunut varmasti elämäni parhaimpia reissuja koskaan, joten valinta on todella vaikea. Tällä hetkellä voisin silti sanoa, että top 3 näyttäisi vaikka tältä:

 1. Maailmanympärimatka. Tätä ei tarvinne sen enempää selittää. Pääsin toteuttamaan yhdellä reissulla niin monta matkahaavettani, että vieläkin olen ihan pyörällä päästä!
 2. Peru. Kaksi vuotta sitten tehty ensikosketus Etelä-Amerikkaan oli  upea matka, jonka aikana pääsin muun muassa käymään pitkään haavelistallani olleella Machu Picchulla.
 3. Islanti. Kolme vuotta sitten kävin Islannissa, ja siellä luontomatkaajapuoleni havahtui kunnolla henkiin. Eikä ole harmittanut, päin vastoin.

Kolme paikkaa, joihin haluan matkustaa

Vaikka olen tänä vuonna toteuttanut useamman pitkäaikaisen reissuhaaveeni, mahtuu toivelistalle aina lisää kohteita. Tällä hetkellä haaveilen muun muassa seuraavista paikoista:

 1. Etelämanner. Tämä haave vain pahenee vuosi vuodelta.
 2. Slovenia. Tämä Euroopan kaunotar on vielä käymättä, mutta koska kuulen siitä jatkuvasti kehuja, olisi varmasti pian aika tehdä tuttavuutta.
 3. Alpit. Ikävä Euroopan upeimmille vuorille on kova. Viimeksi haikkailin siellä pienesti, nyt haluan kunnon vaellukselle!

Kolme kohdetta, joihin seuraavaksi matkustan

Kyllä. Suunnitelmissa on jo hieman reissuja. Useammat kylläkin vielä kysymysmerkillä, kuten mahdollinen marraskuinen reissu New Yorkiin. Hiton Lentodiilit ja alle 300e tarjouslennot! Mutta on myös muutama oikea suunnitelma.

 1. Helsinki. No jes! Lähdetään kaverin kanssa pariksi päiväksi Tuskaan.
 2. Vaasa. No sori, nää kaksi ekaa on vähän tylsiä. Reissuja silti.
 3. Kauas pohjoiseen. No sori, osa kaksi. Olen ärsyttävän salaperäinen, mutta tulen kertomaan tästä kohteesta teille pian ihan kunnolla. Tänään ostin lennot! Jos kävin maaliskuussa maailman eteläisimmässä kaupungissa Ushuaiassa, niin nyt suunta on aika lailla niin kauas pohjoiseen, kun lennoilla pääsee.

Kolme asiaa, joita toivon blogilta tulevaisuudessa

Lopuksi on hyvä yrittää katsoa blogin tulevaisuuteen. Toivon, että jatkan blogin kirjoittamista vielä monta vuotta. Niin kauan kuin se musta tuntuu hyvältä ja niin kauan, kun joku vielä haluaa näitä tarinoita lukea. Blogin tulevaisuudelta voisin toivoa seuraavaa:

 1. Löytää entistä vahvemmin se oma tyyli blogata. Ehkä tässä olen jo aika hyvin onnistunut, mutta toivon jatkossakin pystyväni pitämään blogin itseni näköisenä ja kirjoittavani tänne juuri niitä juttuja, joista kirjoittamienn tuntuu parhaalta.
 2. Parempia valokuvia. Galapagossaarilla hajonneen kameran tilalle on tulossa uusi. Siirryn Olympuksesta Canon-aikaan. Olympuksessa ei varsinaisesti ollut mitään moitittavaa, enemmänkin omassa laiskuudessani opetella kameran käyttöä. Mutta ehkä uusi kamera ja sen myötä tulevat uudet tuulet saisivat tälle saralle kehitystä.
 3. Mielenkiintoisia reissuja. Ei sen väliä, tulevatko reissut omasta pussista kustannettuna vai mahdollisten yhteistöiden muodossa. Haluan jatkossakin tutustua maailmaan mahdollisimman kattavasti ja kertoa myös teille kaikesta upeasta, mitä tänne mahtuu!

Kiitos teille kaikille lukijoille taas yhdestä upeasta blogivuodesta! Ilman teitä tämä homma ei olisi kauaa innostanut. Jos sulla on mielessä jotain, mistä haluaisit ehdottomasti tässä blogissa lukea, otan mielelläni ideoita vastaan!

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Teea | Curious Feet
  15.6.2018 at 17:23

  Onnea 3-vuotiaalle! 🙂

 • Reply
  sari / matkalla lähelle tai kauas
  15.6.2018 at 19:05

  Alkaa olla poistumisia harjoiteltu! Onnea 3-vuotiaalle! Kolmen vuoden aikana ainakin nuo kolme tekemääsi matkaa ovat varmasti olleet upeita. Muuten perässä tullaan….elokuun eka kolme vuotta tulee myös täyteen.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   16.6.2018 at 20:34

   Kyllä, poistumisista on tullut varsin laajalti kokemusta viime vuosina! Kiitos, paljon on mahtunut upeita hetkiä blogiuran varrelle.

 • Reply
  Kirsti
  15.6.2018 at 20:52

  Onnea 3 vuotiaalle.??
  Niin mielenkiintoisia kirjoituksia mielenkiintoisista paikoista. Näitähän on aivan pakko lukea, kun itse ei enää pääse kuin Prismaan ja takaisin kotiin. No ei ihan niin, elokuussa sentään lähden Seattleen kolmeksi viikoksi.
  Kiitos ihanista matkakertomuksista.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   16.6.2018 at 20:37

   Kiitos! 🙂 Oi, Seattlen reissu kuulostaa mahtavalta. Mä haluaisin seuraavaksi USA:ssa sinne ja samalla Vancouveriin. Ihanaa matkaa!

 • Reply
  Kiutu
  18.6.2018 at 16:37

  Kiitos inspiroivasta ja informatiivisesta blogista! Miltä muuten tuntuu nyt, onko maailmanympärimatka kerran elämässä -juttu vai voitko kuvitella tekeväsi samantyyppisen rykäyksen vielä uudestaan?

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   18.6.2018 at 21:39

   Kiitos itsellesi, kiva että tästä blogista on ollut iloa! Mä oon vähän sellainen tyyppi, jonka kerran elämässä -jutut jostain syystä muodostuu kahdesti elämässä -jutuiksi, ainakin. Eli siis ehdottomasti lähden vielä joskus maailmanympärimatkalle! Voisin lähteä vaikka saman tien 😀 Tosin kohteita joutuisin hetken miettimään – siis jos haluaisin kokea jotain uutta seuraavan maailmanympärimatkan suhteen. Ei kyllä kaduta hetkeäkään, että lähdin. Oli elämäni parasta aikaa.

Leave a Reply