Kerran poistuin kotoa
Maailman ympäri Pohjois-Amerikka

Synttärijuhlintaa iki-ihanassa New Yorkissa!

Kun suunnittelin maailmanympärimatkaani, halusin matkan kestävän ainakin toukokuun loppuun, jotta ehtisin juhlia toukokuun puolivälin jälkeen sijoittuvan synttäripäiväni reissussa. Kohteen valinta tuotti hieman päänvaivaa: maailmassa olisi niin paljon upeita paikkoja, joissa voisin vanhenemistani juhlistaa, joten miten osaisin valita kaikesta mahdollisesta kivasta!

Reissun rakentelun myötä alkoi näyttää siltä, että toukokuu vierähtäisi Yhdysvalloissa, joten maan varmistumisen myötä oli myös varsin selvää, että synttärieni vietto osuisi tänä vuonna New Yorkiin – onhan se yksi suosikkikaupungeistani. Kohde sopi myös reissukaverilleni Raijalle mainiosti, joten ei kun New Yorkiin juhlimaan, mikä osoittautui oikein mainioksi ideaksi!

Raija kuvasi riemuidiootilta näyttävän synttärisankarin, joka varmaan just laittaa Instaan maisemakuvaa

Olin New Yorkissa nyt neljättä kertaa, joten kaupunki oli jo varsin tuttu. Kaupungin tuttuus oli tässä tapauksessa vain hyvä asia, joten syttäripäivänä tiesin, mitä haluaisin kaupungissa tehdä.

Ensinnäkin päätin, että haluan pois hostellielämästä yhdeksi yöksi. Ei hostelleissa mitään vikaa ole, mutta kun netistä löytyi kiva hotelli keskeltä Manhattania hulppeilla maisemilla, niin kyllä se kerrossängyt ja vastapäisen seinän ikkunasta tuijottamisen voitti.

Olin vienosti varausta tehdessäni tiedustellut, josko huoneen saisi synttäreideni kunniaksi mahdollisimman kivoilla näkymillä ja näin kävikin. Huone irtosi 49. kerroksesta, sieltä näki Hudson-joelle asti, vaikka rakennus sijaitsi Times Squaren kupeessa. Kyllä kelpasi ja vietinkin aika paljon aikaani hotellihuoneen ikkunan edessä seisten, maisemia tuijotellen ja onnesta huokaillen.

Vaikka oltiin 49. kerroksessa, ei silti oltu kaikkien kattojen yläpuolella

Olihan huone muutenkin oikein maino, vaikka maisemat olivatkin pääsyy hotellin varaamiseen. Sänky oli niin mukava, että suunnitelmissa oli sen salakuljettaminen seuraavaan majapaikkaan. Kylpyammeessa taas oli ihanaa nautiskella ja rentouttaa reissun väsyttämiä lihaksia.

Jostain kumman syystä rinkka oli käynyt parin viikon USA:ssa reissailun jälkeen yllättävän painavaksi (kun ei ollut yli vuoteen ostanut kuin ihan pakolliset jutut reissua varten säästääkseen, homma saattoi lähteä vähän käsistä, kun pääsi kaikkiin kivoihin kauppoihin…) ja kun sitä oli aamulla raahannut majapaikasta toiseen, oli sen kantamisen jälkeen ihanaa pulahtaa lämpimään veteen.

Olin hieman haaveillut, jos hotellin tarjoamien maisemien lisäksi pääsisin nauttimaan syntymäpäivän kunniaksi jostain New Yorkin näköalapaikasta. Kyllä, Manhattanin skyline on mulle yksi niistä jutuista New Yorkissa, johon en vain kyllästy. Sää oli valitettavasti sen verran harmaa, että tuo homma jäi seuraaville päiville, mutta onneksi New Yorkissa on niin paljon muutakin tekemistä.

Synttärithän ei ole mitään ilman kunnon herkuttelua. Lounaaksi suunnattiin mulle ennestään tuttuun ruokapaikkaan, Bareburgeriin. Sieltä saa mun mielestä maailman parhaat bataattiranskalaiset, eikä paikan hampurilaisissakaan mitään valittamista ole. Mutta  bataattiranskalaiset oli suurin syy siihen, miksi paikkaan niin kovasti hinguin. Oon jopa kerran nähnyt paikan bataattiranskiksista unta, niin hyviä ne on!

Jälkiruuaksi piti saada tietenkin kakkua, sillä eihän synttärit ole mitään ilman synttärikakkua. Raija oli bongannut netistä Billy’s Bakery -nimisen leipomon, josta netin mukaan saisi hyvää suklaakakkua, joten suunnattiin sinne kieli pitkällä. Jos haluat saada hullun hyvää kakkua, suuntaa Billy’s Bakeryyn! Pala Bourbon Salted Caramel Cakea oli valtava ja niin herkullinen, että vieläkin pelkkä ajatus kakusta saa onnelliseksi.

Kaiken herkuttelun jälkeen pyörittiin Chelsean ja Greenwich Villagen alueilla, jotka on mun yksiä suosikkipaikkoja Manhattanilla. Rakastan niiden kauniita katuja, ihania taloja ja rauhallista tunnelmaa. Times Squaren pyörityksen jälkeen ei uskoisi, että on samassa kaupungissa.

Nyt oli pakko käydä bongaamassa tuolta myös Frendien talo, joka sijaitsee osoitteessa 90 Bedford Street. Oon suuri Frendit-fani, joten oli hauska päästä vihdoin näkemään tuo talo muutenkin kuin TV-ruudusta.

Frendien talo

Synttäripäivän vietto New Yorkissa oli ihan mahtavaa, ja vähän tekisi mieli tehdä siitä tapa. Tai ainakin synttäreistä ulkomailla, onhan tämä nyt neljäs vuosi putkeen, kun vietän synttäreitäni Suomen ulkopuolella. Saa nähdä, mistä löydän itseni ensi toukokuussa!

Vietätkö sä synttäreitä reissussa? Mikä on sun suosikkipaikka juhlimiselle?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sunna
  26.5.2018 at 20:15

  Myöhäiset onnittelut! Sun synttärit kuulosti kyllä ihanilta – ranskiksia ja suklaakakkua, voiko ihminen muuta toivoa? Mie oon ollut kotona ehkä kaksien synttärien ajat, kun olen syntynyt heinäkuun puolivälissä. Tänä vuonna taas reissussa, toivottavasti ainakin. Jos gradu ei mene läpi, niin sitten yliopiston kirjastossa 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   29.5.2018 at 14:23

   Kiitos! Ja myöhäiset kiitokset. Hävettävän hitaasti ehdin tällä hetkellä vastailla kommenteihin… Ei sitä ihminen muuta synttäreinä tarvi kuin suklaakakkua, muita herkkuja ja ihanan paikan. Haha, yliopiston kirjasto kuulostaa oikein letkeältä juhlintavaihtoehdolta 😀 Toivottavasti pääset viettämään synttäreitäsi vähän vähemmän akateemisissa merkeissä 🙂

Leave a Reply