Kerran poistuin kotoa
Maailman ympäri Oseania

Terkkuja Melbournesta, joka melkein sai nimekseen Batmania

Kuten otsikko jo kertoo, olen toistaiseksi jättänyt Sydneyn taakseni ja siirtynyt Melbourneen, vain palatakseni vielä Sydneyyn ennen siirtymistä Uuteen-Seelantiin. Sydneyssä sain parina viime päivänä riesaksi sekä luokattoman huonosti toimineen hostellin wifin että myös kunnon flunssan. Vuorokauden verran kärvistelin vuodepotilaana ja sillä tauti muuten taittuikin, mutta sain siitä muistoksi yskän ja kurkkukivun.

Kurkkukipuun löysin apteekista avarauusolennonvihreitä imeskelytabletteja, jotka puuduttavat kurkkua. Siinä samalla puutui myös puolet kielestä. Oli aika jännittävä kokemus! Mutta ainakin tehoa riittää, se lienee pääasia. On tästä yskästä ollut hyötyäkin. Olin tänään ilmaisella kävelykierroksella pitkin Melbournea. Samalla kierroksella oli joku uusiseelantilainen mies, jonka mielestä oli kivaa jutella porukan jokaiselle naiselle, jolla ei näyttänyt olevan seuraa. Mun kohdalta se onneksi liukeni aika nopsaan kun säestin vastaustani rehvakkaalla yskänpuuskalla.

Mutta opin kierroksella sen, että herra nimeltä John Batman näytteli suurta osaa Melbournen historiassa. Niin tärkeää, että suunnitelmissa oli nimetä kaupunki hänen mukaansa Batmaniaksi. Kuinka siistiä! Vähän harmittaa, että tästä tuli tylsästi Melbourne. Täältä löytyy kumminkin ainakin Batman Street ja Batman Park. Pitänee lähteä huomenna bongailemaan!

Vaikka oon pitänyt molemmista, sekä Sydneystä että Melbournesta, yhdestä asiasta Melbournelle on pakko antaa iso käsi – täällä ei tarvitse viettää puolta elämää liikennevaloissa seisten. Jos joku asia ärsytti Sydneyssä, se oli nimenomaan se, että kävelymatkasta puolet kului punaisissa valoissa seisoskeluun.

Parin päivän verran olen nyt ehtinyt Melbournessa seikkailla. Jo edellä mainitun kävelykierroksen lisäksi olen ehtinyt seikkailla puistoissa, entisessä vankilassa sekä kirjastossa, mistä onkin hämmentävä tarina kerrottavana.

Olen siis Suomessa töissä kirjastossa, täällä menin kirjastoon tulostamaan. Siinä kun vielä itse ihmettelin, miten homma toimiikaan, tuli joku tyttö kysymään multa apua kun hänen pitäisi kirjoittaa ja tulostaa CV. Ehkä mussa vaan on joku kirjastotätihabitus, jolla vedän puoleeni ihmisiä kirjastossa kuin kirjastossa. Melkein olin jo auttamismoodissa, kunnes tajusin olevani siinä vaiheessa hommasta suunnilleen yhtä pihalla kuin hänkin.

Perjantaina täällä on Australia Day, eli ilmeisesti paikallinen itsenäisyyspäivän vastine. Hauska päästä seuraamaan juhlintaa. Tiedossa on tuskin tuntikaupalla kättelyn ja kolttujen tuijottelua. Tai räntäsadetta. On jotenkin uskomatonta katsoa kuvia Suomesta, kun mun tajuntaan ei mahdu, että siellä on talvi. Tai toki sinänsä tiedostan sen, mutta silti. Olen suomalainen ja olen kesäilmastossa, joten sillä logiikalla pitäisi koko Suomenkin olla!

Mulla on vielä postauksia Sydneystä ja Melbournesta tekeillä, ja toivottavasti saan niitä pikkuhiljaa julkaistua, kun täällä netti toimii a) kunnolla ja b) useammin kuin 10 minuuttia päivässä. Toivottavasti Sydneyn seuraavassa majapaikassa on myös parempi netti, niin bloggaaminen sujuisi sitten sieltäkin.

Lue myös nämä:

Kaikki maailmanympärimatkaani koskevat postaukset pääset lukemaan tästä. 


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Anna | Muuttolintu.com
  24.1.2018 at 13:58

  Tervetuloa Melbourneen! Harmi kun just kerkesin karata, olisin voinut lähteä näyttämään paikkoja. Jännä lukea ensikertalaisen huomioita, kaikkia juttuja ei itse ole tullut edes ajatelleeksi, niin kuin noita liikennevaloja. Se kyllä jotenkin kuvaa Mellua niin hyvin, että sen nimeksi meinasi tulla Batmania… Vaikka ei ehkä ihan lepakkomieheen viitattukaan. 🙂 Hauska tuo kirjastojuttu! Nauti Aussilan kesästä!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   25.1.2018 at 01:02

   Kiitos! Mukavaa täällä on ollut. Harmi tosiaan, että karkasit, mutta maailma on niin pieni, että ehkä törmäillään vielä jossain muualla! Mä tykkään myös lukea postauksia Tampereesta juuri tuon takia, että muut huomioivat itselleen selviä asioista niin uusin silmin. Eikä tuota liikennevaloasiaakaan luultavasti edes tule ajatelleeksi, ennen kun saa sille vertailukohdan. Batmania olisi kyllä ollut niin mainio nimi, mutta eihän sitä tiedä kun tarpeeksi aikaa on kulunut ja historialle halutaan ehkä antaa entistä enemmän painoarvoa 😉 Kiitos, nautin kyllä. Tämä niin voittaa Suomen talven. Flunssasta huolimatta 🙂

 • Reply
  Ananas2go
  25.1.2018 at 07:31

  Kirjasto, oi! Tykkäätkö muuten luuhata kirjastoissa reissuillasi? Mulle ne on melkein toinen koti…

  Australian vuodenajat… En ole käynyt, mutta aina kun näen orvokkeja, muistan, miten päädyin vaeltelemaan toukokuisessa Helsingissä parin aussin kanssa. He osoittivat orvokkeja: meillä on noita talvella. Just joo, siinäpä käsitys talvesta.

  Ihanaa matkanjatkoa ja toipumista!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   25.1.2018 at 23:31

   En mä hirveästi käy kirjastoihin tutustumassa reissuillani. Lähinnä käyn bongailemassa historiallisia kirjastoja, moderneissa kirjastoissa käyn yleensä ainoastaan hyödyntämässä nettiä tai tulostamassa. Tuo missä kävin Melbournessa, sattui olemaan upea vanha rakennus, joka oli ottanut inspiraatiota myös Dubilinin Trinity Collegen kirjastosta. Osallistuin siellä opastetulle kierrokselle, joka oli hyvä tapa nähdä isoa, upeaa kirjastoa.

   Haha, orvokkeja talvella. Kaikkea sitä. Kiitos, eiköhän nämä yskän rippeetkin jossain vaiheessa tule yskittyä pois.

Leave a Reply