Kerran poistuin kotoa
Maailman ympäri Matkavinkit

Mitä mukaan maailmanympärimatkalle? Tässä pakkauslistani

Lähden maailmanympärimatkalle ennätysmäärällä tavaraa, sillä olen reissussa 4,5 kuukautta. Toki koko omaisuutta en ole raahaamassa mukaan, mutta paljon silti. Tai ainakin verrattuna siihen, että reissaan helposti parikin viikkoa 22 litran puolityhjällä repulla. Tuntuu, että mukaan lähtee erityisen paljon vaatteita ja elektorniikkaa, mutta myös muuta. Kuitenkin mielestäni kaikki on itselleni tarpeellista (ja lisäksi pari kivaa juttua road trippiä varten, mutta niitä ei tarvitse raahata koko reissua mukana), ei oikeastaan yhtään “mitä jos” -juttua.

Olen yrittänyt löytää mukaan mahdollisimman vähän tilaa vieviä tavaroita. Niiden etsinnästä voit lukea lisää tästä. Vaatteita yritän ottaa mukaan niin, että ne sopisivat hyvin yhteen. Ja sellaisia, jotka eivät rypisty herkästi ja kuivuvat nopeasti. Monesti tiedossa lienee nyrkkipyykkäystä.  Tavoitteena on myös, että reissun varrelta pystyn ostamaan halutessani jotain lisää, sillä näistä tuotteista varsinkin hygienia- ja kosmetiikkatuotteet kokevat luonnollista poistumaa.

Osan tavaroista pakkaan käsimatkatavaroihin, sillä oletan niistä olevan iloa joko lennolla, niitä ei saa edes muualle pakata tai siltä varalta, että ruumalaukkuni ei tule ajoissa perille. Tiedän kyllä, että lentoyhtiöiltä voi saada tällaisissa tilanteissa shoppailurahaa, mutta mieluummin käytän aikani muuhun kuin mahdollisten korvaavien tuotteiden etsimiseen ja sitten siihen, että raahaan tuplana jotain juttuja mukanani.

Tällaisen setin kanssa olen kohtapuolin suuntaamassa matkaan:

VAATTEET

Tuntuu, että vaatteita lähtee mukaan varsin paljon. Mutta toisaalta kun tiedossa ei ole pelkkää aurinkoa, vaan esimerkiksi 2,5 viikkoa Patagoniaa, jossa maaliskuussa keskilämpötilat menevät alle 10 asteessa ja jossa riittää tuulta ja sadetta, pitää olla mukana myös lämmintä vaatetta. Lisäksi edessä on Uuden-Seelannin 3,5 viikon road trip, jonka aikana pyykkäysmahdollisuuksia on tuskin liiaksi asti, haluan ottaa mukaan tarpeeksi paljon vaihtovaatteita.

Yläosat: vedenpitävä takki, fleecehuppari, tekninen huppari, neuletakki, bolero, 7 toppia, 6 lyhythihaista paitaa, pitkähihainen urheilupaita, pitkähihainen merinovillapaita, 2 rintsikat, 2 urheilurintsikat ja yöpaita.

Alaosat: vedenpitävät housut, juoksutrikoot, fleecelegginsit, merinovillahousut, 3 shortsit, hame, yöshortsit, trikoolegginsit, 12 alushousut, 2 ohuet sukkahousut, 2 ohuet legginsit, vaelluskengät, lenkkarit ja flipflopit.

Muut: 2 bikinit, 2 merinovillasukat, 4 varrettomat sukat, 2 ohuet sukat, lentosukat, 2 paria ohuita hanskoja, urheilupipo, irtohiat (eli kuin säärystimet mutta käsivarsille), tuubihuivi fleeceosalla, kaulahuivi, vyö, geelipohjalliset ja kangastuubi (josta voi tehdä vaikka pipon, huivin, pannan tai silmäsuojan lentokoneessa nukkuessa).

Farkkuja en aio ottaa mukaan, joten mukaan lähtee ohuita sukkahousuja ja legginsejä shorsien kanssa pidettäväksi silloin kun on hieman kylmempää. Olen taas niin kova vilukissa, että Patagoniaa, Etelä-Amerikan kylmiä öitä ja muita viluisia tilanteita varten haluan ottaa mukaan myös paljon lämpimiä kerroksia. Hanskoja on kahdet: yhdet todella ohuet merinovillahanskat ja hieman paksummat juoksuhanskat, jotka menevät päällekkäin. Merinovillaiset lämmittävät ja juoksuhanskat pitävät vähän vettä loitolla.

Lentomatkalle päälle näistä menevät vaelluskengät, lentosukat, merinovillasukat, juoksutrikoot, väljä paita, tekninen huppari, alusvaatteet, kaulahuivi ja urheilutakki. Käsimatkatavaroihin sujautan luultavasti shortsit, topin, sukkahousut, parit alushousut sekä yövaatteet.

ELEKTRONIIKKA

Elektroniikkaa mukana tuntuu olevan vaikka millä mitalla, mutta toisaalta en ole mistään valmis luopumaan, joten näillä mennään!

Käsimatkatavaroihin mukaan: Kamera, muistikortti ja yksi objektiivi, puhelin ja laturi, iPad, läppäri, adapteri, power bank, kuulokkeet ja ulkoinen kovalevy.

Muu elektroniikka: toinen latausjohto puhelimelle ja iPadille, muistikortinlukija USB-liitännällä, muistikortinlukija joka käy iPhoneen ja iPadiin, kameran toinen objektiivi, 2 muistikorttia, kameran laturi sekä vara-akku, kahden USB-paikan laturi USA-pistokkeella, muistitikku ja selfie-keppi

KOSMETIIKKA

Kosmetiikassa haluan ehdottomasti mukaan tiettyjä luottomerkkejäni, joita raahaan mukaan hieman isommissa (90ml) pakkauksissa, jotta ne riittäisivät mahdollisimman pitkään. Sen lisäksi mukaan lähtee muita tuotteita sen verran, että niillä pärjää ensialkuun, ja sitten vastaavaa voi ostaa lisää.

Käsimatkatavaroihin mukaan: kasvojenpuhdistusliinoja, deodorantti, hammastahnan jämät, hammasharja, aurinkorasvan jämät, kasvojenpuhdistusainetta pieni purkki, näytepakkaus aloe geeliä, näytepakkaukset shampoota ja hoitoainetta, ripsiväri, meikkivoide, kulmageeli, kulmakynä, höylä, harja, paketti nenäliinoja sekä huulirasva.

Käsimatkatavaroiden kosmetiikkatuotteiden lisäksi mukaan tulee myös  seuraavat kosmetiikkatuotteet. Joitain tuotteita on kummallakin listalla, esimerkiksi avatut ja melkein lopussa olevat ripsivärin ja kulmageelin otan käsimatkatavaroihin ja avaamattomat pakkaukset laitan ruumaan.

Useampaa tuotetta mulla on mukana sekä pienessä pakkauksessa että myös todella pienissä näytepakkauksissa, jotta sitä mukaan kun tuotteet loppuvat, pääsen eroon myös tilaa vievistä pakkauksista.

Kasvotuotteet ja meikit: 2 eri kasvojenpuhdistusainetta, joista toisella voi poistaa myös silmämeikkiä, 2 yksittäispakattua kasvonaamiota, kasvojenkuorintavimpain, 3 näytepakkausta kasvovoidetta, ripsiväri, näytepakkaus meikkivoidetta, kulmakarvageeli, ruskea luomiväri, musta meikkikynä, terotin ja peili.

Hiukset: shampoota ja hoitoainetta (90 ml pakkauksessa sekä kahdessa näytepakkauksessa), palashampoo, kampausneste, kaksi yksittäispakattua hiusnaamiota, pari ponnaria ja pinniä.

Muut: palasaippua, huulirasva aurinkosuojalla, 2 aurinkorasvaa (suojakertoimilla 25 ja 50), aloe geeliä, deodorantti, hammastahna, höylä, kynsiviila, kynsileikkurit, tops-puikkoja, pari pakettia nenäliinoja ja pinsetit.

MUUT TAVARAT

Tätä postausta kirjoittaessa alkaa tuntua että tavaroita on paljon enemmän kuin niissä pienissä kasoissa, joista päivällä ammensin tähän postaukseen sisällön…

LÄÄKKEET: henkilökohtaiset lääkkeet, särkylääkkeet, Imodium, melatoniini, maitohappobakteeri, porevitamiinit sekä kahdet matkapahoinvointirannekkeet.

LÄMPÖ JA KUIVUUS: silkkimakuupussi, hypotermiapeite (lähinnä Patagoniaa varten, koska palelen aina), iso ja pieni matkapyyhe, pesupussi likavaatteille (hei kuinka näppärää kerätä likapyykki pussiin, jossa sen voi laittaa myös koneeseen!), ohut sadeviitta ja rinkan suojapussi.

KÄYTÄNNÖLLISYYS JA TURVALLISUUS: espanjan sanakirja, Uuden-Seelannin kartta, otsalamppu, rahavyö,  s-koukku, pussukka, jossa on ompelutarvikkeita, hakaneuloja, klemmareita, nippusiteitä, kuminauhoja, laastareita, jesaria ja sideharsoa, tyhjiä Minigrip-pusseja, 2 riippulukkoa, lusikka, haarukka, linkkuveitsi, pyykinpesuaine ja pyykkinaru.

MUUT: matkapeli, pieneen tilaan menevä kangaskassi (joka vetää sisäänsä päivärepun, jotta sitä on helpompi kuljettaa), olkalaukku, aurinkolasit, kyniä, matkapäiväkirja, matkadokumentit, passi, lompakko, vesipullo, reppu sekä rinkka.

Käsimatkatavaroihin ajattelin ottaa pari särkylääkettä, melatoniinit, yhdet matkapahoinvointirannekkeet, pienen matkapyyhkeen, sadeviitan, rahavyön, yhden riippulukon, kangaskassin, olkalaukun, aurinkolasit, kynän, matkapäiväkirjan, matkadokumentit, passin, lompakon sekä vesipullon.

RINKKA 50+10 litraa

Rinkaksi reissulle ostin Fjord Nansenin 50+10-litraisen Vigda-rinkan. Rinkassa on iso päälokero, jonka saa jaettua kahdeksi eri lokeroksi, kaksi sivutaskua sekä rinkan päälliosassa kaksi taskua. Halusin rinkan, jossa on useita eri osastoja eri tavaroille, jotta ne on helpompi löytää. Esimerkiksi vaatteet voi laittaa päälokeroon, alalokeroon jotain arvokkaampaa, sillä sen saa lukittua, elekrtoniikka yhteen paikkaan, hygienia yhteen ym. Rinkka on nimenomaan naisille ja pienikokoisemmille suunnattu, ja parilla testikerralla se tuntuu säätyvän ja istuvan varsin hyvin.

PÄIVÄREPPU 22 litraa

Päiväreppu lähtee mukaan enemmän haikkeja ajatellen, kaupungeissa käytän pääsääntöisesti olkalaukkua. Vaellusreissujen takia halusin jämäkän repun, jossa on rinta- ja lantiohihnat sekä tarpeeksi tukevat kantohihnat. Tätä olen ehtinyt testata 5 päivän reissulla Ranskan Rivieralla ja se tuntui silloin varsin käytännölliseltä. Tässä tulee mukana myös sadesuoja.

Koska olen tottunut matkustamaan niin vähällä (ja toki lyhyemmillä reissulla), tällä hetkellä tuntuu, että mun rinkka on asuntovaunun kokoinen. Mutta varmasti siihen pian tottuu. Vaatteita olisi matkaan lähtenyt luultavasti vähemmän, jos tiedossa ei olisi road trippiä ja kylmää Patagoniaa. Kirjoja en aio ottaa ollenkaan mukaan, vaan luotan kolmen kirjastoalueen e-kirjatarjontaan.

Tuntuuko määrä vähältä vai paljolta? Puuttuuko multa sun mielestä jotain oleellista?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Yksi kokeilija
  14.1.2018 at 11:16

  Kerran vaimon kanssa mökillä ollessa ilta alkoi viilenemään, ja shortsit tuntui liian vähältä. Vaimo oli jo vähän aikaisemmin käynyt lisäämässä leggingsit shortsien alle. Totesin siinä, että täytyy mennä vaihtamaan pitkät housut. Vaimo ehdotti että laittaisin shortsien alle yhdet hänen leggingseistään, jotka olivat turhan pitkät hänelle. No suostuin ihan huumorimielellä kokeilemaan. Ja yllätyin todella miten mukavat ja lämpöiset ne oli, vaikka ne oli ohuet. Harmi kun ne on vieläkin melko tabut täällä suomessa miehellä. Vaikka miehillekin tehdään nykyään omia meggingsejä ja sukkahousujakin.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   15.1.2018 at 10:57

   Se juuri, legginsit ja sukkahousut lämmittävät yllättävän paljon ollakseen niin ohuita. Ja jos laittaa kahdet päällekkäin niin johan on lämmin. Kiva kuulla hyvästä käyttökokemuksesta, siitä vaan rohkeasti rikkomaan rajoja jatkossakin 🙂

 • Reply
  traveldreamer17
  15.1.2018 at 14:56

  Ihan kohtuulliselta vaikuttaa tuo tavaramäärä. Pitkälle reissulle on kyllä haastavaa pakata ja reissun päällä sekä haikailee sitten niitä kotiin jätettyjä tavaroita että kiittelee kohtuullista pakkamista. Järjevästi olet miettinut juuri kerrospukeutumista ja lämpimänä pysymistä haastavammissa olosuhteissa. Ja onneksi todennäköisesti aina voi ostaa sen mikä tuntuukin vielä puuttuvan.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   16.1.2018 at 09:24

   Joo, niinhän tuo menee. Tavaroita sekä rakastaa että vihaa. Sekä iloitsee jokaisesta tavarasta, jota ei ottanut mukaan. Mahdollisen ostelun varaan olen tosiaan laskenut, sillä ikinä ei voi tietää mitä saattaakin tarvita, eikä ole kotona vielä tajunnut. Repussa on onneksi varaa sille, että jotain uuttakin tarttuu mukaan.

 • Reply
  Sisko / Hieman_vino
  15.1.2018 at 23:07

  Tuo määrä tuntuu paljolta ja vähältä. Itse olen myös vilukissa, joten ymmärrän nuo lämmikkeet paremmin kuin hyvin. Viikon reissut kesällä ollaan reissattu pelkillä käsimatkatavaroilla koko perheen voimin. Nyt vaan nautit ja teet ikimuistoisen matkan! 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   16.1.2018 at 09:40

   Paljolta ja vähältä – siltä mustakin tuntuu tuon tavaramäärän kanssa. Lentokentällä rinkka painoi punnituksessa 10,5 kiloa. Siihen päälle vielä muutama kilo käsimatkatavaroista, mutta aika vähään sitä on tulevien kuukausien elämänsä saanut sullottua. Kyllä, nauttiminen on nyt pääagendana 🙂

 • Reply
  Seppo (nimi muutettu)
  16.1.2018 at 22:15

  Pärjäät noilla vaatteilla, jos joka majapaikassa on kaksi takkaa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   17.1.2018 at 00:17

   Voi Seppo. Taas olet aivan kuin villisika. Uusi nimesi voisi olla Olli Palola. Katsoin dokumentin linnuista. Siinä kerrottiin alliparvista. Nyt on aika tarttua toimeen ja lähteä ostamaan lisää vaatteita.

 • Reply
  Matkalle mukaan | Pakkausvinkkejä - Muistithan pakata tämän... - TÄMÄ MATKA
  12.5.2018 at 17:03

  […] Kerran poistuin kotoa -blogissa fiilistellään pakkaamista tulevalle maailmanympärysmatkalle. […]

Leave a Reply