Kerran poistuin kotoa
Maailman ympäri Oseania

Matka on alkanut – terkkuja Sydneystä!

Kuten otsikko jo kertookin, on maailmanympärimatkani alkanut, ja olen saapunut eilen (tätä kirjoittaessa on 17.1. iltapäivä) Sydneyyn. Lensin tänne Hongkongin kautta, molemmat pitkät lennot olivat ajallaan ja menivät yllättävän kivuttomasti. Onneksi molemmat olivat yölentoja, niin tuli vedettyä sikeitä kummallakin lennolla. Tosin, eipä päivälentokaan mua ole koskaan nukkumasta estänyt, jos on ollut väsy…

Välilaskulla huokailin Hongkongin upeita maisemia lentokentän ikkunasta. Siinä huokailun lomassa vahvistui päätös siitä, että sinne on joskus päästävä oikeasti. Niin kauniita vuoria sain tuijotella. Lisäksi osuin sinne vielä sopivasti auringonlaskun aikaan, joten ei paremmasta väliä.

Lennoilla yritin päästä entistä enemmän reissutunnelmiin leffojen avulla. Ensin tunnelmoin Hobitin kanssa Uutta-Seelantia. Siihen asti, että nukahdin. Ja toisella lennolla yritin päästä Los Angelesin taikaan La La Landin tahdissa. Mutta no, nukahdin varsin nopeasti… No, onhan mulla noita pitkiä lentoja vielä edessä.

Sydneyssä olin tiistaiaamuna kahdeksan aikaan ja vaikka lennoilla olinkin nukkunut teoriassa yhden yön tarpeisiin, olin silti varsin väsynyt. Silmät painoivat, tavarat painoivat, pitkä istuminen tuntui kropassa. Maallisen omaisuuteni sain hylätä hostellille, jonka jälkeen lähdin tutustumaan kaupunkiin.

Olin hieman järkyttynyt siitä, että Sydneyssä oli kylmä! No suunnilleen 20 astetta, mutta välillä kävi aivan hirveä tuuli, enkä tarjennut ulkona ilman hupparia. Se siitä kesän aloituksesta. Mutta toisaalta parempi tuo kuin se +47, mistä uutisissa oli vähän aikaa sitten. Tänään on ollut vielä lämpimämpää ja aurinkoisempaa, kyllä täällä on kelvannut olla.

Kovin paljon en ole kaupunkia vielä ehtinyt nähdä. Mutta sen verran, mitä olen, olen kyllä pitänyt. Vaikka kyseessä on selkeästi suurkaupunki, on täällä silti kotoisa olo. Kaikkialle on helppo kävellä eikä ihmisiä ole liikaa. Vähän tulee mieleen Singapore, Montreal sekä Philadelphia.

Vähän olin huolissani siitä, miten näin suuri aikaero sekoittaa kroppaa. Täällä kello on 9 tuntia Suomen aikaa edellä. Eli kun eilen aamulla saavuin tänne ja piti aloittaa uusi aamu, olisi Suomessa ollut sopivasti nukkumaanmenoaika. Sitkeästi sinnittelin silti iltayhdeksään asti ennen kuin menin nukkumaan ja nukuin onnellisesti aamuseitsemään. Mikä on Suomessa iltakymmeneen. Kuulemma Australian rytmiin sopeutumisessa auttaa se, jos saapuu tänne aamulla eikä vasta myöhään illalla. Mutta kastellaan, ehkä seuraavassa postauksessa tulen tänne manaamaan pahinta jetlagia ikinä!

Jos aikaeron kanssa on toistaiseksi pärjännyt, niin vielä ei ole kulttuurishokkikaan iskenyt. Australia on niin eurooppalaisen tuntuinen ainakin ensituntumalta, että mitään ihmeellistä ei ole tullut vastaan. Oikeastaan täällä on välillä niin kotoisa olo, että eilen ollessani H&M:ssä aurinkolasiostoksilla meinasin alkaa puhua myyjälle suomea. No, onko mitään sen kotoisampaa kuin H&M!

On ollut jo näin parin päivän aikana todella ihanaa, kun kerrankin on paljon aikaa yhdelle kaupungille. Olen Sydneyssä yhteensä 1,5 viikkoa, vaikka välissä karkaankin viideksi päiväksi Melbourneen. En ole pitänyt kiirettä kaupunkiin tutustumisen kanssa, koska kyllä tässä ehtii.

Jos sulla on jotain vinkkejä siihen, mitä mun pitäisi Sydneyssa (tai Melbournessa) ehdottomasti nähdä, laita niitä tulemaan! Mun aikatauluun varmasti mahtuu, ainakin tällä päivätahdilla, kun agendana on lähinnä nukkuminen, laiskottelu ja vähän jossain pyöriminen. Niin ja tietenkin gelaton syöminen ja auringosta nauttiminen.

Lue myös nämä:

Kaikki maailmanympärimatkaani koskevat postaukset pääset lukemaan tästä.


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  17.1.2018 at 19:27

  Sydney on ihana <3! Oon käynyt kaksi kertaa, ja voisin heti lähteä uudestaan. Hinku takaisin Australiaan kasvaa muutenkin koko ajan, saa nähdä pitääkö ens vuonna lähteä sinne päin.
  Melbournessakin oon käynyt, tosin olin siellä vain kaksi päivääm joista toisen vietin Phillip Islandilla (kaunis paikka, kannttaa mennä jos on aikaa).
  Sydneyn lähistöllä oleva Blue Mountains -vuoristo on todella kaunis paikka, ja viime kerralla kävin Cockatoo Islandilla, mikä oli ihan mielenkiintoinen kohde. Muutama vuosi sitten saarelle pääsi Circular Quaylta, eikä matka ollut kovin pitkä.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   18.1.2018 at 00:38

   Sydneystä on kyllä tullut hyvät vibat ja varmasti tykkään tästä sitä enemmän, mitä enemmän kiertelen ympäriinsä. Toivottavasti pääset taas pian käymään täällä, ymmärrän kyllä miksi hingut takaisin 🙂 Pitää tsekata nuo sun vinkkaamat paikat. Blue Mountainsille olen varmasti menossa ja nuo kaikki muutkin kuulostavat sellaisilta, missä viihtyisin!

Leave a Reply