Kerran poistuin kotoa
Maailman ympäri

Maailmanympärimatka lähenee – enää viikko lähtöön!

No mutta, nyt voisin käyttää kliseistä toteamusta “vähiin käy ennen kuin loppuu”. Kalenteripäiviä on jäljellä enää viikon verran, ennen kuin ensi sunnuntaina hyppään junaan, otan suunnaksi Helsinki-Vantaan, josta lennän Hongkongin kautta Sydneyyn ja aloitan vihdoin maailmanympärimatkani. Pääsettepä vihdoin näistä “Enää x-määrä aikaa jäljellä” -horinoistani!

Mutta mitä tähän hetkeen kuuluu? No, juuri kuuntelen uutisista, että Sydneyssä on ollut parhaimmillaan 47 astetta lämmintä. Hui. Jopa mun makuun aika kuumaa. No, jospa se siitä.

Muuten mun olo on yllättävän zen. Parisen viikkoa lomailua on näemmä tehnyt ihmeitä. Joulun alla olin väsynyt ja nääntynyt hermokimppu – samaan saumaan mahtui niin paljon hoidettavia asioita, että olin aivan poikki kaikesta. Se, ettei tarvitse omistaa päivästään useita tunteja työnteolle on ollut ihanaa. Olen nukkunut kaksi viikkoa niin paljon kuin sielu on sietänyt. Ei herätyskelloja, ei tiettyyn aikaan tietyssä paikassa olemista. Eilen vapaa nukkuminen löysi silti aivan uudet levelit ja heräsin 12.30. En muista koska olisin viimeksi kotioloissa nukkunut noin pitkään…

Tätä kirjaa on tullut luettua!

Nukkumisen lisäksi olen jopa ehtinyt hoitaa viimeisiä to do -listan hommia. Yksi tai kaksi juttua päivässä -tahdilla, koska kiire ei onneksi ole. On ollut ihanaa vaikka koko päivän ajan olla tekemättä mitään ja sen jälkeen levätä!

Olen mä vähän myös ehtinyt lukea. Ostin joskus, kun muutin Tampereelle, eli viitisentoista vuotta sitten, jostain kirjakaupan alesta pienen kirjan Pääsiäissaaresta. Olin kiinnostunut paikasta jo silloin, vaikka lukeminen olikin noina aikoina paljon vakavampi harrastus kuin matkustelu. Nyt, kun tuo maaginen saari kutsuu mua parin kuukauden päästä, oli hyvä aika kaivaa tuo kirja naftaliinista ja lukaista läpi. Ja kasvattaa matkakuumetta entisestään!

Eilen käytin suuren osan päivästä siihen, että tein kaikista reissuun liittyvistä dokumenteista (bussiliput, lentoliput, retkien varaukset, majoitustiedot ym.) PDF:t ja tallentelin niitä pilveen, jotta ne olisivat nyt mahdollisimman monessa paikkaa ja saatavilla myös ilman nettiä. Dokumentteja oli sen verran paljon, että hommaa riitti. Mutta sisäinen järjestyksen ystäväni kiittää. Terkkuja myös Hannalle, tiedät kuka olet. Voin esitellä Google Driven kansiorakenteitani sulle reissun jälkeen, dokumentit on niin hyvässä järjestyksessä että varmaan itkisit onnesta!

Ei reissua ilman muistivihkoa. Uusia kyniäkin raaskin ostaa!

Olen joitain juttuja dokumentoinut myös matkapäiväkirjaani. Kyllä, paperiversio lähtee aina matkalle mukaan! Mulla on ollut valehtelematta noin miljoona lappua, joihin olen kirjoitellut nähtävyyksiä, ruokapaikkoja, kohdevinkkejä ja muuta, ja nyt olen siirtänyt tuota tietoa Driveen ja tuohon vihkoseen.

Tiistaina menen kampaajalle! (Ai miksi ette hihku siellä innosta mun kanssa?) Tässä rentoiluelämässä tää on yksi jännittävimmistä asioista pitkään aikaan. Lähinnä siksi, että hiuksiani en ole värjännyt yli kahteen vuoteen, leikkauttanutkaan noin vuoteen. Joten on ihanaa, että tiedossa olisi pian ihmismäisempi olemus.

Sen lisäksi tänään tai huomenna (ehkä vasta huomenna, koska tänään on jo sentään pitänyt työstää tämä postaus, missä on jo aivan tarpeeksi hommaa yhdelle päivälle ;D) tarkoitus olisi tehdä rinkan ensimmäinen koepakkaus.

Tätä odotan vähän innolla, vähän kauhulla. Kyseessä on uusi rinkka, jota olen ehtinyt testata kerran kun kiireessä pakkasin tavaroitani kotoa Vaasaan roudattavaksi. Joten en vielä ihan tunne tuon tavarajuhdan sielunelämää.

Pitihän sitä heti tutustua myös Vaasan kirjaston antiin. Pakko kehua, että Tampereella matkaoppaiden anti on paljon parempi! Valikoimaa on paljon enemmän ja se on huomattavasti tuoreempaa. Go Tampere.

Mukaan tulevia tavaroita karsin aika hyvin pari päivää sitten. Mukaan ei silmämääräisesti näyttänyt kertyneen liikaa mitään, mutta on aina eri asia ihmetellä roinamäärää kasoissa lattialla kuin rinkkaan survotessa. Onneksi tavara-asioiden kanssa mua auttaa se, että olen joulusta asti hengaillut äitini luona, ja noin 97% mun omaisuudesta on Tampereella pakattuna muuttolaatikoihin, joten suuri tavaramassan esikarsinta on jo takana. Toki tuosta miniomaisuudestakin paljon jää tänne, mutta silti otaksun että tämä helpottaa tulevia pakkausharjoituksia.

Mitään sen suurempaa jännitystä mulla ei tällä hetkellä ole, ihme kyllä. Eikä kyllä suurta innostustakaan. Don’t get me wrong, tietenkin olen superinnoissani lähtemisestä, mutta musta ei kyllä taida pulputa mitään lähtöhysteriaa. Varmasti se, että on ollut aikaa lomailla ja hoitaa rauhassa viimeisiä juttuja, on lisännyt tätä tyyntä tilaa. Toki voi olla, että se vielä muuttuu ensi viikolla, kun lähtö on saman viikon lopussa. Tai siinä vaiheessa, kun tajuan, että mukaan lähtevää tavaraa on aivan liikaa, mutta mistä muka aloittaisi karsimisen.

Yritän vielä ennen lähtöä saada kasaan pakkauspostauksen sekä reissubudjetin, jota on jo kovasti toivottu. Ja otan edelleen vastaan mahdollisia postaustoiveita!

Lue myös nämä:

Kaikki maailmanympärimatkaani koskevat postaukset pääset lukemaan tästä.


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  7.1.2018 at 18:08

  Hui, miten jännää ja mahtavaa! Ihanaa reissua sulle! Hienoa, että oot pystynyt nyt lataamaan akkuja oikein kunnolla ennen matkaa. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.1.2018 at 17:59

   Kiitos! Akkujen lataaminen on kyllä tullut tarpeeseen. Ei olisi ollut kiva lähteä kiireen tunnun saattelemana tällaiselle seikkailulle 🙂

 • Reply
  Pinja
  7.1.2018 at 20:01

  Mä oon just samanlainen lappujen tekijä! Yleensä otan niistä screen shotitkin ja unohdan kuitenkin katsoa niistä puolet kun olen reissussa 🙂 Mukavaa matkaa, kuulostaa ihanalta!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.1.2018 at 18:02

   Laput on parasta suunnittelussa! Mulla on aina vähintään joku pieni to do -lista, mutta nyt listoja ja lappuja on ollut hurjasti. Haha, mäkin nappailen välillä screen shotteja ja sitten muistan ne puolen vuoden päästä 😀 Kiitos, ihanaa siitä toivottavasti myös tulee 🙂

 • Reply
  Teea | Curious Feet
  7.1.2018 at 21:27

  Nyt jo?! Muistin ihan väärin. Luulin, että sun lähtöön on vielä pitkäkin aika :D. No mutta hei, hauskaa reissua!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.1.2018 at 18:04

   Joo, nyt jo! Haha, onneksi se ettet sä muista ihan päivälleen mun reissun alkua ei haittaa. Suurempi harmi olisi, jos mä muistaisin lähtöpäivän pieleen 😀 Kiitos!

 • Reply
  Ansku BCN
  8.1.2018 at 15:46

  Onpa ollut kiva seurata reissun suunnittelua ja tulipa lähtöpäivä jotenkin äkkiä! Ihan mahtavaa reissua!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.1.2018 at 18:09

   Kiva kuulla, että suunnittelua on ollut antoisaa seurata. En siis ole dokumentoinut kaikkea turhaan 🙂 Vaikka odottavan aika on välillä ollut pitkä, on lähtöpäivän läheisyys tullut silti pienenä yllätyksenä. Kiitos!

 • Reply
  Sofia / Project Forever
  8.1.2018 at 15:51

  Oi, lähtö on jo ihan pian! Huikeaa päästä kuitenkin sun juttujen kautta mukaan reissuun! 🙂 Etenkin niitä Uuden-Seelannin kuvia ja kertomuksia odottelen innolla!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.1.2018 at 18:11

   No niinpä, ihan pian! Kiva, että reissun seuraaminen kiinnostaa. Yritän mahdollisuuksien mukaan ehtiä myös tänne kirjoitella, vaikka itse reissaaminen ja hetkessä eläminen ovatkin pääosassa 🙂 Mäkin odotan Uuteen-Seelantiin pääsyä todella kovasti. Ihanaa viimeinkin päästä sinne.

 • Reply
  Teija
  8.1.2018 at 17:19

  Mahtavaa reissua! Me lähdetään huomenna imuroimaan aurinkoa ja pina coladaa viikoks rannalle ja sit onkin enää vain pari päivää jäljellä Meksiko Cityä ennen kotomaahan paluuta. Hieno on ollut reissu, Peru varsinkin.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.1.2018 at 18:12

   Kiitos! Oi, nautihan auringosta ja muusta. Sen avulla toivottavasti sitten jaksaa lopputalven. Kiva kuulla, että on ollut hyvä reissu. Peru on kyllä mahtava, sinne haluan vielä uudelleen.

 • Reply
  Virpi/Hätälasku matkablogi
  8.1.2018 at 17:45

  Hui, ei ole enää pitkä aika lähtöön. Ihan innolla odottelen jo kuulumisia reissusta sekä aivan lähtöviivan tunnelmia. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.1.2018 at 18:13

   Hui todellakin. Nämä viimeiset päivät tuntuvat lipuvan ohi todella nopeasti. Tunnelmia ja kuulumisia yritän kyllä blogiin ja someen päivitellä aina kun mahdollista 🙂

 • Reply
  Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  8.1.2018 at 18:26

  Ihanaa ja ikimuistoista matkaa sulle. Nauti täysillä! Ja annahan meille muille välillä tirkistyksiä reissupostausten muodossa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   9.1.2018 at 16:48

   Kiitos Annemaria 🙂 Nautin kyllä, tällaisesta tilaisuudesta pitää ottaa ilo irti! Blogia ja someja päivittelen kyllä aina kun ehdin, vaikka pääpaino onkin hetkessä elämisestä, nauttimisesta ja kokemisesta. Mutta kyllä haluan jakaa tuota kaikkea myös blogiin!

 • Reply
  Henna / Kulkutautiset
  8.1.2018 at 21:23

  Taidetaan olla samalla lennolla Hongkongiin 🙂 Ihanaa reissua sinulle!

Leave a Reply