Kerran poistuin kotoa
Matkavinkit Oseania

Lomalle Australiaan – ohjeita viisumin hankkimiseen

Australiaan matkustaessa on hyvä huomioida ennakkoon maan viisumisäännökset. Sinne päästäkseen pitää hankkia itselleen viisumi, jo ennen maahan saapumista. Netistä löytyy onneksi hyvin tietoa asiasta, ainakin englanniksi, viisumihakukin hoituu kätevästi netissä

Aion tässä postauksessa keskittyä ihan lomailijaa koskeviin viisumiasiohin, sillä itse suuntasin Australiaan tarkoituksena ottaa rennosti ja lomailla, en tehdä työtä.

Käytä kätevää Visa Finderia oman viisumitarpeesi kartoittamiseen

Jo hyvissä ajoin ennen Australiaan lähtöä tutustuin maan viisumiasioihin. Netistä löytyy englanninkielinen sivu, jonka avulla voi tehdä kartoitusta siitä, millaisen viisumin itselleen tarvitsisi. Itse käytin tätä hyväkseni, sillä samantapaisia viisumeita oli useampi ja tämä helpotti kovasti etsintää.

Tältä näyttää Visa Finder

Visa Finderia käytettäessä valitaan, millaisin aikein maahan haluaa. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi loma, opiskelu tai työ. Kun tästä on valinnut mieleisensä, kerrotaan Visa Finderille minkä maan passin omistaa ja minkä ikäinen on. Tämän jälkeen saat näkyviin vaihtoehdot sinulle sopivista viisumeista.

Tarjotuista vaihtoehdoista valitsin itselleni viisumin nimeltä eVisitor subclass 651, sillä se oli maksuton ja se kattoi parhaiten aikomukseni, jotka liittyivät ainoastaan parin viikon lomailuun Australiassa. Ihan kaikkien maiden passeilla tätä viisumia ei ole mahdollista hakea, mutta Suomen passilla se onnistuu.

Huomioithan, että tätä viisumia anoessa pitää olla Australian ulkopuolella! Itse anoin viisumia reilu kuukautta ennen lähtöäni, Suomesta käsin.

Australian viisumin anominen netissä

Visa Finderin käytön jälkeen pääset anomaan haluamaasi viisumia kätevästi netissä. Viisumin anominen alkaa siitä, että rekisteröityy käyttäjäksi ImmiAccount-sivulle, jossa viisumianomukset tehdään.

Rekisteröinti alkaa sillä, että syöttää palveluun sukunimen, etunimen, puhelinnumeron sekä sähköpostin. Seuraavassa vaiheessa luodaan itselle tunnukset palveluun eli käyttäjätunnus, joka on oletuksena sähköposti jonka palveluun antoi, mutta voi olla myös muu. Tunnukselle keksitään salasana, jonka pitää olla vähintään 9 merkkiä pitkä ja siihen tulee sisältyä kolme neljästä ehdosta: pieniä kirjaimia, isoja kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Lisäksi palvelu vaatii valitsemaan kolme turvakysymystä ja antamaan niihin vastaukset siltä varalta jos palvelun salasana unohtuu. Huomioithan, että sivu ei hyväksy ääkkösiä! 

Kun tämän kaiken on tehnyt, saa sähköpostiinsa vahvistuslinkin tilin luomisen onnistumisesta. Pakko antaa tässä vaiheessa peukkuja USA:n maahantuloluvalle Estalle, joka ei vaadi turhauttavaa tilinluontia.

Tilin luotuaan pääsee tekemään varsinaisen viisumianomuksen. Jos nimessäsi on Ä tai Ö, ne tulee tässäkin palvelussa laittaa kuten passin koneellisesti luettavassa osassa. Eli Ä on AE ja Ö on OE. Nimitietojen lisäksi tässä vaiheessa kysytään syntymäaikaa, passin tietoja, nykyistä osoitetta sekä mahdollisia rikostuomioita. Kun viisumianomus on valmis, se lähetetään hyväksyttäväksi. Antamaasi sähköpostiin saat sekä viestin viisumihakemuksen vastaanottamisesta että myös viisumin myöntämisestä. Laitoin oman hakemukseni joulukuussa 2017 kello 17.26 ja hyväksytty viisumipäätös tuli saman tien. Sivusto kuitenkin käskee varautua hieman pidempään odotusaikaan.

Lennolla matkalla Australiaan

Lentomatkalla saat täytettäväksi maahantulokortin. Meille jaettiin kortit heti lentomatkan alussa, mutta jos et jostain syystä korttia saa, pyydä sitä matkustamohenkilökunnalta! Koska kortti on hyvä täyttää jo lennolla, kannattaa varata mukaansa kynä. Maahantulokorttiin täytetään tietoja siitä, minne päin Australiaa on menossa, mitä on ottanut mukaan (lähinnä tietoa siitä, oletko aikeissa tuoda maahan mitään mikä pitää tullata), kauanko aikoo viipyä ja missä tarkoituksessa.

Maahantulotarkastus ja laukkujen nouto Australiassa

Lentokentän maahantulotarkastuksessa katsotaan passi ja maahantulokortti. Olin USA:n maahantulotarkistuksiin tottuneena odottanut tiukkaa kysymysarsenaalia, kuten missä aikeissa olen tulossa maahan, kauanko aion olla ja mitä tehdä. Mutta mitään ei tentattu! Australiasta ei nykyään saa passiin leimaa, mikä on tylsää. Kun pääset passintarkastuksesta eteenpäin, saat maahantulokorttisi takaisin. Pidä se tallessa, sillä sitä kysytään vielä.

Seuraavaksi pääset hakemaan laukkusi. Tässä vaiheessa henkilökunta tulee vielä tarkistamaan maahantulokortin ja tekemään siihen jotain merkintöjä. Jos sinulla ei ole tullattavia asioita, voit tämän jälkeen mennä “Nothing to declare” -pisteelle jonottamaan. Jos taas tullattavaa on, siirry seuraavaksi tullauspisteelle. Tässä vaiheessa maahantulokorttia vilkaistaan vielä kerran ja se kerätään pois. Sitten oletkin menestyksekkäästi suoriutunut kaikesta ja valmiina Australian valloitukseen!

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK  |  INSTAGRAM  |  TWITTER  |  BLOGIT.FI  |  BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Outback Australia
  20.1.2018 at 19:59

  Maahantulokortin täyttämisestä – vastaa rehellisesti yes, jos olet vähänkään epävarma.

  En tiedä kuinka yleistä biohazard-koiran käyttäminen on maahantullessa, mutta Sydneyssä viimeinen etappi oli “koirarasti”. Kun biohazard-koira oli nuuskinut useamman matkustajan ryhmän, pääsimme virallisesti maahan.

 • Reply
  Suhina
  31.12.2018 at 23:03

  Miten on tuplakäynnin kanssa? Haetaanko molemmille käynneille erikseen lupa? Tarkoitus on len tää edelleen Uuteen-Seellantiin ja sen jälkeen taas pysähtyä Australiassa, eri paikassa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.1.2019 at 15:27

   Ainakin tuolla viisumilla, jonka itse hankin (eli eVisitor subclass 651), on mahdollista tehdä useampi käynti viisumin voimassaoloaikana. Viisumista sanotaan näin: “Visit Australia as often as you wish in a 12-month period. Stay up to 3 months each time you enter Australia.” Eli 12 kuukauden aikana voit käydä Australiassa niin monta kertaa kuin haluat, yhden käynnin maksimipituus on 3 kuukautta. Tuossa vielä englanniksi lisätietoa viisumista: https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/evisitor-651

 • Reply
  viltsu
  27.2.2019 at 20:08

  Kannatta olla tarkkana mistä tuon viisumin hankkii. Olen lähdössä Australiaan ja googlen kautta menin sivulle jossa sai täytettyä hakemuksen. Vähän ihmettelin kun kysyttiin maksukortin tietoja mutta annoin ne siti. Muistin lukeneeni että turistiviisumi olisi ilmainen. Viisumista oli laskutettu n. 50 euroa.
  Nyt hain viisumia myös äidilleni, joka lähtee samalle matkalle. Nyt oli sivu hiukan eri näköinen. Kortin tietoja ei kysytty ja viisumi oli ilmainen. Menin siis ensimmäisellä kerralla jonkin viisumipalvelun sivulle, joka vain välitti hakemukseni eteenpäin ja ryöväsi siinä sivussa 50 euroa. Palvelun sivu oli tietysti tehty mahdollisimman virallisen näköiseksi. Kyllä vituttaa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   28.2.2019 at 19:39

   Ikävää, että lankesit tuohon viisumiansaan. Kurjaa maksaa palvelusta, jonka olisi oikeasta osoitteesta saanut maksutta. Tiedän myös henkilöitä, jotka ovat menneet samaan vipuun ainakin USA:n matkustusluvan hankkimisessa. Sehän kustantaa hieman muutenkin, mutta siihenkin oli tullut päälle ikäviä lisäkustannuksia, kun oli anonut sitä väärältä sivulta. Voisinkin laittaa postaukseen huomautuksen siitä, että kannattaa olla tarkkana, minkä sivun kautta viisumihakemuksen tekee.

 • Reply
  Nicola
  13.5.2019 at 18:27

  Pystyykö samalla kirjautumisella myös hakemaan viisumin alaikäiselle lapselle.?

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   15.5.2019 at 19:49

   Toivottavasti ymmärsin kysymyksesi oikein. Jos puhutaan tuosta viisumista eVisitor subclass 651, niin viisumista sanotaan näin “You can’t include family members in your application. A separate application must be made for each member of your family, including those listed on your passport.” Eli jokaiselle maahan haluavalle, myös lapsille, pitää tehdä oma viisumihakemus. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi

Leave a Reply