Kerran poistuin kotoa
Maailman ympäri

Kaksi kuukautta maailmanympärimatkaan – mitä mulle kuuluu?

Huh, aika absurdia, että ensimmäisestä, maailmanympärimatkalle lähtöön toimivasta päivityslaskurista on jo kuukausi! Voin myöntää, että kulunut kuukausi on hujahtanut ohi melkein valonnopeudella. Kuukauteen on myös mahtunut paljon. Kiirettä on pitänyt yllä työt, näppärästi ajoitettu mutta sen verran kiinnostava yliopiston kurssi, onneksi verkko-sellainen, jota en halua jättää kesken, blogi ja toki ne matkasuunnittelut.

Jos viime kerralla moni iso, reissun ympärillä kummitteleva asia oli vielä kysymysmerkkinä, tällä hetkellä voin iloita siitä, että vastauksia on alkanut askarruttaneisiin asioihin löytyä. Ehkä eniten kiinnostusta on herättänyt kysymys siitä, miten töiden kanssa homma on saatu järjestymään. Viimeksi en siihen vielä osannut vastata, mutta nyt on selvinnyt, että saan vapaata reissuni ajaksi ja pääsen palaamaan töihin taas Suomeen palattuani.

Toinen paljon pohdintaa aiheuttanut asia on asuntojärjestelyni. Asun vuokralla, aivan mahtavassa kämpässä, jonne mielin myös takaisin reissuni loputtua. Onneksi vuokranantajalta heltisi lupa asunnon jälleenvuokraukseen matkan ajaksi ja tällä hetkellä vuokralaisen etsintä rullaa hyvällä mallilla. Olin jo melkein valmis jopa pitämään asuntoa tyhjillään matkani ajan, jos jälleenvuokraus ei olisi onnistunut. Niin mahtava koti tämä on.

Postauksen pari hassua kuvaa on räpsitty tämän päivän käynniltä Robert Longon näyttelyyn. Jos siis olette Tampereella, ottakaa suunnaksi Sara Hildénin taidemuseo. Oli upea! Nimim. En ymmärrä taiteesta mitään.

Viime postausta kirjoitellessani to do -listalla oli paljon tulevaan reissuun liittyviä asioita: maan sisäisiä lentoja, majoituksia, retkiä ja Uuden-Seelannin road tripin asioita. Tällä hetkellä matkaan liittyvien asioiden suunnittelu on ollut pienellä tauolla ja fokus on ollut enemmän juuri Suomen pään asioiden hoitamisessa ja järjestelemisessä.

Reissusuunnitteluni kulmakivi, kolmeen aihepiiriin jakautuva to do -listani onneksi lyhenee kohta kohdalta, vaikka tuntuukin, että koko ajan jotain on työn alla ja ettei koskaan tule valmista. Mutta eiköhän viimeisen kahden kuukauden aikana viimeisetkin kohdat tule viivattua yli. Yritän saada pidettyä töistä reilun kolmen viikon loman ennen matkaan lähtöä, jotta ehdin rauhassa hoitaa viimeisiä juoksevia asioita. Enkä juosta suoraan töistä lentokentälle, kuten joskus on tullut tehtyä…

Mutta en mä onneksi pelkästään huhki hulluna, vietä kaikkea vapaa-aikaani reissusuunnittelun merkeissä ja pyri saamaan säästöön viimeisiäkin mahdollisia senttejä. Kävin alkukuusta Jyväskylässä yhden lempibändini, Ensiferumin, keikalla. Livemusiikilla on kyllä todella rentouttava vaikutus, ei tullut hetkeen murehdittua mistään! Tosin humppasin samalla niskani niin pahaan jumiin, että kauratyyny oli kaveri melkein viikon verran. Ei ole vanhaksi tulemista.

Tällä hetkellä on menossa viime rutistukset kodin perkaamisen kanssa. Käyn tavaroitani läpi vielä viimeisen kerran pistääkseni pois kaiken turhan, jota en täältä halua tulevan vuokralaisen alta pois muuttaa. Onneksi jäljellä ei ole enää paljon mitään (turhaa). Kirppispöydän ja nettikirppistelyn myötä reissukassaan kilahtaa toivottavasti vielä muutama euro lisää.

Kuukausi sitten musta tuntui, että mulla oli ilmoilla orastavaa kauhuntunnetta, joka liittyi ehkä koko reisuun massiivisuuteen että myös siihen, miten paljon tärkeitä asioita oli vielä ratkeamatta. Nyt on paljon levollisempi fiilis ja tunne siitä, että kyllä tästä vielä hyvä reissu tulee! Päivitän taas kuukauden päästä kuulumisiani, niin voidaan katsoa, onko tyynempi olotila jäänyt pysyväksi, vai olenko löytänyt jostain taas aihetta panikoida.

Blogin puolella saattaa olla hieman hiljaisempaa kuin ennen. Toki yritän vähintään kerran, toivottavasti parikin, viikossa ehtiä postailla, mutta mitään stressiä en tästä aio tällä hetkellä ottaa. Toivottavasti jaksatte silti seurailla reissun odotustani ja muitakin juttujani!

Lue myös nämä:

Kaikki tulevaan maailmanympärimatkaani liittyvät postaukset pääset lukemaan tästä


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER |  BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  15.11.2017 at 16:46

  Onks outoo et oon ihan fiiliksissä tästä sun reissusta vaikken oo itte ees lähdössä mihinkään? 😀
  Tällänen listaihminen vaan saa kiksinsä toisten matkajärjestelyjen lukemisesta, kyllä on mielenkiintoista!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   16.11.2017 at 22:31

   Haha, ei oo 😀 Mun mielestä on myös kivaa fiilistellä muiden tulevia reissuja! Listat on parhaita, ja varmasti tulen listahommista ja muusta suunnittelusta postailemaan vielä lisää!

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  15.11.2017 at 18:21

  Mahtavaa, että sait hommat sumplittua työpaikan kanssa! 🙂 Tosi jännää ja mahtavaa, että lähtö sen kuin lähenee!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   16.11.2017 at 22:33

   Jep, on se mukavaa palata Suomeen, kun tietää että rahaa on taas tulossa (seuraavia reissuja varten :D). Reissu lähenee kyllä huimaa vauhtia ja välillä tuntuu, etten pysy vauhdissa mukana!

Leave a Reply