Kerran poistuin kotoa
Raha-asiat

Satasella reissuun – miten onnistui budjettihaasteeni?

Haastoin itseni viime vuoden lopussa tälle vuodelle Satasella reissuun -kokeiluun, minkä tarkoituksena oli luoda säästöä reissaamiseen ja nimensä mukaan päästä ulkomaille maksimissaan sadalla eurolla. Eli ulkomaille suuntaavat (ja toki myös sieltä takaisin palaavat) lennot, laivat, bussit tai mitkä tahansa saisivat maksaa korkeintaan sata euroa.

Koska vuoden viimeinenkin reissu on tehty, ajattelin summata teille menneen vuoden reissukulut, ja muutenkin katsoa, miten haasteessani onnistuin.

Lensin tänä vuonna neljä kertaa ulkomaille. Tammikuussa Madridiin, huhtikuussa Berliiniin, josta palasin Riian kautta Suomeen, toukokuussa Italiaan ja Ruotsin kautta takaisin ja vielä elokuussa Nizzaan. Millä hintaa lopulta sain nämä lennot?

Tammikuussa lensin Madridiin Norwegianin suorilla lennoilla ja vain käsimatkatavaroilla. Lennot maksoivat 103,90e.

Pääsiäisenä lensin SASin lennolla Helsingistä Oslon kautta Berliiniin ja AirBalticin lennolla Berliinistä Riian kautta Helsinkiin. SASin lennon sain Star Alliancen lentopisteillä pelkkien verojen hinnalla, eli 18,93 eurolla. Paluulennosta maksoin normaalin hinnan, lentoon kuului vuorokauden (aamusta aamuun) pituinen koneenvaihto Riiassa. Lennon hinta oli 81,98e. Pääsiäislennot maksoivat yhteensä 100,91e.

Toukokuussa lensin Norwegianin suoralla lennolla Helsingistä Roomaan, lento maksoi 50e. Taitoin matkaa junalla Italian halki Venetsiaan, josta lensin Ryanairin suoralla lennolla Tukholmaan, lento maksoi 26,99e. Tukholmasta lensin Norwegianin suoralla lennolla Helsinkiin. Lento maksoi 32,90e, mutta  maksoin osan lennosta Norwegianin lentopisteillä ja maksettavaa jäi vain 20,40e. Kaikki lennot menivät vain käsimatkatavaroilla. Toukokuun lennot maksoivat yhteensä 97,39e.

Elokuussa lensin Norwegianin suorilla lennoilla ja käsimatkatavaroilla Helsingistä Nizzaan. Lennot olivat noin 125e, mutta Norwegianin kanta-asiakasalennuksella ja lentopisteillä lopulliseksi hinnaksi jäi 109,90e.

 Vuoden aikana ostetut lennot maksoivat yhteensä 412,10e.

Mielestäni onnistuin edullisten lentojen löydössä varsin mainiosti. Se toki vaati hieman sinnikkyyttä ja lentopisteiden käyttämistä, mutta mitä varten lentopisteitä kerätä, jos ei esimerkiksi juuri tätä varten! Enkä edes joutunut tekemään edullisten hintojen takia kompromisseja.

Matkustan nykyään lähestulkoon aina pelkillä käsimatkatavaroilla, joten en joutunut tinkimään siitä, että en olisi ottanut tavaraa mukaan. Lisäksi melkein kaikki lentoni olivat suoria. Ei siis mitään monen tunnin yöllisiä koneenvaihtoja ja lentokentällä nukkumista edullisemman hinnan takia.

Ainoat lennot, joissa oli koneenvaihto, olivat pääsiäislennot, joista menolennossa oli parin tunnin koneenvaihto Oslossa ja paluulennossa vuorokauden koneenvaihto Riiassa. Tämän valitsin ihan tarkoituksella, sillä pääsin samaan hintaan käymään kaupungissa vuorokauden ajaksi! Eikä vuorokauden pomppu Riikaan edes kustantanut paljoa, yö hostellin dormissa Riian vanhassakaupungissa kustansi 10e!

Koska satasella reissuun -haasteen tarkoituksena oli myös muutenkin matkailla edullisesti, eikä vain säästää lennoissa ja sitten hummata perillä rahaa ihan holtittomasti, tein vielä lyhyen yhteenvedon jokaisen reissuni kokonaiskustannuksista:

Tammikuu, 3 yötä Madridissa

 • Lennot 103,90e
 • Majoitus 3 yötä hostellissa, 8 hengen naisdormissa, huoneessa oma vessa, yhteensä 62,18e
 • Junat Tampereelta Helsinki-Vantaalle ja takaisin 19,80e
 • Lentokenttäkuljetukset Madridissa 7,6e
 • Yhteensä 193,48e

 Helmikuu, 1 yö Tallinnassa

 • Laivamatkat 0e, Eckerö Linen lahjakortti saatu blogin kautta
 • Majoitus 1 yö kahden hengen hostellihuoneessa, huoneessa oma vessa, 16e/henkilö. Löysin maasta reissulla 10e, joten huoneen hinnaksi jäi omalta osalta 6e.
 • Bussit Tampereelta Helsinkiin ja takaisin 11,5e
 • Yhteensä 17,5e, tämä oli kirkkaasti vuoden edullisin reissu!

Huhtikuu, 3 yötä Berliinissä ja 1 yö Riiassa

 • Lennot 100,91e
 • Majoitus Berliinissä 3 yötä kahden hengen hostellihuoneessa, huoneessa oma vessa, yhteensä 126e/henkilö
 • Majoitus Riiassa 1 yö 8 hengen hostellidormissa 10e
 • Bussi Tampereelta Helsinki-Vantaalle ja juna takaisin Tampereelle 23,4e
 • Lentokenttäkuljetukset Berliinissä 5,6e ja Riiassa 2,3e
 • Yhteensä 268,21e

Toukokuu, 7 yötä Italiassa ja 4 yötä Tukholmassa

 • Lennot 97,39e
 • Majoitukset Italiassa
  • Rooma, 2 yötä hostellissa 4 hengen naisdormissa, huoneessa oma vessa, yhteensä 50e
  • Firenze, 2 yötä hostellissa 8 hengen naisdormissa, huoneessa oma vessa, yhteensä 44e
  • Bologna, 2 yötä hostellissa 4 hengen naisdormissa, huoneessa oma vessa, yhteensä 43e
  • Venetsia, 1 yö hostellissa 7 hengen naisdormissa, huoneessa oma vessa, 30,24e
 • Majoitukset Tukholmassa
  • 1 yö hostellissa 6 hengen naisdormissa, 15,5e
  • 3 yötä toisessa hostellissa 8 hengen naisdormissa, huoneessa oma vessa, yhteensä 76e
 • Juna Tampereelta Helsinki-Vantaalle ja bussi takaisin Tampereelle 23,4e
 • Lentokenttäkuljetukset Roomassa 14e, Venetsiassa 12e ja Tukholmassa 25e
 • Maan sisäiset liikkumiset: bussi Rooma-Firenze 12,13e; juna Firenze-Bologna 14,9e; junat Bologna-Rimini-Bologna 19,7e; bussi Bologna-San Marino-Bologna 10e; bussi Bologna-Venetsia 10,03e
 • Yhteensä 497,29e

Kesäkuu, 5 yötä Virossa ja 1 yö Helsingissä

 • Laivamatkat 0e, Eckerö Linen lahjakortti saatu blogin kautta
 • Majoitukset
  • Tallinna, 1 yö hostellissa 6 hengen naisdormissa, 10,56e
  • Tartto, 2 yötä hostellissa 4 hengen dormissa, yhteensä 24e
  • Tallinna, 2 yötä hostellissa 5 hengen naisdormissa, yhteensä 28e
  • Helsinki, 1 yö hotellissa, 2 hengen huoneessa, 37,64e/henkilö
 • Bussit Tampereelta Helsinkiin ja takaisin 15e
 • Bussit Tallinnasta Tarttoon ja takaisin 6e
 • Yhteensä 121,2e

Elokuu, 4 yötä Nizzassa

 • Lennot 109,9e
 • Majoitus 4 yötä hostellissa, 5 hengen naisdormissa, huoneessa oma vessa, yhteensä 91,98e
 • Bussit Tampereelta Helsinki-Vantaalle ja takaisin 27e
 • Lentokenttäkuljetukset Nizzassa 3e
 • Juna Nizza-Monaco-Nizza 7,8e ja juna Nizza-Eze-Nizza 5,6e
 • Yhteensä 245,28

Koko tämä reissuvuosi maksoi yhteensä 1342,96 euroa. Ei paha kuudesta reissusta ja 28 yöstä ulkomailla! Summa voisi olla paljon, paljon suurempikin. Erityisesti lennoissa tehty säästö lämmittää, sillä niihin olisi helposti voinut upota vaikka kaksinkertainenkin summa.

Kokonaispottiin en ole kerännyt ruokailuja, mahdollisia shoppailuja enkä sisäänpääsymaksuja. Olen kerännyt tähän vain ne niin sanotut pakolliset kulut, joita ilman reissua on hankala toteuttaa. Tosin muita kuluja on tullut tänä vuonna varsin maltillisesti. Lähes mitään en ole malttanut shoppailla, ruokaan en koskaan käytä enemmän kuin on pakko (päivässä yleensä noin 10-15e, hieman kohteesta riippuen) ja nähtävyyksissäkin olen suosinut ilmaisia kohteita ja yrittänyt päästä opiskelija-alennuksella kaikkeen mihin mahdollista.

Lue myös nämä:

Pahoittelen onnetonta bannerikuvaa sekä vanhojen kuvien kierrätystä. Lightroom ei tykännyt siitä, että päivitin High Sierran, eikä suostu toimimaan. “Jee!”


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER |  BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  matkahaaveita
  8.10.2017 at 19:19

  Ihana postaus. Tykkään siitä, kun laitetaan summat näkyviin eikä piilotella sitä, paljonko mikäkin maksoi. Itse en ole paljoa vielä reissaillut, mutta ehkä vielä joskus mäkin pääsen näkemään maailmaa 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.10.2017 at 20:11

   Kiitos! Mä tykkään myös siitä, että matkabudjetteja uskalletaan avata. Tykkään tehdä tätä eritoten siksi, koska haluan ihmisten huomaavan, ettei matkustaminen välttämättä ole lainkaan kallista. Toki se riippuu omista valinnoista. Bisnesluokkaa ja viiden tähden hotellia ei mun budjeteilla saa, mutta aivan ihania lomareissuja silti 🙂 Varmasti säkin pääset näkemään vielä maailmaa, kyllä se siellä odottaa!

 • Reply
  Katariina / Lomaluumu
  9.10.2017 at 14:22

  Tää oli kyllä mielenkiintoinen! Mulla matkabudjettia olisi varmasti nostanut yöpymiset, sillä helposti en hostelliin lähde 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   9.10.2017 at 21:40

   Kiitos, kiva kuulla! Haha, ymmärrän, ettei hostellit ole kaikkia varten 😀 Mua onneksi ei kamalasti haittaa niissä yöpyä, mikä on onni, sillä siinä säästyy selvää rahaa.

Leave a Reply