Kerran poistuin kotoa
Maailman ympäri Matkavinkit

Maailman ympäri – miten hankkia maailmanympärilennot?

Maailmanympärimatkan oleellinen, tai ehkä jopa oleellisin asia ovat lennot. Ainakin jos aikoo kiertää maailmaa lentäen. Lentojen hankitaan kannattaakin panostaa, sillä omia tarpeita vastaavat liput tekevät matkasta varmasti monta astetta miellyttävämpää.

Itselläni lennot olivat asia, joita mietin pitkään ja suunnittelin ennen ostoa aika paljon. Tutkailin erilaisia vaihtoehtoja lentojen ostoon: on lentopasseja, yksittäisten (halpa)lentolippujen yhdistelemistä tai matkatoimistojen tarjoamia yksittäisistä lipuista kasattuja paketteja. Tai vaikka lentojen ja laivojen yhdistelyä. Ihan riippuen omista intresseistä.

Miten valita itselleen sopivat maailmanympärilennot?

Tulin aika nopeasti siihen tulokseen, että haluan ostaa etukäteen liput, jotka vievät mut etapeista toiseen tiettyinä, etukäteen tiedossa olevina ajankohtina. Tämä vie varmasti pois reissun spontaaniutta, mutta mutta mulle se taas sopi mainiosti.

Maailmanympärireissuni ei ole pelkkää yksin matkustamista kohteesta toiseen, vaan taitan sitä pariin otteeseen reissukavereiden kanssa, ja nämä etapit on ollut suotavaa lyödä aikataulullisesti lukkoon jo nyt saapumis- ja lähtöpäivien osalta, jotta kaikki tietävät olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Lisäksi olen varannut jo ennakkoon vaelluksen Patagoniaan sekä risteilyn Galapagossaarille, joiden takia tiedän jo nyt olevani tiettynä aikana tietyssä maassa ja kaupungissa.

Itselleni luontevimmat lippuvaihtoehdot olivat tässä tapauksessa joko Round the World -lentopassi tai matkatoimiston kautta ostettava yksittäisten lentojen muodostama lentokokonaisuus. Halpalentoyhtiöiden lippujen rakentelun varaan en halunnut tässä tapauksessa laskea, koska mulla on hivenen huonoja kokemuksia mannerten välisistä lennoista ja eritoten niiden ongelmatilanteista halpalentoyhtiöllä. Näitä ongelmia en halua reissullani toistaa, jos vain mahdollista.

Tutkailin aluksi eri allianssien lentopasseja ja olin jo kovaa ostamassa maailmanympärilennot Oneworldin lentopassilla. Harmikseni lennot olivat sen verran kalliit, että luottokorttini ei niiden ostamiseen taipunut, joten junailin itseni Helsinkiin Kilroyn toimistolle, jossa mulle rakennettiin lähes samanlainen lentopaketti kuin mitä olin itsekin suunnitellut – mutta Kilroyn kautta ostetut lennot voi maksaa myös verkkopankin kautta. Onneksi.

Maailmanympärilentojen osto Kilroylta

Omien lentojen osto Kilroyn kautta sujui helposti ja nopeasti, koska olin tehnyt itse varsin kattavaa pohjatyötä. Tiesin koska halusin siirtyä maasta toiseen ja miten suunnittelemani reitti sujuisi ainakin vielä näin etukäteen mahdollisimman sujuvasti. Lisäksi olin jo etukäteen lähettänyt nämä tiedot sähköpostitse Kilroylle, joten paikan päällä vierähti vain pari tuntia, mikä meni lähinnä reitin hiomiseen mun ehdotuksen pohjalta ja mahdollisten päivämäärien säätämiseen sen verran, jos lentojen hinta tippuisi aina hieman pienemmäksi.

Jos ei tiedä etukäteen kovin tarkasti sitä, koska ja mihin mennä ja miten haluttu reitti taittuu kaikkein helpoiten, kannattaa varautua siihen, että Kilroyn toimistolla vierähtää hieman pidempikin tovi.

Kovin paljon Kilroyn kautta ostetut lentoni eivät eroa siitä, mitä olin lentopassin kautta suunnitellut. Suurimmat erot ovat lähinnä siinä, että sain lentopakettini alkamaan jo Suomesta (lentopassissa on rajoitus siinä montako lentoa passiin mahtuu ja siksi olisin aloittanut siinä reitin Lontoosta), sain Pääsiäissaaren lennot tähän pakettiin, enkä joutunut ostamaan niitä erikseen ja siinä, että sain lippupakettiini kaksi USA:n rannikolta toiselle vievää lentoa. Oneworldin lentopassiin näitä saa vain yhden, muut on ostettava itse lentopassin ulkopuolelta.

Maailmanympärilennot lentopassilla

Koska ehdin jonkun verran perehtyä eri lentopasseihin, uskallan sanoa niistäkin muutaman yleispätevän huomion. Lentopasseissa passiin mahtuvien lentojen määrä on rajoitettu. Jos olet menossa moneen kohteeseen tai lennät paljon välilaskullisia lentoja, et välttämättä saa kaikkia lentoja mahdutettua samaan passiin. Oneworldilla lentopassin lentojen maksimimäärä on 16, ja jos lennät vaikka Helsingistä Hongkongin kautta Sydneyyn, lasketaan nämä kahdeksi eri lennoksi, vaikka et Hongkongissa viettäisi aikaa muuta kuin lentokentällä koneenvaihdon verran.

Lisäksi lentopassit asettavat rajoitteita myös sen suhteen, mihin mennä. Yksittäiset lentoyhtiöt ja niiden allianssit eivät muodosta koko maailmaa kattavaa lentoverkostoa, vaan painottuvat tiettyihin maailmankolkkiin. Oneworldilla on hyvin lentoja tarjolla niin Euroopassa, Amerikoissa kun Australiassakin, mutta ei esimerkiksi Afrikassa. Star Alliancella taas on suppeasti lentoja Australian suunnalla.

Itse sain kaikki Kilroylta ostetut lentoni Oneworldin allianssiin kuuluvilta yhtiöiltä, joten tiedossa on aika mukava potti lentopisteitä.

Minkälaisen lentopaketin ostin?

Maailmanympärilentoni koostuvat 15 erillisestä lennosta. Reittini on Helsinki (- Hongkong) – Sydney –  AucklandSantiago de ChilePääsiäissaariSantiago de Chile (- Lima) – Quito (- Miami) – Los AngelesNew York (- Madrid) – Lissabon (- Lontoo) – Helsinki. Suluissa olevat kaupungit ovat välilaskupaikkoja.

Lennän Pääsiäissaarelle vasta Chilestä käsin, vaikka periaatteessa sinne voisi mennä jo kun lentää Australian ja Uuden-Seelannin suunnalta Chileen. Chilestä lentoja Pääsiäissaarelle on päivittäin, mutta Oseanian suunnalta, Tyynenmeren saaren kautta koukattuna, olisi sinne ollut ilmeisesti lentoja vain kerran viikossa, joten tätä reittiä lentäminen ei oikein sopinut aikatauluihini.

Maailmanympärilentoihini kuuluu käsimatkatavaroiden lisäksi kaksi ruumalaukkua lähes koko matkalle, mutta en aio ottaa matkaan kuin yhden. Myös ruokia lennoilla, suurempina tai pienempinä annoksina, kuuluu ostamiini lentoihin.

Maailmanympärilentojen lisäksi olen ostanut reissuuni pari muuta lentoa. Australian sisäiset lennot Sydneystä Melbourneen ja takaisin, Uudessa-Seelannissa Aucklandista Nelsoniin ja ostoslistalla ovat vielä yhdet Chilen sisäiset lennot ja USA:ssa lennot Los Angelesista tai San Franciscosta Portlandiin. Ja ehkä Portugalissa Lissabonista Portoon. Mutta melkein kaikki matkani kannalta oleelliset lennot menivät maailmanympärilentojen pakettiin.

Paljonko maailmanympärilennot maksoivat?

Ja koska kaikkia varmasti kiinnostaa, paljonko tuollainen lippurypäs maksoi, laitetaan vielä senkin suhteen faktat tiskiin. Maailmanympärilentoni maksoivat Kilroyn kautta ostettujen lentojen osalta 4219 euroa. Mutta koska siinä on 15 lentoa, on yhden lennon hinta reilusti alle 300e. Ei paha, kun ajattelee, kuinka moneen maailmankolkkaan tuolla rahalla pääsen!

Lisäksi erikseen ostettu Uuden-Seelannin sisäinen lento maksoi noin 60 euroa ja Australian sisäiset lennot noin 130e.

Tulen vielä avaamaan reissubudjettiani myöhemmin enemmän, muutenkin kuin lentojen osalta, sitten kun se tarkentuu entisestään.

Omat maailmanympärilentoni ovat varmasti sieltä kalliimmasta päästä. Paljon on netissä, ainakin Kilroylla ja Lentodiileissä, näkynyt maailmanympärilentoja noin 2000 eurolla, mutta ne ovat yleensä vieneet vain Aasiaan, Oseaniaan ja Pohjois-Amerikkaan. Mitä kauemmas haluaa, sitä enemmän pitää olla valmis pulittamaan.

Tässä vielä omasta mielestäni hyviä linkkejä maailmanympärilentoihin liittyen:

Kaikki omat maailmanympärimatkaani koskevat postaukset pääsee lukemaan tästä.


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER |  BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Merja / Runway - Kiitoradalla
  12.10.2017 at 18:05

  Oi mikä reitti ?
  Ei minusta liian kova hinta ottaen huomioon kohdevalintasi! Me vertailimme omalle maailmanympärimatkallemme kovasti myös tarjontaa ja hintoja. Lopulta päädyimme täysin omatoimiseen erillislippujen hankintaan hinnan ja ennen kaikkea valinnanvapauden vuoksi. Nautimme nimenomaan siitä, ettei meitä 6,5 kk:n aikana sitoneet mitkään ennalta määritellyt aikataulut, vaan pystyimme fiiliksen ja sopivimman hinnan ja reitin mukaan etenemään. Lähtiessä meillä oli vain menolentolippu Karibialle varattu ja 2 ekaa majoitusta perhereissullamme. Lopulta lensimme yhteensä 29 lentoa (!) ja ne maksoivat meille aika tarkasti 5000€/hlö. Halvin lento taisi olla 25€/hlö ja kallein 1200€/hlö (Buenos Aires – Auckland NZ Airwaysilla) eli emme halpalennoillakaan pelkästään menneet. Nk pisteet keskittämisestä jäi saamatta, mutta se fiilis oman fiiliksen mukaan etenemisestä oli mieletön! Ja aina sai lennot kännykällä huonoillakin yhteyksillä varattua… eikä yhtään printtiä ollut missään vaiheessa käsissä ennen boarding passeja ?

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   12.10.2017 at 20:48

   Reitistä olen kyllä itsekin vallan innoissani! Hintakin on varsin kohtuullinen, vaikka kertasummana saattaakin tuntua aika suurelta. Kiva kuulla kokemuksia myös tuosta erillislipuilla reissaamisesta. Se varmasti toimii tietyillä reissuilla mainiosti, ja joskus itsekin haluaisin kokeilla sitä tapaa reissata ympäriinsä. Mutta nyt koin itselleni paremmaksi sen, että aikataulut ovat jo nyt tiedossa, sillä etukäteen lukkoon lyötyjä juttuja oli sen verran paljon 🙂

   Teillä on ollut kyllä edullisia lentoja reissulla, eihän tuosta summasta jää lentoa kohti paljoakaan! Eikä tuollaisia lentoja nyt kannatakaan haalia ensisijaisesti lentopisteitä silmällä pitäen, mulle ainakin ne ovat vain kiva lisä siihen kaikkeen 😀 Mutta ehkä mahdollistavat sitten jonkun Euroopan-reissun ensi vuoden lopulla. Nykyään on onneksi niin helppoa reissata ja suunnitella ja toteuttaa matkoja, kiitos netin, että tuollainen vapaus on helposti saavutettavissa!

 • Reply
  traveldreamer17
  16.11.2017 at 20:21

  Tosi kiva, kun avaat hintoja kirjoituksissasi. Tuntuu, että moni kuvittelee matkustamisen olevan hirvittävän kallista, mutta hyvällä suunnittelulla ja vaatimustasoa alentamalla voi ihan normaalituloinenkin reissata paljon. Opiskeluaikana matkustin todella paljon, mutta ihan minibudjetilla. Muistan kun yhtä Thaimaan matkaa varten panttasin koruni, kun osa-aikatyön palkka ei ehtinyt ajoissa. Mutta pääsinpä matkoille ja sain korut takaisin reissun jälkeen. Nykyään matkustan isommalla budjetilla, mutta matkustaminen vaatii säästämistä ja jostain muusta luopumista.

  Maailmanympärimatkasi reitti kuullostaa todella mielenkiintoiselta. Tulee varmasti hieno reissu!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   16.11.2017 at 22:38

   Kiitos, kiva kuulla! Mua harmittaa, että monella on kuva matkailusta paljon rahaa vievänä hommana. Voihan se sitäkin olla, mutta ei siihen onneksi ole pakko laittaa pitkää penniä. Toki yleensä pitää nähdä vähän vaivaa sen eteen, että pääsee edullisesti jonnekin, mutta mielestäni siihen käytetty aika on sen arvoista! Oho, aika ekstremeä tuo korujen panttaus, mutta voi olla että olisin tehnyt jotain vastaavaa samassa tilanteessa. Ainakin tuo kuulostaa järkevämmältä kuin pikavippi tai muu. Onneksi pääsit matkaa ja sait vielä korusi takaisin, varmasti oli sen arvoista 🙂

   Maailmanympärimatkaa odotan kyllä itsekin varsin suurella innolla, toivottavasti siitä tulee upeaa!

Leave a Reply