Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Reissukesän summaus ja tyhjä reissusyksy

Huh hellettä tekisi mieleni sanoa, mutta huh kiirettä on ollut viime päivinä kuvaavampi tokaisu. Toki hulluna huhkiessakin on ajoittain ollut aika lämmin. Joskus elämässä sattuu kaiken maailman kiireet samaan pieneen aikahaarukkaan, ja niin on käynyt nyt mulle. Siksi blogin puolellakin on ollut hieman hiljaisempaa – aikaa ja energiaa matkahöpinöihin ei ole ollut.

Koska olen kuitenkin ehtinyt havaita kaupungilla suhaillessani sen väistämättömän faktan, että nyt on oikeasti syksy, koska puut alkavat vaihtaa väriään, niin voisin summailla mennyttä kesää. Suunnitelmia ja intoa olisi ollut vaikka mihin, aikaa ja rahaa taas ei.

Lomailin kesällä yhteensä 3,5 viikkoa, senkin kolmessa eri erässä. Ensin 1,5 viikkoa toukokuussa, sitten viikko kesäkuussa ja sokerina pohjalla viikko elokuussa. Vaikka pienissä pätkissä lomaillen ei kauas ehdi, ehti sentään edes lähelle. Ja aurinkoon. Mua korpesi suunnattomasti Suomen onneton kesäsää, joten olen onnellinen siitä, että reissuni veivät mua pääsääntöisesti nauttimaan lämmöstä ja auringosta.

Tältä näytti reissukesäni 2017:

Toukokuu – Italia, Vatikaani, San Marino ja Ruotsi

Firenze

Toukokuussa matkustelin vuoden pisimmän reissuni, 12 päivän retken niin saapasmaassa kuin länsinaapurissakin. Ensin seikkailin Italiassa kahdeksan päivän ajan, sitten lensin Venetsiasta vielä neljäksi päiväksi Tukholmaan ennen kotiinpaluuta. Italiassa kävin tutustumassa maan molempien pikkuvaltioiden lisäksi Roomaan, Firenzeen, Pratoon, Bolognaan, hyvin pikaisesti Riminiin ja kirsikaksi kakun päälle tuli Venetsia.

Reissu oli aivan mahtava, jokainen kohdevalinta oli nappi ja ahmin gelatoa kahden pikarillisen verran päivässä – vähintään. Italia on ihan mahtava matkakohde, sieltä löytyy niin paljon nähtävää. Ehdin viettää jokaisessa kaupungissa päivän tai kaksi, mikä oli hyvä pintaraapaisu, mutta ei ollut millekään kohteelle tarpeeksi. Mutta ei se mitään, Italia on onneksi ihanan lähellä.

Venetsia

Tukholma taas on yksi lempikaupungeistani, ja vaikka olin siellä ties kuinka monetta kertaa, ei kaupunki kyllästyttänyt. Onnistuin vielä tuomaan Italian lämmön ja auringon muassani Tukholmaan, mikä oli aivan mahtavaa. Skandinavian sääkuvioista kun ei koskaan toukokuussa (tai suunnilleen muulloinkaan) tiedä.

Aurinkoisten päivien määrä 12/12. Matkaan mahtui yksi pieni sadekuuro sekä ajoittaista pilvisyyttä, mutta jokaiselle päivälle riitti myös rutkasti auringonpaistetta!

Kesäkuu – Viro ja Suomi!

Kadriorgin palatsi

Eckerö Linen lahjakortti poltteli taskussa, joten kesäkuussa kutsui Viro, toista kertaa tänä vuonna. Päätin kerrankin repäistä ja lähteä myös Tallinnaa kauemmas ja päädyin pariksi päiväksi Tarttoon. Toki Tallinnassakin piti käydä muutaman päivän ajan viihtymässä. Tartto oli positiivinen yllätys, rento ja letkeä kaupunki. Se oli tarpeeksi parin päivän seikkailuihin, mutta silti ihanan kompakti, joten kaikki kiinnostava oli tarpeeksi lähellä. Tallinnassa pääsin vihdoin käymään Kadriorgin palatsissa ja ihastuin paikan kauneuteen.

Suomenlinna

Sitten tein suuren sensaation ja maltoin käyttää lomapäiviäni Suomessa lomailuun! Motivaattorina toimi Rammstein, jota suoriuduin katsomaan Vantaalle, näppärästi Tallinnasta palattuani. Rammsteinin keikan jälkeisen päivän vietin taas parin kaverini kanssa Suomenlinnassa, joka oli vallan ihastuttava kesäpäivän retkikohde.

Aurinkoisten päivien määrä 4/6. Pari kunnon harmaata sadepäivää mahtui tähän reissuun, yksi Tartossa ja yksi Tallinnassa vietetty. Suurimmaksi osaksi aurinkoa silti riitti ja esimerkiksi festaripäivä Vantaalla sujui varsin paahtavissa merkeissä.

Heinäkuu – päiväretki Merenkurkun saaristoon

Heinäkuussa en viettänyt lomaa, mutta tein silti yhtenä viikonloppuna pitkään haaveilemani retken ihanaan Merenkurkun saaristoon. Sinne on näppärää lähteä seikkailemaan Vaasasta käsin, joten nappasin mukaani äitin ja siskon ja vietettiin mukava puolipäiväinen tutkien kaunista saaristomaisemaa. Tälle päivälle sattui kohdalle yksi niistä harvoista kauniista kesäpäivistä, onneksi. Sillä aurinko teki upeista maisemista entistä mahtavammat!

Elokuu – Ranska ja Monaco

Nizza

Kesällä innostuin seikkailemaan Euroopan pikkuvaltioissa, kiersin kuudesta pienimmästä kolme. Lensinkin Nizzaan juuri Monacoon pääsyn takia, mutta ihastuin pahasti sekä Nizzaan että Ranskan Rivieraan. Tässä vaiheessa oli Suomen onneton kesä alkanut ottaa musta ylivallan, joten oli ihanaa päästä paikkaan, jossa riitti aurinkoa, lämpöä ja maailmassa oli muitakin värejä kuin harmaa.

Monaco

Ranskan Riviera oli niin upea niin monella tapaa. Sää oli täydellinen, meri oli upean turkoosi, vuoret koristivat maisemaa minne menikin. Joka paikassa oli somia pikku kyliä ja kaikki talot olivat iloisen värikkäitä. Elokuussa sain sitä väriterapiaa, jota kipeästi tarvitsin.

Aurinkoisten päivien määrä 5/5. Toinen todellinen täysosuma säiden suhteen. Kolmeen ensimmäiseen päivään taivaalta sai etsimällä etsiä edes yhtä pilvenhattaraa. 

Syksyn reissukalenteri on aivan tyhjä

Onneksi kesään mahtui kivoja reissuja, sillä syksyksi ei ole suunnitteilla mitään. Ei yhtään mitään. Toki kotimaassa saatan pyörähtää jossain, mutta ulkomaiden suhteen ei ole tiedossa yhtään reissua. Vähän ankeaa, varsinkin jos syksykin jatkaa kesän harmaata kaikkialla -linjaa. Eikä tuskaani paranna se, että kaikissa muissa blogeissa hehkutetaan kilpaa toinen toistaan upeamman kuuloisia loppuvuoden reissusuunnitelmia.

Onneksi syksyn kärsimys odotus sentään palkitaan ensi vuonna. Olen varmasti muutamassa sivulauseessa maininnut toiveistani päästä Uuteen-Seelantiin ensi vuonna. Ilokseni voin sanoa, että se reissu toteutuu! Lennot on ostettu, reissukavereita on tulossa mukaan kaksin kappalein, campervan on vuokrattu 3,5 viikoksi ja reittiä on suunniteltu. Enää puuttuu oikeastaan Taru Sormusten herrasta -leffamaraton herättämään ne viimeisetkin reissufiilikset. Olen siis enemmän kuin innoissani!

Onneksi juttuja kesän matkoilta on vielä varastossa, joten blogin puolella riittänee postattavaa, vaikkei seuraavia reissuja heti siinnäkään näköpiirissä. Lisäksi voisin kohta summailla tälle vuodelle asettamani satasella reissuun -haasteen loppuluvut, sillä lisää reissukuluja tälle vuodelle ei ole enää näköpiirissä. Jos siis olet kieli pitkällä seurannut reissurahankulutustani, pysy kuulolla!

Miltä sun loppuvuosi näyttää, onko tiedossa kaikkea kivaa?


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER |  BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  22.9.2017 at 10:45

  Täällä ihan sama juttu, tuottaa ihan ylivoimaista tuskaa yrittää saada jotain sisältöä blogin puolelle vaikka asiaa olisi vaikka kuinka. No, eipä siihen kukaan kuole vaikkei saisikaan koko ajan päivitettyä.

  Ja siis Uusi-Seelanti! Voi jestas että oon kateellinen, mullakin on kaikkia hyvin epämääräisiä suunnitelmia sen suhteen mutten oo vielä saanu mitään konkretisoitua. Samaan aikaan odotan ja pelkään sun tulevia Uusi-Seelanti juttuja, niistä ei voi seurata muuta kuin aivan armoton matkakuume 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   22.9.2017 at 17:24

   Joo, ei pieni hiljaisuus blogin puolella ole vaarallista. Itseä vain harmittaa aina kun tekisi mieli kirjoittaa, mutta aikaa ei riitä. Mutta ei siitä stressiä pidä ottaa 🙂 Nytkin olisi kasa Firenze-kuvia editoituna ja sormet syyhyäisivät päästä kirjoittamaan postausta sieltä, mutta ehkä viikonloppuna olisi aikaa paneutua!

   No siis Uusi-seelanti! Voit vaan arvata kuinka innoissani oon! Meilläkin tuon reissun suunnittelu alkoi oikeastaan jo reilu vuosi sitten. Silloin puhuttiin yhden kaverin kanssa, että 2017 lopussa tai 2018 alussa voisi oikeasti vihdoin mennä. Ja sitten saatiin vielä kolmas tyyppi mukaan ja alettiin hiljaa mutta päättäväisesti toteuttaa aietta. Tuo olikin aika hyvä aikataulu, niin oli hyvin aikaa säästää rahaa sitä varten. Ja nyt sitten ollaan menossa! Arvaa vaan millaisissa lukemissa mun matkakuume menee 😀

 • Reply
  sari / matkalla lähelle tai kauas
  23.9.2017 at 08:57

  Ei kannata surra, jos edessä keväällä on Uusi Seelanti edessä. Meillä oli myös mahtava Eurooppa kesä sillä reissassimme tuolla balkanilla. Edessä nyt syksyllä on Marokko. Sen jälkeen ei ole varattuna mitään mutta suunnitelmia on kyllä…

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   25.9.2017 at 21:21

   Ei reissuttomuus sinänsä sureta, kun tietää että uhrauksesta seuraa kaikkea kivaa. Pelkään vain, että edessä saattaa olla pitkä ja ankea syksy, kun lomaa siihen ei mahdu lähes yhtään, ja jos sääkin on harmaa ja ankea, niin Suomesta tekisi kovasti mieli päästä pois. Marokko kuulostaa mainiolta syyssuunnitelmalta. Eiköhän viimeistään sen jälkeen keksi seuraavia reissukohteita 🙂

Leave a Reply