Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Kaupunkilomat

Colline du Château – Nizzan parhaat maisemat

Nizza onnistui yllättämään mut iloisesti, eikä tuottanut pettymyksiä näköalapaikkojen ja upeiden maisemien ihailemisen suhteen. Vaikka rantaa pitkin kävellessäkin pystyi ihastelemaan kaupunkia eri vinkkeleistä, löytyivät Nizzan parhaat maisemat silti rannan kupeesta, Colline du Château -kukkulalta.

Mikä ihmeen Colline du Château?

Jo näiden maisemien takia puistoon kannattaa mennä!

Puistosta löytyi vaikka kuinka monta näköalatasannetta, joilta ihailla kaunista kaupunkia

Puisto oli myös pullollaan mahtavia puita!

Colline du Château on Nizzan vanhankaupungin ja rannan kupeessa oleva kukkula, jonka päältä löytyy ihastuttava puistoalue. Alue on ripoteltu täyteen näköalatasanteita, joilta käsin Nizzan kauniita kaupunki- ja merimaisemia voi ihailla vaikka kuinka monesta eri vinkkelistä ja korkeudelta.

Ihastuin kaiken muun lisäksi tuohon majakkaan!

Mä fanitan näköalapaikkoja, koska niiltä käsin kaupunkiin, sen kokoon ja muotoon saa aivan erilaisen otteen. Sen lisäksi, että Colline du Château tarjoili hulppeita maisemia poikineen, puistoon pääsee ilman maksua! Maisemakavalkadista nauttiminen ei siis veloita kukkaroa lainkaan, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys.

Miten Colline du Châteauhun pääsee?

Koska puisto sijaitsee kukkulalla, sinne tulee ensin joko kiivetä omin jaloin tai nousta hissillä, jotta maisemista pääsee nauttimaan. Puistoon löytyy useampi kulkureitti eri puolilta kaupunkia, joten valinnanvaraa löytyy. Sisäänkäynti hissille taas näytti löytyvän puiston laitamilla olevan valkoisen tornin juurelta, Montée Lesagen varrelta.

Puisto kohoaa kaupungin yläpuolella. Hissin ja yhdet rappuset puistoon löytää tuon valkoisen tornin kupeesta.

Itse olin taas se hullu, joka lähes 30 asteen lämmössä valitsi ne portaat ylös, joten hissikyydistä en sen tarkemmin osaa sanoa. Portaat olivat varsin kiipeäjäystävälliset ja matkan varrellekin mahtui muutama tasanne, jos halusi jäädä nauttimaan maisemista (eli siis tasaamaan hengitystään).

Mitä kaikkea Colline du Châteaussa kannattaa tehdä?

Sen lisäksi, että puisto tarjoaa niin upean maisematarjonnan, ettei perässä meinaa pysyä, on puistossa paljon muutakin mielenkiintoista.

Puiston rauniot eivät olleet massiiviset

Ennen puistokäyttöä kukkulan päällä sijaitsivat Nizzan ensimmäiset asutukset. Paljoakaan niistä ei ole jäljellä, mutta raunioita puistossa voi edelleen käydä ihmettelemässä. Sieltä käsin avautuvat myös oivat ihailumahdollisuudet Nizzan vanhaankaupunkiin, joka toki on uudempi kuin kukkulan rauniot, mutta silti lämpimänoransseine kattoineen ihana tunnelmapala Nizzaa.

Nizzan vanhakaupunki oli upea niin katutasolta kuin kattojen yltäkin!

Lisäksi puistosta löytyy paljon penkkejä, joille voi parkkeerata nauttimaan auringosta ja maisemista tai vaikka lukemaan kirjaa. Puiston yhdestä sopukasta löytyy myös kaunis vesiputous, jonka pärskeet myös viilentävät ihanasti lämpimänä päivänä. Lisäksi puistosta löytyy kahviloita, ja tällaiselle pihistelijälle myös vesipiste, jossa täyttää vesipullonsa maksutta!

Puiston vesiputous oli virkistävä löytö hellepäivään

Fanitan näköalapaikkojen lisäksi myös puistoja, joten tämä oli varsinainen löytö! Kaksi suosikkiasiaani yhdessä paikassa. Niiden lisäksi puisto oli täynnä ihastuttavia taideteoksia, todella upeita puita ja loputtomasti polkuja, joita pitkin seikkailla.

Puiden katveessa oli ihanaa seikkailla ympäri puistoa

Astetta hämmentävämpää ja kirjaimellista katutaidetta!

Ihastuin Colline du Châteauun niin paljon, että vietin siellä aikaa kahtena eri päivänä. Ensimmäisenä kävin hyödyntämässä täydellisen kaunista, aurinkoista ja pilvetöntä, säätä ja otin kaiken irti maisemaihailusta. Toisena taas nautin reissun viimeisen päivän kiireettömästä tunnelmasta ja istuin puistossa pari tuntia kirjaa lukien. Ja toki välillä maisemia ihaillen, koska ei niiden upeus ollut parissa päivässä miksikään mennyt!

Vaikka Nizza oli monella tapaa ihastuttava kaupunki ja iloinen yllätys, oli Colline du Château silti mielestäni kaupungin parasta antia. Varmasti suuntaan nauttimaan sen rennosta tunnelmasta toistekin, kun taas joskus Nizzaan suunnistan.

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER |  BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply