Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Kesäloma osa kolme – Nizza ja Monaco

Kesäloman ripottelu useampaan eri osaan ei tunnu näin Suomessa asuvana olevan huono veto. Kun Suomen kesä on mitä on, tarjoutuu mahdollisuus kokea kunnon kesä kolmeen eri otteeseen. Kaksi osaa kesälomasta on jo takana, viimeinen on ensi kuussa edessä.

Vaikka aluksi tuo elokuun lomaviikko oli korvamerkattu mutta kohdetta vailla, onnistui se löytämään määränpäänsä. Olin jo alkukeväästä haaveillut Nizzasta, mutta koska olen itse itseni ehdollistama ihmiskoekaniini ja harrastan tämän vuoden satasella reissuun -kokeilua, oli se jatkuvasti noin 125 euron lennoillaan liian kallis kohde.

Kunnes pitkän odotuksen, vaihtoehtoisten suunnitelmien ja vaikka minkä jälkeen nappasi. Norwegianin jäsentarjouksella ja 18 Norwegianin lentopisteen avulla sain hilattua hinnan 109,90 euroon. Ei ihan satasta, mutta vain sen verran yli, että pystyin elämään asian kanssa. Ja niin Nizza kutsuu!

Miksi juuri Nizza?

Myönnän, että Nizza alkoi kiinnostaa mua siksi, että se tarjoaa kätevän mahdollisuuden käydä Monacossa. Aistin siellä pientä kulmakarvojen kohottelua, sillä Noora ja rahalta haisevat kohteet eivät ole ennenkään olleet kovin toimiva yhdistelmä.

Myönnän, etten edes odota Monacolta suuria. Sinne on suunnitelmissa ihan vain päiväretki ja yritystä löytää jotain tunnelmallisia nurkkauksia ja mielenkiintoisia paikkoja. Ja siksi, että siellä käytyäni voin sanoa käyneeni kaikissa kuudessa Euroopan pikkuvaltiossa. Ja voihan olla, että Monaco onnistuu yllättämään positiivisesti, kun suuria ennakko-odotuksia ei ole!

Vaikka Nizza valikoituikin kohteeksi lähinnä sen tarjoaman Monaco-potentiaalin suhteen, alkaa se vaikuttaa kivalta valinnalta. Varsinkin sen vanhakaupunki ja värikkäät talot vetoavat. Rantaihminen en sen suuremmin ole. Mutta uskon viihtyväni siellä enemmän kuin hyvin muutaman päivän ajan.

Lisäksi mulla on suunnitteilla mahdollinen toinen päiväretki jonnekin lähiseuduille, koska viisi päivää antanee myöden toisellekin seikkailulle. Olen googletellut alueen kyliä ja kaupunkeja ja kuvien perusteella ihastunut Grasseen. Vuoren rinteillä kohoavat värikkäät talot näyttävät juuri niin mun makuun olevilta.

Nyt kysyisinkin vinkkejä. Jos sulla on kokemusta Grassesta, kuulisin niitä mielelläni! Tarjoaako se mitään päiväretkeläiselle? Lähinnä sellaiselle, joka rakastaa vuoria, historiaa ja päämäärätöntä haahuilua? Entä mitä Nizzassa kannattaa tehdä ja nähdä? Rantavinkkejä en tarvitse, kaikki muut otan innolla vastaan! Entä miten tuolla alueella pärjää englannilla? Nizzassa ehkä kohtalaisesti, mutta miten muualla? Omat ranskan taitoni rajoittuvat lähinnä kahteen M-kirjaimella alkavaan sanaan, joista toinen on kohtelias, toinen taas ei.

Suomen kesän valloitus

Lisäksi yritykseni panostaa Suomen tutkimiseen ovat edelleen voimassaan. Kohtapuolin mua kutsuu Vaasa, siellä toiveena olisi vihdoin päästä tutkimaan Merenkurkun saaristoa. Lisäksi Tamperetta tulee varmasti koluttua. Siskoni on tulossa tänne kylään ensi kuussa, joten ehkä jotain kivaa olisi tarkoitus keksiä. Lisäksi näillä näkymin olen suuntaamassa Keravalle aloittamaan kesäloman kolmannen osani. Älkää kysykö miksi, mä en oikein itsekään tiedä!

Onko sulla jo lomat pidettynä vai lysti vasta edessä?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Hanna/ Ranskatar reissaa
  24.7.2017 at 15:48

  Mulla löytyy blogista postaukset Nizzasta ja Monacosta! Myös Grassessa on käynyt, siitä juttu täällä: https://www.rantapallo.fi/revesetvoyages/2014/09/24/hajuvesitehtaiden-grasse/ Tosin oon ehkä sitä mieltä, että Rivieralta löytyy muutama kivempikin päiväretkikohde! Suosittelen tekemääb yhdistelmäretken Eze+ Villefranche-sur-Mer, ensin bussilla Ezeen, tunnin vaellus sieltä alas merenrantaan, josta pääsee bussilla jatkamaan Villefrancheen. Toinen kiva pikkukylä on Saint-Paul-de-Vence, sieltä ei tosin ole merimaisemat niinkuin Ezestä. Mentonin pikkukaupunki Italian rajalla on myös kiva. Edullisin tapa tehdä päiväretkiä on bussilla, kannattaa tsekata Lignes D’Azur -bussiyhtiön nettisivut. Ja Nizzassa osataan enemmän englantia kuin monessa muussa paikassa Ranskassa, joten uskoisin, että siellä pärjää ihan hyvin 🙂 Mahtavaa reissua!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   25.7.2017 at 20:26

   Jes, kiitos hurjan paljon vinkeistä! Nizza-postauksia muistinkin sulla olevan, mutta kiva että muitakin löytyy. Pitää käydä lukemassa niitä ihan ajan kanssa. Ja noi päiväretkisuositukset pitää tsekata myös. En oo kamalan paljon ehtinyt alueeseen perehtyä ja Grasseenkin ihastuin lähinnä kauniiden kuvien perusteella.

   Bussilla on kiva kulkea, joten pitää pistää muistiin myös ton yhtiön sivut, sitten kun tiedän minne haluan päiväretkelle. Valinnanvaraa tuntuu olevan paljon, mutta aikaa vähän! Viisi päivää voisi varmasti viettää ihan Nizzan ympäristössäkin seikkaillen, mutta haluan ehtiä tutustua myös ihan Nizzaan 🙂 Kiitos, odotan jo innolla reissun alkua!

 • Reply
  Virpi/Täynnä tie on tarinoita
  25.7.2017 at 09:04

  Nizza on kiva kohde ja Monaco oiva päiväkohde. Tuossa ajassa ehtii jo tutustua ympäristöönkin. Täytyypä muuten lukea tuosta sinun satasella reissuun-siinnitelmastasi. 🙂
  Tässä muutama postaus jotka kirjoitin vuoden takaiselta Nizzan reissulta.
  http://virpihannele.fi/blog/2016/09/26/valloittava-nizza-ja-kuvankauniit-pikkukylat/
  http://virpihannele.fi/blog/2016/10/03/loistelias-monaco-ja-vierailu-ruhtinasperheen-autotallissa/

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   25.7.2017 at 20:29

   Kiitos, nuo postaukset menevät lukuun heti kun ehdin reissua enemmän suunnitella! Tuolla seudulla viihtyisi varmasti enemmän kuin viisi päivää, mutta tuo armoton budjettihaasteeni ei antanut periksi pidemmälle reissulle. Muita mun budjettiin sopivia lentoja ei ollut tuolle ajankohdalle tarjolla 😀 Mutta kiva edes tuon verran päästä seikkailemaan noille seuduille 🙂

Leave a Reply