Kerran poistuin kotoa
Bussilla ja junalla Eurooppa Matkavinkit

Helposti bussilla Tallinnasta Tarttoon

Reissasin viime kuussa Virossa ja testasin samalla bussimatkailua maassa. Matkustin Lux Expressin kyydissä Tallinnasta Tarttoon ja takaisin, ja bussi oli mulle varsin nappi valinta.  Matkustaminen oli helppoa, mukavaa ja erittäin edullista.

Koska moni muukin varmasti haluaa tutustua Tallinnan lisäksi muihin Viron kaupunkeihin, mutta ei välttämättä halua tehdä sitä autoillen, ajattelin jakaa vinkkini bussimatkailun suhteen Virossa.

Mistä ostaa bussilippu?

Itse aloitin kohdevalintani googlettelemalla, minne kaupunkeihin Tallinnasta pääsisi helposti ja edullisesti ja kohteekseni valikoitui Tartto. Kun kohde oli päätetty, olin samalla löytänyt myös lupaavalta vaikuttaneen bussifirman, Lux Expressin.

Lux Express on kuin Suomen Onnibus. Se tarjoaa edullisia matkoja kaupunkien välillä ja liput ostetaan netistä. Nettisivua voi käyttää myös suomeksi, joten se varmasti helpottaa sen käyttöä entisestään. Sivulta valitaan haluttu reitti ja sen jälkeen mihin aikaan haluaa matkan taittaa. Liput toimitetaan sähköpostiin pdf-tiedostona.

Lippua ei ole pakko tulostaa, mutta halutessaan toki voi. Bussiin noustessa lipun QR-koodi luetaan, ja sen lukeminen onnistuu hyvin myös älypuhelimen ruudulta. Itse en tulostanut lippuja, ainoastaan tallensin ne puhelimeeni, eikä mitään ongelmia tullut.

Minkä hintaisia liput ovat?

Lux Expressillä voi matkustaa sekä Viron sisäisillä reiteillä että myös lähimaiden kaupunkeihin kuten Riikaan, Vilnaan sekä Pietariin. Viron sisäiset liput maksavat alkaen kaksi euroa, toisiin maihin hieman enemmän. Itse ostin lippuni noin kuukautta ennen matkaani ja meno-paluu Tallinnasta Tarttoon maksoi kuusi euroa. Ei paha!

Millaista bussin kyydissä on?

Edullinen bussimatkustaminen ei onneksi tarkoita automaattisesti parhaat päivänsä nähnyttä rotiskoa. Lux Expressin bussit ovat moderneja ja laadukkaita.

Kun ostat lipun, saat itsellesi automaattisesti itsellesi osoitetun paikan bussissa. Ei siis tarvitse rynniä ja tuuppia kyytiin, että pääsisi jonnekin istumaan. Penkit ovat todella mukavia, jalkatilaa oli tarpeeksi ainakin 2,5 tunnin matkalle ja bussi ajoi tasaisesti.

Matkustusmukavuuden lisäämiseksi bussissa on ilmainen wifi ja sen lisäksi jokaiselle matkustajalle on oma viihderuutu, josta voi seurata vaikka leffoja. Lisäksi puhelimen lataamiseksi on jokaiselle usb-paikka. Mun oli tarkoitus tutustua viihderuudun tarjontaan, mutta onnistuinkin nukkumaan bussimatkat mennen tullen sen verran lahjakkaasti, etten sen sisällöstä osaa sen enempää sanoa. Lisäksi busseista löytyy myös vessat.

Tallinnan linja-autoasema

Tallinnassa Lux Expressin bussit lähtevät ja saapuvat Tallinnan linja-autoasemalta. Bussiaseman sijainti on hieman keskustan ulkopuolella, osoite on Lastekodu 46. Itse kävelin muutaman kilometrin matkan hosteliltani bussiasemalle, mutta läheltä löytyy myös ainakin raitiovaunupysäkki, jos kävelymatka tuntuu liian pitkältä.

Tallinnan bussiasema oli varsin siisti ja tarjosi jonkun verran kahviloita ja kioskeja, joista ostaa vaikka matkaevästä. Bussien lähtölaiturit oli selkeästi opastettu, joten ei tarvinnut arvailla mistä bussi lähtee. Lisää linja-autoaseman palveluista ja muista voi lukea paikan kotisivuilta.

Tarton linja-autoasema

Tartossa Lux Express operoi myös kaupungin linja-autoasemalta. Tartossa bussiasema sijaitsee kaupungin keskustassa, osoitteessa Turu 2, joten sinne on helppo taittaa matkaa kävellen.

Tarton linja-autoasema vaikutti nopealla vilkaisulla hyvin samanlaiselta kun Tallinnankin, vain pienemmältä. Mutta palveluita näytti löytyvän, ja koska asema sijaitsee keskustassa, voi matkaevästä tarvittaessa ottaa mukaansa vaikka läheisistä kauppakeskuksista.

Mielestäni bussilla matkustaminen Virossa oli tehty oikein helpoksi ja mukavaksi. Bussit lähtivät ajallaan ja sieltä mistä pitikin. Aikataulu myös piti koko matkan ajan. Matkaajan olo oli tehty varsin mukavaksi ja kuulutukset tulivat myös englanniksi. Tulen varmasti matkustamaan bussilla Virossa jatkossakin!

Onko sulla kokemuksia Lux Expressistä tai bussimatkailusta Virossa muuten?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Ananas2go / Popot pogoillen
  27.7.2017 at 19:29

  Kiitos! Tämä menee listalle. Kun Express ajelee kotini läheltä Kotkan Karhulasta – Pietariin luullakseni. On tehnyt mieli kokeilla jotakin sen reittiä juuri Tallinnasta eteenpäin.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   28.7.2017 at 16:33

   Jes! Aina on hienoa kuulla, jos on onnistunut antamaan hyvän vinkin 🙂 Sullahan osuu reitityskin hyvin kohdalle, varsin monipuoliselta näytti niiden valikoima muutenkin. Pitää joskus kokeilla muutakin reittiä!

 • Reply
  Lea
  1.8.2017 at 09:31

  Viime kuussa tulimme lux-bussilla Tartosta Tallinnaan. Ostimme liput aamulla asemalta, ilmeisesti maksoimme normihinnan, 15€/kpl. Eli edullista! Itse torkuin matkan, mutta mieheni katsoi elokuvan. Kuulokkeet pitää olla omasta takaa. Ruudulta voi valita pelejä ym viihdykettä. Suosittelen!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.8.2017 at 20:26

   Kiva kuulla, että muutkin ovat tykänneet Lux Expressistä! 15 euroa ei ole ollenkaan paha hinta samana päivänä ostetuista lipuista! Hyvä, että matkanteko ei ole kallista myöskään, jos ei ole ostanut lippuja paljon etukäteen. Bussista taisi saada ostaa kuulokkeet, jos omia ei ollut, mutta ilmaiseksi niitä ei tosiaan tarjottu. Omat siis kannattaa olla mukana. Viihderuudusta olisi varmasti ollut paljon iloa, jos ei nuku koko matkaa 🙂

 • Reply
  dikiM
  16.1.2019 at 10:33

  2019 kesällä tehdään bussiretki Virossa.Tallinna , Narva , Tartto ja Pärnun kautta …….
  ollaan kerran jo oltu bussi redulla , tosin vain Tallinna —Pärnu , mut niin hyvin meni jotta nyt taas lähdetään….

Leave a Reply