Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Yhteistyö

Rennosti lomalle – haaveissa laivamatka Saksaan

Yhteistyössä Finnlines ja Rantapallo

Monille tuttu tapa viettää iltaa on pelata “Mä en ole koskaan” -peliä. Mun yksi vielä tekemätön juttu on matkustaa laivalla Saksaan. Sain melkein aikeeni toteutettua seitsemän vuotta sitten. Oli jääkiekon MM-kisat Kölnissä ja olin täynnä intoa ensimmäisestä kunnon reissustani ulkomaille pitkiin aikoihin. Ja sitten ilmoille poksahti tuo kaikkien muistama tuhkapilvi, joka sotki lentoliikennettä ja ties mitä pitkäksi aikaa. Se olisi voinut sotkea omatkin suunnitelmamme. Me olimme jo tutkailleet vaihtoehtoisia tapoja päästä Saksaan ja tutustuneet laivamatkailun saloihin, mutta pääsimme kumminkin reissaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Tästä kaikesta jäi silti pieni kutina siihen, jos joskus tekisinkin tuon laivamatkan.

Pääsin tovi sitten Finnlinesin kutsumana tutustumaan Helsingin ja Travemünden väliä kulkevaan M/S Finnladyyn ja näkemään vilauksen siitä, mitä olisin voinut kokea jo seitsemän vuotta sitten. Vaikka tällä kertaa laiva ei allekirjoittanut kyydissä satamasta irronnut, näin saattaa silti tulevaisuudessa käydä. Laivavierailu jätti varsin positiivisen mielikuvan ja kiinnostuksen kokeilla, miltä 30 tuntia laivalla tuntuisikaan.

30 tuntia aikaa olla ja nauttia

Vaikka 30 tuntia laivan kyydissä voisi ensiajatuksena tuntua kauhistuttavalta, itse näkisin sen tällä hetkellä enemmän kuin houkuttelevana ajatuksena. Saksaan toki lentää parissa tunnissa, mutta toisinaan matkan teko on vähintään yhtä tärkeä kuin määränpää. Olen viime aikoina nauttinut suunnattomasti hitaammasta matkustamisesta. Siitä, että maisemat lipuvat ohi mahdollisimman verkkaisesti. Siitä, että on aikaa keskittyä elämään siinä hetkessä. Eikä kuuntelemaan taas kerran sitä, missä lentokoneen lähin hätäpoistumistie on.

Miksi pallomeret on aina vain lapsille? Mäkin haluan!

Kerrankin olisi aikaa lukea kirjoja, imeä itseensä raikasta meri-ilmaa, nauttia äärettömästä horisontista ja vain olla. Viimeksi Italiassa valitsin hitaamman bussin nopeamman junan sijasta. Että ehtisin nauttia enemmän kaikesta näkemästäni ja kokemastani. Miksi aina pitäisi olla niin kiire?

Toki laiva tarjoaa myös aktiviteetteja, jos akut on jo ladattu tai liika rennosti ottaminen kaipaa rinnalleen vaihtelua. Sieltä löytyy esimerkiksi ravintola- ja kahvilapalveluita, myymälä, kuntosali, hierontaa ja saunaosastot porealtaineen. Itse olisin halunnut solahtaa ihanan värikkääseen pallomereen! Siellä olisi kelvannut jatkaa rentoa laivamatkasta nauttimista.

Omaa rauhaa ja meritunnelmaa

Rentoa matkantekoa lisäisi tieto siitä, ettei laivalla ole tiedossa karaokebileitä! Äänekkäät laivaturistit ovat viime aikoina tehokkaasti ajaneet mua pois naapurimaiden risteilyreiteiltä. En kaipaa useaa nuotin vierestä vedettyä versioita Aikuisesta naisesta. Koska Finnlady kuljettaa matkustajien lisäksi myös rahtia, se toimii rekkakuskien ehdoin ja tarjoaa mieluummin rauhaa ja rentoutumista. Kuka nyt pitkän ajomatkan jälkeen haluaisi nauttia kakofonisesta laivarupeamasta?

Lisää plussaa Finnlines saa siitä, että laivalla hintataso on varsin edullinen, kiitos liikennöinnin Saksan suuntaan. Saksa on tunnetusti edullinen maa, varsinkin suomalaisturistin silmin, joten saksalaisethan pyörtyilisivät sankoin joukoin, jos ruuasta ja juomasta pyydettäsiin Suomen hintoja. Niiden kohdalla muakin huimaa säännöllisesti… Ruokapuoli taas tuntuu täyttävän tällaisen nirsonkin ruokailijan tarpeet. Valinnanvaraa löytyy ja ruokahetken kruunaa herkullinen jälkiruoka. Lisäksi laivalla aamuisin tarjottavalla brunssilla voi käydä kahdesti. Sisäinen kahta aamiaista suosiva hobittini on tästä tiedosta enemmän kuin mielissään!

Hyttivalikoimasta löytyy varmasti jokaisen tarpeisiin jotain. Itse äimistelin hyttiä, joka on suurempi kuin oma yksiöni! Kyllä siellä kelpaisi taittaa reissua. Mutta eivät pienemmät hytitkään vertailussa hävinneet. Tilaratkaisut vaikuttivat hyvin toteutetuilta, eikä edes pienin hytti vaikuttanut liian ahtaalta. Lisäksi viehättävä meriteema toi raikkautta laivan ilmeeseen.

Innostuin kovasti kuullessani laivasta löytyvän lemmikkihyttejä. Tosin haaveilin, että ne olisivat hyttejä joissa olisi lemmikkejä. Vähän kuin vaikka kissakahvilat. Toistaiseksi lemmikkihytit palvelevat kuitenkin lemmikkien kanssa matkustajia. Ehkä parempi näin, sillä jos laivalta löytyisi hytti, jossa olisi matkaseurana pari kissaa, mä en taitaisi poistua sieltä edes siinä vaiheessa kun laiva olisi saapunut satamaan!

Mitä tekisin Saksassa?

Vaikka matkanteko on oleellinen osa matkaa, on määränpääkin tärkeä. Saksa on yksi suosikkimaistani, ja juuri sen kauniit vanhat kaupungit ovat lähellä sydäntäni. Mieli levänneenä olisi helppo tehdä vaikka pieni kierros pohjoisessa Saksassa. Travemünden lisäksi haluaisin ehdottomasti käydä ainakin Lübeckissä, Wismarissa sekä Schwerinissä. Siellä nimittäin on niin hulppean näköinen linna, että se on pakko päästä näkemään!

Kaikkea haluamaani ei ehkä päiväristeilyn puitteissa ehtisi nähdä, mutta onneksi maihin voi jäädä myös pidemmäksi aikaa. Finnlines tarjoaa päivä Saksassa -risteilyn lisäksi sekä yhdensuuntaisia lähtöjä ja reittimatkoja sekä yhdelle että useammalle etapille. Itse näkisin horisontissa siintävän ihanan kesäisen Saksan pohjoisosien kiertelyn lisäksi vaikka päiväreissun maan tunnelmallisille joulumarkkinoille. Laivamatkan pääset varaamaan tästä.

Millaiselle reissulle Saksaan sä lähtisit?


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sisko
  13.6.2017 at 11:17

  Oli varmasti mielenkiintoinen vierailu. 🙂 Harmi kun nuo matkojen hinnat on vaan suhteellisen tyyriitä..tosin, niin se välillä on lentäminenkin. Tuohon kyllä sisältyy myös majoitus ja saa vaan olla.. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   13.6.2017 at 17:27

   Vierailu oli todella mielenkiintoinen. Siinä tuli nähtyä paljon sellaista, mitä ei ehkä laivamatkustajana pääsisi kokemaan 🙂 Lentojen suhteen kilpailu taitaa tällä hetkellä olla niin kovaa, että hinnat ovat huomattavasti matalampia kuin muutama vuosi sitten. Ehkä siihen verrattuna laivamatkan hinta voi tuntua suurelta. Mutta toisaalta rahalleen varmasti saa myös vastinetta laivalla, ja laivalla on myös tilaa olla ja nauttia 🙂

Leave a Reply