Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Kaupunkilomat

Maltillinen pääsiäisreissu – vain kaksi maata ja kaupunkia!

Moi! Tämä bloggaaja ajautui arjen pyörteiden vietäväksi ennen pääsiäistä, eikä blogia ollut aikaa päivittää, vaikka intoa olisikin ollut. Mutta nyt ollaan taas näppiksen ääressä, muassa on myös paljon uusia reissutarinoita.

Pääsiäinen meni jo tuttuun tapaan maailmaa kolutessa, mutta viime vuoteen verrattuna homma eteni astetta maltillisemmin. Viime vuonna onnistuin reissaamaan neljässä maassa ja kaupungissa neljän päivän aikana. Nyt homman luvut menivät puoliksi sen suhteen, että neljän päivän pääsiäisseikkailuihin mahtui vain kaksi maata ja kaupunkia. Alanko tulla vanhaksi 😉

Tämä reissu oli vähän kuin vanhan kertaamista, sillä en tullut käyneeksi lainkaan uusissa kohteissa vaan menin tapaamaan kahta vanhaa tuttua – Berliiniä ja Riikaa. Berliini oli matkan pääkohde, siellä vierähti kolme päivää. Riikassa oli taas vuorokauden välilasku maanantaiaamusta tiistaiaamuun.

Kolme päivää Berliinissä

Berliini oli ensimmäisiä reissukohteitani sen jälkeen kun aloin oikeasti matkustella. Siellä tuli vietettyä neljä päivää kesällä 2011. Kaupunki oli ihastuttava, mutta jäi silti mieleen varsin sekavana. Tuntui, että sitä tuli silloin suhattua ympäriinsä vailla sen kummempaa logiikkaa ja käytyä katsomassa vähän kaikkea.

Tuoreena reissaajana en ehkä vielä silloin tiennyt mikä mua kiinnostaa ja käytyjä kohteita ja nähtävyyksiä tuli vähän arvottua meiningillä “ton on pakko olla kiinnostava kun se on mainittu kaikissa matkaoppaissa”. Nyt tulikin sitten keskityttyä niihin juttuihin, jotka mua oikeasti kiinnostivat.

Aatelkaa mikä onnenpäivä, saatte musta yli yksi kuvaa samaan postaukseen! Kiitos näistä kahdesta mun kuvasta Raijalle.

Historiafanille kuten mulle Berliini tarjoaa huikean kattauksen lähihistoriaa ja ihmettelemistä. Nyt tulikin keskityttyä paljon siihen puoleen. Lisäksi Berliinin katutaide ja urbaanit tilat olivat toinen, mikä vei mukanaan. Kolmessa päivässä ehti nähdä paljon, mutta silti niin paljon jäi vielä seuraaville kerroille. Joita varmasti on tulossa!

Vilpoinen vuorokausi Riiassa

Riian suhteen vaihtoehtoja olisi ollut pidemmän ja lyhyemmän välilaskun verran, mutta tietenkin nappasin sen mahdollisimman pitkän vaihtoehdon, samaan hintaan kun oli tarjolla.

Riiassa kävin ensimmäisen kerran helmikuussa 2012, päämotivaattorina Rammstein. Tuo ajankohta olikin kaikelle muulle kuin kunnon pyrotekniikkaa rakastavan bändin keikalle aivan onneton. Kaupunki oli järkyttävien pakkasten kourissa koko sen ajan kun olimme siellä. Pahimmillaan kylmyysmittari keikkui jossain -20 asteen hujakoilla. Hyh.

Nyt toiveissa olikin saada vähän paremmat säät visiitin ajaksi. Tämä toteutuikin, mutta ehdottomasti ensi kerralla tarkennan toiveitani – pyydän vähän sijaan paljon parempaa säätä!

Aurinkoa kaupungissa riitti, mutta siellä oli selkeästi tullut lunta vähän ennen kaupunkiin saapumistani. Lisäksi kaupunkia piiskasi taas ankara viima, joka pakotti mut laittamaan päälle about kaikki mukana olleet vaatteeni. Ensikosketukseen verrattuna sää oli siis lähes miellyttävä, vuodenaikaan suhteutettuna taas ei. No, ehkä kolmannelle kerralle saan rantakelit!

Fiiliksiä, postauksia ja kuvia on tulossa molemmista kohteista vielä lisää. Toivottavasti saan elämäni takaisin normaaliin ruotuun ja ehdin postailla näistä enemmän jo tällä viikolla.

Koska tämän vuoden reissujani ohjailee satasella reissuun -budjettihaaste, tässä tämän reissun kulut: lennot Helsinki-Berliini (lyhyt välilasku Oslossa) ja Berliini-Riika-Helsinki maksoivat yhteensä 100,91e, joista menolennot Helsinki-Oslo-Beriini ostin lentopisteillä ja maksettavaksi jäi vain verot 18,93e. Paluulento Berliini-Riika-Helsinki maksoi 81,98e. Majoitus Berliinissä maksoi hostellin twin roomissa, jossa oli oma kylpyhuone ja parveke kolmen yön osalta 126e/henkilö ja Riiassa yksi yö hostellin dormissa 10e. 

Oliko sulla mukava pääsiäinen? 

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Minna
  20.4.2017 at 12:39

  Kävin itsekin pääsiäislomalla välilaskulla Riikassa kiitos AirBalticin pitkien vaihtoaikojen, vaikka varsinaisena matkakohteena oli Belgia. Riika oli tavallaan ihan hauska kaupunki, mutta en usko, että siellä paljoa yhtä päivää pidempään jaksaisi olla…

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   20.4.2017 at 20:41

   Mä viihdyin kyllä Riiassa sen verran hyvin, ettei toinenkaan päivä olisi ollut pahitteeksi. Tosin osasyynä saattoi olla pureva viima, minkä takia osa paikoista jäi kiertämättä. En usko, että kovin moneksi päiväksi kaupunki tarjoaa nähtävää, mutta voisin helposti lähteä sinne vielä vaikka viikonlopuksi 🙂

Leave a Reply