Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Kaupunkilomat

Madridin persoonalliset kaupunginosat La Latina ja Malasaña

Madridissa on tekemistä varmasti jokaiselle. Mutta jos olet erityisen kiinnostunut päämäärättömästä vaeltelusta, pienistä kujista, väreistä, katutaiteesta, kaupungin elämän ihmettelemisestä ja pienestä rosoisuudesta, mulla on sulle pari vinkkiä! Tee kävelyretkiä Madridin La Latinan ja Malasañan kaupunginosiin.

La Latina

La Latinan kaupunginosa löytyy, kun lähtee Solin aukiolta, kaupungin keskimmäisiltä kulmilta, lounaaseen. La Latina on Madridin vanhinta seutua, ja sen huomaa kaupunginosan tunnelmassa. Siinä on jotain arvokasta ja aitoa, ja vaikka sinne ei kätkeydykään massoittain suuria nähtävyyksiä, siitä huolimatta – tai juuri siksi, se on tutustumisen arvoinen kohde.

la_latina_katu

la-latina-baari

la-latina-talo

Mun mielestä La Latina on mielenkiintoisimmillaan aamulla, kun Madrid vielä nukkuu. Kadut ovat lähes autiot, parin korttelin päässä odottava suurkaupungin vilinä kuin muisto vain. Kapeilla kaduilla ja kujilla on jopa mystinen olo. Olin yksin, vaikkakin kaupungin ympäröimänä.

Aamuseikkailussa La Latinan kaduilla on sekin hyvä puoli, että se näyttäytyy aivan uudessa valossa. Huomio kohdistuu suljettuihin oviin, pieniin yksityiskohtiin, kaupunginosan väreihin ja taiteeseen. Niihin asioihin, joita ihmisjoukossa seikkaillessaan ei pääse niin hyvin käsiksi. Uinuvaan kaupunkiin, joka on valmis paljastamaan salaisuutensa niille, jotka niitä osaavat etsiä.

la-latina-kahvila

la-latina-taide

la-latina-tunnelma

On siellä myös paljon muutakin mielenkiintoista. Kapeiden kujien vastapainoksi La Latinasta löytyy tilan tuntua, sillä se on kuorrutettu ihastuttavilla aukioilla. Lisäksi se on ripoteltu täyteen pittoreskeja kirkkoja ja muita ihastuttavia rakennuksia. Jokaisella kaupungilla on omat ominaispiirteensä, Madridilla yksi selkeimmin esiin nousseista oli upeat talonpäädyt.

Kun La Latina herää eloon, se on kuin toinen maailma. Sieltä löytyy paljon ravintola- ja baarikulttuuria, ja ne tuovat mukanaan ne ihmiset, joista aamuiset kadut olivat vapautuneet.

la-latina-arkkitehtuuri

la-latina-madrid

la-latina-talo-taide

El Rastro -kirpputori

Sykettä kaduille tuo myös jokasunnuntainen katukirpputoritapahtuma, El Rastro, joka kaupungin tavoista poiketen alkaa jo aamuyhdeksältä. Itse osuin sen huminaan sattumalta. Sateinen sää ei houkuttanut suurempiin materialistisiin tutkimusmatkoihin, mutta paremmalla säällä kojujen antiin olisi varmasti ollut hauskaa tutustua.

el-rastro-kirpputori

Malasaña

Malasañan kaupunginosa tunnetaan myös asukkaiden kesken nimellä Maravillas sekä Universidas, joka onkin alueen virallinen nimi. Vinkin käydä Malasañassa sain London and Beyond -blogin Lenalta, suuri kiitos siis tästä suostuksesta. Osui ja upposi!

malasana-arkkitehtuuri

malasana-pizzeria

malasana-talot

Malasañakaan ei ole kaukana Madridin keskustan sykkeestä. Se löytyy heti kaupungin pääkadusta, Gran Viasta, pohjoiseen. Itse seikkailin alueella, joka jää Bilbaon, Callaon ja Gran Vian metroasemien väliin.

Malasañanassa ja La Latinassa on paljon tiettyjä samoja piirteitä. Molemmista löytyy paljon ravintoloita ja baareja, värikkyyttä. katutaidetta, paikallisia sekä tiettyä rempallaan oloa. Mutta siinä missä La Latina tuntui olevan enemmän rosoinen ja ehkä tietyllä tapaa arkisempi, oli Malasañan särmikkyys hipsterimpää ja nuorekkaampaa.

malasana-arkkitehtuuri-1

malasana-bloggaaja

Kiitos kuvasta Historia de viajes -blogin Katjalle!

malasana-tunnelma-1

Howitravel.co-sivusto on valinnut Malasañan vime vuoden 15 cooleimman kaupunginosan joukkoon, enkä ihmettele! Malasaña oli cool. Se oli kiinnostava, persoonallinen ja aito, mutta ei silti liikaa mitään niistä. Ainakaan vielä. Siinä missä rosoinen La Latina tuntui kuplivan vielä suurimman suosion pinnan alla, Malasaña oli juuri sitä, mikä on tällä hetkellä kiinnostavaa. Se oli hyvin täydellinen Instagram-kaupunginosa!

Osuin näille kulmille myös sunnuntaina, ja vaikka sunnuntai (ja liian aikaiset ajankohdat) ovat aina pois varsinkin siitä, jos haluaa löytää kivoja kauppoja tai herkullisia ravintoloita, se antaa mielenkiintoisen katsauksen naapurustojen katutaiteeseen. Monien suljettujen ovien eteen oli vedetty katutaiteella kyllästetyt taitto-ovet, joiden ulkoilmagalleriasta olisin jäänyt paitsi paikkojen ollessa auki.

malasana-katutaide-2

malasana-kauppa

malasana-madrid

Jos sulla on Madridissa varata tunti-pari aikaa mielenkiintoisille kävelyretkille, suuntaa siis sekä Malasañaan että La Latinaan. Tai voisihan noilla kulmilla pyöriä vaikka kuinka pitkään, jos intoa ja jalkojen kuljetuskykyä riittää. Aamuisin paikat ovat ihan eri maailmoja kuin illalla, joten jos sulla on enemmän aikaa, vieraile kummassakin paikassa kahteen eri otteeseen!

Oletko sä tutustunut Madridin eri kaupunginosiin? Mikä on sun suosikki?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  12.3.2017 at 21:39

  Kiitos vinkeistä, nämä vaikuttavat kiinnostavilta alueilta! Madrid kutsuu ihan muutaman viikon päästä. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   13.3.2017 at 20:46

   Oi, se on jo niin pian edessä! Toivottavasti sait tästä hyviä vinkkejä, mä ainakin viihdyin tuolla loistavasti 🙂 Ihanaa reissua!

Leave a Reply