Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet

IGTT: Väriä kaupunkikuvaan – parhaat katutaidelöytöni

Hersyvää helmikuuta! Vuoden ensimmäisestä kuukaudesta on onnellisesti selvitty. Tai ainakin selvitty, sillä sain viime yönä kiusakseni erittäin ärhäkän flunssan. Tammikuuta ehdin viettää myös iloisemmissa merkeissä, sillä tein vuoden ensimmäisen reissuni. Kohteena oli Madrid, jonka suhteen ei ollut odotuksia, mutta joka pääsikin yllättämään hyvin iloisesti. Hurmaannuin kaupungin fiiliksestä, värikkyydestä, sopivasta rempallaanolosta ja erityisesti sen katutaiteesta! Siitä sainkin inspiraation tämän kuun IGTT-postaukselleni.

katutaide madrid

Muutama maistiainen Madridista

Mä rakastan kaupunkeja, joissa on persoonaa. Omaan makuuni se yleensä tulee ilmi kaupungin tunnelmassa, omaperäisyydessä, värikkyydessä, historiassa ja siinä, että kaupunki on muutakin kuin harmaata betonielementtiä ja sokaisevankirkkaita lasiseiniä. Mä rakastan paikkoja, joissa on pientä pilkettä silmäkulmassa ja tunnetta siitä, ettei elo siellä ole niin vakavaa. Pirskahteleva katutaide on siksi mulle varsin paljon mieleen. Se on yleensä kujeilevaa, piristävää ja joskus hieman anarkististakin. Kaupunki ilman pieniä oivalluksia pitkin matkaa on hyvin tylsä kaupunki.

katutaide tallinna

Rahaa pummaava Darth Vader kavereineen löytyy Tallinnasta

Madridissa voin erityisesti suositella päämäärätöntä kävelyä pitkin Malasanan ja La Latinan alueita. Mä seikkailin molemmissa sinne minne jalat ja kamera veivät ja ihastelin upeita seutuja. Sunnuntai on joskus huono aika seikkailla missään kaupungissa, sillä monet paikat ovat kiinni. Madridille se teki hyvää. Monen kaupan, ravintolan tai muun eteen vedetyt ovet olivat täynnä upeita taideteoksia. Niillä oli kyllästetty myös monen talon päädyt, pala seinää tai joku hauska pieni yksityiskohta.

street art christiania

Christianian antia. Tuolta yksistään olisin voinut laittaa tähän postaukseen vaikka kuinka monta kuvaa!

street art montreal

Montrealin upeita seinämaalauksia

Madrid ei ole ainoa kaupunki, jonka kaupunkikuvaa elävöittävästä taiteesta olen lumoutunut. Ehkä oma katutaidesuosikkini löytyy hieman yllättäenkin valtameren takaa, Montrealista. Siellä oli niin monta koristeellista talonpäätyä piristämässä kaupunkikuvaa, että omat sormet eivät tainneet riittää niiden laskemiseen. Montrealin kanssa vahvasti ykköspaikasta kilpailee myös Kööpenhaminan Christiania, joka muutenkin rappioromantiikassaan on kohde vailla vertaa. Christianiassa olisin voinut tallentaa paikan yksityiskohtia vaikka tuntikausia.

tulitikkutehdas tampere

Tampereen huikean upea tulitikkutehdas

colorful street art

Tunnelmapalat Istanbulista ja Wienistä

Mulle on tärkeää, että katutaide ei ole sotkua, vaan se on oikeasti harkittua ja upeaa taidetta. Toki suuremmat taideteokset tai vakka Wienin Tonavan kanaalin varrelta löytyvä graffitien ulkoilmagalleria tarjoavat enemmän ihmeteltävää, joskus hyvinkin pienet taidepläjäykset juuri oikeassa paikassa saavat hymyn korviini. Yksi tällainen suosikkini on Brnossa bongaamani pienet tassunjäljet portaikossa. Ne ihastuttivat suuresti.

street art animals

Sympaattinen apina löytyi Quebecista, tassunjäljet Brnosta

Katutaiteen ei aina tarvitse olla seinillä, muureissa ja muissa pystypinnoissa. Se voi olla myös itse kadussa. Värikkäät portaat tai vaikka Reykjavikin sateenkaarikatu ovat myös loistavia kaupunkikuvan piristäjiä. Eikä taiteen välttämättä tarvitse aina olla piirrettyä tai maalattua. Se voi olla myös hauska patsas, taideinstallaatio tai muu, joka onnistuu tuomaan kaupunkikuvaan sitä jotain. Madridissa valitettavasti jätin väliin kaupungin hehkutetut taidemuseot, sillä sellaisesta taiteesta en välttämättä ymmärrä paljoakaan. Katutaide rosoisuudessaan on enemmän mun juttu – eikä siitä yleensä tarvi edes maksaa!

katutaide

Värikästä astumispintaa Salemista ja Reykjavikista

Iskeekö suhun katutaide? Entä mistä sun mielestä löytyy hyviä katutaidepaikkoja? Otan vinkkejä innolla vastaan!

Lue myös nämä:


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Skimbaco ja Muru Mou. Itsehän olen Instagramissa nimimerkillä @hallanvaara.

You Might Also Like...

34 Comments

 • Reply
  Skimbacon Katja
  2.2.2017 at 02:30

  Joo iskee kyllä, ja täällä meillä Halifaxissa on myös upeita katumaalauksia. Todella mahtava kokoelma kuvia eri kaupungeista, kiitos tästä 🙂 Pikaista paranemista!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.2.2017 at 20:50

   Kiitos! Tätä postausta olen suunnitellut jo jonkin aikaa tehtäväksi, mutta nyt kuvagalleria oli sen verran laaja, ja tuore inspiraatiokin hankittu, että tästä oli vihdoin hyvä lähteä kirjoittelemaan 🙂 Halifax pitää pistää mieleen, kun joskus taas sinne päin maailmaa eksyn. Flunssa on ottanut onneksi jo askeleen parempaan päin, kiitos!

 • Reply
  ananas2go
  2.2.2017 at 05:13

  Joo, 2016 taisi tömähtää oikein kunnolla. Alkoi kissankuvista kotikaupungin sähkökopeissa. Hei, onhan Myrtsi jo tuttu? Siis Myyrmäki Vantaalla ja MyyrYorkin ihmiset? Siellä on aika upeita juttuja. Juttu viipyy yhä luonnoksissani.

  Myös #purkutaide on kiintoisaa mutta sehän häviää, kuten Keravalla nyt on käynyt viime kesän projektin. Onneksi on muutama kuva muistona ananastogon Instassa.

  Taide ja ymmärtäminen… No, kuvataide on minulle taiteenlajeista kaikkein vierain. Koen kyllä gallerioissa sitä, että teokset eivät puhu minulle (vaikka visuaalinen kaveri kuinka tivaa vieressä). Ehkä katutaide tosiaan on jotenkin ihmisläheisempää nykytaiteessa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.2.2017 at 20:54

   Mä en harmikseni muista, mistä innoitukseni on varsinaisesti saanut alkunsa, mutta muutaman vuoden ajan ole reissuillani erityisesti tiiraillut kaupunkien katutaidetta kaiken muun ohessa. Myrtsi ei ollut tätä ennen tuttu, mutta kiitos mahtavan kuuloisesta vinkistä! Toivottavasti saat postauksen kirjoitettua 🙂 Mä miellän itseni varsin visuaaliseksi ihmiseksi, mutta olen huomannut, että harvemmin maalauksia jaksan tuijottaa montaa sekuntia kauempaa. Valokuvista saan jo paljon enemmän iloa. Mutta onneksi kaikkien ei tarvitsekaan kaikesta pitää ja mulle riittää hyvin, että mä pidän katutaiteesta!

 • Reply
  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA
  2.2.2017 at 10:28

  Katutaide on kyllä kaunista – tykkään tosi paljon siitä rosoisesta fiiliksestä, minkä se luo. Mä kävin viime syksynä Vietnamissa Huessa hylätyssä vesipuistossa, joka oli vallattu sitten erilaisin graffitein. Se oli kyllä tosi mielenkiintoinen paikka! Toinen oma lemppari on Reykjavik, joka sullakin vilahtaa tuolla.

  Pitää kyllä ensi kerralla Tampereelle käydessä vierailla tuolla tulitikkutehtaalla!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.2.2017 at 20:58

   Muistelenkin lukeneeni sun postauksen tuosta huvipuistosta. Sellaisista paikoista tykkään reissuillani. Monesti ennen reissulle lähtöä googlettelenkin, löytyykö kohteesta hyviä katutaidemestoja, hylättyjä paikkoja tai muita vastaavia. Reykjavik oli kyllä todella ihastuttava ja värikäs kaupunki. Sieltä päätyi Instaan aikanaan valitettavan vähän kuvia, kun maan luontokohteet ajoivat edelle 🙂 Tulitikkutehdasta suosittelen kyllä käyntikohteeksi, jos tänne suunnalle osuu! Se on ihan huikea paikka.

 • Reply
  Miia
  2.2.2017 at 15:19

  Tosi kiva postaus! Aihe on lähellä sydäntä, sillä itsekin tykkään kohteissa aina käydä kävelemässä alueilla, josta katutaidetta löytyy ja pistää ns. kamera laulamaan. 😀 Viime syksynä Lontoossa osallistuin myös kävelykierrokselle, jonka painopiste oli itäisen Lontoon historiassa sekä katutaiteessa.
  Oli kiva myös bongata tästä postauksesta tuttujakin paikkoja: Reykjavik, Tallinna, sekä tietysti Tampere! Köpikseen olen suuntaamassa ensi kuussa ja Christiania on kyllä must-see kohde. Madrid ei ole mua koskaan oikein houkutellut, mutta nyt kun toit tämänkin puolen kaupungista esiin, niin voisi sinnekin viikonloppureissun joskus tehdä! 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.2.2017 at 21:03

   Kiitos! Mä olen jo kauan palanut halusta postailla tästä, mutta nyt Instan kuvagalleria alkoi olla aiheen suhteen varsin hyvällä mallilla. Lontoosta kyllä löytyy paljon upean näköistä katutaidetta. Mä en ole aiemmilla reissuillani tainnut edes parhaille apajille osua, mutta onneksi sinne pääsee taas aina uudelleen 🙂 Pari kävelykierrosta Lontooseen on jo suunnittelun alla, mutta tuo mainitsemasi kiinnostaisi kovasti myös. Hyvä tietää, että sellaisia järjestetään!

   Christiania on kyllä aivan ehdoton kohde katutaiteen ja rappion ystävälle. Pusher Streetin ulkopuolella, paikan laitamilla, on ainakin paljon noita värikkäitä paikkoja. Ja siellä saa onneksi kuvatakin ilman huolta. Mun on pakko myöntää, ettei Madrid houkutellut muakaan suuresti ennakkoon, ja jos en olisi edullisia lentoja sinne saanut, niin en ehkä olisi lähtenyt. Mutta onneksi lähdin. Kun tiesi minne siellä suunnata, löytyi kaupungista paljon ihastuttavia paikkoja 🙂

 • Reply
  duunireissaaja
  2.2.2017 at 16:52

  Mä tykkään myös rosoisesta, osin jopa rähjäisestä kaupunkikuvasta, vaikka mun insta pakkaakin olemaan täynnä idyllisiä kujia. Löytyy sieltä onneksi vastapainoksi Tallinnaa, Hampuria, Berliiniä ja vähän Myyrmäkeäkin.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.2.2017 at 21:05

   Mullakin taitaa Instaan eksyä eniten sitä maailman silotellumpaa kauneutta, mutta enenevässä määrin myös urbaani taide ja rappio eksyvät kuvagalleriaan. Tuo Myyrmäki mun pitää kyllä päästä joskus tsekkaamaan!

 • Reply
  sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa
  2.2.2017 at 18:57

  Suomessakin saisi kyllä olla enemmän väriä kaupunkikuvassa, vaikka sitten juuri katutaiteen muodossa. Kyllä rähjäromantiikkka aina lasipinnat voittaa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.2.2017 at 21:07

   Suomestakin onneksi jonkin verran väriä löytyy, ainakin jos tietää minne suunnata. Mutta onhan se yleiskuva silti valitettavan tylsä ja harmaa. Kauniit talonpäätymaalaukset piristäisivät kaupunkikuvaa jo huomattavasti.

 • Reply
  Anu / Mielilandia
  2.2.2017 at 19:30

  Katutaiteesta tulee aina hyvä fiilis ja sun kuvat ovat ihania! Kuten Sarsa kommentoikin, Suomessakin saisi mielellään olla enemmän värejä kaupunkikuvassa. Tuo Reykjavikin sateenkaaritie on ihana! Mä asun Hollannissa, ja täällä on monessa kaupungissa sateenkaarisuojateitä. 🙂

  Kävin muuten Madridissa 2009, ja mun mielikuvissa se oli jotenkin paljon tylsempi kuin sun kuvissa. Täytyy ehkä suunnata kaupunkiin joskus uudestaan. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.2.2017 at 21:10

   Kiitos! Katutaiteesta todellakin tulee hyvä fiilis. Oi, noi sateenkaarisuojatiet kuulostaa hauskoilta. Mä olen pari kertaa käynyt Hollannissa, mutta en muista sellaiseen siellä törmänneeni. Onko ne kovin uusi juttu? Pitääpäs tehdä joskus taas reissu sinne suuntaan, että pääsen näkemään sellaisia livenä 🙂

   Madrid on myös “tylsä”, riippuen siitä missä liikkuu. Löytyyhän sieltä myös paljon perusrakennuksia ja hillittyjä värejä. Mutta onneksi sieltä löytyy myös noita ihastuttavampia kulmia. Ehdottomasti kannattaa käydä siellä joskus uudestaan 🙂

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  2.2.2017 at 21:43

  Katutaide, silloin kun se on tosiaan harkittua eikä mitään random-töhryä, on ihan mahtavaa! Pidän, se tekee jotenkin rouhean ilmeen kaupungille. 🙂 Hyviä katutaiteen bongausmestoja on esim. Glasgow, joka jää Edinburghin varjoon kauneudessaan, mutta huikea tunnelma siellä on silti, eikä vähiten katutaiteen takia. Myös yllättäen rakas synnyinkaupunkini Kerava on kunnostautunut katutaiteessa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.2.2017 at 10:15

   Edinburghissa mä oon käynyt, mutta Glasgow on vielä vierailua vailla. Edinburgh hurmasi mut aikanaan niin, että jos mulla ei olisi nyt tiedossa katutaidehoukutinta Glasgowhun, tuskin sinne olisin muuten kamalasti menossa. Kiitos vinkistä! Oho, Kerava ei olisi ensimmäisenä mielessä katutaiteen tyyssijana, mutta pidetään tämäkin mielessä, jos joskus sinne kulmille satun eksymään 🙂

 • Reply
  Jonna / Lempipaikkojani
  2.2.2017 at 21:50

  Mä olen myös silleen kahtiajakoinen, että tykkään yhtä lailla rosoisesta katutaiteen täyttämästä katukuvasta kuin perinteisestä romanttisesta ristikkorakentamisesta tai ylipäätään pienistä idyllisistä ja söpöistä kylistä. Molempi parempi. Joku aika sitten kävimme päiväseltään Hollannin puolella ja Herleenin kaupunki oli kauttaaltaan katutaiteen täyttämä. Oli tosi hauska bongailla toinen toistaan hienompia teoksia. https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/12/13/katutaiteen-tayttama-heerlen-hollannissa/

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.2.2017 at 10:19

   Samoja fiiliksiä, idylliset kylänäkymät ovat yhtälailla mieleen kuin katutaide. Mutta molemmissa on sitä omaleimaisuutta, väriä ja persoonaa, vaikkakin hyvin eri tyylillä tehtynä 🙂 Heerlenistä en olekaan koskaan kuullut, mutta kiitos vinkistä. Laitan nimen muistiin!

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  2.2.2017 at 22:10

  Täällä Belgradissa katutaidet (toisaalta myös turhanpäiväset sotkutagit) kukoistaa! Koitan instailla niitä näiden muutaman kuukauden aikana. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.2.2017 at 10:20

   Kiitos, taas tuli hyvä vinkki! 🙂 Huomasinkin sun Instassa jo yhden hyvän kuvan sieltä. Pitää seurailla sitä jatkossakin innokkaasti!

 • Reply
  idahhh
  3.2.2017 at 16:04

  Reykjavikissä hämmästyin miten paljon katutaidetta ja muutenkin käytetty luovutta kauppojen ulkoseinillä ja esim. sadevesikaivojen kansissa! 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.2.2017 at 20:01

   Reykjavik oli kyllä todella ihastuttava kaupunki! Joka puolella tuntui olevan jotain pientä tai suurta taidetta tai muuta hauskaa, mihin kääntää katseensa. Harmi vaan, että Islannin luonto vetää puoleensa niin pahasti, ettei kaupungille millään malttaisi antaa paljoa aikaa 😀

 • Reply
  Teea | Curious Feet
  3.2.2017 at 16:39

  Ihana postaus! Ja todellakin iskee! Kaupungeissa on oltava taidetta ympäriinsä tai muuten ne eivät suuremmin viettele puolelleen. Itsekään en tykkää (yleensä) töhryistä vaan kuvista sekä teksteistä, jotka on tehty taidolla ja/tai ajatuksella. Matkustellessa paras fiilis tuleekin usein siitä kun kulman takaa silmiin osuukin äkkiä upea graffitti tai hieno patsas, häkkyrä tai muu teos, joka tekee kadusta persoonallisen.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.2.2017 at 20:04

   Kiitos! On ollut ihanaa huomata, kuinka paljon muitakin katutaiteen ystäviä löytyy 🙂 Tuo on yksi munkin suosikkiasioitani reissatessa, kun yhtäkkiä jostain kulman takaa löytyy joku upea talonseinä tai muu taideteos. Monta kertaa olen näiden takia poikennut aiotulta reitiltä, tai ainakin tehnyt lisäkoukkailuja spontaanin vaeltelun lomassa. Eikä koskaan ole haitannut. Pienet ja suuret värinpilkahdukset kyllä tekevät kaupungin tunnelman.

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  4.2.2017 at 22:57

  Täytyykin käydä tsekkaamassa lähiaikoina Tampereen Tulitikkutehdas, paljonko on maalaukset muuttuneet viimenäkymästä! Tampereellahan on nyt Lielahdessa upeita katumaalauksia myöskin, Kekkonen komeimpana. Puerto Ricon San Juanissa oli huikeita katutaideteoksia, mitä oli ilo katsella.

  Missäs tuo Tallinnan Darth Vader tarkalleen on?

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.2.2017 at 10:47

   Mäkin voisin tehdä uusintavisiitin Tulitikkutehtaalle, edellisestä käynnistä on jo melkein 1,5 vuotta! Lielahdesta oon kuullut kehuja. Siellä pitäisi päästä käymään, mutta se on muka niin kaukana… No, ehkä keväämmällä kun ulkona on taas kiva olla 🙂 San Juan pistetty korvan taakse. Puerto Ricoon on tuntunut olevan aika paljon lentotarjouksia.

   Darth Vader löytyy Tallinnan vanhastakaupungista. Ihan tarkkaa sijaintia en muista, mutta tajusin, että Instasta löytyy myös isompi kuva tuosta seinästä/alueesta, missä pummaileva Darth on. https://www.instagram.com/p/BMeraD1AWiv/ Siitä vaan sijaintia tunnistamaan!

 • Reply
  Heidi / Auringon alla
  5.2.2017 at 18:27

  Katutaide on ehdottomasti mun (meidän) juttu! Ja Madrid on yksi Euroopan lempikaupungeistani 🙂 Joululomalla menimme varta vasten HCMC:ssä katutaidealueelle ja edellisellä lomalla New Yorkissa tuli tuttuun tapaan bongattua juttuja sieltä täältä. Kävimme samalla reissulla Philadelphiassa ja aamulenkillämme lähdimme nimenomaan bongaamaan katutaidetta. Sitä edellinen reissumme oli Berliiniin ja sen saattaa jo arvata, mitä siellä tehtiin 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.2.2017 at 20:34

   Mahtavaa kuulla! Mä jotenkin täysin unohdin postauksestani Philadelphian katutaiteen. En kyllä ymmärrä miten se on mahdollista, sillä siihen kaupungissa käydessäni ihastuin suuresti. Ehkä kuvia siitä ei Instaan päätynyt niin paljon, sillä Philly oli muutenkin niin kuvauksellinen. Mä olen taas pääsiäisenä suuntaamassa toista kertaa Berliiniin, ja sama kantava teema taitaa sillä reissulla olla kuin teilläkin 🙂

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  6.2.2017 at 18:55

  Minäkin tykkään katutaiteesta ihan hulluna, ja onneksi sitä pääsee ihastelemaan jonkin verran täällä Köpiksessä. Yllättävä katutaiteen täyttämä kaupunki on Puerto de la Cruz Teneriffalla: siellä on todella paljon maalattu talojen päätyihin upeita teoksia. En olisi ensimmäisenä ajatellut, että Kanarialla osataan arvostaa katutaidetta 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.2.2017 at 21:09

   Köpiksessä on kyllä Christianian ulkopuolellakin kivaa katutaidetta ja se on muutenkin ihanan värikäs kaupunki! Mun kaveri oli juuri tuolla Puerto de la Cruzissa ja pisti Instaan kuvia tuosta talonpäätytaiteesta. Tuijottelin niitä ihan ihmeissäni, koska ei mullekaan tullut ensimmäisenä mieleen, että Kanaria on joku katutaiteen salainen mekka 😀

 • Reply
  Henna / Kulkutautiset
  6.2.2017 at 21:16

  No iskee, vaikken sen perässä tietoisesti kuljekaan. Lontoosta löytyy monet lempparit ja viime kesäisellä Tallinnan reissulla totesin, että aika mainiota katutaidetta sielläkin 🙂 Olipa pirteitä kuvia tässä postauksessa! ♥

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.2.2017 at 21:26

   Mä olen vasta viime aikoina alkanut vähän tsekkailla etukäteen, josko jossain paikassa on kivaa katutaidetta. Mutta monesti sitä on vain menossa jonnekin, ja taide kävelee vastaan 🙂 Lontooseen pitäisi kyllä päästä katutaidepainotteiselle reissulle joskus. Kiitos, itsekin tykkään paljon tämän postauksen kuvista!

 • Reply
  Travelloverin Annika
  12.2.2017 at 12:30

  Aivan mahtavia kuvia! Katutaide on upeaa, mutta monesti raja taiteen ja töhryn välillä on häilyvä. Töhryt tekevät heti epämääräisen ja epäsiistin vaikutelman, kun taas kunnollinen katutaide on ihan eri luokkaa. Juuri pari viikkoa sitten Istanbulissa oli alueita, joilla nuo kilpailivat keskenään, enkä ollut ihan varma, mikä oli lopullinen fiilikseni.

  Milloin olit Christianiassa? Mietin vain, kun minun käydessäni oli isot kuvauskieltokyltit kaikkialla, enkä uskaltanut ottaa kameraa esille. Ehkä olin vain nynny. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   12.2.2017 at 13:09

   Kiitos! Taiteen ja töhryn välinen raja todellakin on häilyvä. Yksi postauksen kuvista, juuri Istanbulissa otettu, on mielestäni juuri sitä. Siinä on taidetta, mutta seassa on myös sotkua. Mielestäni kuvan kirahvi (tai mitä siitä näkyy) oli silti sen verran sympaattinen, että se pääsi mukaan postaukseen 🙂 Istanbulista mulle jäi samanlaisia muistikuvia, paljon oli taidetta, mutta seassa myös sitä sotkua.

   Christianiassa kävin viime vuoden heinäkuussa. Kaverini asui silloin kaupungissa, joten lähestyimme Christianiaa sen laitamilta, hänen asuntonsa suunnalta, eikä mielestäni sieltä olisi heti edes arvannut minne tuli, jos ei olisi tiennyt. Me emme tosiaan ihan pääkallonpaikalle siellä tainneet eksyä, mutta paljon kiertelimme, eikä missään siellä näkynyt yhtään kuvauskieltokylttiä. Ja sen verran avoimesti ja paljon kuvasimme, että uskoisin jonkun puuttuneen asiaan, jos se ei olisi ollut ok. Tosin emme edes yrittäneet kuvata ihmisiä, vaan rakennuksia ja muita. Mutta koska Pusher Streetille (emmekä ehkä sen välittömään läheisyyteen) eksyneet silloin, niin en osaa kuvauskiellon kattavuudesta sanoa sen enempää. 🙂

Leave a Reply