Kerran poistuin kotoa
Matkavinkit

Tärppini Matkamessuille ja lippuarvonnan voittaja

Matkamessuihin on enää aikaa alle kaksi viikkoa ja täällä into alkaa nousta sitä mukaan kuin päivät kuvainnollisesta laskurista hupenevat. Matkamessut järjestetään 20.-22.1. Helsingin Messukeskuksessa, joten vielä ehtii raivata kalenteristaan tilaa kivalle messupäivälle, tai vaikka parille!

Blogissa oli arvottavana kaksi lippua Matkamessuille. Arpaonni suosi nimimerkkiä HannaB, johon olen ollut yhteydessä. Jos Messulippuja ei vielä plakkarista löydy, on monessa matkablogissa vielä arvontoja käynnissä. Kannattaa tutustua siis myös muihin Matka 2017 -messujen bloggaajiin ja kokeilla arpaonneaan!

IMG_8194

Mitä Matkamessuilta kannattaa odottaa?

Viime vuoden Matkamessut olivat mulle ensimmäiset laatuaan. Kahteen päivään mahtui rutkasti hyvää messuohjelmaa, matkainspiraatioita niin visuaalisessa kuin konkreettisessakin muodossa, hyviä kilpailuja ja toki mahtavien bloggaajakollegoiden tapaamista. Vaikka en vielä tiedäkään torstain ammattilaispäivää lukuunottamatta sitä, miten ehdin Matkamessuille osallistua, niin poimin silti messujen ohjelmasta muutaman mielenkiintoisen tärpin:

Miten kannattaa toimia jos joudut hätätilanteeseen ulkomailla?

 • paikka 6s61, 20.1. klo 14.00-14.15, 21.1. klo 14.30-14.45 ja 22.1. klo 15.00-15.15
 • Ulkoministeriön asiantuntijat neuvovat, miten erilaisissa kriisi- ja hätätilanteissa ulkomailla kannattaa toimia.

Itse toivon, että koskaan näitä neuvoja ei tarvitse matkoilla hyödyntää, mutta reissaajan pitää silti varautua siihen, että kaikenlaista voi sattua.

 Patikointia ja ikimuistoisia elämyksiä

 • Royal Caribbean Stage, 21.1. klo 13.00-13.30 ja 22.1. klo 14.00-14.30
 • Haastattelijana patikointia harrastava ja televisiostakin tuttu Osku Heiskanen

Patikointi ja pienemmät ja suuremmat vaellusreitit ja -mahdollisuudet ovat alkaneet kiinnostaa koko ajan enemmän. Tätä siis kuuntelisin mielelläni.

Alaskans Share Their Travel Secrets

 • Royal Caribbean Stage, 20.1. klo 12.00-12.30 ja 21.1. klo 13.30-14.00

Arktiset alueet ja kylmien kolkkien kauneus kiehtovat mua, vaikkakin kylmyys on ykkösviholliseni. Alaskaan lähtisin myös mielelläni käymään,  joten tässä hyvää ohjelmaa sitä odotellessa.

Mitä haluat tietää Argentiinasta?

 • Royal Caribbean Stage, 22.1. klo 13.30-14.00
 • Keskustelun tarjoaa Argentiinan suurlähetystö

Argentiina, erityisesti Patagonian osalta, on kavunnut korkealle mun matkakohdelistalla. Mutta myös maan muu anti kiinnostaa!

Itsenäisen Suomen kiinnostavimmat lähimatkailukohteet

 • Suomi stage, 21.1. klo 11.00-11.30 ja 221.1. klo 16.00-16.30
 • Matkailutoimittaja ja -kirjailija Hannu Tuominen (FM) on itsenäisen Suomen juhlavuoden kunniaksi tallentanut sanoin ja kuvin satoja kotimaan piilossa olevia matkailuhelmiä. Moni pölyisten pikkuteiden varsilla piilotteleva museo ei olekaan pölyinen. Lomareittien varsilta löytyy todellisia helmiä, jotka pursuavat intohimoista keräilyä, kotiseuturakkautta, tarinoita, ällistyttäviä löytöjä, kätkettyjä aarteita, pähkähulluja ideoita, upeita maisemia ja kulttuuriperintömme tallentamista.

Suomi ja kotimaanmatkailu tuntuvat juhlavuoden kunniaksi olevan kaikkien huulilla, niin myös mun. Hyviä vinkkejä kotimaan helmiin otan aina mielelläni vastaan.

Mondon Vuoden valinnat 2017

 • Mondo Stage, 21.1. klo 12.00-12.30
 • Matkailulehti Mondo palkitsee vuoden 2017 kiinnostavimmat matkakohteet

Mondolla on aina tarjota kiinnostavia poimintoja kuluvan vuoden matkakohteiksi. Niin yllättäjiä kuin uusia puolia tutuistakin kohteista.

IMG_8141

TRAVEL BLOGGERS GIVE BACK

Travel Bloggers Give Back on matkabloggaajien toteuttama hyväntekeväisyystempaus, joka järjestetään nyt toista kertaa. Jos haluat siis tehdä hyvää, tämä on tärppien tärppi tämän vuoden Matkamessuilla! Viime vuonna rahaa hyväntekeväisyyteen kerättiin kirpputorin avulla, tänä vuonna taas matkabloggaajien reissukuvien avulla. Kuvista kootaan messuille valokuvanäyttely ja näyttelyn kuvia voi ostaa itselleen. Kuvia löytyy kolmessa koossa: 10x15cm, A4 tai A3. Jokainen ostettu kuva toimii myös arpalippuna ja palkintona on matkatoimisto Matkapörssin matkalahjakortti. Mahtavaa, eikö! Voit lukea tempauksesta lisää Pingviinimatkat-blogista.

Messujen laajempaan ohjelmatarjontaan voit tutustua Matkamessujen sivuilla.

Kolmeen yleisölle avoimeen messupäivään sekä torstain ammattilaispäivään mahtuu siis todella paljon nähtävää ja koettavaa. Onneksi moni kiinnostava messuohjelma on eetterissä useampana päivänä, vaikka varmasti messuilla viihtyisi myös jokaisena päivänä.

Toivottavasti törmäillään messuilla!

Mitä sä odotat eniten Matkamessuilta? Entä minä päivinä olet tulossa paikalle?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply