Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet

Ne postaukset, joita äitikään ei tainnut lukea

La Vida Loca 2.0 -blogista sai viime vuoden loppupuolella alkunsa ilmiö, jossa bloggaajat ovat kaivelleet postausarkistojensa luurankoja. Niitä juttuja, joita kukaan, tai ainakaan melkein kukaan, ei ole eksynyt lukemaan. Mulla oli vihdoin aikaa kaivella Google Analyticsista dataa siitä, mistä ei enää ikinä kannata raapustella 😉

Onneksi harvoille postauksille käy se julma kohtalo, ettei niitä näemmä lue edes oma äiti. Terkkuja muuten äidille, hän kun tätä blogia oikeasti lukee! Vaikka ei näemmä tarpeeksi… Mutta tässä on raavittuna kasaan ne suurimmat häpeäpilkut, postaukset joista naapurin Erkkikään ei varmasti piittaisi.

5. Brnon Špilberkin linna – yli 700 vuotta linnahistoriaa

P3267758

Kukapa nyt ei vanhoja linnoja rakastaisi, tuumi hän ja naputteli teille silmät säihkyen postauksen ihanasta linnasta. No, ei näemmä kukaan muu. Ainakaan postauksen suosiottomuudesta päätellen. Ok, eihän kyseessä ollut satulinna Neuschwansteiniin verrattava esteettinen hekuma, mutta varsin kiva linna oli silti kyseessä. Lisäksi se oli ihanalla paikalla, josta näki yli Brnon ihastuttavan kaupungin.

4. Miksi joistain nähtävyyksistä tulee supersuosittuja?

IMG_6119

Yritys olla syvällinen – ei voittoa. Kööpenhaminan reissun jälkimainingeissa kirjoittelin postauksen siitä, mikä saa turistimassat säntäilemään niiden samojen kohteiden perässä. Tönimään, tunkemaan ja jonottamaan vain siksi, että pääsee näkemään kohteen, joka merkitsee hänelle… ei mitään? Jotta voi taas kotiin päästessään esitellä 500 kuvaa omasta naamastaan taustalla suttuinen nähtävyyskavalkadi. Ilmeisesti kukaan muu ei halua kyseenalaistaa sielutonta massatoimintaa. Ei se mitään, olen aina ollut vähän erilainen.

3. Basilica Cistern – visiitti istanbulilaiseen vesisäiliöön

PB085917

No, tätä en edes ihmettele. Kuka hullu nyt vesisäiliöstä haluaisi lukea! Tai jos haluaa, niin ei ainakaan matkablogista vaan ennemminkin jostain Rakenna ja remontoi -lehdestä. Mutta lällällää, ettepäs tiedä mistä upeudesta ootte jääneet paitsi tätä postausta ylenkatsomalla. Ei mulla varmaan missään muussa kohteessa tulisi mieleeni, että piipahtaisin vesisäiliössä, mutta Istanbulissa se kannattaa. Paikka on historiallinen, valokuvauksellinen, mystinen ja sanalla sanottuna upea. Lisäksi Dan Brown nostaa paikan varsin suureen osaan Inferno-kirjassaan.

2. Mourne Mountains – päiväpatikointia ja salakuljettajien jälkiä

P8102106

Kun postailee paikasta, josta kukaan ei ole kuullut, niin ei ihme ettei lukijalaskuri raksuta. Pakko myöntää, etten edes minä ollut paikasta kuullut, ennen kuin yhtäkkiä huomasin sinne retkeä suunnittelevani. Mourne Mountais löytyy Pohjois-Irlannin kaakkoisosasta ja on huikean kaunis vuoristo täynnä patikointimahdollisuuksia, historiaa ja salaperäisiä sumuverhoja. Tämä on yksi kauneimmista paikoista, missä olen koskaan vieraillut. Tsekkaa edes kuvat, teksti ei varmasti tee niille oikeutta.

1. Pieni selviytymisopas Peruun matkaaville

IMG_1297

Tiedätte varmaan ne postaukset, joihin panostatte hulluna. Ehkä teette jo pieniä muistiinpanoja reissun päällä, tsekkaatte faktoja, haette linkkejä ja vietätte tuntikausia sitä raapustaessa. Ja sitten kukaan ei lue sitä. Ilmeisesti edes oma äiti. Ja miksipä olisikaan lukenut, ei mun äiti ole Peruun matkaamassa. Joko mun vaivalla raapustamat vinkit ovat niin suurta huttua, ettei niistä ole hyötyä kellekään tai sitten ketään ei kiinnosta edes harkita matkaa Peruun. Jos näin on, niin olettepa tuhmia. Peruun siitä ja heti. Kunhan muistatte ensin lukea tämän loistavan vinkkipostauksen!

Siinäpä ne, blogini luurangot ja häpeäpilkut nätissä pinossa. Myönnätkö joskus lukeneesi jonkun näistä?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Miia
  4.1.2017 at 13:56

  Perun jutun mä ainakin muistan lukeneeni, vaikka en sinne päinkään ole ainakaan seuraavaan pariin vuoteen menossa. 😀 Mutta mun mielestä se oli kyllä mielenkiintoinen ja kattava postaus, hassua ettei monikaan ole tullut sitä sitten lukeneeksi..

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   4.1.2017 at 21:47

   Oho, pitänee tarjota sulle pullakahvit tuosta hyvästä 😀 Kiva kuulla, että se on vaikuttanut hyvältä postaukselta. Voi olla, että Peru ei vain tällä hetkellä ole se suurin matkailumaa, joten sinne suuntaavaa väkeäkään ei ole niin paljoa…

 • Reply
  Mika / Lähtöportti
  4.1.2017 at 17:08

  Mä ainakin luin Mourne Mountainsin heti sen ilmestyttyä. Ja tuo nähtävyyspostaus on tosi hyvä. Sain vasta eilen idean vähän samaa aihetta sivuavaan pohdiskelupostaukseen. Hyvä tietää ettei sille kannata odottaa yleisöryntäystä, mutta teen sen jossain vaiheessa silti. Idean pohjana on Dan Kieranin kirja Joutilas matkailija, lieneekö kirjastotädille tuttu?

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   4.1.2017 at 21:46

   Jee, kiva että joku on Mourne Mountainsista lukenut. Se on niin kaunis paikka, että ansaitsee huomiota 🙂 Tuo mun nähtävyyspostaus on saattanut saada niukasti lukijoita siksi, että tuolloin en jakanut ja mainostanut blogini postauksia siinä määrin kuin mitä nyt. Eli oikein tehtynä pohdiskelupostauskin voi saada hyvän määrän lukijoita! Kyllä ainakin mun mielestä on kivaa lukea myös pohdintoja kohdevinkkien ja muiden lomassa. Joutilasta matkailijaa en ole lukenut, hypistellyt kylläkin. Varmasti se päätyy lukupinoon kun saan nykyistä pienennettyä!

 • Reply
  Riia matkaaja
  5.1.2017 at 13:21

  Tässä tajuaa “jälleen kerran” ilmeisesti olevan oman tiensä kulkija ja ehkä omituinen, sillä luin Perun matkastasi ja tulen sitä kertaamaan monta kertaa. Olen menossa itse 6 -viikoksi kiertämään Perua ja Boliviaa huhtikuun alussa.
  Blogisi juttu on minulle siis tärkeä ja vinkkejä antava, kiitos siitä!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.1.2017 at 19:55

   Oi, ihanaa kuulla että mun Perun postauksista on ollut sulle iloa <3 Sulla on tiedossa upean kuuloinen reissu. Bolivia on upean näköinen maa, lähtisin sinne mielelläni käymään vaikka saman tien. Ja Peru nyt on yksi maailman upeimmista maista! Perusta on vielä tulossa muutama postaus, kunhan niitä ehdin kirjoitella. Mutta jos sulla on jotain kysyttävää siihen liittyen, niin kysy ihmeessä! 🙂

 • Reply
  VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA
  7.9.2017 at 18:53

  “No, tätä en edes ihmettele. Kuka hullu nyt vesisäiliöstä haluaisi lukea! Tai jos haluaa, niin ei ainakaan matkablogista vaan ennemminkin jostain Rakenna ja remontoi -lehdestä.”

  Tuo kohta sai erittäin huonoon päivään aikaiseksi pienen naurun hyrähdyksen – ihan mahtavasti kirjoitettu.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   8.9.2017 at 20:56

   No mutta kiitos! Sarkasmi on ehkä maailman paras asia. Kiva jos siitä on toisinaan muillekin iloa. Mutta oikeasti, vesisäiliö 😀

Leave a Reply