Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Kaupunkilomat

Madrid oli hetkiin tarttumista ja elämästä nauttimista

Jes, reissuvuosi 2017 on mun osalta korkattu! Sen avasi minireissu Madridiin, jonne päätin lähinnä suunnata halpojen lentojen, hyvin osuneiden lentoaikataulujen sekä itselleni ennestään tuntemattoman kohteen vuoksi. Odotukset eivät olleet siis kovin suuret, ja on pakko myöntää että lennot ostettuani en mitenkään erityisesti hihkunut kohdevalintaani. Ehkä salaa toivoin hieman jännittävämpää tai kiinnostavampaa kohdetta. Siis omissa mielikuvissani jännittävämpää. Madridista mulla kun ei ollut oikein mitään ennakkokäsityksiä. Mutta ehkä juurikin siitä syystä kaupunki tempasi mut heti mukaansa. Kahden kaupungissa kokonaan vietetyn päivän saldoksi tuli yhteensä yli 50 käveltyä kilometriä!

el retiro park

parque del retiro

Madrid teki hyvää, vaikka tänä aamuna oli herätys aikaiselle paluulennolle omaan makuuni aivan turhan varhain. Vaikka sainkin mennen tullen koneessa valloitettua koko penkkirivin itselleni, niin varsin tokkurassa hyppäsin Tikkurilasta Tampereelle vieneeseen junaan. Niin tokkurassa, että lipuntarkastajan lähestyessä en alkanutkaan taituroida auki matkalippuni linkkiä, vaan avasin Instagramin… Ehkä halusin salaa esitellä herralle Madridia potentiaalisena matkakohteena.

madrid bear

madrid bridge

Madrid ei loppujen lopuksi siis ollut yhtään tylsä. Päinvastoin, kaupungilla oli hyvin paljon mulle sopivaa tarjottavaa, vaikka sieltä ehkä puuttuukin se jokin, jonka heti identifioisi Madridin jutuksi. Paitsi Real Madridin. Sen mäkin osaan kaupunkiin yhdistää! Jalkapallopelistä en tosin itseäni löytänyt. Mutta Madrid oli mulle juuri oikea kaupunki oikealla hetkellä. Se, ettei kaupungissa ollut mulle mitään “pakollista” nähtävää oli ihanan vapauttavaa. Viimeiset pari viikkoa ennen reissua olivat olleet töissä todella hektisiä, joten kaupunki, jonka (mulle) parasta antia oli päämäärättömän haahuilun loputtomat mahdollisuudet, oli täydellinen.

madrid graffiti

madrid street art

Haahuilin, kävelin ja kuvasin siis minkä sielu sieti. Aina välillä pysähdyin jonnekin penkille nauttimaan kaupungin tunnelmasta ja vilskeestä. Lauantaina aurinko helli Madridia ja olo oli keväinen ja mieli kevyt. Madrid on täynnä ihastuttavia kaupunginosia, jotka kutsuvat kujilleen seikkailemaan. Lumouduin erityisesti La Latinasta ja Malasanasta, joiden värikkyys ja puilla katetut kadunvarret toivat mieleen monia mua sykähdyttäneitä kaupunkeja: tuttuja tuulia tuntui tulevan niin Manhattanilta, Istanbulista kuin Tukholmastakin. Ei ihme, että mulla oli Madridissa heti kotoisa olo.

madrid la latina

Jos Madrid tarjosi hyvät puitteet päänsä tuulettamiseen, tarjosi se myös mahdollisuuksia tarttua hetkiin. Joskus viime vuoden loppupuolella Historia de Viajes -blogin Katja kirjoitteli blogissaan lähtevänsä tämän vuoden alussa vaihtoon Madridiin. Mä tietenkin kävin heittämässä kommenttia siitä, että olen myös tulossa tammikuussa käymään kaupungissa, ja saatiinkin sunnuntaina tapaaminen aikaiseksi! Olisihan se liikaa vaadittu, että tamperelainen ja oululainen tapaisivat Suomen kamaralla 😉 Kiitos paljon vielä Katjalle seurasta, oli oikein kivaa tavata.

madrid street

Kerrankin kuva musta! Kiitos tästä Katjalle.

Lisäksi yllätin itseni lauantaina totaalisesti, päädyin nimittäin meditoimaan ventovieraiden ihmisten kanssa! Olin tuolloin hostellin aamiaisella, kun mun kanssa alkoi jutella pari tyttöä, jotka olivat Madridissa jossain meditaatiotapahtumassa. Juteltiin siinä meditoinnista ja muusta ja heidän kutsustaan lähdin kokeilemaan meditaatiota heidän hostellihuoneeseensa.

Välillä olen vähän turhankin skeptinen tuntemattomien ihmisten suhteen, mutta nyt onneksi päätin antaa tilanteen viedä. En tiedä, tuleeko meditaatiosta suurta osaa elämääni, mutta juuri siinä hetkessä, hektisen työrupeaman nollaukseen se toimi ihan täydellisesti. En usko sattumiin vaan siihen, että asiat tapahtuvat tietystä syystä. Tämä varmastikin muistutti mua rentoutumisen ja rauhoittumisen tärkeydestä.

madrid sunset

Lento oli kaksi tuntia myöhässä mutta tuota iltataivasta katsellessa se ei niin haitannut!

plane sunset

Tässä pintaraapaisu vuoden ensimmäiseen reissuun. Madridista on vielä tarinoita plakkarissa, ja epäilen, ettei tämä reissu kaupunkiin jäänyt ainoaksi. Kaupungista ja sen lähiseuduilta jäi vielä paljon tutkittavaa. Lisäksi haaveilen syksyisestä piknik-päivästä kaupungin ihastuttavaa puistoon, Parque del Retiroon.

Oletko sä käynyt Madridissa? Jos olet, niin millaisia fiiliksiä kaupungista jäi? Jos et, niin millaisia mielikuvia sulla siitä on?

Koska toteutan tänä vuonna itse keksimääni satasella reissuun -haastetta, jossa tarkoitus on selvitä maailmalle mahdollisimman halvalla, niin kerrottakoon, että suorat lennot Helsinki-Madrid maksoivat 103,90e ja kolme yötä hostellissa, 8 hengen naisdormissa jossa oli oma kylpyhuone, 62,18e.

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Outi
  30.1.2017 at 21:35

  Mä ainakin innostuin Madridista ihan satasella! Ei mullakaan ollut oikeen mitään ennakkokäsitystä kaupungista ja olikin ihana yllättyä ihan kunnolla! Varmasti tulen palaamaan tänne!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.1.2017 at 22:34

   Kiva kuulla, että muillakin on mennyt homma saman kaavan kautta. Tuon Katjankin kanssa Madridin tunnetuista paikoista, tai niiden puutteesta, juteltiin. Madrid ei selkeästi osaa markkinoida parasta antiaan. Mutta toisaalta ehkä ne kohteet, joihin ei ole suuria odotuksia, pääsevät yllättämään parhaiten!

 • Reply
  Katja
  30.1.2017 at 22:05

  Hihhih olen käynyt ja tykkään 😀 Oli tosi kiva nähdä ja haahuilla ympäriinsä! Se on kyllä totta että Oulu ja Tampere ei voi millään kohdata Suomen kamaralla, mutta onneksi on aina esim. Madrid. Tervetuloa uudemmalle reissulle! Täällä on vielä paljon nähtävää 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.1.2017 at 22:37

   Haha, tää paljastus tuli kyllä ihan puun takaa 😉 Oli kyllä mainiota nähdä ja haahuilla. Kivaa vaihtelua yksin haahuiluun 🙂 Kiitos, varmasti tulen uudemmankin kerran. En ehkä ehdi uudestaan sinä aikana kun sä kaupungissa majailet, mutta aivan varmasti palaan. Toivottavasti mahdollisimman pian!

 • Reply
  ainoemilia
  31.1.2017 at 04:16

  Täällä ilmoittautuu yksi Madrid-fani, vaikka kaikki reissuni sinne ovatkin olleet muutaman päivän pituisia “välilaskuja”. Siellä on vaan jotenkin niin ihana tunnelma ja hyvää ruokaa. Sellaista inspiraatiota aisteille. <3 Olisi mukava kuulla vähän tarkemmin noista eri kaupunginosista joihin ehdit tutustumaan, josko sieltä löytyisi itsellekin uusia kulmia tuleville reissuille.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   31.1.2017 at 21:22

   Jes, lisää Madrid-faneja! Mä toisaalta tykkään tuosta, että näkee kaupunkia aina vähän kerralla, niin siihen ei ehdi kyllästyä ja aina jää kaipaus sinne. Vaikka ihanassa kaupungissa olisikin mukavaa viettää myös pitkiä aikoja putkeen. Aisti-inspiroiva kaupunki todellakin. Pitää yrittää ehtiä kirjoitella noista kaupunginosista jotain mahdollisimman pian. La Latinasta ja Malasanasta on varmasti tulossa juttua, sillä inspiroiduin niistä niin paljon 🙂

 • Reply
  Hanna/ Ranskatar reissaa
  31.1.2017 at 16:08

  Mulla oli ihan sama Madridin kanssa, ei mitään ennakko-odotuksia ja sitten kaupunki yllätti todella positiivisesti 🙂 Parasta oli just, että oli paljon kivaa nähtävää, mutta ei liikaa mitään must-kohteita niin kuin vaikka Barcelonassa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   31.1.2017 at 21:24

   Tosi monelle kyllä tuntuu käyneen Madridin kanssa juuri noin, että siihen ihastuu ihan arvaamatta 🙂 Barcelona ja Madrid on kyllä kaupunkeina ihan erilaiset. Molemmista pidin, mutta en oikein osaa sanoa kumpi olisi parempi, sillä niissä mua viehätti niin eri jutut.

 • Reply
  Jaana Paavola
  31.1.2017 at 16:35

  Myös yksi Madrid-fani ilmoittautuu. Pisin siellä viettämäni aika on ollut 3 viikkoa, eikä aika tullut pitkäksi. Vieläkin on paljon nähtävää jäljellä, eli paluuta Madridiin odotellessa 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   31.1.2017 at 21:26

   Jee, meitähän löytyy monta! Oho, kolme viikkoa on aika kunnioitettava aika yhdessä kaupungissa. Mua vähän harmittaa, etten ikinä taitaisi malttaa viettää samassa kaupungissa noin pitkää aikaa, ainakaan ihan pelkästään lomaillen. Mä olisin kolmessa viikossa kiertänyt jo puoli maailmaa 😀 Paluuta Madridiin odotellaan myös täällä, toivottavasti molemmat päästään sinne pian takaisin 🙂

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  1.2.2017 at 09:40

  Mä olen menossa maaliskuussa Madridiin. Odotukset ovat museoissa, hyvässä tunnelmassa (kuulemma sellaista löytyy), tapasbaareissa (Tasty travelissimo -blogissa oli niistä vastikään pari hyvää juttua!) ja muutenkin espanjalaisissa herkuissa. Sellaista aika perinteistä kaupunkilomaa odotan, paljon kiertelyä kuten sullakin tuolla reissulla oli. Kiva kuulla, että viihdyit!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.2.2017 at 13:25

   Ihanaa reissua Madridiin, uskon että tulet viihtymään! Kaupungin tunnelmasta tykkäsin kyllä. Tapasbaareja en oikein ehtinyt testailla, mutta varmasti mainioita sellaisia löytyy kaupungista vaikka kuinka. Ainakin kutsuvan näköisiä ruokapaikkoja siellä tuntui olevan vaikka kuinka paljon. Kiertelyyn Madrid on kyllä oikein mainio. Muutama kiinnostava museo kaupungista myös löytyi, mutta nyt aika ei riittänyt niille. Mutta ensi kerralla sitten 🙂

Leave a Reply