Kerran poistuin kotoa
Kaupunkilomat Pohjois-Amerikka

New Yorkin parhaat gelatopaikat

Kuten olen aiemminkin todennut, en elä syödäkseni, vaan syön elääkseni. Syöminen on mielestäni pääsääntöisesti sekä ajan että rahan hukkaa ja aiheuttaa muka hirveästi ylimääräistä vaivaakin. Tosin on sääntöön myös poikkeuksensa. Esimerkiksi gelato! Mä voisin (jos se olisi mahdollista) elää pelkästään gelatoa mussuttaen. No, toki voisin jotain hedelmiä ja marjojakin syödä. Mutta sen syömisestä ja sen mukanaan tuomista herkkuhetkistä todellakin nautin.

New York on äärettömän monipuolinen ruokatarjontansa suhteen. Varmasti lähes kaikki maailman keittiöt ovat siellä edustettuna, ja hintahaitarikin menee dollarin pizza sliceista ties minne. Kaupungissa on myös varsin paljon gelatopaikkoja, ja kiersimmekin lokakuussa niistä muutaman. Olen valmis julistamaan, että parasta gelatoa Italian ulkopuolella saakin Manhattanilta! Mutta miestä sieltä? Tässä muutama suosikkini:

L’Arte del Gelato

IMG_4218-2

L’Arte del Gelato oli ensimmäinen gelatokohteemme kaupungissa ja se asetti riman kaikille muille makuelämyksillemme. Niin herkullista sen gelato oli. Eikä ihmekään. Paikan kotisivut mainostavat paikan tarun alkaneen pienessä sisilialaiskylässä. L’Arte del Gelato tarjosi juuri sopivan määrän makuvaihtoehtoja. Niin, että vähän joutui arpomaan kaikkien herkullisilta kuulostaneiden makujen välillä, mutta silti kohtuullisen määrän, ettei valinnassa mennyt kolmea tuntia. Perusvalikoiman lisäksi siellä tarjotaan myös kuukausittain ja sesongeittain vaihtuvia erikoisuuksia.

l'arte_del_gelato

chelsea market

L’Arte del Gelaton päätoimipiste sijaitsee ihanassa ja tunnelmallisessa Chelsea Marketissa, joka muutenkin pursuilee erilaisia ruoka- ja herkkukojuja. Lisäksi siltä löytyy kaksi kesäkaudet kattavaa myyntipistettä. Toinen Lincoln Center Plazasta, jossa se operoi toukokuusta elokuuhun ja High Linelta, läheltä sen eteläpäätyä, Chelsea Marketin kupeesta, josta myyntipiste löytyy toukokuusta lokakuun loppuun. Toimipisteiden tiedot löytyvät tästä linkistä.

Gelatolla herkuttelu ei ole maailman halvinta lystiä. L’Arten gelato tehdään tuoreista, luonnonmukaisista ja laadukkaista raaka-aineista ja tehdään käsin. Mutta laadusta ja huikeista makuelämyksistä mielellään maksaa. Kahden gelatomaun pikari maksoi veroineen noin 5 euroa.

Amorino

amorino gelato

Toinen gelato-suositukseni Amorino löytyi ihan sattumalta. Kävelimme herkulliselta näyttäneen gelatopaikan ohi ja kun sen ulkopuolella jaettiin vielä maistiaisia tarjonnasta, niin olihan sitä pakko sortua makupalan jälkeen ostamaan lisää! Onnistunut markkinointitaktiikka, sanon. Amorino ei ole pelkästään gelatotaivas vaan se tarjoaa myös muita herkkuja. Sen valikoimasta löytyy myös mm. vohveleita, macaron-leivoksia ja kuumia juomia. Gelaton tekeminen on täällä lähes taidetta, herkkuannoksen saa halutessaan myös ruusun muotoon taiteiltuna!

amorino manhattan

amorino store

Amorinon herkkutaivaita löytyy ympäri maailman. Näemmä yksi löytyy myös Madridista, seuraavasta reissukohteestani. Pitää siis käydä testaamassa!  Manhattanilta löytyy neljä Amorinon toimipistettä, yksi Upper West Sidelta läheltä American Museum of Natural Historya, yksi Times Squarelta, yksi Chelseasta korttelin päästä Chelsea Marketia ja yksi Greenwich Villagesta. Myöskin Amorinon gelatot valmistetaan vain luonnollisista raaka-aineista ilman väriaineita tai keinotekoisia makuja. Täällä pieni, kolmen maun kippo maksoi myös viitisen euroa.

Eataly

eataly manhattan

Kolmas testaamamme paikka oli Eataly Flatironin ja Madison Square Parkin kupeessa. Eatalyssa myydään myös lukuisia italaisia ruokia ja herkkuja ja kuhina siellä olikin kova. Eatalyssa oli kolmesta testaamastamme paikasta suppein gelatovalikoima, mutta siitä löytyi siltikin melkein liikaa valinnanvaraa. Jäätelöpisteelle kiemurteli myös varsin pitkä jono, mikä oli myös hyvä, sillä siinä ehti hyvin miettiä mitä (kaikkea) haluaakaan syödä. Lisäksi puiston välitön läheisyys takasi sen, että gelatonsa kannatti nauttia ulkona eikä Eatalyn hälinässä.

eataly gelato

flatiron building

Eatalylla on Manhattanilla kaksi toimipistettä. Toinen on tuo edellämainittu Madison Square Parkin vierestä löytyvä, toinen taas löytyy Ala-Manhattanilta, Liberty Streetilta. Myös Eatalya löytyy ympäri maailman, suuri osa muista toimipisteistä löytyy luonnollisesti Italiasta. Myös Eatalyssa panostetaan raaka-aineiden laatuun. Kahden maun kippo maksoi täällä myös viitisen euroa.

Lisäksi olisin halunnut testata Manhattanin gelato-tarjonnasta vielä Il Laboratorio del Gelaton, jonka konsepti “jäätelölaboratoriona” ja noin 200 maun valikoima kuulosti kiehtovalta. Tämä valitettavasti jäi ajanpuutteen vuoksi toiseen kertaan. Mutta antaa hyvän syyn palata takaisin noille kulmille herkuttelemaan!

Kaikkia kolmea testaamaani paikkaa voin vilpittömästi suositella. Jokaisen gelato oli mielettömän herkullista ja suussasulavaa, aidon makuista. Annokset olivat sopivan kokoisia, vaikka yleensä herkuttelin paikan pienemmästä päästä olevalla annoskoolla. Suurempiakin sai kaikkialta, taattuun Amerikan malliin. Joka paikassa oli tarjolla kupin sijaan myös vohveli, jos haluaa rouskutella lopuksi jäätelökipponsa.

Mistä saa sun mielestä maailman parasta gelatoa? Entä onko sulla gelatovinkkejä New Yorkiin?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply