Kerran poistuin kotoa
Yleinen

Joulu – mikä ihana tekosyy vain olla ja nauttia

Vaikka mä olenkin monesti se, joka lähtee tilaisuuden kuin tilaisuuden tullen reissuun, en silti reissaa jouluna kotimaata kauemmas. Ehkä muutan tapojani joskus tulevaisuudessa, mutta vielä on hyvä näinkin. Mun mielikuvissa joulu on kallista ja ruuhkaista aikaa matkailla, ei siis mitään mun suosikkeja. Olen siis toistaiseksi viettänyt joulua lähisuvun parissa, jo ihan siitäkin syystä, että silloin me kaikki ollaan aina koossa. Se ei ole nykypäivän kiireen keskellä itsestäänselvää.

joulu

joulukynttilä

Mä en ole mikään perinteinen jouluihminen. En ala hihkua onnellista joulunodotusta jo lokakuun alkupäivinä. En availe innoissani joulukalenteria, koristele kotiani materiakuorrutuksen alle tai kuuntele joululauluja. Itse asiassa joululaulut saavat mussa aikaan pahoja aggressioita… Mutta silti pidän siitä joulusta, mitä meillä aina on. Hauskaa yhdessäoloa, herkuttelua, muutamien lahjojen vaihtoa (ja niille kikattelua), rentoutumista, pitkään nukkumista ja rauhoittumista. Niin ja siskon kissan pussailua. Kissa parka, se on aina ihan märkä ruttukasa, kun pääsen sen kanssa vauhtiin.

jouluvalot

tuikkukynttilät

valokuusi

Vaikka arvostankin vuosi vuodelta enemmän joko rahalahjoja (koska ne jos mitkä vievät mua ulkomaille) tai kuluvia lahjoja, niin joka vuosi on kiva kaivaa pukinkontista esiin myös kaikkea tarpeellista. Yleensä matkustamiseen liittyvää. Tänä vuonna partaukki muisti mua muun muassa vedenpitävillä ulkoiluhousuilla, merinovillasukilla, minitilaan menevällä kasvopyyhkeellä, matkakokoisilla tuotteilla ja vara-akulla kameraan. Ja suklaalla. Mistä aina iloitsen, sillä mitä vähemmän mun tarvitsee sitä itse ostaa, sitä enemmän rahaa voin taas saada säästöön…!

kissa joululahja

Pikku Kissa osallistui myös lahjojen avaamiseen. Tavallaan.

joululahjat

joulun kirjat

On myös ollut ihanaa käpertyä sohvannurkkaan kirjojen kanssa. Ja lukea vaikka tuntikausia putkeen. Tämän joulun lukemiset nappasin mukaan sillä perusteella, että ne olivat kaikkein kevyimmät lainapinoni opukset, mutta ovatpahan ne olleet myös oikein oivia. Johanna Vehkoon Autiopaikoilla-kirjan bongasin muistaakseni uusimmasta Mondosta. Se oli kiehtova reportaasi tulevaisuuden raunioille, kaupunkeihin jotka ovat jo kokonaan tai melkein autioituneita. Tunnetuin esimerkki näistä lienee Detroit, joka yrittää muutaman vuoden takaisen konkurssin jälkeen keksiä itseään uudelleen ja hyödyntää autioituneita kaupunginosiaan uusien innovaatioiden kautta. Vahva suositus tälle kirjalle!

kissa odottaa ruokaa

kissa poseeraa

IMG_5274

Tämän jälkeen kissa jostain syystä päätti, että kuvaaminen saa riittää…

Olen myös vihdoin ehtinyt kunnolla testailla uutta objektiivirakkauttani, Black Fridayn tarjouksesta ostettua Olympusin M.Zuiko Digital 17 mm f/1.8 -objektiivia. Joka oli kyllä rakkautta ensi kuvasta lähtien. Näiden joulukuvien päätähtenä toimii joulukoristeiden lisäksi Pikku Kissa, joka on meidän perheestä ainoa, joka ei juokse kameraa karkuun. Tosin juoksi kissakin mun ulottumattomiin siinä vaiheessa, kun aloin ottaa meistä yhteiskuvia…

Oikein iloista ja rentoa joulunaikaa! Toiko pukki sulle kivoja lahjoja?

Lue myös tämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply