Kerran poistuin kotoa
Matkavinkit

Airbnb – vinkkejä ensi kertaa majoittuville

Airbnb taitaa olla tällä hetkellä yksi majoittumisen uusista tuulista. Konsepti, jossa yövyt maksua vastaan paikallisten kodissa, joko osassa sitä tai koko lukaalissa, tuntuu olevan jatkuvasti enemmän kiinnostusta herättävä. Itsekin olen ollut kiinnostunut testaamaan sitä jo pitkän aikaa, mutta vihdoin Philadelphian majoitusvaihtoehtoja tutkaillessa tulimme Assin kanssa siihen tulokseen, että Airbnb taitaa olla siellä se meidän juttu, ja varasin ensimmäisen majoitukseni sivuston kautta.

Koska ensikokemukseni oli varsin onnistunut sekä sujuva, ajattelin jakaa omia vinkkejäni siihen, miten varsinkin ensi kertaa majoitusta Airbnb:n kautta etsivä voisi itsekin onnistua aikeissaan.

ENNEN VARAAMISTA

Jos sinulla ei vielä ole profiilia Airbnb-sivuille, homma alkaa sen luomisesta. Sivustoa voi käyttää suomeksi, joten profiilin tekeminen ja muu sivuilla navigointi on tehty varsin helpoksi. Jos profiili on jo tehtynä, kannattaa miettiä, voisiko siihen lisätä mitään oleellista.

Itse panostin profiilin luomiseen. Laitoin siihen kuvan itsestäni (enkä esimerkiksi koirasta tai kauniista auringonlaskusta), oikeat yhteystietoni ja kirjoitin myös englanniksi lyhyen kuvauksen itsestäni. Kerroin ammatistani (kirjastotäti varmasti herättää luottamusta ympäri maailman!), harrastuksistani ja mielenkiinnon kohteistani. Mainitsin myös, että pidän uusien ihmisten tapaamisesta ja että pyrin kunnioittamaan muiden ihmisten koteja. Varsinaisia kliseitä kenties, mutta varmasti tässä vaiheessa paikallaan.

Omaa profiiliaan voi vahvistaa esimerkiksi sähköpostin, puhelinnumeron ja erilaisten some-tilien kautta. Nämä kannattaa tehdä niin pitkälle kuin mahdollista, sillä mitä “aidommalta” ihmiseltä ja majoittujalta vaikutat, sitä luotettavampi kuva profiilistasi tulee ja sitä suuremmalla todennäköisyydellä sinut halutaan majoittaa.

airbnb_vinkit1

MAJOITUSTA VARATESSA

Majoitusta varatessa kannattaa miettiä, millaisen paikan haluaa ja mistä päin kaupunkia. Hakuun laitetaan tietenkin halutun kohdepaikan ja ajankohdan lisäksi se, kuinka monelle hengelle majoitus on, haluaako koko asunnon, oman huoneen vai jaetun huoneen. Hintahaarukkaakin pystyy rajaamaan.

Itse aloitin paikkamme haun sillä, että laitoin hakuun haluamamme päivät ja lähdin majoituskartan tarjonnan perusteella etsimään budjettiimme sopivaa paikkaa, jolla olisi keskeinen sijainti. Kriteereihimme sopiva paikka löytyi varsin pian. Majoittajan tekemästä paikan profiilista pystyy hyvin lukemaan tarkemmin, mitä kaikkea majoituspaikassa on tarjolla ja esimerkiksi mitä siellä ei sallita. Sieltä voi lukea myös mahdollisten aikaisempien majoittujien kommentteja paikasta.

airbnb_vinkit2

Tein paikasta varauksen. Varauksen teon yhteydessä kerroin majoittajalle, ketkä olisivat paikalle tulossa, miksi olimme tulossa Philadelphiaan, mihin aikaan olisimme saapumassa ja koska lähtisimme pois, sillä nämä kaikki oli meillä jo hyvin tiedossa. Yritin siis taas antaa itsestäni mahdollisimman todenmukaisen kuvan. Ilmeisesti profiilini ja matkasuunnitelmani vaikuttivat varsin päteviltä, sillä meidät hyväksyttiin yöpymään paikassa hyvin nopeasti. Mikä oli ensikertalaiselle onnenpotku. Saimme juuri sen paikan, minkä halusimmekin!

Kun majoittaja on hyväksynyt sinut ja mahdolliset matkakumppanisi vieraaksi, maksut hoidetaan Airbnb:n kautta. Mitään tilisiirtoja henkilölle itselleen ei tule tehdä! Itse maksoin yöpymisemme luottokortilla, eikä maksun kanssa tullut mitään hankaluuksia.

airbnb_majoitus2

airbnb_majoitus3

KOMMUNIKOINTI MAJOITTAJAN KANSSA

Majoittajamme oli jo varsin kokenut Airbnb:n käyttäjä, joten hänen kanssaan kommunikointi sujui hyvin jouhevasti. Häneltä tuli heti hyväksymisen jälkeen viesti, jossa kertoi tärkeimmät asiat majapaikasta, kuten miten sinne pääsee, mitä kaikkea saamme paikassa käyttää, wifin salasanat ynnä muut oleelliset tiedot. Kommunikointia helpotti se, että majoittajamme puhui sujuvaa englantia, joten väärinkäsityksiltä vältyttiin.

Itse koin hyväksi käytännöksi olla yhteydessä majoittajaan vielä pari päivää ennen saapumistamme. Jo ihan muistutukseksi siitä, että olemme tulossa. Toki kyselin siinä samalla myös vielä paria käytännön asiaa. Mutta kannattaa muistaa sujuva kommunikointi puolin ja toisin.

airbnb_majoitus4

airbnb_majoitus5

MAJAPAIKKAMME JA VASTASIKO SE KUVAUSTA

Majapaikkamme oli iso omakotitalo Philadelphian keskustan laitamilla, hyvin viihtyisällä ja rauhallisella seudulla. Emme varanneet koko taloa, pelkästään yhden huoneen siitä käyttöömme. Paikassa asui meidän lisäksemme kolme pitkäaikaisempaa asujaa (ilmeisesti opiskelijoita) ja ainakin yksi toinen huone oli Airbnb-vieraiden käytössä.

Käytössämme oli näitä muita huoneita lukuunottamatta oikeastaan koko kolmikerroksinen talo. Jokaisesta kerroksesta löytyi oma kylpyhuone, lisäksi ensimmäisessä kerroksessa oli olohuone ja keittiö, myös meidän käytössä.

Paikka vastasi varsin hyvin kuvausta siitä, samoin huoneemme. Osoite oli paikkansapitävä, samoin muut asuntoon pääsemisen ohjeet. Kaikki sujui siis varsin mutkattomasti, mutta tarvittaessa majoittajaan olisi saanut helposti yhteyden, jos olisi tullut jotain akuuttia kysyttävää. Lisäksi olisimme saaneet apua myös asunnon vakituisimmilta asujilta.

Varmasti koska hommassa kulkee mukana raha, se on luotettavampaa kuin vaikka sohvasurffaus. Mutta aina kannattaa pitää järki päässä ja lukea edellisten majoittujien arvostelut. Ja muistaa olla jo ennen yöpymistä yhteydessä majoituksen tarjoajan kanssa. Muista myös reissun jälkeen antaa palautetta yöpymisestäsi!

airbnb_vinkit3

Jos taas suunnittelet uraa Airbnb-majoittajana, kannattaa tsekata Syö matkusta rakasta -blogista Merin vinkit aiheeseen.

Millaisia kokemuksia sulla on Airbnb:stä? Entä onko mun ensikertalaisen vinkkeihin jotain lisättävää?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  13.11.2016 at 11:18

  Kiitos linkkauksesta! Hyvä vinkkipostaus oli tämäkin. 🙂 Etenkin toi, että muistuttelee majoittajaa vielä tulostaan, on oikeasti tärkeä. Meilläkin oli majoittujien aikaan kauheasti muitakin kiireitä, ja lähellä oli, etteivät päässeet tulevat vieraat unohtumaan. 😀 Tosin Airbnb laittaa muistaakseni myös jonkun automaattisen muistutusviestin.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   13.11.2016 at 21:52

   Kiitos, kiva kuulla 🙂 Ja hyvä jos toi majoittajan muistuttaminen on hyvä vinkki! Tuli meillekin Airbnb:ltä muistaakseni joku sähköposti tyyliin “Vierailusi lähestyy”, mutta jotenkin tuollaiset on niin helppo ignoorata 😀 Niin ei tuplamuistutus varmastikaan haittaa!

Leave a Reply