Kerran poistuin kotoa
Pohdinnat

Reissukohteet, jotka olivat suorastaan huteja

Reissukohteet. Ne ihanat, loppuelämäksi muistin sopukoihin piirtyneet paikat. Ne, joissa koettiin onnen ja ilon hetkiä, nautittiin elämästä täysin siemauksin ja koettiin uusia, huumaavia juttuja. Tai sitten ei. Yleensä matkojeni määränpäät ovat olleet vähintään mukiinmeneviä, harvoin on tullut harmiteltua sitä, miksi tulikaan mentyä. Mutta näitäkin kohteita mahtuu reissukohdekatalogiini.

Kirjoittelin vähän aikaa sitten listan suosikkikaupungeistani, moni innostui näitä miettimään Mondon Top 50 -listauksen myötä. Suosikit innostivat postailemaan myös niistä vähemmän säväyttäneistä kohteista, joten mäkin ajattelin kontrastiksi kaikkeen hyvään ja kauniiseen pohtia niitä kohteita, jotka eivät todellakaan saaneet haaveilemaan uudesta reissusta niille nurkille.

DUBAI

dubai

Tuo tällä hetkellä monen mielenkiinnon kohteena oleva eksoottinen, mutta silti turvallinen sekä edullisten lentojen päässä oleva mesta. Viime talvena tulin monen muun ohella tarttuneeksi lentotarjoukseen ja löytäneeksi itseni tuosta superlatiivien keitaasta. Siinä missä monet käyttävät superlatiiveja positiivisessa mielessä, itse yhdistäisin Dubaihin kuvailusanoja kuten sieluttomin, pröystäilevin ja ankein.

Jos paikalle saapuu tällainen ihme hippi, jonka reissuintressit sykkivät ennen kaikkea huikealle luonnolle, historialle, vaihtoehtokohteille ja paikoille, joissa on persoonaa, ei ihmekään että tulee iso huti. Onneksi en viettänyt noilla nurkilla montakaan päivää, pää olisi varmasti hajonnut lisätunneista tuossa rahantuhlauksen ja pyrkyriyden tyyssijassa.

ABU DHABI

abu dhabi

Tuo aidan takana häämöttänyt puisto vaikutti ainoalta kiinnostavalta asialta Abu Dhabissa. Sinne ei tietenkään saanut mennä…

Omena ei ilmeisesti kauas puusta putoa. Dubaista teimme päiväretken Abu Dhabiin, mikä sinänsä tuntui ajatuksena hyvältä, koska oli ihanaa päästä pois tuosta sieluttomasta kaupunkitekeleestä. Mutta lopputulos ei vastannut odotuksia.

Abu Dhabia oli kuvattu muun muassa rennommaksi versioksi Dubaista, mutta mä en saanut siitä kiinni. En oikeastaan saanut kiinni yhtään mistään Abu Dhabissa. Se oli hengettömin, sieluttomin ja persoonattomin paikka, missä olen kuuna päivänä käynyt. Jos maalin kuivumisen katsominen olisi kaupunki, se olisi Abu Dhabi.

FLORIDA

miami

Kyllä, olen julma ja pistän listalle kokonaisen osavaltion. Olen käynyt Floridassa kolmesti, kerran Miamissa, kerran Fort Lauderdalessa ja kerran Orlandossa. Mitä jäi käteen? Lähinnä paha mieli. Orlandossa ainoa hyvä asia oli The Wizarding World of Harry Potter, mutta se on se ja sama, sijaitseeko se Orlandossa, Siperiassa tai Laihialla. Se on se paikka, joka on ihana, ei sen sijainti.

Florida on lattea, tylsä, pullisteleva ja pyrkyrimäinen. Suuri osa sen asukkaista tuntuu olevan keskittynyt vain pinnallisiin asioihin, kuten siihen, että oma pylly on tarpeeksi timmi ja bikinit mahdollisimman niukat. Miamissa tylsistyin neljässä päivässä niin kuoliaaksi tekemisen puutteesta, että pakenimme sieltä Assin kanssa päiväksi Bahamalle.

KUALA LUMPUR

kuala lumpur

Jos kaupungissa on hankalaa harrastaa päämäärätöntä kävelyä, se ei ole mua varten. Kuala Lumpur kompastui muun muassa tähän. Mä en selkeästi ole rahalta haisevien, modernien suurkaupunkien ystävä. Odotin KL:lta paljon enemmän kuin sain. Väsyin siellä siihen, etten voinut kävellä, varsinkaan kaupunginosien välillä. Väsyin siihen, että moderni jyräsi alleen niin paljon mielenkiintoista.

Mun suosikkipaikkani kaupungissa oli Merdeka Square, jossa pääsin edes vähän lähelle sitä, mitä kaupunkireissuillani tykkään tehdä. Fiilistellä ja nauttia kaupungin tunnelmasta ja vilskeestä ja fanittaa persoonallista arkkitehtuuria.

DÜSSELDORF

dusseldorf

Tämä, jonkun alikulkusillan uumenista löytynyt taideteos oli mielestäni paras asia Düsseldorfissa.

Tässä menee varmasti osa pitämättömyyttä oman huolimattomuuden piikkiin, mutta laitetaan tämä nyt silti hyh-kohteiden joukkoon. Jollain reissulla meillä oli puolisen päivää aikaa tutustua Düsseldorfiin, ennen jatkamista muille maille. Olimme juuri saapuneet Saksaan lentäen, ja toki matkatavarat olivat mukana. Ne survottiin juna-aseman säilytyslokeroon seikkailujen ajaksi, ja hyvään talteen survottiin myös kaupungin kartta, johon olin merkannut mahdollisia kiinnostavia juttuja.

Tallelokeroa emme jaksaneet enää avata, sillä uudelleen sulkeminen vaati lisää kolikoita, ja setelin rikkominen ekaa lukitusta varten oli ollut jo oma shownsa. Lähdimme kaupungille summittaisten aavistusten saattelemana. Mutta vaikka miten heiluttiin ympäriinsä ja yritettiin mennä sinne missä olisi ollut jotain jännää, tuli huti joka yrittämällä. Rakennustyömaita, kolkkoja bisnesrakennuksia, tylsää kaupunkimiljöötä. Ei mitään, mikä olisi ehtinyt ihastuttaa. Ehkä kartan kanssa seikkaillessa olisi ollut toisin, mutta jos satunnaisotannalla seikkaillessa mikään ei sytyttänyt, ei kaupunki varmasti kovin paljoa voinut tarjota.

PARIISI

paris

Pariisi oli yksi ensimmäisistä aikuisiän reissukohteistani ja olisin ajatellut uutuuden huumassa lähes jokaisen kohteen olevan se maailman ihanin. Pariisi ei kuitenkaan ollut. Toki kokemuspohjana on vain yksi kylmä ja sateinen toukokuun päivä siellä, mutta mikään kaupungissa ei hurmannut mua. Odotukset olivat varsin korkeat, mutta ne lässähtivät kuin osuman saanut pomppulinna.

Pariisissa on kumminkin sitä potentiaalia ja asioita, jotka paperilla kiinnostavat mua. Kuten historiaa ja paljon sitä henkiviä rakennuksia. Mutta ensimmäinen kokemus oli mielestäni vain todella tylsä. Pakko kumminkin antaa Pariisille sen verran armoa, että tähän kohteeseen olisin valmis palaamaan. Ainakin tarpeeksi halpojen lentojen osuessa kohdalle. Ja miettisin varmuuden vuoksi vielä pari päiväreissukohdettakin plakkariin, jos kaupunki onkin ihan oikeasti armottoman tylsä.

Onneksi hutilistani ei ole tämän pidempi, ja toivon, ettei se tule kasvamaan lisää vuosien saatossa!

Löytyykö sulta samoja hutikohteita?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

54 Comments

 • Reply
  Jasmin | Wanderwall
  30.10.2016 at 11:02

  Ei Pariisia! Pariisi on ihana kaupunki 😀 En uskonut että koskaan siihen ihastuisin, mutta mä en ymmärrä miten joku ei siitä voisi tykätä. Kannattaa ehdottomasti palata. Muissa sun kohteista en olekkaan käynyt, mutta luulen ja tiedän että Dubai ja Florida näyttäytyis mulle ihan yhtä tylsinä paikkoina. En ole itse asiassa koskaan edes kuullut Dubaista mitään hyvää.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.10.2016 at 20:18

   Haha, arvasin että Pariisin päätymisestä tälle listalle joku vielä suivaantuu 😀 Mutta Pariisi sentään on näistä listan kohteista se, jolle olen valmis antamaan uuden mahdollisuuden! Varmasti muutaman päivän verran voisin antaakin kaupungille ja katsoa sitten jos mieli muuttuisi. Mä kyllä olen kuullut Dubaista paljonkin hehkutusta ja lukenut sellaisia postauksia huuli pyöreänä ja lähinnä ihmetellen, ollaanko käyty todellakin samassa suhteessa… Mutta varmasti joillekin reissaajille sillä on jotain kivaakin annettavaa. Mä ja Dubai vaan oltiin liian erilaisia.

 • Reply
  Jenna / With huge passion for life
  30.10.2016 at 13:04

  Mä olen ihan samaa mieltä tuosta Pariisista! Dubai oli itselleni yllätys, sillä pidin kohteesta enemmän kuin ajattelin.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.10.2016 at 20:19

   Jes, kiva löytää niitä, jotka eivät ole Pariisille lämmenneet! Dubai jakaa varmasti mielipiteitä suuntaan ja toiseen. Ymmärrän kyllä, että siellä on paljonkin annettavaa jollekin, ei vaan mulle.

 • Reply
  meidänmatkassa
  30.10.2016 at 15:15

  Mielenkiintoinen listaus, tykkään melkein enemmän lukea näistä kohteista mistä ei olla tykätty kuin niistä mitkä ovat olleet huippuja. 😀 Pariisista olen kuullut usein tuota, että siihen kaupunkiin voi pettyä, täytyy vielä joku päivä käydä itse tsekkaamassa ja perustamassa omat mielipiteet sieltä. Dubaista ja Abu Dhabista fiilikset (siis ennakkofiilikset, en ole koskaan käynyt) ovat olleet juurikin tuollaiset tässä kuvaamasi ja siksi visiitti siellä ei ole yltänyt kovinkaan korkealle omalla to do-listallani.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.10.2016 at 20:25

   Munkin mielestä on kiva lukea näitä vähemmän hyvien kohteiden perustelua. Varsinkin jos kritiikki on hyvällä tavalla viiltävää. Ja eritoten, jos listoille osuu kohteita, jotka ovat itselle todella mieluisia. Ehkä tässä on jotain suomalaiskansallista 😀 Pariisista kyllä tuntuu kuuluvan myös noita soraääniä, vaikka suuri osa tuntuukin kaupunkiin rakastuneen. Toki voi olla, että oma mielipide muuttuu, jos kaupungille antaisi uuden mahdollisuuden ja enemmän aikaa. Dubai ja Abu Dhabikaan eivät koskaan olleet kovin korkealla omilla pakko päästä -listoilla. Lähinnä hulppean halvat lennot ja pieni pako Suomen talvesta motivoivat lähtemään. Onneksi oli niin halpa reissu, ettei haitannut tehdä 😉

 • Reply
  Unna Äkäslompolo
  30.10.2016 at 17:28

  Hahhah, nauroin täällä ihan ääneen näitä sun sanavalintoja Dubaista ja Abu Dhabista. Itse en ole (ilmeisesti onneksi) käynyt niissä, mutta ennakkoaavistukset on että fiilikset voisivat olla samantyyppiset. Pariisissa on tullut käytyä muutaman kerran ja täytyy myöntää, että mulle siinä ei kans ole sellaista hohtoa niin kuin monilla muilla. Mutta aikaa on kylläkin kulunut viime Pariisin vierailusta, että ehkäpä sitä fiilikset on muuttuneet jos lähtisi taas käymään siellä. Kiitos tästä, pisti hymyilyttämään – ei kaikesta voi tykätä vaikka matkustamisesta onkin kyse!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.10.2016 at 20:28

   Jes, kiva kuulla, että onnistuin herättämään hilpeyttä. Siihen yritinkin pyrkiä 🙂 Dubai sopii varmasti monille kohteeksi, mutta varmasti on aika moinen hutikin. Ainakin jos tykkää jostain maanläheisemmästä menosta kuin hullusta kulutuksesta ja maailman hulppeimmista rakennuksista. Mullakin on Pariisissa käynnistä kulunut jo yli kuusi vuotta. Sinne on nyt ollut niin paljon edullisia lentotarjouksia, että voisin sen toisen mahdollisuuden varmasti antaakin. Totta tuo, ettei kaikesta voi tai pidäkään pitää. Mistä blogeisin muuten saisi ne rehellisimmät postaukset 😀

 • Reply
  Maria
  30.10.2016 at 17:39

  Pariisia kaikki kehuu mutta jotenkin vain ei kiehdo ei niin mitenkään, eikä sateiset synkät päivät ainakaa kohota sen arvoa meikän silmissä 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.10.2016 at 20:30

   Sää on kyllä sellainen tekijä, joka saattaa hilata omaa fiilistä alemmaksi. Tosin ei aina, jos paikka on muutenkin aivan huippu. Mutta vähemmän kivan kohdalla huono sää yleensä kruunaa sen, ettei ollut niin kovin kivaa.

 • Reply
  Sofia
  30.10.2016 at 18:51

  Vaikka en noista kohteista muissa olekaan käynyt kuin Pariisissa, niin mielikuvat on ollut aika samanlaisia. Etenkin noiden ensimmäisten kohdalla. Ja Saksassa on varmasti paljon mielenkiintoisempia kaupunkeja, se on kuitenkin niin mielenkiintoinen maa kokonaisuudessaan. Pariisia en kuitenkaan laittaisi omalle listalleni (kun sellainen joskus koostuu, toistaiseksi ei sen suurempia pettymyksiä ole tullut vastaan). Pariisissa on mun makuun tosi hyvä museo- ja konserttitarjonta. Muutenkin menoa riittää. Mä asuin siellä kolme kk tänä keväänä, ja välillä otti päähän ja välillä taas ihastutti. Puhun myös ranskaa, joten sen puolesta tykkäsin myös. Ei mun suosikki, mutta kaunis ja monipuolinen.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.10.2016 at 20:33

   Saksasta olen samaa mieltä, siellä on varmasti paljon mielenkiintoisempiakin kaupunkeja. Vaikka olisimme varautuneet paremmin Düsselin visiittiin, tuskin siitä olisi siltikään tullut kaupunkisuosikkia. Pariisista olisin varmasti voinutkin saada enemmän irti pidemmällä reissulla. Tai ainakin uskon kaupungin potentiaaliin. Mutta nyt ehkä kohdevalinnat oli vähän vääriä ja kaiken kruunasi kylmä sadepäivä. Ei siinä oikein vain saanut iloa ylimmilleen.

 • Reply
  Teija / Lähdetään taas
  30.10.2016 at 19:24

  Me käytiin myös Dubaissa halpojen lentojen houkuttelemana, mutta ei kyllä oikein sykähdyttänyt. Minusta aavikolla ei tarvitse olla laskettelukeskusta, eikä kaiken muutenkaan tarvitse olla maailman suurinta. Oli se hieno nähdä, mutta ei ole ikävä takaisin 🙂

  Ja Pariisiin en ole minäkään päässyt yhtään sisälle, mutta myös minä olen valmis antamaan sille uuden mahdollisuuden.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.10.2016 at 20:36

   Joo, Dubaissa on paljon asioita, jotka vaikuttavat silkalta rahan tuhlaukselta ja varsinaiselta kerskakulutukselta. Kuten juuri tuo laskettelukeskus. Ei mua oikein edes kiinnostanut nähdä noita paikkoja siellä, olisi vaan alkanut ärsyttää. Ärsytti jo se hullun iso akvaariokin siellä jossain ostoskeskuksessa. 😀

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  30.10.2016 at 19:54

  Pariisista jäi mullekin tosi nihkeä kuva ensimmäisellä vierailulla. Se johtui silloin lähinnä ihmisistä ja hintatasosta: olin tosi nuori, joten ihan kaikki tuntui kamalan kalliilta, ja ihmiset tuntuivat suhtautuvan todella nihkeästi ei-ranskaa puhuviin. Toisenlainen kokemus oli pari vuotta sitten, kun annoin Pariisille toisen mahdollisuuden. Toisella kerralla viihdyin Pariisissa oikein hyvin ja voisin palata takaisin. Düsseldorf on oikeasti ihan kiva paikka, mutta on Saksassa kieltämättä parempiakin mestoja. Ei D-dorf silti huono mesta ole. Dubaissa ja Abu Dhabissa en ole käynyt, mutta voisin kuvitella, että mun fiilikset niistä olisivat samaa sarjaa kuin sulla. Siksi ne eivät olekaan matkakohteina yltäneet todo-listalla kovin korkealle (jos edes ovat sillä listalla…). Mutta vaikka nyt epäilenkin noita paikkoja etukäteen, niin voihan se silti olla, että niistä kuitenkin löytyisi mulle jotakin. Paha sanoa ennen kuin käy katsomassa. Kuala Lumpurissa haluaisin joskus käydä, mutta täytyy myöntää, että mulla ei ole kovin suuret odotukset senkään suhteen. Muilta kuullut nihkeät tuomiot ovat vaikuttaneet omiin ennakko-odotuksiin.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   30.10.2016 at 20:42

   Joskus on ilmeisesti ollut jossain kohteessa huonoon aikaan. Siis itselle huonoon, ei niinkään vaikka vuodenajallisesti. Musta tuntuu, että olisin osannut löytää Pariisista enemmän mua kiinnostavia paikkoja, jos olisin käynyt siellä muutamaa vuotta myöhemmin. Siksi mua tavallaan kiehtoisikin palata sinne nyt, itseni reissajana paremmin löytäneenä. Düsselista olisi varmasit jäänyt vähemmän huono kuva, jos oltaisiin oltu siellä paremmin kartalla, mutta tuskin siitä koskaan mitään lempikaupunkia olisi tullut. Dubai ja Abu Dhabikin tuntuvat olevan sen verran monipuolisia, että niissä varmasti on lähes jokaiselle jotain tarjottavaa. Vähän oli mullekin, mutta kokonaisuutena kummatkin jäivät pahasti miinukselle. Itse en ollut KL:sta kovin huonoa kuullut ennen omaa reissuani, pikemminkin päinvastoin, mutta kaikki paikat eivät vain ole kaikkia varten.

 • Reply
  Milla - Pingviinimatkat
  30.10.2016 at 23:05

  Pariisiin ja Dubaihin en ole koskaan hinkunutkaan, joten ei mahdoton uskoa niiden olleen huteja. Kuala Lumpur oli myös omalta osalta floppi. Kaupunki ei jotenkin sytyttänyt sitten yhtään Tiomanin pienen paratiisin ja siistin Singaporen jälkeen. Liikkuminen ei tosiaan ollut kovin kätevää, eikä oikein saatu siitä mitään otetta. Oon monesti miettinyt vastaavan listan tekemistä, mutta lopulta jättänyt väliin sitten kuitenkin. Monesti huonoon fiilikseen tai kokemukseen on vaikuttaneet enemmän sää tai oma huono mieliala, eikä niinkään se, että kohde olis ollut huono valinta. Toki varmasti melkein mistä vaan saa hyvän kohteen tai paskan kohteen riippuen siitä miten asioita katsoo. Omat kolme keikausta Pietariin ainakin osoittivat tämän. Kaksi kertaa meni aika riman alitukseksi ja kolmannella kerralla oli aivan mahtavaa. Viimeisellä kerralla olikin sitten myös se loistava keli ja asenne se, että tässä ei ole enää mitään menetettävää 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   31.10.2016 at 10:25

   Kuala Lumpurista ollaan kyllä niin samaa mieltä! Mä tulin sinne Singaporesta, ja olihan se aikamoinen vastakohta loogiselle ja organisoidulle naapurilleen. Samaa mieltä olen myös tuosta, ettei siitä oikein saanut mitään otetta. Mulla jäi hieman kysymysmerkiksi se, millainen KL oikeastaan onkaan. Mäkin kyllä mietin aika kauan, että teenkö tätä listaa vai en. Mutta toisaalta koska tuppaan muutenkin kirjoittelemaan varsin rehellisesti omista reissukokemuksistani, niin ajattelin antaa mennä. Onneksi nämä ei nyt ole mitään maailmanlopun julistuksia siitä, että kenenkään täysijärkisen ei näitä kohteita kannata valita. Ja itsellenikin annan armon olla väärässä. Tosin aika monen kohdalla en halua toista kertaa testailla mielipiteitäni… 😀 Totta tuokin, että niin moni asia vaikuttaa siihen, pitääkö kohteesta ja millainen kokemuksesta tuleekaan. Itse olen kumminkin kaikkialle lähtenyt suht avoimin ja jopa positiivisin ennakko-odotuksin (en kuitenkaan yltiöpositiivisin), mutta palaset eivät vain ole kolahdelleet. Mutta toisaalta ilman näitä hyh-kohteita ne ihanat paikat eivät varmastikaan tuntuisi ihan niin ihanilta 🙂

 • Reply
  Virpi/ Täynnä tie on tarinoita
  31.10.2016 at 08:27

  Olen näitä hutikohde-postauksia lukenut mielenkiinnolla ja aina yrittänyt miettiä omaa vastaavaa listaani, mutta ei. Ei sellaista vain ole. 😀 Toki minulla ei ehkä ole niin paljon maita ja kaupunkeja nähtynä, mutta kaikesta näkemästäni olen kyllä pitänyt. Toisista enemmän ja toisista vähemmän. Tuo Dubai on sellainen joka mutu-tuntumani perusteella saattaisi päätyä itselläni vastaavalle listalle. Se tuntuu olevan tällä hetkellä joku muoti-ilmiö, mutta ei sillä tavalla ole saanut minun kiinnostustani heräämään.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   31.10.2016 at 10:35

   Oi, sähän olet onnekas 😀 Ei munkaan hutikohteet onneksi sellaisia ole, että reissun jälkeen olisin itkenyt hukkaan heitettyjä euroja ja lomapäiviä, mutta toisaalta eivät ne myöskään kauhean mieltäylentäviä paikkoja ole olleet. Toki suhteessa siihen, minkä verran itsekin olen maailmaa nähnyt, nämä hutikohteet ovat hyvin pieni osa kaikesta siitä, mitä matkan varrelle on mahtunut. Dubai kyllä varmasti jakaa mielipiteitä, ja voi olla, että moni kokee sen samalla tavalla plastiseksi kuin mäkin. Mutta sitä ei tiedä ennen kuin kokeilee. Tosin jos multa kysytään, niin omalla vastuulla 😉

 • Reply
  Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog
  31.10.2016 at 19:08

  Heh, tätä oli hauska lukea, sillä siinä oli kohteita, jotka menevät minulla hyvien ja vielä parempien listalle! 😀
  Monipuolista Pariisia rrrrakastan, ja voisin siellä asuakin. Dubai vuorostaan on paljon muutakin kuin shoppailua, ja tarjolla on niin luontoa kuin historiaa toimivan ja hyvätasoisen kaupunkiympäristön lisäksi, tässä muutama tutustumisen arvoinen esimerkki:
  – Dubai Desert Conservation Reserve http://www.ddcr.org/en/index.aspx
  – Dubai turtle rehabilitation project http://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/burj-al-arab/activities/turtle-rehabilitation-in-jumeirah/turtle-rehabilitation-in-jumeirah/
  – Museoita yms tästä http://www.dubaiculture.gov.ae/en/Live-Our-Heritage/Pages/Dubai-Museum-and-Al-Fahidi-Fort.aspx
  Lisäksi luontoretkiä Hajar-vuoristoon.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.11.2016 at 20:05

   Pariisi on varmasti paljon monipuolisempi, kuin mitä päiväreissun aikana ehti näkemään. Dubai tosiaan on paljon muutakin kuin shoppailua ja yltäkylläisyyttä, mutta mulla vaikuttaa paljon kokemukseen tekemis- ja näkemistarjonnan (ja sään) lisäksi kaupungin yleisfiilis, eikä sekään mua sytyttänyt. Monessa paikassa tulee tunne esimerkiksi siitä, että siellä olisi kiva asua, se on kuin mua varten tehty tai vähintäänkin hyvin kotoisa. Tuolla fiilis oli jatkuvasti jotenkin vaivautunut ja väärässä paikassa oleva. Siitä on hankala päästä yli ja ympäri. 🙂

 • Reply
  Katja/historiadeviajes
  1.11.2016 at 09:25

  Listasta huomaa että kliiniset bligpaikat ei oo sun juttu. 😀 Itse tykkäsin Dubaista ja haluaisin lähi-itään kiertelemään enemmänkin. KL oli ihan ok kaupunki, mutta Pariisi jätti mutkin vähän kylmäksi. Mutta toisaalta voisin kyllä sinnekin palata. 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.11.2016 at 20:12

   Joo, kliinisyys ja rahan haju ei oikein ole mua varten 😀 Mua kyllä kiinnostaa Lähi-itä muuten, esimerkiksi Iran, mutta Dubai tuntui liian modernilta kaupungilta mulle. Haluan ennemmin sukeltaa siihen aidompaan tuhannen ja yhden yön taikaan 🙂 Pariisiin voisin noista kohteista todennäköisimmin palata. Jotenkin jäi siitä tunne, että paras anti jäi löytymättä eka kerralla!

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  1.11.2016 at 15:31

  Voi ei, Pariisi??! Olen käynyt siellä vain kerran, ja todella pikaisesti, mutta ihastuin kaupunkiin ihan täysillä! Ehkä syynä oli mahtava seura, aurinkoinen elokuun päivä ja se, että olin varautunut pettymään. Haluan takaisin! 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.11.2016 at 20:15

   Voi kyllä, Pariisi 😀 Auringonpaiste olisi ehkä muuttanut mun mielikuvia kaupungista. Tosin olen rakastunut sateenharmaisiin Islantiin, Irlantiin sekä Edinburghiin, joten kaikkea ei voi laittaa edes sään piikkiin. Mun varmasti pitäisi etsiä mahdollisella seuraavalla visiitillä ne “mun jutut” Pariisista ja katsoa muuttuuko mieli 🙂

 • Reply
  Johanna Hulda
  3.11.2016 at 00:41

  Hauska listaus! Sun reissukohdemaku vaikuttaa melko samalta kuin omani, koska kiiltävät suurkaupungit ei hirveästi täälläkään viehätä. Kuten moni muukin täällä, mäkin tykkäsin Pariisista paljon – ja kävin huhtikuussa! Ei ehkä se kaikkein ihanin kaupunki ikinä, mutta oikein mukiinmenevä ja kaunis seikkailukohde. Tai en tiedä miten asian laita tänä päivänä olisi, koska olin 17 kun sinne matkustin.

  Meillä oli juuri pitkä lennonvaihto Dubaissa, ja oltiin ensin ajateltu mennä vähän katselemaan pilvenpiirtäjiä, mutta ei sitten kuitenkaan jaksettu. Luulen, että se öinen tunnin-parin ajelu olisi ollut mulle just passeli aika viettää siinä kaupungissa. 😀 Vartavasten en sinne matkustaisi, kun maailmassa on niin paljon kiinnostavampiakin paikkoja.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.11.2016 at 20:01

   Kiitos! Pariisista pitäviä tuntuu kyllä löytyvän paljon, saa nähdä liitynkö joskus siihen seuraan 🙂 Pari tuntia Dubaissa on varmasti juuri hyvä aika sellaiselle, joka ei kauheasti perusta rahanhajuisista suurkaupungeista 😀 Jos joskus toiste tulee tilaisuus lähteä sinne hetkeksi seikkailemaan, niin suosittelen kyllä. Niin tietää sitten ainakin sen, tulisiko sinne palata vai oliko siinä jo riittämiin!

 • Reply
  Emma
  3.11.2016 at 10:58

  Hauska listaus, täytyisi joskus ajan kanssa miettiä omiakin vähemmän onnistuneita reissukohteita. Oon käynyt kaikissa mainitsemissasi kohteissa ja Pariisia lukuunottamatta ymmärrän mistä puhut. Kuala Lumpur ja Jakarta on molemmat ärsyttäneet mua jo pitkään nimenomaan sen takia, että niissä ei voi kävellä mihinkään, hauskaa että olit kiinnittänyt huomiota samaan!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.11.2016 at 20:08

   Kiitos! Kuala Lumpurissa käynnin jälkeen huomasin monen muunkin kiinnittäneen huomiota siihen, että kaupunki ei ole todellakaan kävelijäystävällinen. Sen takia mulla onkin nyt pieni pelko siitä, minne Aasiassa uskallan suunnistaa. Toista samanlaista kokemusta en haluaisi, vaikka yleensä niillä nurkilla joukkoliikenne ja muukin moottoriliikenne on yleensä hyvin edullista. Toivottavasti innostut miettimään omia kohteitasi, näitä on ollut mielenkiintoista lukea.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  3.11.2016 at 15:30

  Jotenkin vierastan ajatusta siitä, että jonnekin ei kannattaisi mennä. Ainakin kerran kannattaa käydä katsomassa ja kokemassa, että minkälainen paikka maapallolla tämä on. Kaikissa näissä olen käynyt, ehken ihastunut ihan erityisesti mihinkään näistä, mutta en silti toivo, ettenkö olisi käynyt. Dubaissa, Abu Dhabissa ja Pariisissa on tullut käytyä useammankin kerran, enkä sulje pois ajatusta, että päätyisin niihin vieläkin jostain syystä. Kuala Lumpurista oli kyllä hiukan vaikea saada otetta, mutta silti pari päivää kaupungissa olivat ihan ok – muuten harmittelisin, etten ole käynyt siellä 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.11.2016 at 20:12

   En mäkään usko siihen, että mitään kohdetta kannattaa tuomita käymättä. Mutta toisen kerran voi sitten jo jättää välistä, jos ensimmäinen ei vakuuttanut. En mä ole yhdestäkään kohteesta palannut sättien itseäni siitä, että tuli sitten tuollaiseen tuhlattua lomapäiviä ja rahansa. 🙂 Mutta silti näistä paikoista jäi käteen vähemmän kivoja juttuja ja nähtävää kuin monesta muusta paikasta.

 • Reply
  Laura / Laura's Itinerary
  3.11.2016 at 16:13

  Dubaista olen kanssasi samaa mieltä, sielutonta ja sattuu pelkkä ajatus siitä tuhlauksen määrästä siinä kaupungissa. Abu Dhabissa samoiten päiväretkellä käynyt, en saanut suurempaa otetta, muuta kuin sen, että UAE:ssä menisin sinne Dubain sijaan.
  Floridassa olen käynyt Miamissa ja Key Westissä, ei ykkösmestoja omalla listalla, mutta helposti menisin takaisin! Ja tutkimaan muita Floridan paikkoja.
  Pariisi on upea! Joskin olen vahvasti alkanut uskoa, ettei Ranska näyttäydy samanlaisena henkilölle, joka ei puhu ranskaa ja henkilölle, joka puhuu ranskaa. Eli ymmärrän jos vaikka saa nuivaa asiakaspalvelua, ja siksi mieltää paikan möh-osastolle kuuluvaksi.
  Dusseldorfissa olen aikanaan viettänyt kaveriporukalla viikonlopun, itse kaupungista mulla ei ole muistikuvia, vain hauskanpidosta kavereiden kanssa (ts. paikka olisi voinut olla mikä vaan). Tästä syystä ehdottomasti menisin tutkimaan kaupungin uudelleen!
  Kuala Lumpur ei ole tuttu, mutta menisin, jos sattuu reitille.
  Mä en silti keksi listaa, minne en enää ikinä menisi. Toinen tykkää yhdenlaisesta ja toinen toisenlaisesta.
  Mutta sä tiedät millaisista kohteista sä et pidä, joten se auttaa varmasti reissujen suunnittelussa jatkossa?

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.11.2016 at 20:15

   Pariisille on pakko antaa krediittiä siitä, että onnistuin kohtaamaan siellä mukisematta englantia puhuneita ihmisiä! Olin varautunut jo käyttämään tarvittaessa koko ranskankielisen kapasiteettini (eli bonjourin, mercin ja merden), mutta yllättävästi sain ainakin viimeisen jättää väliin 😀 Mutta varmasti Ranskasta saa irti enemmän kieltä taitavana. Kyllä, erilaisiin kohteisiin matkustaminen ja tutustuminen on todellakin auttanut vahvistamaan omaa matkailuidentiteettiä ja varmaan auttaa välttämään huonompien kohteiden valintaa jatkossa 🙂

 • Reply
  Lotta | Watia.fi
  4.11.2016 at 03:31

  Dubai ja Abu Dhabi. Samaa mieltä. Ei mitään tekemistä. Abu Dhabi oli Dubaita mielenkiintoisempi lähinnä sen hienon moskeijan ja kivan rantabulevardin ansiosta, mutta uudelleen en kyllä aio lähteä.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   4.11.2016 at 18:32

   Abu Dhabin moskeija jäi multa välistä. Lähinnä siksi, että se oli niin moderni rakennus 😀 Se olisi mun mielessä saanut paljon enemmän painoarvoa, jos olisi ollut parisataa vuotta vanha… No mutta oli siellä nurkilla ainakin lämpöisempää kuin Suomessa, jotain hyvää edes!

 • Reply
  Merja / Merjan matkassa
  4.11.2016 at 21:15

  Dubai oli minunkin mielestäni sieluton ja tekopyhä. Mutta toisaalta sellainen, joka kannattaa ainakin kerran käydä katsomassa. Pariisi on ihana, anna sille vielä mahdollisuus 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.11.2016 at 11:02

   Tosiaan, eihän Dubain sieluttomuutta ja tekopyhyyttä olisi saanut niin konkreettisesti selville, jos ei olisi sitä itse käynyt toteamassa 😉 Eiköhän Pariisi saa vielä uuden mahdollisuuden. Ehkä jonkun isomman reissun yhteydessä tai tarpeeksi halpojen lentojen osuessa kohdalle!

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  4.11.2016 at 22:48

  Löytyy sama kohde, nimittäin Kuala Lumpur. Ihan liian kuuma ja tuskainen ilmasto mulle ja jotenkin kaoottinen. Täytyy myös sanoa, että kaikista kaupungeista, jossa Saksassa olen käynyt on Düsseldorf kyllä tylsin ja mielenkiinnottomin. Muita kohteita en osaa kommentoida, Pariisissa olen käynyt ja pidin kyllä kaupungista, mutta ei löydy mun top 10.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   5.11.2016 at 11:05

   Düsseldorf oli kyllä pieni yllätys juuri tuossa tylsyydessään. Koska kaikki muut Saksan kaupungit, joita olin siihen mennessä nähnyt, olivat olleet mielenkiintoisia ja ihastuttavia. Mutta onneksi sinne kaupunkiin ei tullut tuon pidempää reissua tehtyä, niin ei haittaa 🙂

 • Reply
  Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  4.11.2016 at 23:46

  Toisten listoja on aina niin hauska lukea 😀 Kiitos viihdyttävästä tekstistä ;D Katsotaan saisinko oman listan tehtyä myöhemmin talvella. 🙂

 • Reply
  Heidi / Maailman äärellä
  5.11.2016 at 19:43

  Hih,
  kirjoitin jokin aika sitten ihan saman tyyppisen postauksen ja omalla listallani on myös Abu Dhabi. Voi kamala mikä paikka. Ei siellä ollut siis yhtään mitään minulle. Umpitylsä. KL:ssa lienee vähän sama vika kuin listani Ho Chi MInhissä. Siellä liikkuminen oli miljoonien skoottereiden takia ihan kamalaa. Ja meteli oli myös hirmuinen. Mielenkiintoinen kaupunki, mutten sinne toista kertaa halua!
  Tässä linkki omaan listaani: https://maailmanaarella.com/2016/09/30/ei-koskaan-enaa/

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.11.2016 at 10:36

   Haha, pitääkin käydä lukemassa sun postaus. Abu Dhabin samankaltaisena kokeminen lämmittää mua suuresti! Umpitylsä on juuri oikea sana kuvaamaan kaupunkia. Huh, voin kuvitella sieluni silmin tuon Ho Chi Minhin. Ei varmastikaan itselleni mikään ykköskohde. Kyllä tuollaisissa paikoissa yleensä menee se päivä tai pari, mutta viikko olisi jo julmaa kidutusta.

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  5.11.2016 at 21:06

  Dubaista olen siellä käymättäkin jo täysin samaa mieltä! Mutta muuten en nyt ihan yhdy näihin.. Pariisi ja KL on kivoja kaupunkeja! Floridassa en ole käynyt, mutta ei se voi olla noin ankea, en suostu uskomaan. 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.11.2016 at 10:39

   Haha, hyvä olla samaa mieltä vain omien fiilisten perusteella 😀 Mutta joo, ei Dubaihin kannata lähteä vain todetakseen, että mielikuvat pitävät kutinsa! En mäkään olisi halunnut uskoa Floridan olevan noin ankea. Mutta toisaalta kolme kertaa siellä käyneenä enkä mihinkään ihastuneena voin vain todeta, että ensi kerralla muihin osavaltioihin kiitos 🙂 Varmasti sieltä löytyy jotain jollekin, joka ei ole tällainen historiaa ja persoonallisuutta palvova ihmehippi. Mutta mua ei lämmittänyt 😀

 • Reply
  Katja / Lähtöselvitetty
  5.11.2016 at 22:05

  Voi ei, juuri kirjoitin omaan lempilistaani Pariisin ja Floridan. Floridaa tosin katselen puhtaasti lasten näkökulmasta, mutta kyllä sieltä löytyi meille aikuisillekin paljon mielenkiintoista. Ainoa miinus on, että siellä tosiaan pitää olla auto alla, että näkee mitään. Pariisille kannattaa antaa enemmän kuin yksi päivä. Minä olin siellä neljä sateisen sumuista lokakuun päivää ja silti minusta se oli ihana kaupunki. Siellä minusta parasta oli vaeltelu ja puistoissa istuskelu, eivätkä niinkään pakolliset nähtävyydet. Ja se on todella iso kaupunki, mistä löytyy kaikenlaista.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.11.2016 at 10:42

   Voi ei 😀 Floridaa mun ei onneksi tarvitse katsella kuin omasta näkökulmastani, ja se näkökulma oli ei kiitos. Mutta tässä sen onneksi näkee, että ihmiset ovat erilaisia ja toisen huti on toisen aarre. Enkä tosiaankaan kiistä sitä, etteikö Floridalla ylipäätään ole joillekin paljon annettavaa. Mä ja Florida vaan ollaan liian erilaisia. Ehkä mun pitää ensi kerralla keskittyä Pariisissa tuohon vaelteluun ja puistoihin. Ne kun ovat niitä mun juttuja 🙂

 • Reply
  Teppo/Tämä matka
  6.11.2016 at 08:15

  Keinotekoiset paikat, missä näkyy vain näyttävyyden tavoittelu, ei todellakaan kiehdo. Aitoutta ja kulttuuria pitää paikassa olla, jotta viihdyn. Pariisissa kannattaa ottaa fillari alle ja ajella rauhassa ilman päämäärää, pysähtyä pastikselle ja katsella ihmisiä. Hieno paikka.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   6.11.2016 at 10:45

   Kyllä, aitoutta ja kulttuuria (ja upeaa luontoa) pitää mullekin olla tarjolla, että viihdyn. En normaalissa arjessanikaan (näin käristettynä) aja Ferrarilla ja käytä timanttikruunua, niin miksi reissuilla pitäisin rahan hajusta ja pintaliidosta… Pariisia ajatellen olen saanut tässä jo sen verran hyviä vinkkejä, että ne on varmasti pakko jossain vaiheessa lähteä testaamaan 🙂

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  7.11.2016 at 00:55

  Eipä löydy samat kohteet hutilistalta. Pariisi ja Florida on sellaisia paikkoja, että voisin mennä vaikka koska vain. South Beach sopii mulle, takuuvarmasti en tylsisty siellä. Muutenkin Floridassa on vaikka mitä tekemistä, mutta makuasioita nämä on. Abu Dhabissa en ole käynyt, mutta Arabiemiraatit ei ole oikein itseäni vakuuttanut. Kuala Lumpurissa viihdyin myös, ajattelin mennä joskus uudestaan. Uskosin tykkääväni Dusseldorfista, ainakin olutpaikkoja sieltä löytyy 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   7.11.2016 at 21:41

   Joo, makuasioita todellakin, sillä mun mielestä ainoat maininnan arvoiset tekemiset Floridassa olivat frozen yoghurtin syöminen sekä sieltä pakeneminen Karibialle 😀 Haha, ehkä Düsseldorfissa olisikin pitänyt keskittyä alkoholin maisteluun. Olisi koko kaupunki saattanut saada ihan uusia ulottuvuuksia 😉

 • Reply
  Veera Bianca
  7.11.2016 at 07:20

  Oho mitä kohteita, Abu Dhabi, Kuala Lumpur ja Pariisi kuuluvat minulle hian suosikkien joukkoon! 🙂

Leave a Reply