Kerran poistuin kotoa
Suomi

Kesäreissuni Suomessa – ja mikä meni pieleen

Koska kalenterin sivut ovat jo useamman päivän tarjonneet näkymäksi syyskuuta, täytynee myöntää, että kesä 2016 alkaa olla loppu ja paketissa. Siksi onkin hyvä aika katsoa taakse, ja miettiä mitä tulikaan tehtyä. Kotimaanmatkailun suhteen mulla oli kesää varten omalla mittapuullani varsin kunnianhimoiset suunnitelmat.

Tarkoitus ei ollut lomailla Suomen kamaralla, mutta viikonloppuja ja aurinkoisia vapaapäiviä oli aikomukseni hyödyntää ainakin lähitienoiden ja kesäkaupunkien ihmettelyyn. Mutta vähän toisin kävi. Kesä olikin varsin harmaa, eikä kannustanut spontaaneihin Suomi-rientoihin. Lisäksi ulkomaanreissut veivät sen verran pätäkkää, että luottokortille armasta kotimaata ja sen antia ei viitsinyt alkaa raapia. Joten aika moni suunnitelma jäi odottamaan sitä kuuluisaa ensi kesää. Mutta mitä kaikkea tulikaan tehtyä?

IMG_2370

KÄYDYT KAUPUNGIT

Seinäjoki

Visiitin Seinäjoelle lasken ainoaksi kunnon kesäreissuksi Suomessa. Ja sekin oli yhden päivän pistäytyminen Provinssissa. Kertonee aika paljon siitä, että ei mennyt kotimaanputkeen tämä kesä, ei. Provinssiin mut houkutteli vain ja ainoastaan Rammstein, joka on yksi maailman parhaita livebändejä ikinä.

Provinssissa sapetti ihmismäärä, sitä oli aivan liikaa. Saavat tuoda ensi vuonna lavalle Led Zeppelinin, että lähden uudestaan. Mikä on harmi sinänsä, sillä ennen Provinssi oli mulle yksi rakkaimmista festareista. Silloin pienemmän ihmismäärän aikaan. Provinssissa tietenkin satoi, kuten asiaan kuuluu. Mutta onneksi vain vähän, eikä se haitannut menoa. Seinäjokeakin tuli nähtyä, kun käveltiin yöllä kaupungin halki festarialueelta juna-asemalle. Hiphei!

IMG_2373

Vaasa

Vaasan voisi melkein laskea. Melkein. Vietinhän siellä viikonlopun verran, enkä edes juoksennellut sinne minkään bändin perässä. Tosin heitän tähän perään heti ex-kotikaupunkikortin ja totean vielä, että koko viikonloppu taisi mennä lähinnä sohvalla maatessa ja akkuja ladatessa. Siitä ei paljoakaan kerrottavaa jää jälkipolville. Mutta kävinpä kumminkin.

Helsinki

Toinen melkein, mutta ei sitten kumminkaan -kaupunki. Vaikka kävin Helsingissä jopa kolmesti viikon sisään, niin en siltikään laske sitä kunnon kesäreissuksi. Miksikö? No siksi, että ensimmäisen käyntini syy oli Pietarinristeily. Helsinkiä tuli nähtyä kävelymatkan verran Kampista Länsisatamaan.

Kerrat kaksi ja kolme menivät valitettavan samalla kaavalla: saavuin Pietarista, kävin Helsingin keskustassa hakemassa evästä ja kävelin takaisin Länsisatamaan, koska samana päivänä lähti laiva Tallinnaan. Kolmatta käyntikertaa ei hirveästi tarvinne avata. Mutta vinkkinä, että siihen liittyy kotiinpaluu Tallinnasta…

IMG_2378

MELKEIN KÄYDYT KAUPUNGIT

Porvoo

Mun oli niin tarkoitus käydä Porvoossa tänä kesänä. Suunnitelmia oli jo tehty, reissukaverit löydetty, päivämäärääkin hahmoteltu. Sitten tuli kasa esteitä, alkuperäisen päivän sopimattomuus ja niin paljon kaikkea muuta, että homma unohtui tyystin. Kiva syysretki ei tietenkään olisi pahitteeksi, mutta syksykin on aika täynnä kaikkea. Mites on Katja ja Raija, yritetäänkö ensi kesänä uudestaan…?

Rauma

Tämä oli toinen kohde, mikä oikeasti piti toteuttaa. Mulla olisi ollut paikallisopaskin kaupunkiin, mikä oli aivan mahtavaa. Mutta sitten kävikin niin, että paikallisopas sai kesäksi töitä Köpiksestä ja lähti sinne. Kun paikallisoppaani palasi Suomeen, mä olin Irlannissa. Ja kun mä taas palasin sieltä Suomeen, paikallisopastani kutsui ensin Eurooppa ja sitten koko syyskuun pituinen reissu ympäri puolta maapalloa… Olisihan sitä toki omin nokkineenkin sinne voinut mennä pyörimään, mutta äh. Seurassa aina kivempi.

IMG_2390

JO AJATUKSEN TASOLLE KARIUTUNEET SUUNNITELMAT 

Ajatuksen tasolla kesäinen Suomi on ihana. On aurinkoa ja lämpöä ja liuta kivoja kesäkaupunkeja ja kaunista luontoa. Siksi aikomuksissani pyöri muun muassa Suomenlinnaa ja muita Helsingin saaria sekä Tampereen seudun luontopolut ja muut kivat kohteet, joita lähteä valloittamaan hyvällä säällä. Harmi vaan, että auringon paistaessa ja lämmön helliessä jumitin yleensä töissä. Siinä ei oikein voi huikkailla muille että “Morjes, mää lähden nyt Helsinkiin seikkailemaan” ja jättää muut hoitamaan hommat.

No, ensi kesä on taas uusi kesä!

Miltäs teidän kotimaan reissukesä näytti? Tuliko onnistumisia vai vaan hyväntahtoisia aikeita ilman toteutusta?

Postauksen kuvat Provinssista

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  3.9.2016 at 19:59

  Tuitui, Paul Landers <3 Kyllä vähän harmittaa, etten bändiä nähnyt. On kyllä niin mahtava bändi livenä. Olen nähnyt aina vain festareilla, kun en konsertiin ole ikinä onnistunut saamaan lippua. Toivottavasti vielä keikkailevat…
  Kyllä oli muuten Saksassa ikävä Suomen kesää, ensi kesänä aion kyllä olla suurimman osan ajasta ihan Suomessa. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   4.9.2016 at 11:24

   Haha arvasin että sä siellä heti innostut 😀 Mä lähdin Rammsteinia katsomaan Latviaan muutama vuosi sitten, kun ei saatu Helsingin keikalle seisomapaikkoja. Kyllä sisätila tuo silti lisäarvoa showlle, vaikka onneksi nyt Provinssikin on keskikesän jälkeen, niin voi leikkiä, että puolenyön pintaan on jo edes vähän pimeämpää… Varmasti välillä tekee hyvää ottaa etäisyyttä Suomen kesäänkin, ehkä sitä arvostaa taas jatkossa enemmän 🙂

 • Reply
  Anni | Rajatapaukset
  4.9.2016 at 12:38

  Sama homma, oli jotenkin poikkeuksellisen ankeat säät tai siltä se ainakin tuntu.
  Porvooseen piti meidänkin mennä, mutta eipä menty ei. Kerran ajettiin bussilla ohi, sehän on melkein sama!
  Ja Tampereellakin jäi vaikka mitä kesärientoja rientämättä, pöh.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   4.9.2016 at 19:09

   Joo, toukokuu oli kiva, ja sitten osa heinäkuusta. Mutta tosi monta ankeaakin päivää mahtuu kyllä mun muistikuviin. Haha, pääsitte sentään lähemmäksi Porvoota ku mä, melkein siis lasketaan 😀 Sama, Tampereen riennoistakin jäi kyllä aika moni väliin. Onneksi on aina ensi kesä (katsotaan mitä tekosyitä heitellään ensi vuonna pöytään)…

Leave a Reply