Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet

IGTT: Herkkua on siinä monenlaista!

Mainiota syyskuun ekaa päivää, ja samalla myös kuun ensimmäistä torstaita! On taas Instagram Travel Thursdayn aika. Syyskuun teema, ruokamatkailu, aiheutti mulle aluksi hieman päänvaivaa. Mä en ole niitä ihmisiä, jotka sen suuremmin pitäisivät syömisestä. Harvassa ovat ne paikat, jonne suuntaisin ensisijaisesti kulinaristisien nautintojen perässä.

Mä voisin mielelläni täyttää ruokatarpeeni kompressoiduilla ruokakuutioilla. Reissatessakin nälkä yleensä huutaa kuin palosireeni siinä vaiheessa, kun ruokaa on lautasella, joten viimeinen asia siinä vaiheessa on alkaa sommitella pöperöä ja muita pöydän antimia täydellisiin Instagram-asetelmiin. Melkein jo jätin tämän kuun haasteen väliin, kunnes kuviani selatessa tajusin että ruokaahan (tai no ainakin syötävää) ne herkutkin ovat, joten siitä se ajatus sitten lähti!

Aamupalat

aamu1

Cocktail Hawaiin antimia. Varmasti ihan hyvä, että Montrealissa tuli vietettyä vain kaksi päivää!

Kotioloissa, ja mahdollisuuksien mukaan reissun päälläkin, syön yleensä varsin järkeviä ja terveellisiä aamiaisia. Rakastan smoothieita, hedelmiä, jugurtteja, kaiken maailman siemeniä höysteeksi lähes minne tahansa ja kunnon kuidukasta leipää. Mutta välillä homma saa lähteä lapasesta ihan kunnolla. Montrealissa lapasetkin lähtivät käsistä, sillä siellä kaksi päivää reissatessamme käytiin kaverin ehdotuksesta kaksi kertaa natustamassa aamiaisövereitä Cocktail Hawaiissa. Olisihan siellä ollut tarjolla myös perinteisempääkin tarjontaa, mutta kuka nyt ei haluaisi aloittaa aamuaan lätyllä, jota komistaa muun muassa pallo suklaajäätelöä ja kasa vaahterasiirappia! Jos olet ikinä Montrealissa, suosittelen lämpimästi!

aamu2

Kaverin kanssa aamiaisella Pyynikin munkkikahvilassa | venäläistä hyvitystä jälkiruuan muodossa

Ehkä suurimmat aamupalaöverini vedin kumminkin Pietarissa. Aamupalabuffetissa piti tietenkin syödä koko rahan edestä, ja vatsan ollessa varsin pinkeänä kävin vielä santsaamassa marjajälkkärillä. Josta sitten löytyikin nasta. Vaaratilannetta ei onneksi ehtinyt syntyä, mutta hyvitykseksi tapahtuneesta sain paikallista päärynäpiirakkaa – ja kyllä, jäätelöä. Jäätelö aamupalalla taitaa olla se mun juttu…

Jäätelöt

jäät2

Jäätelöseikkailulla Malmössa ja Köpiksessä! Molemmissa mukana Assi, en sentään myönnä kaksin käsin herkuttelevani…

Mistä päästäänkin aasin kanssa sillan yli tähän seuraavaan kohtaan. Jäätelö on ihanaa! Suomessa irtojäätelöissä yleisin maku on vaniljainen pahvi, vaikka onneksi täälläkin poikkeuksia löytyy. Ulkomailla jäätelötarjonta taas on vertaansa vailla. Italialainen jäätelö on ehdoton suosikkini. Sitä on Ruotsin puolella tullut metsästettyä rakoille kävellyin jaloin (oli muuten sen arvoista!) ja tehty ekskursio Malmöön oikeastaan vain erittäin paljon kehuja saaneen gelato-paikan perässä.

jäät1

Florean Fortescuen antimia | Tukholman StikkiNikkin herkkujäätelöt

Ehkä yksi huikeimmista jäätelökokemuksista oli kuitenkin Orlandon Wizarding World of Harry Potterissa, jossa Viistokujalta löytyi autenttinen Florean Fortescuen jäätelöbaari. Amerikkalaisessa hengessä yhden pallon annos oli valtava, pakko myöntää että olen syönyt aika monta lounasta, jotka häviävät sille koossaan…

Muut hullutukset

muut2

Roppakaupalla Ploppia <3 | Herkkusuklaata Liettuasta

Myönnän, ettei mun ruokamatkailu rajoitu siihen, että säntäilen ympäri maailmaa vatsa pullollaan jäätelöä. Innostun myös suklaasta! Harvemmin tuon reissuilta kotiin mitään materiaa tuliaisiksi, edes itselleni. Mutta suklaata, sitä tulee kannettua aika monesta maailmankolkasta. Ruotsista pitää käydä hamstraamassa Ploppeja. Siinä missä jengi raahaa Virosta tonnitolkulla viinaksia, mä toin aika monta pussia karkkia.

muut1

Ben & Jerry’s -jäätelötehdas Vermontissa | Lounaalla Cuscon suklaamuseossa

Perussa taas sallin itselleni lounastauon Cuscon suklaamuseon kahvilassa. Voitte arvata, millainen suklaamuseon kahvilan anti on. Kyllä, en syönyt terveellistä salaattia sinä päivänä. Tarpeen tullen tartun tilaisuuksiin käydä myös vaikka jäätelötehtaassa. Jos ikinä satutte reissaamaan Vermontissa, niin ei kun käymään!

Herkuttelun filosofia

miete

Herkutteluhan on suuri taiteenlaji. Mielestäni sille omistetut sloganit ovat myös tärkeä muistutus siitä, ettei elämää kannata ottaa liian vakavasti. Tai no, oma turvallisuushan ennen kaikkea! 😉

Lue myös nämä:


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Rimma + LauraTravellover ja Muru Mou. Itsehän olen Instagramissa nimimerkillä @hallanvaara.

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  1.9.2016 at 09:53

  Ihana postaus! Ja juu, ruokaahan herkutkin on 🙂 Tulikin tästä mieleeni, että mulla on vielä testaamatta nuo kuvassakin näkyvät Tanskan Paradis-jätskit. Mulla on enää noin 1,5 viikkoa Köpiksessä jäljellä, joten pakko maistaa niitä ennen lähtöä!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.9.2016 at 19:25

   Kiitos! 🙂 Oi, käy ihmeessä Paradisissa. Mielettömän herkullista jäätelöä sieltäkin sai. Vielä ehtii, vaikka joka päivä 😉

 • Reply
  Jonna / Lempipaikkojani
  1.9.2016 at 10:37

  Voin niin samaistua tähän postaukseen. Herkut ne naisen tiellä pitää 😀 Ja jäätelö. Ja suklaa. Ja noh, kaikki makea 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.9.2016 at 19:26

   Jes, hienoa että muitakin samanhenkisiä löytyy! Todellakin, herkut pitää tiellä. Ei ainakaan tipu rantakalliolta tuulen viemänä kun on vähän kakkua varastossa 😀

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  1.9.2016 at 12:15

  Mulla on aika lailla samoja ajatuksia kuin sulla! 😀 Tosi harvoin tulee otettua mitään ruokakuvia, saatikaan sitten laitettua niitä Instagramiin. Meinasin tosiaan jättää osallistumatta tässä kuussa kokonaan, kunnes koin saman väläyksen: kyllähän herkutkin on ruokaa!
  Voihan sitä herkkuja aina välillä syödä aamullakin, varsinkin lomalla. Mä pyrin myös syömään terveellisesti aamuisin, mutta aina välillä sitä sortuu, ainakin noin hyvän näköisten lettujen äärellä! Voin niin samaistua tohon suklaan kantamiseen kotiin. Erityisesti Ausseista ja Uudesta-Seelannista toin kassikaupalla suklaata, ja oli mulla aika paljon suklaata mukana myös Irlannista palattaessa 😀 Ja tietty Sveitsistä kun tulin takaisin niin rinkka oli puolillaan suklaata, hups.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.9.2016 at 19:29

   Joo, luinkin sun postauksen ja huomasin että hyvin samoilla linjoilla mentiin. Great minds think alike 😀 Loma on onneksi aika salliva. En muuten esimerkiksi syö ulkonakaan juuri koskaan, mutta lomalla se on monesti käytännöllisintä. Ja kyllä jäätelöaamupala nyt vaan kohottaa mieltä. Irlannista en jostain syystä kantanut yhtään suklaata kohtiin asti. Mielettömän hyvää suklaajäätelöä siellä kyllä söin 🙂

 • Reply
  sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa
  1.9.2016 at 18:12

  Aamiaisöverit Montrealissa kuulostaa aika houkuttelevalta. Kerrankos, tai vaikka kaks, sitä lomalla. Noi Plopp suklaapatukat näyttää muuten hyviltä. Mulla on mennyt ihan ohi tuollaiset.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.9.2016 at 19:31

   Joo, noita aamupaloja kyllä haikailen edelleen. No, tietääpä minne palata sitten kun joskus toistekin niillä kulmilla vierailen 🙂 Ploppiin tutustuin joskus Tukholmassa ihan sattumalta. Vetävän näköinen kääre ja eksoottiselta (päärynä-kaktus) kuulostanut täyte houkuttivat ostamaan kokeeksi ensin yhden ja sen jälkeen kotiin vielä monta! Aika monta ruokakauppaa myönnän Ruotsissa kiertäneeni ihan vain noita löytääkseni…

 • Reply
  Katareissaa
  1.9.2016 at 20:51

  Itekin meinasin eka skipata igtt:n tällä kertaa, mutta piti vaan löytää se oma kulma. Onneksi säkin kirjoitit, mukava postaus 🙂 Aamiaiset ja herkut, oi kyllä! Ja siis gelatot aaawh :’DD

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.9.2016 at 21:45

   Haha, onneksi ruokailla ja matkailla voi monella tapaa, niin ei tarvinnut kummankaan skipata. Kiitos, tätä postausta oli kyllä mukava kirjoittaa 🙂 Gelato on kyllä nerokas keksintö!

 • Reply
  Annika | Travellover
  2.9.2016 at 20:04

  Tämä on postaus, jonka olisin itse otsikoinut Aikuisena saa. 🙂 Se on oma sloganini aina silloin, kun haluan aamupalalla vain vohveleita tai syödä herkkuja juuri ennen lounasta tai syödä niin ison vohvelin Belgiassa, etten edes enää halua lounasta, Siksipä kertyikin muutama kesäkilo – eli olen turvassa kidnappaajilta.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.9.2016 at 21:06

   Tuo olisi kyllä ollut varsin pätevä otsikko. Aikuisena todellakin saa heittää joskus pieniä övereitä 🙂 Vaikka ne lapsuuden kesät, jotka tuntuivat kestävän vaikka kuinka pitkään, olisivat toisinaan kiva juttu saada takasin, niin kyllä sitten jäätelö-överit aamupalalla kompensoi sitä menetystä ihan kivasti… Mahtavaa, että oot pitänyt huolta turvallisuudestasi kesän mittaan. Jatka samaan malliin 🙂

 • Reply
  Anna / 270 degrees
  3.9.2016 at 07:39

  Hei nyt en ehkä kestä! Ihania herkkuja, mä oon tällä aivan vesi kielellä 😀 Ja kaiken lisäksi tultiin vasta Jenkeistä Aasiaan, missä herkut ei niin kovin oo mun makuun. Pakko kyllä varmaan tänään etsiä joku banana pancake -koju noiden sun lettujen innoittamana…

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.9.2016 at 10:42

   Haha 😀 Ja voi ei, mikä huono ajoitus! Oman vähäisen Aasia-kokemukseni nojalla voin kumminkin sympatisoida, herkut siellä ei tuntuneet olevan maailman parhaita. Koitahan pärjäillä silti 😉

 • Reply
  Martina
  4.9.2016 at 12:14

  Ihanat aamiaisöverit! Reissussa saakin lähteä vähän lapasesta. 🙂 Olen kanssasi samaa mieltä myös siitä, että italialainen jäätelö on parasta. Sitä pitää saada aina Italian reissulla, mieluiten monta kertaa.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   4.9.2016 at 19:07

   Kyllä, reissussa on ihanaa vetää pieniä ruokaövereitä. Sitä paitsi matkatessa tulee liikuttua niin paljon, että kyllä kroppa energiaa tarvitsee 🙂 Mäkin kyllä lähes elän Italiassa jäätelöllä. Varmasti ainakin kerran päivässä tulee sillä herkuteltua, kahdestikaan ei ole liiottelua!

 • Reply
  Huli/Meanwhile in Longfield..
  4.9.2016 at 15:52

  Italialainen jäätelö ei maistu sitten yhtään, vetistä litkua jos multa kysytään. Suuret olivat odotukset ensimmäisellä Italian matkalla, mutta pettymys ne jätskit oli. Onneksi kaikki muut ruoat saivat sydämen sykkimään rakkaudesta. <3

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   4.9.2016 at 19:10

   Oho, aika huonoja kokemuksia sulla kyllä italialaisesta jäätelöstä. Mun suuhun se on aina niin täyteläistä ja herkullista. No, jääpä enemmän mulle 😉 Harmi kyllä, että suuria odotuksia ei seurannut kuin pettymys. Onneksi muut ruuat sitten kompensoivat!

Leave a Reply