Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet

Pullonpyöritystä Nightwishin kanssa ja muita reissusattumuksia

Sain tovi sitten FIFTYFIFTY-blogin Sonjalta haasteen kertoa omalle kohdalleni sattuneita kummallisia ja hämmentäviä reissukokemuksia. Idean taas pisti alulle Adalmina’s Adventures -blogin Anna-Katri. Kiitos siis tästä haasteesta teille molemmille! Nämä on aina kivoja tapoja muistella sitä, mitä kaikkea reissatessa onkaan sattunut ja tapahtunut. Musta tuntuu, että hauskimmat, koomisimmat ja hämmentävimmät tilanteet liittyvät ihmisten ja eri kulttuurien kanssakäymiseen. Tässä muutama sattumus:

Ystävällinen haarukanhakija Singaporessa

IMG_4977

Reissasin reilu vuosi sitten Singaporessa ja budjettini aisoissa pitämiseksi ruokailin varmasti päivittäin paikallisissa Hawker Centereissä, joissa ruokavalikoimaa oli tarjolla saman katon alla vaikka millä mitalla eikä annoksia ollut hinnalla pilattu. Jo muutamalla eurolla sai vatsan täyteen.

Olin reissun ensimmäisinä päivinä lounastamassa yhdessä Hawker Centereistä ja monen muunkin ollessa saman asian tiimoilta paikalla, istuin jakamaan pöytää paikallisen nuoren miehen kanssa, joka näytti ihan aasialaiselta Harry Potterilta pyöreine silmälaseineen!

Juttelimme ruokailun lomassa ja poikahan innostui, kun kuuli mun olevan Suomesta. Tyypilliset “Nokia”, “Kimi Räikkönen” ja “Angry Birds” -huudahdukset tosin vaihtuivat hänen suussaan ylistykseksi suomalaisesta koulujärjestelmästä. “Pisa” ja “Your education system is so great” -hihkaisut olivat hauskaa vaihtelua.

Juttelun lomassa tuskailin hänelle sitä, kun yritin äheltää nuudeliannostani syömäpuikoilla, joita kojussa oli ollut tarjolla. Puikkojen kanssa en ollut mikään mestari ja juttelun myötä syömiseni oli hidastunut etanavauhtiin. Tämän jälkeen hän hakikin mulle jostain toisesta kojusta haarukan ja lusikan syömistäni vauhdittamaan ja ennen lähtöään antoi vielä hyviä vinkkejä Singaporen nähtävyyksistä.

Paparazzien pyörteissä Kuala Lumpurissa

Samalla reissulla kun kävin Singaporessa, vietin pari päivää myös Malesian puolella. Olin yhtenä aamuna lähtenyt käymään Batu Caveseilla KL:n kupeessa ja törmännyt juna-asemalla romanialaiseen Alinaan, jonka kanssa taitoimmekin matkaa sekä luolille että sen jälkeen myös ympäri Kuala Lumpuria. Olimme koko päivän tuskailleet paikan kuumuutta ja hiostavaa ilmaa ja käyneetkin aikamme kuluksi jossain ostoskeskuksessa, lähinnä ilmastoinnin perässä.

Kun astuimme rakennuksesta ulos, oli sen ulkopuolella kolmen keski-ikäisen aasialaisen rypäs ottamassa kuvia paikasta. Pahoittelimme kuviin tunkeutumista ja yritimme hipsiä pois etualalta, mutta eipä mitä. Nämä turistit halusivat jostain syystä yhteiskuviin kanssamme!

Siinä me seistiin hikisinä ja varmasti pahanhajuisina päivän reissuista ja poseerattiin vuoroin yksin ja vuoroin yhdessä paparazzijengiläisten kanssa pitkän tovin. Todella toivon, ettei noita lomakuvia esitelty puolelle suvulle…

Ravintolan työntekijä järjesti öiset pullakestit Istanbulissa

IMG_6950

Istanbulissa reissatessamme majoituimme hostellissa, jonka vieressä oli ravintola. Ravintolan edessä, varmaankin sisäänheittäjän ominaisuudessa, päivysti usein paikallinen mies, jonka kanssa toki tuli juteltuakin aina ohi mennessämme. Tyyppi vaikutti oikeasti ystävälliseltä ja avuliaalta, eikä vain turisteja huijaavalta urpolta. Häneltä kysyimmekin monesti vinkkejä lähiseudun paikoista, kuten lähistön ruokakaupoista.

Istanbulissa myydään lähes joka nurkalla pienissä kärryissä maissia ja jotain rinkeleitä. Yhtenä iltana meidän teki kovasti mieli ostaa noita rinkeleitä iltapalaksi, mutta vaikka kuinka kiertelimme keskustan kulmia, ei yhtään rinkelinmyyjää löytynyt enää mistään.

Harmistuneina valittelimme asiaa myös tuolle miehelle toivoen häneltä jotain vinkkiä siitä, mistä niitä vielä siihen aikaan mahtaisi löytyä. Emme kumminkaan enää lähteneet rinkelijahtiin sinä iltana vaan palasimme hostellihuoneeseemme. Kun olimme jo menossa yöpuulle, kuului ovemme takaa koputus. Oven taakse oli jätetty meille pussillinen leipomoherkkuja, rinkeleitä ja muita. Siinä tuli pidettyä spontaanit pullakestit ennen nukkumaanmenoa.

Kiroilun kautta tunnistetuksi Salzburgissa

P1010726

Kuva ei liity tarinaan mitenkään muuten, kuin että se on otettu Salzburgissa. Hämmentävät taideinstallaatiot ftw!

Reissasimme kaverin kanssa pitkin Alppiseutuja pari kesää sitten ja vietimme yhden yön verran Salzburgissa, erään hostellin dormissa. Lähtöaamuna pakkailin tavaroitani ja vaikka yleensä en voimasanoja kauheasti käytä niin siinä sadattelin jotain suureen ääneen kaverilleni.

Sen jälkeen huonetovereinamme olleet kolme aasialaista tyttöä aloittivat kanssamme keskustelun, he tunnistivat meidän puhuvan suomea. Hieman hävetti kielenkäyttöni siinä vaiheessa… Keskustelimme heidän kanssaan pienen tovin ennen lähtöä ja selvisi, että he olivat juuri viettäneet puolen vuoden vaihdon kotikaupungissani Tampereella. Kyllä maailma on pieni!

Pullonpyöritystä Nightwishin kanssa Lontoossa

IMG_3297-2

Pakko myöntää, että tämä on kaikista reissusattumuksistani ehkä kummallisin ikinä. Enkä oikein edelleenkään ymmärrä, miten tähän päädyttiin… Mutta. Olimme parin kaverini kanssa Lontoossa katsomassa Finntrollin keikkaa. Keikan jälkeen hengailimme keikkapaikalla kun törmäsimme siellä ihan sattumalta keikkaa katsomaan tulleisiin Nightwishin Emppuun, Kaihin ja Teroon. Nightwish taisi olla juuri silloin Lontoossa levyntekohommissa.

Siinä moikkailtiin tyyppien kanssa, Kai oli tullut tutuksi aiemmin samana vuonna 70 000 Tons of Metal -risteilyltä, jossa hän oli ollut Swallow the Sunin kanssa. Toinen kavereistani taas tiesi Empun ennestään. Jotain siinä juteltiin keikasta ja muusta. Sellaista ihme small talkia, mitä lähes tuntemattomien ihmisten kanssa nyt tulee heitettyä.

Keikkapaikasta alettiin luutia ihmisiä ulos ja meidänkin piti poistua sieltä. Empun idea taisi olla, että lähtisimme koko porukalla keikkapaikan viereiseen pubiin pelaamaan pullonpyöritystä. Ja kyllähän me sitä pelattiin. Tosin versiona kynänpyöritys. Eipä siinä. Matkaillessa todella voi sattua outoja…

Ja koska reissusattumusten iloa haluan levittää edelleen, niin haastan omia oudoimpia tapahtumiaan kertomaan Kaukokaipuuta ja kirppariaarteita -blogin Katan, Ranskatar reissaa -blogin Hannan sekä Levoton Matkailija -blogin Tanjan. 

Mitä kummallista sulle on sattunut reissun päällä?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  2.8.2016 at 19:39

  Ihanaa, pullonpyöristysä Nightwishin kanssa! 😀 Ja eipä ollut hassumman kuuloinen myöskään leipomoherkut suoraan ovelle.
  Kiitos haasteesta, pitää ruveta kaivelemaan matkamuistoja ja katsoa, mitä sieltä löytyy 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.8.2016 at 21:48

   Joo, niin pääsi käymään 😀 Ja oli kyllä kivaa saada leipomuksia “kotiinkuljetettuina”. Kiva jos tartut haasteeseen. Tätä oli hauska kirjoittaa ja muidenkin sattumuksia lukea 🙂

 • Reply
  Maarit Johanna
  2.8.2016 at 20:15

  Oho! Minunkin outouspostauksessa oli Nightwish. Tosin ihan noin läheisiin kanssakäymisiin en päässyt vaikka olin sentään samalla lennolla 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.8.2016 at 21:49

   Mullapas onkin mennyt sun outouspostaus ohi. Pitää käydä lukemassa! Aika hauskaa, että molempien sattumuslistalle mahtuu sama bändi 😀

 • Reply
  Sonja | FIFTYFIFTY
  2.8.2016 at 21:00

  Wow toi Nightwish on kyllä random ja hauska! 😀 Hassua kun näin monilla on ollut näitä paprazzikokemuksia, jossa halutaan tulla samaan kuvaan! Itselleni niin on käynyt vaan Sokos hotelli Vantaalla… Ja noi kurkkuveistokset on kyllä aika erikoisia… 😛

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   2.8.2016 at 21:52

   Toi Nightwish oli kyllä niin random 😀 Siinä illan kuluessa piti kyllä pariin kertaan pysähtyä ajattelemaan että mitä ihmettä! Joo, noita paparazzikokemuksia todella näyttää olleen. Meilläkin oli kyllä niin hämmentävää toi, koska ei todellakaan oltu alueen ainoita länkkäreitä, että miksi ihmeessä just meidät, ryytyneet turistit, haluttiin kuviin. Tai just siksi. 😀

 • Reply
  Venla / Breezes from my Atlas
  3.8.2016 at 15:58

  Ihana Nightwish-sattuma. 😀 Meille kävi vähän samantyylinen juttu siskon kanssa Lontoossa, mitä sun leipomotarina on. Oltiin siis viettämässä ekaa iltaa Lontoossa ja päätettiin lähteä kiertelee Camden Towniin. Erään leipomon ovi oli auki ja sieltä työntekijä huuteli, että halutaanko croissanteja ja leivonnaisia. Me tietysti epäluuloisina kysellään, että mitä ne maksaa, johon myyjä toteaa, että ilmaiseksi saatte, kun ollaan juuri menossa kiinni. Näytimme sitten vitriinistä minkä leivoksen kumpikin haluaa, mutta hän työnsi meille pussiin varmaan 3-4 leivosta/croissantia/bagelia per naama. 😀 Siinä tuli hyvä ensivaikutelma Lontoossa ensimmäistä kertaa olleelle siskollekin!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   3.8.2016 at 21:57

   Oi, ihana tuo Lontoon leipomojuttu! Varmasti antoi hyvän kuvan Lontoosta siskolle 🙂 Lontoossa ollaan kyllä aina tosi ystävällisiä. Muistan kun jollain reissulla siellä tilasin jostain pikaruokalasta kananugetteja. Suomessahan niitä joutuu aina odottamaan, koska ei niitä pidetä missään valmiina. Mutta tuossa paikassa olisi ilmeisesti pitänyt olla. Tosin ne olivat päässeet loppumaan ja heillä meni muutama minuutti siinä, että tekivät mulle satsin. Pahoittelivat sitä varmasti pari-kolme kertaa siinä muutaman minuutin odottelun aikana ja vielä ainakin kahden työntekijän voimin. Ja laittoivat mulle “pitkästä odotuksesta” hyvityksenä pari ylimääräistä nugettia. Mikä oli loppujen lopuksi tyyliin tuplamäärä siitä mitä olin tilannut. Ei haitannut 😀

Leave a Reply