Kerran poistuin kotoa
Eurooppa

Paloja sydämestäni jäi Irlantiin

Moi ja terkkuja Irlannista! Tai no, kotipuolessahan tässä jo ollaan, mutta ensiterveiset maasta tulevat tämän postauksen muodossa. Reilu viikko tuolla ihmeellisellä saarella tuli vietettyä, ja olisin voinut jäädä paljon pidemmäksikin aikaa.

En tiedä, mikä mua saarissa viehättää niin erityisesti. Tai no, tiedän mä montakin asiaa. Jotenkin niihin on yleisesti saatu kilpistettyä kaikki se luonnonkauneus, mitä maailmalla on tarjota. Pieni saari voi kätkeä sisäänsä niin paljon. Irlanti oli mun silmiin vehreä, henkeäsalpaava, tuulinen, ystävällinen, kujeileva, värikäs, historiallinen, mystinen, oikullinen ja ihana. Ah niin ihana!

IMG_3222

IMG_3315

IMG_3492

Käynti Irlannissa toteutti pitkäaikaisia haaveita!

Yhdeksään päivään mahtui vaikka mitä. Pääsin vihdoin toteuttamaan haaveeni yöpymisestä linnassa. Ja kuinka kaunis linna se olikaan. Täydellinen päivä ja täydelliset puitteet. Sen lisäksi tuli tutustuttua Pohjois-Irlannin Mourne Mountaisiin, ne sumun keskellä kohoavat vuorenhuiput olivat kuin kotiin olisi tullut.

Giant’s Causeway oli toinen tällä reissulla toteutunut pitkäaikainen haave. Basalttimuodostelmat olivat vielä mahvampia kuin kuvissa, mutta miksi kukaan ei kertonut (tai miksi en itse ollut tajunnut ottaa selvää), kuinka huikeiden maisemien sylissä nuo jättiläisen askelmat lepäävätkään! Vaikka paljon maailman kauneutta olenkin päässyt todistamaan, niin kyllä tuolla seistessään ei taas voinut kuin ihmetellä luonnon taitoa luoda henkeäsalpaavia maisemia.

IMG_3320

IMG_3413

Reissu vei kuin varkain Irlannin lisäksi naapuriinsa Pohjois-Irlantiin, ensisijaisena houkuttimena tuo Causeway, mutta siellä tulikin vietettyä puolet reissusta. Eikä syyttä. Vaikka siinä missä Irlannin valtion puolisko olikin hyvää ja kaunista, niin Pohjois-Irlannin jylhiin maisemiin lohkesi sydämestäni vielä suurempi palanen.

Enkä voi kuin olla otettu kaikkien tapaamieni ihmisten ystävällisyydestä. Mourne Mountainsilla seikkaillessa saimme siskoni kanssa kyydin paikalliselta pariskunnalta, kun värjöttelimme sateessa odottaen bussia, joka oli ilmeisesti tehnyt oharit.

IMG_3199

IMG_3347

Ja toki pitää nostaa pienelle jalustalle myös Dublin, sillä sieltähän mekin saarelle ponnistimme ja sieltä kotiin palasimme. Eihän luontoa ja kaupunkimiljöötä voi koskaan verrata toisiinsa, mutta kaupunkina Dublin vakuutti. Sieltä löytyi historiaa, värikkyyttä, persoonaa, hyvää tuulta ja vapauden tunnetta.

Trinity Collegen kirjastossa kävin ylistämässä ammattikuntamme taidonnäytettä, muuten lumouduin katuja tallatessani niin katutaiteesta, kukkasista, raunioista, puistoista ja vähän kaikesta. Näistä kaikista tulossa juttuja blogiin!

IMG_3594

IMG_3603

IMG_3695

Voi kun Irlantiin pääsisi jo uudestaan <3

Tässä muuten vähän retken reittiä kartalle, lippuympyröillä merkityissä kohteissa tuli yövyttyä.

Näyttökuva 2016-8-16 kello 18.28.12

Oletko säkin menettänyt sydäntäsi Irlannille?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

20 Comments

 • Reply
  Maarit Johanna
  16.8.2016 at 18:43

  Vastaus viimeiseen kysymykseen: NO OLEN <3 Ja viimeisestä reissusta on jo ihan liikaa aikaa. Mieki kuvittelen Irlannin mielessäni aina vihreäksi ja mystiseksi. Giants Causeway oli yksi ensimmäisiä Unesco-kohteita missä ikinä kävin. Silloin en uskaltanut ees haaveilla linnassa yöpymisestä ja nyt harmittaa, ettei silloin ottanut edes kunnolla selvää mahdollisuuksista. Kuulen mielelläni sun kokemuksia, kunhan saat purettua blogiin asti 🙂 Irlantiin ku pääsis taas!

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   17.8.2016 at 11:26

   En kyllä yhtään ylläty, että säkin oot ihastunut Irlantiin! Vaikka mikään paikka ei olekaan suoraan verrannollinen Islannin kanssa, niin jotain samaa noissa saarissa silti on 🙂 Mun pitäisi joskus ihan tsekkailla, missä kaikissa Unesco-kohteissa oon käynyt. En niitä koskaan oo ihan tarkoituksellisesti bongaillut, mutta kun moni niistä on just niitä huikeita luontokohteita mitä mä muutenkin haluan nähdä niin miksipä ei. Linnamajoitusta kannattaa kyllä tsekkailla, kun saarelle palaa. Ihania linnahotelleja sieltä näytti löytyvän useampi. Postauksia varmasti tulossa pian. Oon niin innoissani kaikesta, että ihanaa päästä jakamaan niitä muistoja ja kuvia blogin puolelle 🙂

 • Reply
  laura / to travel is to live
  17.8.2016 at 06:11

  Tuttu tunne, sydän särkyi kun Irlanrti piti vaihdon jälkeen jättää taakse! Upeita kuvia, postauksia odotellessa 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   17.8.2016 at 11:27

   Uskon kyllä, että särkyi. Pidemmän ajan jälkeen lähtö oli varmasti vielä paljon hankalampaa kuin reilun viikon jälkeen. Kiitos 🙂 Postauksia varmasti tulee jo ihan lähipäivinä!

 • Reply
  Anna / 270 degrees
  17.8.2016 at 07:35

  Kuinka kaunis voikaan tämä maailmamme olla! Vitsit, että tuollaisissa pilvisissä maisemissa voikin olla tunnelmaa <3 En ole käynyt Irlannissa vielä, mutta toden totta tahtoisin ja pian.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   17.8.2016 at 11:29

   Niinpä! Niin paljon upeutta tähän planeettaamme mahtuu. Pilviset maisemat on kyllä niin tunnelmallisia! Vaikka sade itsessään ei taidakaan olla kenenkään reissaajan ykkössää, niin pakko siitäkin on löytää ne hyvät puolet: ilman sateista keliä ei noita kauniita pilviäkään olisi! Toivottavasti pääset pian Irlannissa käymään, itse jo odottelen innoissani seuraavaa kertaa 🙂

 • Reply
  Jani
  17.8.2016 at 19:10

  Tuo linna taitaa olla Kingscourtissa oleva Cabra Castle. Olen yöpynyt siellä muutamia vuosia siten – linnan historia on aika karmiva, ja sanotaan sen olevan paikoista josta löytyy paljon paranormaaleja ilmiöitä. Alunperin varaukseni oli linnan “hevostalleihin”, mutta sainkin upgraden linnan eräistä torni-sviiteistä, joka olikin mahtava. Huone oli muistaakseni numero 42, mutta löytyi vain ovi jossa oli numero 43, ja toinen ovi joka oli lukittu… lopulta selvisi että nämä kaksi huonetta oli yhdistetty tai sitten tarkoituksella oli jätetty toinen ovi lukkoon.

  Aika mahtavaa oli kävellä illalla suhteellisen pimeässä linnassa, kuunnella ääniä… Yöllä ei sitten tapahtunut mitään yliluonnollisista, kuten lapsen itkua tai askeleita käytävillä.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   17.8.2016 at 21:05

   Kyllä, tuo linna on juurikin kyseessä. Hyvin tunnistettu! Joo, itsekin luin linnan olevan kummitelluin, tai ainakin Irlannin kummitelluimpien linnojen joukossa. Mäkään en kyllä mielestäni kokenut tai kuullut mitään yliluonnollista, vaikka kuulema tuo meidän asuttama osa on juurikin ainakin yhden kummittelun tyyssija. Tarpeeksi mielikuvitusta kutkuttava paikka se silti oli. Vau, tuo tornisviitti olisi varmasti ollut mahtava, me oltiin juurikin niissä ulkorakennuksissa, mutta se ei kyllä lainkaan vähentänyt paikan fiilistä. Upea huone sinnekin oli saatu.

 • Reply
  Tanja/Levoton matkailija
  17.8.2016 at 22:25

  Mun on varmaan turha vastata tohon kysymykseen :D. Hienoissa paikoissa ehdit käydä, innolla jään odottelemaan postauksia. En tosin tiiä onko mun hyvä idea lukea niitä, ne vaan tulee kasvattamaab mun Irlanti-kuumetta 😀 Jännästi sitä kaipaa takaisin vaikka viime reissusta on vähän alle kaksi kuukautta. Seuraavalla reissulla haluan tutkia enemmän pohjoista, just esim. Sligoa sillä siellä päin en oo vielä käynyt.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   18.8.2016 at 15:58

   Haha, ei kyllä koskaan oo tullut ilmi sun rakkaus Irlantiin 😉 Samaa mieltä, mahtavissa paikoissa tuli käytyä, mutta paljon hienoa jäi varmasti vielä matkan varrelle. Voit lukea mun postauksista vaikka joka toisen rivin aina ja olla kattomatta kuvia niin ehkä kuume ei sitten pahene liikaa 😀 Pohjoista kannattaa kyllä koluta. Sligossa ehdin viettää vain päivän, mutta sieltä löytyi upeat luostarin rauniot ja vuori, joka muistutti Islannista. No, nyt mullakin taas paheni Irlanti-kaipuu 😀

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  23.8.2016 at 22:03

  Tuttuja paikkoja kaikki nuo 🙂 Newcastlessa sijaitsee maailman upein golfkenttä Royal County Down, siellä pelatessa Mourne-vuoristo näkyy upeasti golfkentän taustalla.

  Tässä omat Irlannin Top 10 jutut: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/top10-elamykset-irlannissa/
  ja laitetaan samalla koko matkabloggaajien Irlantiviikon yhteenveto & linkit juttuihin samaan: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/irlantiviikko-2016-kooste/

  Irlanti on omasta mielestäni Norjan kanssa Euroopan upein maa, lähimmät kilpailijat löytyvät Alpeilta 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   25.8.2016 at 15:49

   Voin kuvitella, kuinka hienoa noissa maisemissa on golfata! En ole itse mikään golfintoilija (vaikka pienenä green card tulikin suoritettua jostain syystä :D), mutta saaren monet golfkentät pistivät kyllä silmään. Noita Irlantiviikon postauksia tuli kyllä luettua paljon ennen reissua. Paljon huikeita kohteita jäi seuraaville kerroille, mutta ainakin tiedän minne sitten seuraavaksi suunata 🙂 Mun Eurooppa-suosikkini on Islanti, Irlanti taisi hypätä jonnekin top kolmoseen, Sveitsin kaveriksi 🙂

 • Reply
  Laura / Laura's Itinerary
  24.8.2016 at 12:25

  En ole vieläkään saanut aikaiseksi käydä Irlannissa, mutta listalla on! Onko se tosi kallis paikka? Dublinin hotellimajoittumisesta olen kuullut, että hinnakasta on. Entäs se kieli, ymmärtääkö sitä helposti 😀

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   25.8.2016 at 15:53

   Irlannissa kannattaa kyllä käydä! Helppo maa reissata, koska englannilla pärjää kaikkialla, ja bonuksena siellä on niin kaunista! Ei Irlanti ihan Euroopan kalleimpien maiden joukkoon yllä, mutta ei myöskään ihan edullisimpien. Kaikkea löytää yleensä myös edullisesti, jos malttaa etsiä. Me majoituttiin Dublinissa hostelleissa. Semmoista keskitasoa oli hinnat omissa huoneissa, per henki taisi olla 30-40 e/yö. Tosin sesonkiaikaan varmasti hinnat hyppää ylös melkein kohteessa kuin kohteessa. Mulla ei ainakaan ollut ongelmia paikallisten englannin ymmärtämisessä, vaikka etukäteen sitä vähän pelkäsin 😀 Olin joskus Skotlannissa jutellut lyhyesti jonkun irlantilaisen kanssa, ja sen puheista ei paljoakaan jäänyt käteen. En sitten tiedä onko oma englannin ymmärtämiseni siitä parantunut vai tapasinko vain hyvin artikuloivia paikallisia 😀

 • Reply
  Anna | Muuttolintu.com
  26.8.2016 at 04:34

  Kuulostaa mahtavalta reissulta! Irlanti ei ole korkealla haavelistalla, mutta eiköhän sinnekin joskus tule lähdettyä. Itse haluaisin ehdottomasti kiertää maata road tripillä. Ja ehdottomasti haluaisin myös yöpyä siellä linnassa, mahtavuutta! Me yövyttiin linnassa Italian reissun yhteydessä Toscanassa, mutta se oli koko suvun kanssa, joten joskus haluan ottaa uusiksi ihan kaksistaan.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   26.8.2016 at 20:02

   Irlantiin kannattaa kyllä lähteä. Vaikka mulla oli jopa aika suuria ennakko-odotuksia saarta kohtaan, se pääsi silti yllättämään enemmän kuin positiivisesti! Mäkin haluan joskus päästä kiertämään noita nurkkia road trippaillen, nyt vaan ei ollut kuin tyytyminen julkisiin, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Linnayötä suosittelen kyllä lämpimästi, se oli todella mahtava kokemus.

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  26.8.2016 at 13:06

  Vitsi kun itsekin tulisi joskus tempauduttua tähän Irlanti-huumaan. Toistaiseksi se ei ole tapahtunut… Jotenkin miellän sen harmaaksi, ja vähän tylsäksi… Kauheaa! Jos lähtisin sinne, niin todennäköisesti joidenkin patikkareittien äärelle. 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   26.8.2016 at 20:06

   Eiköhän me vielä sutkin aivopestä Irlanti-faniksi. Pitää pistää lisää postauksia tulemaan 😀 Harmaa Irlanti kyllä tietyllä tapaa on, harmaa pilviverho oli kaveri vähän turhankin monena päivänä. Mutta muuten saari on kyllä täynnä värejä, niin luonnossa kuin kaupungeissakin. Ja ihmiset on ihan älyttömän ihania. Patikoimaan mäkin haluan ensi kerralla ihan kunnolla. Haaveilen jo haikeista Pohjois-Irlannissa. Ja vähän kaikkialla 🙂

 • Reply
  miraorvokki
  29.8.2016 at 09:44

  En ole menettänyt sydäntäni koska vielä en ole Irlannissa käynyt. Kolme ystävääni siellä asustelee ja pitäisi kyllä jo ottaa itseään niskasta kiinni ja reissata heidän luokseen. Padraig aina muistuttaa että koska tulen vierailulle, ollaanhan tästä jo kuusi vuotta puhuttu 😀 Pitäisi varmaan ryhdistäytyä.. Ihanan näköistä! Ai että.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   29.8.2016 at 09:55

   No mutta nyt sitten vaan reppu selkään ja menoksi 😀 Lentodiileissäkin (kirjotin eka lentosiileissä…) on ollut nyt lentoja Dubliniin alle 80e! Mene ja ihastu 🙂

Leave a Reply