Kerran poistuin kotoa
Pohjois-Amerikka

The Wizarding World of Harry Potter – Potter-fanin unelmakohde!

Mun on heti alkuun pakko myöntää. Mä olen varsin kova Harry Potter -fani. Ehkä tässä kolmenkympin huonomman puolen saavuttaessa olisi voinut keksiä elämälleen jotain fiksumpaa ja kypsempää tarkoitusta, mutta näillä mennään. Pottereiden maailmaan eksyin kymmenisen vuotta sitten, kun päätin lukea Harry Potter ja viisasten kivi -kirjan. Hullaannuin kirjaan niin paljon, että luin sen yhdeltä istumalta. Ja seuraavana päivänä uudestaan…

Olen vieraillut King’s Crossilla laituri 9 3/4:llä muistaakseni kolmesti, Edinburghissa olen käynyt The Elephant House -kahvilassa, jossa Rowling aloitti Pottereiden kirjoittamista. Lisäksi Lontoon liepeillä sijaitsevalla Warner Brosin Studio Tourilla olen käynyt kertaalleen. Luonnollinen jatkumo tälle kaikelle oli siis Orlandossa sijaitseva The Wizarding World of Harry Potter.

HOGSMEADE – TYLYAHO

IMG_0411

Orlandossa meitä helli reilu 30 asteen lämpö. Siinä mielessä olikin hieman ironista, kun hikeä puskuen ja pienissä vaatteissa astuimme Hogsmeaden talvimaailmaan. Tylyahon kylän talot oli verhottu lumikuorrutteella, ja voin myöntää ensi kertaa nauttineeni talvimaisemista niin kuin siitä pidän – palelematta! Ei ehkä ihan toimi ympäristössään, mutta muuten talvinen Tylyaho oli kaunis.

Wizarding Worldista löytyy siis kaksi Potter-teemaista aluetta. Toinen on Tylyahon kylä, joka kirjoissa sijaitsee Tylypahkan koulun lähettyvillä. Toinen on Viistokuja, Diagon Alley, joka sijaitsee Lontoossa. Pääset siis huvipuistossa astumaan kahdelle Pottereista tutulle alueelle.

IMG_0415

IMG_0435

Tylyahossa pääsin siis kokemaan miltä tuntuu astua kirjan tapahtumiin. Siellä olivat ne kaupat, joiden kuuluikin siellä olla: Honeydukesin karkkikauppa, Pöllöposti, Kolme luudanvartta ynnä muita. Osa oli vain luomassa kaupunkinäkymää, mutta moneen pääsi oikeastikin sisälle. Honeydukesissa pääsi ihmettelemään karkkitaivasta. Siellä oli sekä “normikarkkeja”, että kirjoista tunnettuja herkkuja kuten Suklaasammakoita ja Joka maun rakeita.

Kolmeen luudanvarteen pääsee oikeastikin ruokailemaan. Ruoka ei ole mitään maailmaamullistavaa. Aika perinteisiä brittiläisiä annoksia, joilla on helppo ruokkia liukuhihnatyyliin valtavia ihmismassoja. Aivan kelvon fish and chips -annoksen siellä silti söin.

IMG_0465

IMG_0518

Three Broomsticksin sisäpuolella

Kauppojen kiertelyn kruunasi Ollivander’sin taikasauvakauppa, jossa pääsee osaksi esitystä, jossa yhdelle osallistujista etsitään juuri hänelle sopiva taikasauva. Vaikka esitys ei kestänytkään kuin reilu viisi minuuttia, niin olihan se silti jotain, kun sauvanostajan testailut saavat kaupan kukat lakoamaan ja muita onnettomia sattumuksia aikaan. Suosittelen ehdottomasti siellä käyntiä!

IMG_0423

Honeydukes-karkkikauppa

IMG_0445

Joka maun rakeita

IMG_0474

Ollivanrer’sin taikasauvakauppa

Tylyahon kruunasi pienen kyläraitin päähän vaellettuaan näkymä Tylypahkaan! Joo, ylikäytän tässä postauksessa huutomerkkejä, mutta kun sen linnan näki kohoavan kylän laitamilla, niin siinä kuumuudessakin iho meni vähän kananlihalle.

Tylypahkaan ei valitettavasti pääse seikkailemaan kokonaisvaltaisesti liikkuvien portaiden, kompaseinien ja ties minkä ihmemaahan. Siellä on yksi Hogsmeaden muutamasta laitteesta. Tosin suuri osa laitteeseen jonottamisesta tapahtuu linnan sisällä ja reitin varrelta löytyy linnasta tuttuja maalauksia ja taisi jopa olla Dumbledoren työhuonekin.

IMG_0471

IMG_0488

Tylypahkan porteilla

En ole mikään suuri huvipuistolaitteiden fani. Yksi Hogsmeaden vuoristoradoista jäi multa käymättä, mutta Flight of the Hippogriff -vuoristorata ja Harry Potter and the Forbidden Journey tulivat testattua. Tuo Forbidden Journey oli huikea! Se on vähän kuin joku lentosimulaattori, missä sun ympärille tuotetaan kuvan ja äänen avulla Tylypahkan paikkoja, joissa sä oikeasti tunnut seikkailevasi. Youtubesta voi tsekata vaikka tän videon, josta saa mun huonoa selitystä paljoa paremman käsityksen tuosta laitteesta.

HOGWARTS EXPRESS – TYLYPAHKAN PIKAJUNA

IMG_0658

Hogsmeaden ja Diagon Alleyn alueet eivät ole vierekkäin vaan sijaitsevat eri puistoissa. Näiden kahden kohteen välillä pystyy kuitekin kulkemaan Hogwarts Expressillä, ehdalla Tylypahkan pikajunalla. Hogsmeadessa on pikkuinen juna-asemarakennus ja toinen päätepiste on tietenkin Lontoon King’s Cross ja laituri 9 3/4.

Myös tuosta junamatkasta on tehty kunnon elämys. Junavaunut ovat autenttisen oloisia muutaman hengen koppeja, ikkunasta näkyvät vaihtuvat maisemat ja joku aina toisinaan hiippailee myös junan käytävillä… Noin viiden minuutin matka taittuu hetkessä kaikkea ihmetellessä. Molempiin suuntiin junamatka on hieman erilainen!

IMG_0663

IMG_0533

Todella huono kuva, mutta antanee käsityksen ikkunantakaisista maisemista!

IMG_0649

Juna-aseman sisällä

DIAGON ALLEY – VIISTOKUJA

King’s Crossin asemalta ulos astuessani mulla oli heti kovin kotoinen olo – olinhan Lontoossa, yhdessä lempikaupungeistani! Onnistunut tunnelmanluonti, check. Pieneltä alueelta löytyi niin King’s Cross, pala autenttista lontoolaista katunäkymää ja Grimmauld Place, Kalmanhanaukio. Niin ja toki tiilimuuri, jonka aukosta pystyi astumaan Viistokujan sykkeeseen.

IMG_0621

Oikealla sisäänkäynti Viistokujalle, vasemmalla Weasleyn welhowitsit -kauppa

IMG_0644

IMG_0642

Kalmanhanaukion taloja ja mystinen valoilmiö, joka on varmasti joku kaikkoontumistaika!

Vaikka Tylyaho olikin ollut sympaattinen ja tunnelmallinen pikkukylä, Viistokuja oli heti ensikokemalta ihan mielettömän sykkivä ja eläväinen paikka. Vaihtoehtoinen, rähjäinen ja no, hyvin lontoolainen. Olisin voinut muuttaa sinne asumaan!

Kauppoja, lavastesellaisia ja ihan oikeita löytyi myös sieltä. Muun muassa Weasleys’ Wizard Wheezes, Borgin and Burges ja Madam Malkin’s. Weasleyn welhowitsit oli aivan mielettömän värikäs ja yksityiskohtainen, olisin voinut pyöriä siellä vaikka kuinka kauan. Borgin ja Burges oli juuri niin synkkä kuin kuuluukin ja Madam Malkin’silla pääsi kaapuostoksille. Lisäksi paikkaa koristi Irvetan velhopankki, jonka katolla majaili tultasyöksevä lohikäärme. Olinko siis innoissani vai innoissani!

IMG_0563

IMG_0569

IMG_0629

Irveta ja lohikäärme

Ruokapuolta voi hoitaa myös Viistokujalla. Sieltä löytyy niin Leaky Cauldron, Vuotava noidankattila kuin myös Florean Fortescue’s Ice-Cream Parlour. Vuotava noidankattila jäi testaamatta, sillä Kolmen luudanvarren ruoka oli ollut sen verran täyttävää. Mutta Floreanin jäätelöitä voin suositella kieli pitkällä! Tilasin yhden pallon verran jäätelöä, mutta sain käteeni pikarin, jonka jäätelömäärä peittosi aika monta elämässäni syötyä lounasta.

IMG_0628

IMG_0631

Kuva ei tee oikeutta jäätelöannoksen koolle, se oli aika hervoton!

IMG_0586

Laitteita Viistokujalla ei ole yhtä paljon kuin Tylyahossa. Ainoa varsinainen laite on Harry Potter and the Escape from Gringotts. Jätin sen väliin, koska olin syönyt sen verran paljon, ettei ajatus nykivästä laitteesta tuntunut kaikkein parhaalta. Mutta se on samanlainen simulaattorijuttu kuin Forbidden Journeykin. Tästä pääsee katsomaan videon tuosta kyydistä.

IMG_0549

Weasleyn welhowitsit oli niin upea!

IMG_0587

Muidenkin kauppojen sisustukseen oli panostettu.

IMG_0573

Jos pitäisi valita kumpi paikoista oli suosikkini, liputtaisin Viistokujan puolesta. Molemmat paikat olivat erittäin mainiosti toteutettuja, yksityiskohtaisia ja niin autenttisia, kuin lienee mahdollista. Mutta Viistokujan tunnelmassa nyt vaan oli sitä jotain, joka puhutteli mua. Se oli niin aito. Tylyaho ehkä kärsi hieman siitä, ette talvitunnelmaan voinut samastua lähes 35 asteen helteessä…

KÄYTÄNNÖN VINKIT PAIKASSA VIERAILUUN:

 • Jos fanitat Harry Potteria, suosittelen hankkimaan liput molempiin puistoihin. Kahden puiston lippuun kuuluu matkustusoikeus Hogwarts Expressillä. Junalla kannattaa matkustaa molempiin suuntiin.
 • Jos kumminkin haluat käydä vain toisessa puistossa, sekin on mahdollista. Hogsmeade sijaitsee Island of Adventuresissa, Diagon Alley taas Universal Studios Floridassa. Molemmissa puistoissa pääset käymään myös muissa puistoon kuuluvissa alueissa.
 • Lippujen hinnoista voit lukea lisää Universal Orlandon nettisivuilta.
 • Lippuihin voi ostaa lisämaksusta oikeuden kiilata jonojen ohi. Jos on laitteiden ystävä ja haluaa käydä niissä mahdollisimman paljon, tätä kannattanee hyödyntää. Me emme sitä ottaneet emmekä kaivanneet. Kävimme Potter-laitteiden lisäksi parissa muussakin, mutta hyvin ehdimme kiertää kahden puiston kiinnostavimmat jutut ja laitteet ilman etuajo-oikeuttakin yhdessä päivässä.
 • Jononohituspasseista voit lukea lisää tästä.
 • Kun saavut puistoon, lipuntarkastuspisteellä otetaan myös valitsemasi sormen sormenjälki. Sormenjälkeä hyödynnetään siinä, kun sun tarvitsee jättää tavaroita säilöön lokeroihin tiettyjen laitteiden ajaksi. Maksuton säilytys on tarjolla laitteissa, joissa ei saa olla laukkuja tai irtotavaraa taskuissa, muissa se on maksullista. Käytät sormenjälkeäsi säilön avaamiseen, joten hukkunutta avainta ei tarvitse murehtia.
 • Puistossa on todella hyvä ohjeistus. Henkilökunta ohjaa oikeaan jonoon, kun olet menossa laitteisiin. He myös ohjeistavat, kun tavarat on pakko jättää säilöön ajon ajaksi. Suurten massojen hallinta on varsin sujuvaa.
 • Paikan päältä löytyi maksuton wifi, joka toimi moitteettomasti. Sitä kannattaa hyödyntää ja ladata puhelimelleen appsi nimeltä Magic Guide. Löytyy ainakin App Storesta, myös Androidille on omansa. Siitä näkee kätevästi jonotusajat laitteisiin, karttoja, ruokapaikoja ynnä muuta.
 • Kummassakin puistossa oli useampi kauppa, josta pystyi ostamaan Potter-aiheisia fanituotteita. Kannattaa siis varata rahaa mukaan, jos on vähääkään shoppailuun taipuva.
 • Paikkaa voin suositella lämpimästi myös aikuisille. Oli paikalla myös lapsia, mutta suuri osa porukasta oli alakouluikäistä vanhempaa. Missään pikkulasten puuhamaassa et siis ole.

Kaiken kaikkiaan Wizarding World of Harry Potter oli aivan huikea kokemus. Sekä Viistokujaan että Tylyahoon oli todellakin panostettu ja tätä lähemmäs aitoa Potter-kokemusta ei taida päästä, vaikka ei Warner Brosin Studio Tourkaan huono ole. Mä ainakin lähdin tuolta sydän täynnä iloa siitä, että olin saanut viettää mahtavan päivän taikamaailmassa, niissä paikoissa joista olen lukenut aikamontakymmentä kertaa!

Onko muita Wizarding Worldissa käyneitä ja siihen hullaantuneita? Tai innostinko sua suunnittelemaan reissua sinne?

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

37 Comments

 • Reply
  sonjanette | FIFTYFIFTY
  21.6.2016 at 16:07

  Mä hullaannuin Harry Pottereihin kuus vuotta sitten ja luin ne kaikki kuukaudessa. 😀 En oo mikään superfani, mutta kyllä mä tonne lähtisin käymään! Näyttää ja kuulostaa huikean hauskalta!

  • Reply
   Noora
   23.6.2016 at 10:42

   Vau, toikin on aika hyvä hullaantuminen! 😀 Ei tuolla onneksi tarvikaan mikään superfani olla nauttiakseen tuosta kaikesta, varmasti se on huikea kokemus lähes kelle tahansa 🙂

 • Reply
  Venla / Breezes from my Atlas
  22.6.2016 at 14:52

  Potter-hullu ilmoittautuu!! Todellakin haluaisin tonne ja myös Lontoon studioille. Oon kaks kertaa Lontoossa käyny, mutten sillon vielä ees tienny koko studion olemassaolosta. Harmittaa.

  • Reply
   Noora
   23.6.2016 at 10:44

   Voi ei, harmi ettet oo Lontoon studioillekaan vielä päässyt. Onneksi se on sen verran lähempänä kuin Orlando, että sinne pääsee helposti 🙂 Siitä on hyvä aloittaa vielä hullumpi hullaantuminen 😉

 • Reply
  laura / to travel is to live
  22.6.2016 at 15:34

  Täälläkin Potter-fani, joka innostui tästä postauksesta ihan hiukan 😀 Oispa hauska päästä käymään tuolla! Vaikka olenkin sitä mieltä, että kirjat on miljoona kertaa parempia kuin leffatoteutukset, mutta kyllähän tuolla pystyis sukeltamaan kirjojen tunnelmaan mainiosti!

  • Reply
   Noora
   23.6.2016 at 10:46

   Jes, ihanaa että tää innosti! 🙂 Samaa mieltä oon siitä, että kirjat on niin paljon leffoja parempia, mutta onneksi tuo taas oli leffoja parempi! Mun mielestä Losista löytyy tommonen vastaava puisto, voin tulla moikkaamaan sua ja käydään siellä 😉

   • Reply
    laura / to travel is to live
    23.6.2016 at 11:45

    Ainiin muistankin lukeneeni siitä Losin paikasta jonkun jutun, kiitos kun muistutit!! Hienoa, aina kelpaa Potter-fani seuraksi niin voi intoilla yhdessä 😉

    • Reply
     Noora
     23.6.2016 at 18:18

     Haha, täähän alkaa jo kuulostaa suunnitelmalta ;D

 • Reply
  Iira
  23.6.2016 at 13:56

  Voi eiii.. siis mä oon kauhee potter-fani, ja oon käynyt tuolla puistossa, mutta en tiennyt että Viistokujallekin voisi päästä, hengailin vaan Tylyahossa :'(. Oli kyllä kuin olisi astunut niihin kirjoihin ja leffoihin sisään <3

  • Reply
   Noora
   23.6.2016 at 18:20

   Voi ei miten huono säkä! Toki Tylyahokin on parempi kuin ei mitään, mutta tylsää olla noin lähellä mutta silti niin kaukana :/ Toivottavasti saat joskus uuden tilaisuuden käydä tuolla, niin pääset ihanalle Viistokujallekin 🙂

   • Reply
    Noora
    24.6.2016 at 09:29

    Tosin jos oot käynyt siellä niin monta vuotta sitten, ettei tuota toista puistoa ole ollut olemassakaan… Ei nyt ehkä kovasti lohduta, mutta ehkä vähän jos sinne ei silloin vielä edes olisi voinut päästä 😀

 • Reply
  Ilkka Siitari
  23.6.2016 at 21:21

  Ai että, nyt iski kaipuu Orlandoon ja kermakaljan maku palasi kielelle! Olen tuolla vieraillut avajaisissa vuonna 2010 ja heti uudestaan vuonna 2011 – edellisestä kerrasta on siis jo viisi vuotta! Diagon Alley on näin ollen vielä kokematta, eli pakko sinne on vielä kolmannen kerran päästävä! 🙂

  • Reply
   Noora
   24.6.2016 at 09:14

   Vau, avajaiset on varmasti olleet näkemisen arvoiset! Ihan hyvä, että pääsin käymään tuolla vasta nyt, niin pääsin kokemaan molemmat puistot. Mutta varmasti kolmaskin reissu tuonne olisi ikimuistoinen, toivottavasti se toteutuu 🙂

 • Reply
  Sari
  23.6.2016 at 21:25

  Vuosi sitten tuli käytyä tuolla, kun työhön liittyvä reissu suuntautui sopivasti Orlandoon. Ensimmäisen kirjan taisin lukea jokseenkin 15 vuotta sitten – kolahti kyllä kovaa ja korkealta, joten kun matka varmistui, niin yksi lisämatkakohde oli saman tien selvillä. 🙂

  Itse taisin käydä syömässä Leaky Cauldronin eli Vuotavan noidankattilan puolella. Ja pitihän sitä kermakaljaakin testata. Ollivander’s taikasauvanvalintaesityksineen löytyi myös Diagon Alleyn puolelta, joka on siis puistoista uudempi (ollut kaksi vuotta auki; vanhempi puistoista puolestaan jo kuusi vuotta). Laitteista en testaillut muita kuin tuon Flight of the Hippogriffin sekä tietysti Hogwarts Expressin. Katselemista ja ihastelemista riitti muutenkin.

  Tultasyöksevä lohikäärme pääsi yllättämään – seisoin juuri sen alapuolella, kun alkoi tapahtua, ja lisälämpö tuntui kyllä Floridan helteessäkin. Sen jälkeen tulikin jonkin aikaa metsästettyä kuvaa tulenlieskoista. 😉 Muutoin tuo paikallinen lämpötila menee kyllä aika lailla yli oman sietorajani, joten Lontoo sopii minulle paremmin. Warner Bros Studio Tourilla olen käynyt pariinkin otteeseen, ja voisin kyllä mennä sinne vielä joskus uudelleenkin oikein ajan kanssa.

  • Reply
   Noora
   24.6.2016 at 09:27

   Sullahan sattui huvi ja hyöty näppärästi yhteen kun pääsit tuolla käymään! Mäkin haluan tuollaisen työn 😉 Mua vähän harmittaa, että Leaky Cauldron jäi testaamatta. Ei se ruoka varmasti niin ihmeellistä olisi ollut, mutta se ilmapiiri. No, ensi kerralla sitten! Mä tajusin vasta tän postauksen kirjoitettuani, että nuo puistot ei tosiaan ole samanikäiset. Siksi oonkin mielissäni, että pääsin siellä käymään nyt, kun molemmat puistot on valmiit. Tosin sitten sinne ilmestyy varmaan joku kolmas paikka ja pitää päästä uudestaan 😀 Hui, voin kyllä uskoa mikä yllätys tuo tultasyöksyvä lohikäärme on ollut! Me onneksi lähestyttiin sitä sivulta, niin se ei päässyt yllättämään. Lämpöä Floridassa kyllä riittää! Se hyvä puoli toki tossa sijainnissa on, että ei yleensä taida huono sää siellä vaivata. Lontoon Studio Tourin uusinnasta mäkin juuri haaveilen, ehkä syksymmällä jos hyvin käy!

 • Reply
  Veera
  25.6.2016 at 12:16

  Hei aina on hyvä ikä olla Potter-fani! Mä en ole käynyt missään Potter-paikassa, mutta houkuttelis kyllä kovasti. Todennäköisemmin lähtisin kuitenkin varmaan Englantiin kuin Orlandoon asti.

  • Reply
   Noora
   26.6.2016 at 10:45

   No samaan tulokseen olen tullut, aina on hyvä olla Potter-fani 🙂 Englanti on kyllä huomattavasti lähempänä kuin Orlando, siitä on ainakin hyvä aloittaa. En mäkään tuolla Orlandossa olisi varmasti lähtenyt pelkästään käymään. Onneksi sen sai suunniteltua osaksi Peruun suunnannutta reissua, niin ei tullut Suomesta ihan sen takia lähdettyä!

 • Reply
  Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi
  27.6.2016 at 19:31

  Oooh, en ollut edes kuullut tällaisesta paikasta! Jonkinlaiseksi Potter-faniksi kyllä tunnustaudun. Sain Viisasten kiven lahjaksi varmaan viitisentoista vuotta sitten (tai yli?!) serkultani, ja se olikin sitten menoa. Tuo eka kirjani oli enkuksi, joten luin kaikki muutkin kirjat englanniksi, enkä siksi ole vieläkään oikein päässyt noihin suomennoksiin sisään, vaikka kekseliäitä ja palkittuja ovatkin. Viimeisen kirjan ilmestymistä muistan odottaneeni kuin kuuta nousevaa ja luinkin sen sitten suunnilleen yhdeltä istumalta. Leffoja en ole nähnyt ihan kaikkia, eivätkä ne kyllä iskekään yhtä kovasti kuin kirjat. Mutta siis joo, haluan tänne. Ehdottomasti. Ainoastaan tuo kuvissa näkyvä ihmismäärä vähän ahdistaa, joten ehkä se jononohituspassi olis mun juttu. Ai että, siellä mä vain joisin kermakaljaa ja shoppailisin taikasauvoja…

  • Reply
   Noora
   28.6.2016 at 16:57

   Jes, pääsin levittämään ilosanomaa! Pottereissa taitaakin olla loogisinta lukea koko sarja samalla kielellä, ainakin eka kerralla. Muuten voi olla ihan pihalla henkilöiden ja paikkojen nimistä ja muista termeistä jos vaihtaa kieltä kesken kaiken. Mä olen lukenut kirjat ensin suomeksi ja kyllä pidän lähes poikkeuksetta suomennosten laadusta. Myöhemmin olen muutaman kirjan lukenut myös ruotsiksi (ja toki kaikki useammasti englanniksi), mutta ruotsinnoksiin hieman petyin, sillä niissä ei ollut panostettu yhtään nimien kääntämiseen. Leffoissa mulla on sama juttu, ei ne vaan ole läheskään kirjojen veroiset. Suosittelen kyllä tuolla käyntiä lämpimästi (pun not intended), ohituspassin kera tai ei. Muakin nykyään ahdistaa suuremmat ihmisjoukot, mutta tuolla se ei ihme kyllä ärsyttänyt liiaksi. Ehkä olin vain niin Potter-maailman lumoissa 😉

 • Reply
  Jenna / With huge passion for life
  28.6.2016 at 10:03

  Aikamoinen mesta ja maukkaan näköinen jätski! Potter-faniksi en julistaudu, mutta kirjoista tykkäsin tosi paljon. Leffoja en ole nähnyt ihan sen takia, että ne pilaisivat mun omat mielikuvat. Voisin kyllä kuvitella käyväni tuolla.

  • Reply
   Noora
   28.6.2016 at 17:03

   Aikamoinen mesta se kyllä oli! Ja jäätelö oli aivan mahtavaa. Mä olen kyllä kaikki leffatkin katsonut, ja taitaa ne mun leffahyllystäkin löytyä. Niiden pariin en kyllä palaa innolla, toisin kuin kirjojen. On niissäkin puolensa: näkee ne kaikki kirjoissa kuvatut maisemat ja paikat “oikeasti”. Mutta toinen puoli on sitten pätkitty juoni ja se, ettei henkilöhahmot ikinä vastaa omia mielikuvia!

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  29.6.2016 at 09:50

  Mä en ole mikään suuri Potter-fani, mutta onhan ne kirjat ja leffat hyviä. Taru Sormusten Herrastan on vaan aina ollut mulle se paljon suurempi juttu. Siitä huolimatta voisin hyvin Wizarding Worldiin lähteä käymään, näyttää sen verran kiinnostavalta paikalta 🙂

  • Reply
   Noora
   30.6.2016 at 19:36

   Taru sormusten herrastakin on kyllä mahtava kirjasarja, ja leffoinakin ok. Niissä kun vielä käytettiin ihan täysiä Uuden-Seelannin maisemia hyväksi, toisin kuin Hobitissa. Mä en oo vielä tainnut reissata mitenkään LotR-teemaisesti, mutta viimestään sitten kun pääsen sinne Uuteen-Seelantiin on sekin edessä! 🙂

 • Reply
  Anna / Muuttolintu.com
  1.7.2016 at 09:07

  Äää! Tuonne mie haluan! Kuulostaa niin hauskalta. Täällä toinen kolmekymppinen Harry Potter -fani 😉 Luin ne aikoja sitten hirveää vauhtia ahmimalla, pitäisikin oikeastaan lukea ne uudestaan kun jostain aikaa saisi.

  • Reply
   Noora
   1.7.2016 at 17:47

   Tuolla kyllä oli hauskaa! Ja ihanaa että kolmekymppisiä Potter-faneja löytyy enemmänkin 🙂 Mä pidin viime vuoden lopulla kunnon Potter-maratonin. Luin kaikki kirjat putkeen englanniksi. Nyt himottaisi tehdä sama suomeksi, mutta aikaahan siinä menee!

 • Reply
  Meidän matkassa / Monna
  1.7.2016 at 19:48

  No onpas hauskanoloinen paikka! En ole mikään fani, eli olen katsonut vain elokuvia enkä lukenut kirjoja mutta voisin hyvinkin käydä tuollaisessa visiitillä, sen verran vauhdikas mielikuvitus kuitenkin on 🙂 Missä leffat on kuvattu? Onko ne siis kuvattu tällaisessa paikassa vai onko tää rakennettu ihan vain faneja varten erikseen? Sori en oo ihan perillä tällaisista kuvioista 😀

  • Reply
   Noora
   2.7.2016 at 11:53

   Varmasti tuolla nauttii olostaan myös sellainen, joka ei ole kirjoja lukenut. Yksityiskohdista, laitteista ja värikkyydestä varmasti saa paljon irti joka tapauksessa, sen verran tuohon paikkaan on panostettu. Tämä huvipuisto, tai nuo paikat siellä on kyllä rakennettu ihan vaan fanien rahat mielessä 😀 Mutta tuo postauksessani mainitsema Warner Brosin studio Lontoon liepeillä on sitten se paikka, minne kannattaa erityisesti leffoja fanittavien mennä. Sieltä löytyy paljon noiden leffojen lavasteita, ja siellä pääsee myös konkreettisesti kävelemään muutamassa leffojen paikassa. Tosin siellä, toisin kuin tuolla Orlandossa, esimerkiksi kauppojen sisälle ei pääse. Mutta toisaalta kiva, että Potter-aiheen siivellä voi kokea erilaisia paikkoja, vaikka teema onkin sama 🙂

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  2.7.2016 at 12:39

  Vau mikä paikka, pakko päästä tuonne joskus! Hyvä syy mennä Floridaan ja taitaa siellä olla Disneyworld myös. Voisinkin ottaa tavoitteeksi lukea kaikki HP-kirjat uudestaan, kun Suomeen palaan. Oon muuten nähnyt ankeuttajista painajaisunta, vaikka olin silloin ehkä 25. 😀 Pakko myös mainita, että on niin sydäntäsärkevää, että Alan Rickman on poissa.

  • Reply
   Noora
   3.7.2016 at 14:19

   Tuo oli kyllä niin upea! Jo Orlando yksistään oli ihan täynnä eri huvipuistoja. Jos on huvipuistofani, niin siellä voi varmasti viettää parikin viikkoa eri puistoja kierrellen. Haha, en kyllä yhtään ihmettele, että ankeuttajista sai painajaisia 😀 Alan Rickmanin kuolema on kyllä surullista.

 • Reply
  Kohtteena maailma / Rami
  2.7.2016 at 14:48

  En ole “Lontoon päässä” käynyt, kun se ei ollut avattu 2013. En ole mikään Potter-fani, mutta jonkun leffan innostuin katsomaan puistossa käynnin jälkeen. Täysin ummikkona en silti paikalla ollut, kun muksut niistä kaikki tietävät. Muutaman vuoden päästä voisi mennä Orlandoon, sillä olen isojen vuoristoratojen ja isojen huvipuistojen ystävä 😀

  • Reply
   Noora
   3.7.2016 at 14:24

   Lapsista on kyllä se hyöty, että he sivistävät oivasti vanhempiaan 🙂 Orlando on kyllä varmasti vuoristoratojen ja huvipuistojen ystävän unelma. Mulle tuolla paikalla ei olisi ollut kovinkaan suurta käyntiarvoa ilman noita Potter-juttuja, mutta voin uskoa monen siellä viihtyvän jo ihan laitteiden takia. Kyllä mäkin pidin niistä muutamista vuoristoradoista ja muista, joissa kävin. 🙂

 • Reply
  Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
  3.7.2016 at 11:39

  ON tuo varmmasti ollut Harry potter- fanille mieleenpainuva kokemus. Tuon Viistokuja- kuvan kohdalla oli muuten pako tarkistaa vielä jutun alku – niin Lontoolta se näytti!

  • Reply
   Noora
   3.7.2016 at 14:28

   Haha, Viistokuja oli kyllä Lontoo-osuudeltaan todella autenttinen. Tuntui ihan oikeasti siltä, että oli noussut junasta pois Euroopassa, eikä toisessa osassa huvipuistoa. Mieleenpainuva kokemus tuo todellakin oli, oikein hieno päivä!

 • Reply
  Marjukka Katariina
  3.7.2016 at 17:51

  Ai että mikä kohde! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, tuolla haluaisin kyllä käydä joskus. Olen käynyt King’s Crossilla laituri 9 3/4:llä, mutta enempää en ole vielä ehtinyt Potter-matkailemaan 🙂

  • Reply
   Noora
   3.7.2016 at 23:20

   Tuo on kyllä todellakin käymisen arvoinen kohde, eritoten jos yhtään pitää Pottereista! King’s Cross on hyvä alku, siitä sitten jatkamaan kohti muitakin kohteita 🙂

 • Reply
  marikaw
  9.10.2016 at 13:11

  <3<3<3<3<3<3<3

  (ei mulla muuta….)

Leave a Reply